Hoe lang zijn Pitbulls zwanger? (Zwangerschap week voor week)

Hoe lang zijn Pitbulls zwanger? Foto van een pitbull moeder met haar puppies

Er is niets spannender dan een zwangere pitbull! Nieuwsgierig naar hoe lang Pitbulls zwanger zijn en andere veelgestelde vragen?

Over het algemeen zijn Pitbulls tussen 62-65 dagen of negen weken zwanger. Deze timing zal soms variëren afhankelijk van het verschil tussen de fokdatum en de conceptie datum. De uitgerekende datum kan ook variëren als het nest erg klein of groot is.

Hieronder lees je alles over de zwangerschapssymptomen van Pitbulls, de gemiddelde grootte van de nesten, een zwangerschapsschema per week, en hoe je voor een aanstaande moeder moet zorgen.

Hoe weet ik of mijn pitbull zwanger is?

Benieuwd of je pitbull zwanger is of niet? Hier zijn enkele van de spannende tekenen waar je op kunt letten in haar eerste paar weken:

  • Verminderde energie
  • Meer aanhankelijk zijn
  • Minder aanhankelijk zijn
  • Minder eten
  • Meer eten

Zeker, sommige zijn tegengesteld. Realistisch gezien kan het beide kanten op gaan en kan het per hond en per zwangerschap verschillen. De beste manier om het zeker te weten is natuurlijk door met haar naar de dierenarts te gaan voor een echo. Meer daarover hieronder!

Hoeveel puppies hebben Pitbulls meestal?

Doorgaans hebben Pitbulls een gemiddelde nestgrootte van 5 pups. Ze kunnen natuurlijk kleinere nesten krijgen, en grotere nesten tot wel 10!

Hoe meer pups ze heeft, hoe gevaarlijker het zal zijn voor haar gezondheid. Het zal meer energie kosten om ze te helpen ontwikkelen, en het zal haar langer kosten om ze ter wereld te brengen.

Kan een pitbull zwanger worden met 4 maanden?

Technisch gezien kan een pitbull zwanger worden op 4 maanden oud, omdat ze als volwassen wordt beschouwd, seksueel gezien.

Het is echter geen goed idee om haar zo jong zwanger te maken. Ze zal vaak een klein nestje krijgen, en het kan leiden tot misvormingen bij de pups. Het zal ook zeer belastend voor haar zijn.

Voor de beste resultaten, wachten tot ze minstens 1 jaar oud is zodat zij en haar pups zo gezond mogelijk zullen zijn!

Een week-voor-week kalender

Nu je de meer belangrijke details kent, laten we een moment nemen om vertrouwd te raken met de kleinere die in de weken zijn georganiseerd. Het is essentieel dat alles langzaam verloopt.

Week één

Week één is natuurlijk de week van de bevruchting. Het kan de dag van de dekking zijn of dagen later. De zwangerschap zal in deze week wortel schieten, en je zult geen verschil zien in het gedrag of de lichaamsbouw van je pitbull.

Week Twee

In deze week verhuist het embryo, dat nu bevrucht is, naar de baarmoeder, waar het de rest van de zwangerschap zal blijven. Ook dit stadium zul je niet kunnen opmerken, omdat het zo subtiel is. Alle gedragingen worden verwacht.

Week Drie

In dit stadium hechten de embryo’s zich aan de baarmoeder zodat de zich vormende pups voedingsstoffen van hun moeder kunnen krijgen. Ze zullen kleiner zijn dan 1 cm. Het is op dit moment niet mogelijk om te weten dat ze zwanger is.

Week Vier

In week vier begint de ontwikkeling! De ruggengraat en de vorm van de ogen beginnen zich te vormen. Ze zullen ongeveer 1,5 cm groot zijn. Op dit punt kunt u waarschijnlijk de aanwezigheid van de pups op de buik voelen, hoewel het zal aanvoelen als een heel klein knobbeltje.

Week Vijf

In deze week beginnen de pups vruchtwater te krijgen ter bescherming. Dus ook al is het een week later, je zult de pups niet meer kunnen voelen. Ze zullen tanden, klauwen en snorharen ontwikkelen.

Op dit punt kun je met de aanstaande moeder naar de dierenarts voor een echo. Dit zal je helpen de nestgrootte in te schatten en op de hoogte te zijn van eventuele gezondheidsproblemen met foetussen of moeders. Hoe eerder deze problemen opduiken, hoe beter.

Week Zes

Op dit punt zul je beginnen te merken dat ze zwanger is, zelfs als het de eerste keer is dat je een zwangere hond thuis hebt. Haar buikje zal groter beginnen te worden. Haar tepels zullen donkerder worden en opzwellen. U zult merken dat haar eetlust toeneemt en dat haar behoefte aan beweging afneemt.

De pups, ondertussen, zijn druk bezig hun pigmenten en markeringen te krijgen in de baarmoeder terwijl ze zich blijven ontwikkelen.

Week Zeven

Op dit moment komen de pups er binnenkort aan! Het is tijd voor u om ervoor te zorgen dat u de werpruimte voor uw moederhond klaarmaakt en dat ze er toegang toe heeft.

Misschien moet je haar in het begin aanmoedigen om er tijd in door te brengen, want ze zal niet meteen begrijpen wat de bedoeling ervan is! Het is belangrijk te onthouden dat ze dingen kan gaan verplaatsen of zelfs de werpkleden kan verscheuren. Dat is normaal en wordt nestelen genoemd.

Hou haar niet tegen of verhinder haar niet te doen wat ze wil, want het is een biologische impuls en moet worden toegestaan om te gebeuren als het nodig is.

Moeder zal steeds meer moeten eten naarmate ze zich voorbereidt op de bevalling, dus zorg ervoor dat je haar zoveel geeft als ze wil. Raadpleeg je dierenarts als je niet zeker weet hoeveel ze eet.

De pups zullen op dit punt volledig ontwikkeld zijn en kunnen technisch gezien elk moment komen. Het is echter ongewoon bij gezonde honden. Ze krijgen kracht en extra voedingsstoffen voor de bevalling.

Week Acht

Het is volkomen normaal dat pups op enig moment in week 8 en verder komen. Natuurlijk verdient het de voorkeur om de hele 9 weken te blijven, maar er is geen risico voor pups die in de 8e week worden geboren.

Op dit punt zul je haar actieve pups kunnen zien bewegen in haar buik. Je kunt ze ook voelen, als ze toestaat dat je haar buik aanraakt. Ze kan op dit punt afstand van je gaan nemen als ze zich klaarmaakt voor de geboorte.

Voer haar alleen als ze honger heeft. Sommige zullen veel blijven eten, en andere slechts een paar brokjes per keer. Het kan alarmerend zijn, maar dit is volkomen normaal. Nogmaals, vraag uw dierenarts als u niet zeker bent!

Week Negen

Op dit punt zal ze klaar zijn om op elk moment te gaan bevallen. Je moet elk moment klaar zijn om haar in haar werpkist te laten nestelen.

Ze zal afstandelijk, verlegen en vaak onrustig zijn. Dat is allemaal normaal.

Doe wat je kunt om geef haar veel vers water, eten als ze dat wil, en houd haar zo rustig mogelijk. door zelf rustig te blijven.

Foto van een zwangere pitbull.

Pitbull zwangerschap tekenen van arbeid

Een van de meest voorkomende vragen die mensen zich stellen is het teken van de bevalling. Het is vaak niet zo dramatisch als bij een menselijke geboorte.

Het meest onmiskenbare teken om op te letten is haar temperatuur. Als die daalt van 37 graden Celsius naar 36 graden Celsius, dan weet je dat het tijd is om puppy’s te krijgen!

Je kunt ook merken dat ze erg onrustig wordt en zelfs agressief tegen jou en andere huisdieren. Dat is allemaal normaal en moet niet bestraft worden.

Ze zal zich op dit punt in haar werpkist nestelen en zich, in wezen, “settelen om te wachten.” Natuurlijk is het essentieel om haar in de gaten te houden, maar je wilt haar niet stressen.

Je kunt overwegen om een camera op afstand in te stellen die je vanuit een andere kamer kunt bekijken. Als ze het goed vindt dat je in de buurt bent, kun je bij haar in de kamer blijven.

Wat de bevalling betreft, moeders bevallen vaak om de 30-60 minuten. Afhankelijk van de grootte van het nest, kan het 1-24 uur duren.

Wees bereid om de hele tijd op en wakker te zijn als er een probleem is, of overweeg heen en weer te schakelen tussen verschillende bewoners in huis.

Hoe te zorgen voor een zwangere pitbull

Ervoor zorgen dat je je aanstaande moeder verzorgt is essentieel als je kijkt naar het verhogen van haar algehele comfort en gezondheid en die van de pups.

Goed voor haar zorgen zal cruciaal zijn. Er zijn verschillende dingen waar je je op moet richten, waaronder:

  • Voedsel van hoge kwaliteit
  • Juiste oefening
  • Regelmatige controle bij een dierenarts

Als het gaat om de beste keuzes van al deze dingen, kun je bij een dierenarts te rade gaan. Zij zullen je helpen te weten welk voer je moet krijgen en hoeveel je haar moet geven naarmate ze vordert in haar zwangerschap.

Je kunt ook bij hen informeren naar soorten en hoeveelheden beweging in verschillende stadia. Ze zullen natuurlijk ook aanbevelingen doen over wanneer ze regelmatig op controle moet komen.

Enkele andere dingen om te overwegen bij een Pitbull zwangerschap

Als dit de eerste keer is dat je een zwangere pitbull hebt, zul je ook een paar andere details willen overwegen voor haar gezondheid en die van de pups (en jou).

Overweeg voedingssupplementen

Honden kunnen net als mensen prenatale supplementen krijgen. U kunt uw dierenarts vragen welke soorten u kunt krijgen en hoe u die het beste aan haar kunt geven.

Het is uitstekend om ervoor te zorgen dat ze al haar voedingsstoffen krijgt en doorgeeft aan haar pups.

Geef voorrang aan dat werpgebied

Sommige goedbedoelende huisdierouders denken er niet aan om een werpplaats in te richten of om het heel effectief te doen.

Deze werpkist is essentieel voor ieders gezondheid en veiligheid. Mama moet zich veilig voelen als ze levert, en als haar plek haar niet bevalt, verdwijnt ze ergens anders. (waar je misschien moeilijk bij kan komen) om te bevallen.

Bereid een kamer voor die volledig gescheiden is van andere huisdieren, kinderen en mensen, idealiter een kamer met een deur die je kunt sluiten om iedereen buiten te houden terwijl ze bevalt.

Zorg ervoor dat ze een tijdje voor de bevalling vrije toegang heeft tot de werpruimte en dat je alle andere dieren buiten houdt.

Een veilige en beveiligde werpruimte is cruciaal voor ieders gezondheid. Een moeder in bevalling en de nasleep daarvan als ze rust en de eerste dagen deelt met haar pups zal agressief zijn.

Laat uw dierenarts op afroep komen

Als je echt nerveus bent, wat te verwachten is, vraag dan aan je dierenarts of hij je oproepdiensten aanbiedt die je kunt activeren als ze gaat bevallen.

Sommige zullen dat wel doen en andere niet, natuurlijk, maar het kan je erg geruststellen, wetende dat je hulp aan de telefoon hebt als je een vraag of zorg hebt.

Video van een pitbull die aan het bevallen is

Zenuwachtig over het geboorteproces? Hieronder vindt u een video die u zal helpen begrijpen wat u kunt verwachten als uw pitbull actief aan het bevallen is.

Het is uitstekend voor ouders die voor het eerst een huisdier nemen of die zich zorgen maken over de symptomen of geluiden die hun bevallende pitbull maakt.

Plus, je krijgt geweldig advies over hoe je je werpkist veilig en gezond kunt maken.

Conclusie

Een Pitbull zwangerschap duurt 62-65 dagen of negen weken. Het is echter niet ongewoon dat puppy’s in week 8 geboren worden. Je kunt vaak een echo voor haar laten maken in week 5 om het zeker te weten.

Een zwangere pitbull is een tijd van feest en opwinding voor huisdierouders. Deze gids helpt u te weten wat u van begin tot eind kunt verwachten van deze nieuwe harige toevoegingen aan uw gezin.

Ken je iemand die deze informatie graag zou willen hebben? Kunt u dit met hen delen?

We horen graag wat u van het bericht vindt, alleen zo kunnen we het verbeteren.