Pomchi Gemengd Hondenras Foto’s, Kenmerken, & Feiten

De Pomchi is een gemengde hond – een kruising tussen de Dwergkeeshond (Pomeranian) en de Chihuahua hondenrassen. Speels, aanhankelijk, en energiek, deze kleine pups erfden een aantal van de beste kwaliteiten van hun beide ouders.
Pomchi
Pomchis hebben verschillende namen, waaronder Pomahuahua, Chimeranian, Chi-Pom, en Pom-Chi. Ondanks hun ongelukkige status als een designer ras, kun je deze gemengde ras honden vinden in asielen en reddingscentra.

Deze schattige pups zijn uitstekende appartement honden voor actieve stedelingen, en ze doen het ook goed in kleine en een-persoons huishoudens. Als u op zoek bent naar een kleine, aandacht-liefhebbende hond met veel pit, dan is de Pomchi misschien wel de juiste hond voor u!

Kijk hieronder voor alle raskenmerken en feiten over Pomchi’s!


chihuahua-3

Meer over dit ras

Kenmerken

  • De Pomchi is een hond van een gemengd ras. Het zijn geen raszuivere honden zoals hun Chihuahua of Pomeranian ouders.
  • De hoofdkleuren van Pomchis zijn sable en bruin, maar ze kunnen ook blue and tan, black and tan, of crème zijn. Soms is hun vacht effen, en soms hebben ze een mix van kleuren.
  • Pomchis hebben meestal een langere vacht en zijn misschien niet ideaal voor mensen met een allergie. Hun dubbele vacht moet regelmatig worden geborsteld. Borstel ze ten minste eenmaal per week.
  • De Pomchi heeft de neiging om een favoriet persoon in het huishouden te vinden, maar ze kunnen nog steeds goed opschieten met andere gezinsleden.
  • Pomchis kunnen kefferig zijn. Het zijn geweldige waakhonden, maar het is belangrijk om vroeg met de training te beginnen om ongewenst blafgedrag tegen te gaan.

Geschiedenis

Het Pomchi hondenras kan van nature al bestaan hebben door de jaren heen, maar het was pas aan het eind van de jaren 1990 of het begin van de jaren 2000 dat fokkers opzettelijk Chihuahuas en Pomeranians begonnen te mengen, waarschijnlijk in Noord-Amerika.

Zodra andere designer rassen begonnen op te duiken, besloten fokkers waarschijnlijk om de twee ouderrassen te mengen om een kleine, schattige gezelschapshond te produceren. Ze bleven Pomchis produceren naarmate de vraag naar de pup groeide.

Hoewel de Pomchi zijn start kende als een designer ras, zijn er toch een aantal in asielen of bij reddingsgroepen terecht gekomen. Overweeg adoptie als je besluit dat dit het ras voor jou is.

Controleer de plaatselijke asiels, zoek Pomchi-reddingscentra, of kijk bij rasspecifieke Pomeranian of Chihuahua-reddingscentra, omdat zij soms honden van gemengde rassen opnemen en een tehuis voor hen vinden.

Grootte

Omdat de Pomchi een relatief nieuw ras is, zijn er weinig normen als het gaat om de grootte. Dat gezegd hebbende, als een mix tussen Chihuahua en Pomeranian ouders, is het veilig om aan te nemen dat uw Pomchi een kleine hond zal zijn.

De meeste wegen vier tot twaalf pond en variëren in hoogte van zes tot tien centimeter op de schouder. Dat gezegd hebbende, velen kunnen kleiner of groter zijn. Vaak zullen de reuen iets groter zijn dan de teven.

Persoonlijkheid

De Pomchi mag dan klein van gestalte zijn, hun persoonlijkheid is dat allesbehalve. Veel Pomchi-liefhebbers melden dat hun pups veel energie en pit hebben, en dat ze graag in het middelpunt van de belangstelling staan. Ook al hebben deze honden veel energie, dat betekent niet dat ze niet kunnen genieten van een goede knuffelsessie met hun favoriete mens.

Omdat ze vaak zo’n grote persoonlijkheid hebben, is het van vitaal belang dat u uw Pomchi zo vroeg mogelijk socialiseert en traint. Pomchis kunnen angstig en agressief worden in de buurt van vreemden en andere dieren als ze niet goed opgeleid zijn. Het zijn natuurlijk trainbare honden, maar het kan wat geduld vergen.

Training is ook belangrijk om de neiging van dit ras om kefferig te worden in te dammen. Het goede nieuws is dat uw Pomchi u zal laten weten wanneer er iemand voor de deur staat, maar als u niet wilt dat ze bij elk klein dingetje gaan blaffen, moet u ze trainen.

De Pomchi heeft ook de neiging om een favoriet persoon van het huishouden te vinden en aan hen te kleven als lijm, maar ze kunnen nog steeds opschieten met andere gezinsleden. Dit gezegd zijnde, is de Pomchi misschien het meest geschikt voor een één- of tweepersoonshuishouden.

Gezondheid

Het Pomchi-ras heeft aanleg voor een aantal van dezelfde aandoeningen waarmee de Chihuahua en Pomeranian ook worden geconfronteerd. Hoewel de meesten over het algemeen gezond zijn, kunnen sommigen vatbaar zijn voor een paar gezondheidsproblemen, wat de reden is waarom het belangrijk is om goed te zorgen en regelmatig de dierenarts te laten controleren.

Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen waar Pomchi aan lijden zijn

  • cataracten
  • progressieve atrofie van het netvlies
  • hypothyroïdie
  • tand- en tandvleesaandoeningen
  • epilepsie

Verzorging

Zoals bij alle honden, moet u uw Pomchi regelmatig door de dierenarts laten nakijken om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen. Uw dierenarts kan u helpen een verzorgingsroutine te ontwikkelen die uw hond gezond houdt.

Pomchis zijn, net als hun ouders, geneigd tot gewichtstoename, en ze hebben een hoog energieniveau. Maar omdat ze een kleiner ras zijn, hebben ze niet zo veel beweging nodig als grotere rassen. Zorg er toch voor dat uw hond
minstens een goede wandeling van een half uur tot een uur per dag krijgt, met een paar goede, actieve speelsessies en kortere wandelingen ertussen.

Controleer de oren dagelijks op vuil en ongedierte en maak ze schoon zoals aanbevolen door uw dierenarts. Knip de nagels van uw hond voordat ze te lang worden – meestal één of twee keer per maand. Ze mogen niet luid tegen de vloer klikken. Uw trimsalon kan u hierbij helpen.

Uw belangrijkste zorg met betrekking tot de verzorging van uw Pomchi’s zal het handhaven van hun mondhygiëne zijn. Je moet hun tanden dagelijks poetsen, omdat kleine rassen vatbaar zijn voor gebitsproblemen. Uw dierenarts kan u leren hoe u de tanden van uw hond goed kunt poetsen.

Voeding

Een ideaal Pomchi-dieet moet worden samengesteld voor een klein ras met veel energie. Ze hebben de neiging om aan te komen als ze te veel eten krijgen, dus u moet zich aan een regelmatig voedingsschema houden en overdag geen eten laten staan. Beperk ook het aantal traktaties dat u uw Pomchi geeft.

Zoals bij alle honden, veranderen de voedingsbehoeften van de Pomchi van pup af aan naar volwassenheid en zullen ze blijven veranderen tot op hoge leeftijd. Je moet je dierenarts vragen om aanbevelingen over het dieet van je Pomchi, omdat er veel te veel variatie is tussen individuele honden – inclusief gewicht, energie en gezondheid – om een specifieke aanbeveling te doen.

Vachtkleur en vachtverzorging

Pomchi-vachten zijn vaak een mix van de vachten en kleuren van hun Pomeranian en Chihuahua ouders. De hoofdkleuren van Pomchi’s zijn sabel en bruin, maar ze kunnen ook blauw en tan, zwart en tan, of crème zijn. Soms zijn hun vachten effen, en soms hebben ze een mengeling van kleuren.

Ze hebben meestal een langere vacht, wat ze een moeilijk huisdier maakt voor mensen met een allergie. De Pomchi heeft een dubbele vacht, wat hem zo pluizig en schattig maakt; het maakt hem ook een vacht die regelmatig verzorging nodig heeft. Borstel de vacht van uw Pomchi ten minste eenmaal per week.

De Pomchi heeft een langere vacht, maar door het kleine gestalte van de pup, kunnen ze niet goed tegen extreme kou. Ze kunnen wel tegen een beetje warmte, maar zoals elke hond moeten ze niet buiten worden gelaten bij hoge temperaturen.

chihuahua-1

Kinderen en andere huisdieren

Omdat de Pomchi een kleine hond is, kunnen ze gemakkelijk verwond worden door lichtgeraakte kinderen. Pomchis hebben de neiging om bij volwassenen of oudere kinderen in de buurt te zijn die weten hoe ze voorzichtig met ze moeten spelen en ze op een rustige manier kunnen benaderen. Dat gezegd hebbende, voor kinderen die vroeg leren hoe ze een kleine hond op de juiste manier moeten benaderen en ermee moeten spelen, kan de Pomchi een geweldige, actieve metgezel zijn.

Als het op andere dieren in huis aankomt, kunnen Pomchis goed met ze opschieten als ze langzaam en kalm worden geïntroduceerd, en vroege socialisatie zal helpen dit soepel te laten verlopen. Het is het beste als ze al vroeg aan andere huisdieren wennen.

Pomchis hebben echter een brutaal karakter, en ze vinden het misschien leuk om het enige huisdier in huis te zijn. Toch kunnen veel Pomchis goed opschieten met andere honden en katten, dus het komt echt aan op training, socialisatie en het geluk van het lot.