Pitbull Spier – Hoe maak je een Pitbull gespierd? (Wat te voeren en oefeningen)

Hoe maak je een pitbull gespierd. Foto van een gespierde pitbull

Pitbulls zijn van nature gespierde honden. Als je meer spieren wilt toevoegen om de juiste uitstraling te krijgen, dan zijn hier wat details om je te helpen dat effectief en veilig te doen!

Om je Pitbull gespierder te maken, moet je zijn dieet aanpassen naar een dieet op basis van mager eiwit, weinig koolhydraten en matig vet. De bron van al deze hoofdingrediënten doet er ook toe.

Je zult ook meer oefeningen moeten doen om de spieren die niet zo vaak gebruikt worden te versterken.

Je moet ook rekening houden met zijn fysieke gezondheid en emotionele toestand. Hoe beter zijn gezondheid, hoe groter de kans dat hij een uitstekende spiermassa heeft.

Wat moet ik mijn Pitbull voeren om hem te helpen voller te worden?

Hoewel veel mensen meteen op het idee van lichaamsbeweging springen, zul je blij zijn te weten dat voeding een goed uitgangspunt is.

Het zal de oefening veel verder helpen als het gaat om het idee dat je Pitbull die extra spieren opbouwt. De drie dingen waar je je bij het dieet op moet richten zijn:

Eiwit

Velen weten dat honden een dieet hebben dat vol zit met eiwitten. Maar veel hondenvoer gebruikt ongezond eiwit of heeft het niet van gerenommeerde bronnen.

Om er zeker van te zijn dat uw hondenvoer zo eiwitrijk is als het zegt, controleert u de ingrediënten in het voer.

In plaats van “bijproduct” moet er staan dat het de eigenlijke eiwitbron is. Bijproducten zijn meestal inferieur eiwit en ook in veel kleinere potenties dan je zou verwachten.

Zie het als het menselijke equivalent van het eten van fastfoodburgers in plaats van zelfgemaakte hamburgers. Je kunt gemakkelijk zien hoe de ene beter is dan de andere wat betreft het eiwitgehalte!

Je zult ook de nadruk willen leggen op het magere deel van het eiwit. Mager eiwit is gezond en veel voedzamer voor het lichaam van uw hond. Het geeft ongelooflijke energie en is gemakkelijker af te breken om spieren op te bouwen!

Uw dierenarts kan u goede suggesties geven over merken en u ook helpen slechte van goede te herkennen.

Koolhydraten

Het koolhydraatgehalte van veel hondenvoer en traktaties is schokkend hoog. Honden hebben niet erg veel koolhydraten nodig in hun dagelijkse voeding, waardoor het essentieel is om te beperken.

Koolhydraten zijn noodzakelijk voor het dieet van uw Pitbull, natuurlijk, maar ze moeten van hoge kwaliteit zijn en in kleinere hoeveelheden dan de eiwitten of vetten.

De meeste high-end hondenvoer zal dit al doen, wat betekent dat je gewoon een koolhydraatarme traktatie optie moet vinden!

Vetgehalte

Een van de grootste fouten die veel goedbedoelende huisdierouders maken, is het schrappen van vet uit het dieet van hun Pitbull (daarover later meer).

Hoewel het vetgehalte niet hoog moet zijn, wilt u een gematigde hoeveelheid vet van goede oorsprong. Het geeft uw hond energie die het lichaam kan gebruiken voor lichaamsbeweging, vertering, enz.

Gezonde vetten zullen afkomstig zijn van ingrediënten zoals vis en kip, in plaats van minderwaardige bronnen, die in plaats daarvan de “slechte vetten” geven.

Kan ik mijn Pitbull een zelfgemaakt dieet geven?

Als je het gevoel krijgt dat je moet kijken naar het idee om je hond een eigen dieet te geven, dan ben je niet de enige! Velen die gericht zijn op spieropbouw zullen kijken naar een zelfgemaakt dieet.

Het is een geweldig idee, maar je moet een ervaren expert raadplegen in zowel zelfgemaakte diëten als Pitbulls! Zij kunnen alles aanbieden, van voedingsschema’s tot recepten en meer. Het zal ervoor zorgen dat zijn gezondheid de prioriteit blijft!

Pitbull oefeningen om spieren op te bouwen

Nu je het dieet helemaal hebt uitgedacht, wil je beginnen te kijken naar enkele van de eigenlijke oefeningen. Je kunt kijken naar deze voor je Pitbull om veilig bulk up terwijl u geniet van quality time doorgebracht met zijn favoriete mens. Enkele van de leiders zijn:

  • Zwemmen
  • Trapklimmen
  • Touwtrekken
  • Langere wandelingen

Zwemmen en traplopen

Dit zijn geweldige manieren voor honden om te genieten van het krijgen van spieren op hun poten en rond hun schouders.

Zwemmen is een geweldige full-body workout, en het kan snel werken bij het helpen van uw hond zowel genieten van de oefening als het zien van de resultaten ervan. Streef naar sessies van 10 minuten!

Als het gaat om traplopen, is het net zo eenvoudig als het klinkt. Moedig de hond aan om een paar keer per dag een trap op en af te gaan. Voeg meer rondjes toe als ze er meer vertrouwd mee raken.

Touwtrekken

Een leuke manier om het hele gezin te betrekken bij speelsessies, touwtrekken zal een uitstekende manier zijn voor honden om kracht in spiermassa te krijgen. Het dwingt het hele lichaam om te trainen, en het is ook iets dat je veel gemakkelijker uitdagend kunt maken.

Voeg meer mensen toe, verander het speeltje in iets zwaarders, of bevestig het aan een paal of een boom voor nog meer kracht. Plus, Pitbulls hebben de neiging mondig te zijn, dus ze zullen het leuk vinden om met dit speeltje te spelen!

Langere wandelingen

Een andere geweldige manier om hen te helpen geleidelijk spieren op te bouwen, waarbij het steeds uitdagender wordt naarmate de tijd vordert, is wandelen. De meeste Pitbulls houden van wandelen, om te beginnen, en het is ook geweldig voor mensen!

Begin met je gewone wandelschema. Voeg een of twee heuvels toe om het uithoudingsvermogen te vergroten. Als dat goed werkt voor u en uw hond, probeer dan eens vijf minuten extra te lopen. Dan tien minuten, enz. Voeg langzaam meer tijd toe, en u zult merken dat zijn spiermassa hetzelfde doet.

Hoe bouw je de kaakspieren van een Pitbull op?

Als u op zoek bent naar een vaste manier om de kaakspieren van uw Pitbull te helpen opbouwen, zult u merken dat de beste manier is door zorgvuldig gekozen, duurzaam speelgoed.

Pitbulls zijn mondig, zoals gezegd, dus je zult willen gaan voor stevig en taai kauwspeelgoed waar ze aan kunnen werken als ze zich ontspannen. Touwtrekken gaat ook helpen om nog meer kracht op te bouwen.

Heb ik apparatuur nodig om spieren op te bouwen?

Nee, buiten speelgoed, een anker voor een touwtrekspel, of een zwembad/meer.

Je kunt gespecialiseerd speelgoed krijgen dat verzwaard en handiger is voor spieropbouw, maar het is niet verplicht.

Praat altijd eerst met uw dierenarts voordat u iets als verzwaarde tuigen toevoegt om meer training toe te voegen.

Wat zijn gezondheidsproblemen waar ik rekening mee moet houden?

Zoals we hierboven al zeiden, zal het helpen van je Pitbull om meer kracht op te bouwen alleen maar gaan over meer en voeding en dieet. Je zult je moeten richten op drie andere belangrijke details, waaronder:

  • Genetica en erfelijke overwegingen
  • Verwondingen en ziekten
  • Emotionele gezondheid

Genetica en erfelijke overwegingen

Pitbulls zijn van nature atletisch en actief, dus je zou niet al te veel problemen moeten hebben met het aanmoedigen van beweging. Het zijn ook van nature gespierde honden; spieropbouw komt vanzelf.

U moet echter rekening houden met de genetica van de ouders van uw Pitbull en eventuele erfelijke overwegingen. Bijvoorbeeld, gewichtstoename en slechte spiermassa kunnen tegen u werken als ze in de genetische lijn van de Pitbull voorkomen.

Evenzo, als de ouderhonden in slechte gezondheid waren, kan uw Pitbull hetzelfde pad bewandelen…wat betekent dat uw beste inspanningen niet zo succesvol zullen zijn als een hond met gezonde en fitte ouders.

Verwondingen en ziekten

Pitbulls kunnen aanleg hebben voor verwondingen of ziekten zoals heupdysplasie en hartproblemen. Beide zullen de lichaamsbeweging beperken omdat de door uw dierenarts aanbevolen limieten voor uw hond lager zullen zijn.

Stel dat uw hond gewond is, vooral aan de vaak problematische kniegewrichten. In dat geval kan dit ook betekenen dat de beweging van de hond op korte of lange termijn wordt beperkt, afhankelijk.

Emotionele gezondheid

Tot slot de emotionele gezondheid. Veel hondeneigenaren denken misschien niet dat dit relevant is voor het vermogen van een hond om spieren te kweken, maar dat is het wel.

Een hond die gestrest, angstig of depressief is, zal de energie van het lichaam elders naartoe leiden. Het betekent vaak dat ze vermoeid zullen zijn, niet willen sporten, en zullen aankomen.

Wanneer u rekening houdt met bodybuilding voor uw Pitbull, neem dan even de tijd om te overwegen wat ze willen en nodig hebben voor emotionele steun. Een gelukkige hond kan immers veel gemakkelijker een gezonde hond zijn!

Een woordje over spieropbouw

Net als bij elke andere hond bestaat er zoiets als een te gespierde hond hebben. Je moet streven naar een bepaalde verhouding tussen vet en spieren.

Hoewel er manieren zijn om dit te doen aan de hand van richtlijnen van de fokker, is de meest nauwkeurige optie uw dierenarts. Als je je Pitbull veilig wilt laten groeien, vraag dan je dierenarts op welke spieren je je moet richten en hoe je kunt bepalen wanneer hij de juiste vet-spierverhouding heeft.

Aangezien Pitbulls van nature gespierd zijn, zal een gezonde aanpak van spieropbouw snel in je voordeel werken.

Zorg er alleen voor dat je zijn vetgehalte houdt waar het moet zijn, want dit zal hem helpen gezond te blijven en zich geweldig te voelen, zelfs terwijl zijn spieren worden opgebouwd!

Samengevat

U kunt de spiermassa van uw Pitbull vergroten door hun dieet aan te passen naar een hoogwaardig, eiwitrijk, koolhydraatarm en matig vetrijk dieet.

Voeg oefeningen toe zoals zwemmen, touwtrekken en lange wandelingen. Vergeet niet ook rekening te houden met de emotionele gezondheid en behoeften, om hem te helpen op zijn best te zijn.

Als je je Pitbull wilt helpen spieren op te bouwen, dan zullen deze tips en suggesties je helpen dat veilig en plezierig te doen, zowel voor jou als voor je Pitbull!

Ken je iemand die ook zijn Pitbull wil helpen zijn spieren wat meer te laten zien? Deel dit dan met hen!

We horen graag wat je van de post vindt, alleen zo kunnen we verbeteren.