Wat is het gemiddelde gewicht van de Chow Chow? (Maand per maand)

Chow Chow Gemiddeld Gewicht. Foto van een Chow Chow hond met overgewicht.

Chow Chows zijn grote honden, maar hoe zit het met hun gewicht? Zijn ze net zo zwaar als ze lang zijn?

Gemiddeld weegt een volwassen Chow Chow reu tussen de 55-71 pond (25-32 kg), en een volwassen vrouwelijke Chow Chow tussen de 44-60 pond (20-27 kg).

Dit zijn natuurlijk gemiddelde gewichten. Het werkelijke getal op de weegschaal kan verschillen door de genetica van uw Chow, hun dagelijkse voeding (inclusief traktaties) en hun algemene gezondheid. Uw fokker en dierenarts kunnen u helpen een gezond gewicht te bepalen voor uw specifieke hond.

Hoeveel wegen mannelijke Chow Chows?

Mannelijke Chow Chows zijn vaak groter en iets zwaarder dan teefjes, wat bij de meeste dieren standaard is!

Door deze extra hoogte en spiermassa zijn ze ergens van gemiddeld 25-32 kg.. Chows die grotere of kleinere ouders hebben zullen echter buiten deze normen liggen.

U zult merken dat uw mannelijke Chow na zijn eerste verjaardag in gewicht blijft toenemen, maar dat is normaal omdat hij nog steeds aan het opvullen is. De meeste bereiken hun uiteindelijke gewicht tegen de tijd dat ze ongeveer 1,5 jaar oud zijn.

Hoeveel wegen vrouwelijke Chow Chows?

De magerste van de twee meest gezonde volwassen vrouwelijke Chow Chows zal tussen de 44-60 pond (20-27 kg) zijn..

Net als haar mannelijke tegenhanger bereikt ze haar volle gewicht op ongeveer 1,5-jarige leeftijd. Zolang ze gezond is en goed verzorgd wordt, zal haar gewicht min of meer stabiel blijven gedurende haar volwassen leven.

Natuurlijk, als ze zwanger wordt, zal het toenemen! Maar na de bevalling zou ze vrij snel weer op haar gezonde gewicht moeten komen.

Chow Chow gemiddeld gewicht: een benadering per maand

Het eerste jaar van het leven van uw Chow zal vol ontwikkeling zijn, vooral wat betreft het gewicht.

Als je enthousiast bent over de verschillende mijlpalen, hier is wat je zult willen weten over elke hoofdsector:

  • 2 weken
  • 12 weken (4 maanden)
  • 9 maanden
  • 18 maanden (1,5 jaar)

2 weken

Deze lieve pluizige pups zijn meestal minder dan 1 pond (0,45 kg als ze geboren worden).

Factoren die de grootte beïnvloeden zijn de gezondheid van de pups, hoe groot het nest is, en de gezondheid/leeftijd van de moeder.

Tegen de tijd dat ze 2 weken oud zijn, wegen ze ongeveer 2 pond (0,9 kg). Reuen kunnen een paar gram meer wegen, afhankelijk.

12 weken (4 maanden)

De volgende weken en maanden staan in het teken van groei! Beginnend bij 2 pond (0,9 kg), zullen de meesten eindigen tussen 18-26 pond (8,1-11,7 kg). Dat is een flinke groeispurt!

Gedurende deze tijd worden ook pups verkocht en herplaatst. Dit betekent dat ze overschakelen van melk naar brokjes, die vol zitten met vet en andere broodnodige voedingsstoffen om ze een gezonde start in het leven te geven!

9 maanden

Nog eens 3 maanden en uw pup weegt tussen de 18,5 en 28,5 kg.

Als je denkt dat dit een behoorlijk verschil is, dan heb je gelijk! Hier begint het verschil tussen reuen en teven. Vrouwtjes zitten meestal aan de onderkant van dit bereik, terwijl mannetjes hoger zitten.

18 maanden (1,5 jaar)

Dit is de periode waarin uw mannelijke en vrouwelijke pups hun groei afmaken en die laatste 20 pond (9 kg) krijgen. Het zal vooral spiermassa zijn als ze in hun definitieve vorm groeien en voller worden.

Dit is het punt waarop de meesten zullen overschakelen op volwassen voedsel, dat een beetje meer caloriebeperkend is en bedoeld voor de gezondheid op lange termijn voor volwassenen.

De Chow Chow gewichtsgrafiek (in lbs en kg)

Benieuwd hoe al die getallen in de vorm van een handige grafiek op elkaar aansluiten?

Hieronder staat het voor u klaar in overzichtelijke segmenten met zowel ponden als kg’s voor u uitgeschreven voor mannen en vrouwen.

Leeftijd Mannelijk Vrouw
8 weken 21 – 26 pond
(10 – 12 kg)
18 – 23 pond
(8 – 10.5 kg)
4 maanden 28 – 40 pond
(13 – 18 kg)
23 – 30 lbs
(10.5 – 13.5 kg)
5 maanden 39 – 42.5 lbs
(17.5 – 19 kg)
27 – 37 lbs
(12 – 16.5 kg)
6 Maanden 40 – 49 pond
(18 – 22.5 kg)
32.5 – 42.5
(14.5 – 19.5 kg)
7 maanden 44 – 54 pond
(20 – 24.5 kg)
36 – 47.5
(16.5 – 21.5 kg)
8 Maanden 47 – 59 pond
(21 – 26.5 kg)
38 – 51 lbs
(17.5 – 23 kg)
9 Maanden 49.5 – 62.5 lbs
(22.5 – 28.5 kg)
40 – 54 lbs
(18 – 24.5 kg)
10 Maanden 51.5 – 63 lbs
(23 – 28.5 kg)
41 – 56 lbs
(18.5 – 25.5 kg)
11 Maanden 52.5 – 66 lbs
(24 – 30 kg)
42,5 – 55,5 lbs
(19 – 25 kg)
12 Maanden 53.5 – 68 lbs
(24 – 31 kg)
43 – 58 lbs
(19.5 – 26 kg)
13 Maanden 54 – 69 pond
(24.5 – 31 kg)
44 – 58 lbs
(20 – 26 kg)
14 – 18 Maanden 55 – 70.5 lbs
(25 – 32 kg)
44 – 59.5 lbs
(20 – 27 kg)

Als u een van die trotse Chow-ouders bent die hun pup regelmatig opmeten om te zien waar ze staan in de mijlpalen, zult u willen overwegen dit ergens op te bergen waar u regelmatig toegang toe heeft, zodat u een directe vergelijking kunt maken.

Wat is het ideale gewicht voor Chow Chows?

Je hebt natuurlijk al over de cijfers gelezen, maar er komt meer kijken bij het gewicht en de gezondheid van je Chow Chow.

De belangrijkste factoren die het gewicht beïnvloeden zijn genetica, voeding en gezondheid. Dan is er nog de factor lengte om over na te denken.

Genetica

Professionele fokkers werken hard om ervoor te zorgen dat elke pup genetisch gezien de sterkste en gezondste versie is die hij kan zijn.

Als beide ouderdieren een gemiddeld gewicht hebben, is de kans groot dat uw pup dat ook zal hebben.

Als u nieuwsgierig bent naar wat dat gewicht zal zijn in vergelijking met andere nesten of pups, kunt u de fokker vragen wat het gewicht van de ouderhonden is om u te helpen “in de toekomst” te kijken.

Een Chow kan met verschillende maanden, of zelfs met 18 maanden, onder of over de gewichtsmijlpalen zitten en nog steeds als volkomen gezond worden beschouwd. Daarom zijn ze meer bedoeld als gemiddelden dan als daadwerkelijke doelen!

Dieet

Voeding speelt een cruciale rol in de gewichtstoename en het onderhoud van uw puppy. Als puppy beginnen ze met voedzame melk van hun moeder.

Uiteindelijk worden ze gespeend en gaan ze over op calorierijk en voedselrijk puppyvoer. Dit wordt zorgvuldig verdeeld om hun lichaam veel voedingswaarde te geven.

Als ze ouder worden en overgaan op volwassen voedsel, zal uw dierenarts u kunnen helpen bepalen waar uw hond zich op moet richten voor zijn voeding en welke merken de hoogwaardige ingrediënten gaan bieden die u zoekt met het oog op de belangen van uw hond.

Vergeet niet om uw dierenarts ook te vragen naar traktaties, aangezien deze vaak bijzonder vol zitten met “slechte ingrediënten.” Omdat we onze honden allemaal graag traktaties geven, is het essentieel om ervoor te zorgen dat je ze voedzame traktaties geeft die er niet voor zorgen dat ze te veel aankomen.

Gezondheid

Over gewicht gesproken, Chow Chows hebben over het algemeen een uitstekende gezondheid – behalve wat betreft hun gewicht! Ze kunnen bekend staan om overgewicht.

Het zijn niet de meest actieve honden die er zijn, en ze hebben een sterke voorkeur voor traktaties en etensresten.

Om zijn gewicht onder controle te houden, zul je goed moeten letten op de porties en ervoor zorgen dat ze elke dag de door de dierenarts aanbevolen hoeveelheid beweging krijgen.

U kunt het risico op gezondheidsproblemen minimaliseren als uw Chow Chow een juist gewicht heeft. Een gezond dieet en dierenartsbezoeken (in combinatie met vaccinaties en beweging, natuurlijk) zullen een goede verdediging zijn!

Hoe beïnvloedt de hoogte het gewicht van mijn Chow Chow?

Er is een verband tussen lengte en gewicht bij uw Chow Chow. Een Chow Chow heeft specifieke gemiddelden van waar ze moeten zijn voor de hoogte om in goede gezondheid te zijn, net als het gewicht.

Als je Chow Chow korter is dan de gemiddelde Chow, dan zou je verwachten dat hun gewicht ook wat lager is. Als ze korter zijn en erg hoog in gewicht, dan zouden ze ongezond zijn.

Hetzelfde geldt voor een lange Chow Chow aan de onderkant van de gewichtsschaal. Ze zouden technisch gezien misschien binnen de gezonde zones vallen, maar ze zouden vanwege hun lengte als ondergewicht worden beschouwd.

Wanneer u uw huiswerk over het gewicht doet, zult u rekening willen houden met de lengte. En omgekeerd. Beide werken samen en geven u een veel beter inzicht in wat gezond en ongezond is voor uw specifieke Chow Chow.

Immers, hoe meer gegevens je hebt, hoe beter je berekeningen kunnen zijn, toch?

Hoe weet ik of mijn Chow Chow gezond is?

De gemiddelde getallen waarover je hebt gelezen zijn bedoeld als een glijdende schaal. Je zult ze alleen willen zien als deel van de vergelijking waarover je hebt geleerd in de andere gezondheidsfactoren die we hebben besproken.

Om te begrijpen of uw Chow Chow gezond is of niet, kunt u het beste uw dierenarts vragen. Uw dierenarts kent de genetica van uw hond uit het papierwerk dat u van de fokker heeft gekregen, en hij heeft hem ook zien opgroeien tot volwassenheid.

Deze persoonlijke informatie helpt hen te weten wanneer uw hond zijn mijlpalen goed bereikt en wanneer er iets verandert dat een gezondheidsprobleem zou kunnen betekenen.

Wat dat betreft zult u altijd de adviezen en suggesties van uw dierenarts willen opvolgen. Een dierenarts is tenslotte de dokter van uw hond. Als hij voorstelt om over te stappen op brokken van betere kwaliteit, de porties wat kleiner te maken, enz. De gezondheid van uw hond wordt tenslotte het best beheerd door professionals.

Samengevat

Mannelijke Chow Chows wegen 55-71 pond (25-32 kg), en vrouwelijke Chow Chows wegen 44-60 pond (20-27 kg).

Het werkelijke getal op de weegschaal heeft echter andere criteria, waaronder genetica, dagelijkse voeding en kwaliteit, en hun algemene gezondheid. Je moet ook begrijpen hoe deze allemaal op elkaar inwerken. Het zal u helpen een goed idee te krijgen van waar uw hond zou moeten zijn voor zijn uiteindelijke volwassen gewicht.

Als je iemand hebt die zich afvraagt of zijn Chow Chow overgewicht heeft of zich goed ontwikkelt, overweeg dan om dit met hem of haar te delen!

We horen graag wat je van de post vindt, alleen zo kunnen we verbeteren.