Gator Pitbull Bloedlijn – Alles wat u moet weten over hen

Gator Pitbull Bloedlijn. Foto van een Gator Pitbull op witte achtergrond.

Wilt u meer weten over de Gator Pitbull bloedlijn? Het is een gespecialiseerd subras binnen het Pitbull ras met allerlei bijzondere eigenschappen.

Historisch gezien, een Gator Pitbull een soort Pitbull die expliciet werd gefokt als vechthond.

Dit ras kan zwart, blauw, gestroomd, roodneus en blauwneus zijn. Ze hebben een korte glanzende vacht en kunnen 29 kg wegen en 38-51 cm lang zijn.

Ondanks hun gevoeligheid voor gezondheidsproblemen zijn ze intelligent, taai en aanhankelijk. Toch kunnen ze agressief zijn en moeilijk in uw achtertuin te houden, omdat ze uitstekende ontsnappingskunstenaars zijn.

Wat is een Gator Pitbull?

Als je de titel hoort, klinkt deze bijzondere hondensoort als een behoorlijk enge hybride, maar het is alleen de naam. Het is een speciaal soort Pitbull binnen het algemene hondenras van de Pitbull. Hun naam komt uit hun verleden.

Waar komen Gator Pitbulls vandaan?

De oorsprong van Gator Pitbulls is hondengevechten. Vroeger was hondengevechten een trendy tijdverdrijf voor velen die zich bezighielden met verschillende soorten gevechten.

De Gator Pitbull krijgt zijn naam van Plumber’s Alligator Pitbull en Rodriguez’s Gator Mouth Pitbull. De nakomelingen die hieruit voortkwamen waren de Gator Pitbull.

Het doel van het fokken van deze honden was om een bloedlijn van uitzonderlijke vechters te creëren en meer nakomelingen te kunnen maken met nog betere vechtvaardigheden.

Natuurlijk zijn de meeste autoriteiten er nu snel bij om hondengevechten af te keuren, en het is zelfs verboden in veel landen. De behoefte aan dit soort honden als vechters is meestal weggevallen.

Van generatie op generatie is de bloedlijn van deze ouderhonden, beide ongelooflijke vechters, enigszins verwaterd.

Hoe ziet een Gator Pitbull eruit?

Over het algemeen hebben ze een korte vacht met een glanzende vacht die zacht aanvoelt. De meeste hebben zichtbare huidrimpels en piekoren zoals een klassieke Pitbull zou hebben.

Met zeer weinig vet zijn dit stevige, gespierde honden. Zoals gezegd, wegen ze meestal ongeveer 29 kg, waardoor het door en door “duurzame” honden zijn! Met een hoogte van 38-51 cm (15-20 inches) zijn ze een sterk hondenras voor hun grootte, vooral bij het touwtrekken of wandelen!

Wat de kleur betreft, zijn de meest populaire soorten vachten, en andere kenmerken, om naar te zoeken in uw Gator Pitbull:

 • Zwart
 • Blauw
 • Gestroomd
 • Roodneus
 • Blauwneus

De meest gewilde Gator Pitbull is meestal de blauwneus, simpelweg vanwege zijn kleur.

Hoe lang leven Gator Pits?

Zoals de meeste honden van hun grootte, worden ze ongeveer 12 jaar, ervan uitgaande dat ze hun inentingen krijgen en in goede gezondheid worden gehouden.

Dit omvat zowel fysieke gezondheid als details zoals dieet en emotionele/mentale gezondheid.

Het Gator Pitbull temperament

Ondanks het feit dat de Gator Pitbull als vechthond is gefokt, is er veel om van te houden als typische huishond!

De belangrijkste eigenschap die aanvankelijk de belangstelling van fokkers trok, is dat ze een aanzienlijke hoeveelheid fysieke pijn van gevechten kunnen verdragen en toch kunnen doorgaan. Met toegewijd uithoudingsvermogen is dit een eigenschap die het ras nog steeds volgt!

Een andere eigenschap die voortvloeit uit hun historische wortels is dat ze onverschrokken zijn. In een situatie waarin ze zichzelf of hun mensen moeten verdedigen tegen een bedreiging, zijn ze moedig. Ze hebben een uitzonderlijk vermogen om te blijven beschermen, zelfs als ze gewond raken.

Moderne Gator Pitbulls zijn ook sociale honden, vooral met mensen. Ze zijn graag in de buurt van hun mensen en zullen hen overal volgen als hun allerbeste vriend. Ze zijn aanhankelijk en speels. Ze houden van wandelen en blijven in het algemeen actief, dankzij hun gespierde bouw.

Het zijn ook intelligente honden en geweldige kandidaten voor training met fancy tricks. Zelfs met cursussen, waar je bijna je eigen hindernisbaan voor ze kunt maken. Intelligentie gemengd met een liefde voor lichamelijke activiteit maakt ze geweldig voor dit soort activiteiten!

Gator Pitbull gezondheidsproblemen

Zoals bij veel rashonden, zijn er enkele gezondheidsproblemen waar Gator Pitbulls zich bewust van moeten zijn. Deze omvatten:

 • Knieproblemen
 • Schildklier problemen
 • Huidproblemen
 • Heupdysplasie

Knie problemen

Aangezien deze honden graag rennen, springen en spelen, zijn knieproblemen wijdverbreid door alle beweging en overbelasting van deze gewrichten.

Zowel preventief als na een blessure zal er vaak wat aandacht nodig zijn om uw Gator Pit in beweging te houden. Naarmate de hond ouder wordt, zullen deze meer uitgesproken worden, wat kan betekenen dat u lichamelijke activiteit moet beperken.

Schildklier problemen

Bij veel soorten Pitbulls veroorzaakt de schildklier aanzienlijke problemen. Omdat het invloed heeft op de hormonen, kan het leiden tot problemen van de huid tot zelfs agressie en andere gedragsproblemen.

In gevallen waar er geen mogelijkheid is om de schildklier te reguleren, zullen de meesten medicijnen nodig hebben om de situatie hun hele leven onder controle te houden. Het kan er vaak toe leiden dat veel mensen denken dat ze hun hond moeten laten inslapen omdat de agressie sterker is. Een voldoende gekwalificeerde dierenarts kan u echter helpen om het met medicatie te beheersen.

Huidproblemen

Huidaandoeningen komen vaak voor door hun korte vacht. Het kunnen allergieën zijn, die veel voorkomen bij veel honden met een korte vacht. Het kan ook iets ernstigers zijn, zoals kanker, tumoren, en zelfs ernstige jeuk op lange termijn.

Een goede verzorging van de huid van uw hond zal essentieel zijn om de hond te helpen comfortabel te blijven.

Heupdysplasie

Heupdysplasie wordt een probleem bij veel grote hondenrassen, waaronder Gator Pitbulls. Het ontstaat door veel fysieke activiteit bij dit specifieke ras zelf. Men denkt dat het een erfelijk probleem is dat wordt doorgegeven door beide ouderrassen.

Hoewel er hulp beschikbaar is in de vorm van een brace, zullen de meeste honden hun fysieke activiteit moeten beperken. Ze zullen worstelen met het behouden van spiermassa op hun achterste naarmate de aandoening vordert.

Voor- en nadelen van Gator Mouth Pitbulls

Er zijn aanzienlijke voor- en nadelen aan het hebben van dit prikkelbare hondenras in uw huishouden! Enkele van de hoogtepunten en overwegingen staan hieronder om te bekijken en te gebruiken bij het maken van uw beslissing.

Voordelen

 • Speelse honden
 • Hun hele leven actief
 • Zijn graag bij hun mensen
 • Moedig en volhardend in het beschermen van zichzelf/anderen

Cons

 • Kan gevoelig zijn voor agressie
 • Fysiek sterk en koppig
 • Heeft veel aandacht en toezicht nodig
 • Moet toegewijde socialisatie training hebben

Pro overwegingen

Wanneer je een huishouden hebt met kinderen en een actief gezin, zal een Gator Pitbull graag deel uitmaken van de groep. Het kan een dagje spelen zijn met speelgoed of een wandeling in de bergen. Ze zijn graag in de buurt van hun mensen en blijven zoveel mogelijk actief.

Omdat ze zo beschermend zijn en “door de pijn heen kunnen vechten”, bieden ze ook gemoedsrust. Als het gaat om het idee dat uw hond ooit iemand in uw huishouden moet verdedigen tegen een bedreiging, zijn ze de ideale hond.

Con discussiepunten

Voordat u echter beslist of een Gator Pit voor u geschikt is of niet, zult u de bovengenoemde nadelen serieus in overweging willen nemen.

Door hun oorsprong als ras zijn ze van nature agressief. Het betekent dat ze het misschien niet goed doen met andere honden of zelfs huisdieren. Het is iets om over na te denken bij de juiste introductie van uw huidige honden aan een potentiële nieuwe aanwinst!

Evenzo kunnen ze fysiek sterk en enigszins koppig zijn. Bij het wandelen en trainen om aan de lijn te lopen, zal de verantwoordelijke mens sterk genoeg moeten zijn om hen onder controle te houden, indien en wanneer nodig. Dit is vooral zo bij het idee om in het begin in de buurt van andere honden te zijn. Ook in de meeste openbare situaties is een riem een must voor dit soort honden.

Tussen hun kracht en hun neiging om agressief te zijn tegen andere dieren, is het essentieel dat Gator Pits vanaf het begin van hun tijd bij u veel socialisatietraining krijgen. Dit zal hen helpen leren hoe ze zich moeten gedragen rond andere dieren en eventuele natuurlijke agressie in hen minimaliseren. Van hondenparken tot speelkameraadjes en gewoon op stap zijn, een Gator Pit zal juist in dat element van zijn persoonlijkheid veel aandacht nodig hebben!

Dan is er nog het feit dat ze graag actief zijn. Zo actief dat de honden beruchte ontsnappingskunstenaars zijn! Het is niet zozeer dat ze het haten om opgesloten te zitten; het is gewoon dat ze graag bewegen. Alles. De. Tijd. Als u een omheinde tuin hebt voor uw Gator Pit, moet u hem in de gaten houden of bereid zijn uw omheining hoger te maken zodat hij er niet overheen kan springen en op avontuur kan gaan!

Gator pitbull met open mond die eruit ziet alsof hij glimlacht

Waar koop ik een Gator Pitbull?

Als je een Gator Pit wilt kopen, heb je twee belangrijke opties die je kunt overwegen: bij een fokker of bij een reddingsorganisatie.

Als je naar een fokker kijkt, moet je goed opletten waar je kijkt. De fokker die je kiest moet een officieel geregistreerde zijn en de verschillende benodigde certificaten en vergunningen hebben.

Het kan een beetje “schetsmatig” zijn omdat er nog steeds mensen zijn die specifiek Gator Pits fokken en verkopen voor hondengevechten. Dit zijn vaak “onder de tafel” soort mensen, natuurlijk, dus het is heel belangrijk dat je goed zoekt naar je fokker.

Niet alleen helpt het je weg te blijven van problemen in het grijze gebied, maar het zorgt er ook voor dat je een verantwoordelijke en gezonde hond krijgt!

Aangezien de meeste fokkers verwachten dat u tussen de $2 000 en $10 000 per pup betaalt, afhankelijk van de kleur, de fok, het papierwerk, enz., wilt u er zeker van zijn dat uw hond is wat u denkt dat hij is!

Vanwege hun enigszins recente verandering van vechthonden naar klassieke huishonden, kunt u verschillende reddingsorganisaties vinden die expliciet gewijd zijn aan het herplaatsen van in beslag genomen Gator Pits.

Gericht op ervoor te zorgen dat elke hond een geweldig thuis krijgt, hebben ze niet altijd toegang tot dezelfde gegevens of papieren. Toch zullen ze ervoor zorgen dat u een hond opneemt die een liefdevol thuis nodig heeft.

De kosten zijn overal van $100 – $ 6 000, die allemaal terug zullen gaan naar die organisatie van het redden van meer honden in de toekomst.

Een woord over puppy sourcing

Zoals gezegd is de overgang van vechthonden naar huishonden relatief recent. Als u uiteindelijk in zee gaat met een fokker of zelfs een particuliere adoptant van zogenaamde “rescue” puppies, moet u bijzonder voorzichtig zijn bij het controleren ervan.

Niet iedereen zal zich altijd richten op het boven tafel zijn. Het betekent dat jij er ook bij betrokken kan worden en dat je nieuwe harige aanwinst mogelijk verwijderd wordt… als er iets van zou komen.

In het algemeen

Gator Pitbulls waren aanvankelijk vechthonden en kunnen zwart, blauw, gestroomd en roodneus zijn.

Het zijn middelgrote honden en zeer gespierd met een korte vacht. Ze zijn sociaal, intelligent, zeer actief en kunnen zonder goede training agressief zijn.

Door hun beschermendheid en moed zijn het geweldige familiehonden, maar ze vereisen een strikte socialisatie om iedereen veilig te houden.

De bloedlijn van de Gator Pitbull is er ongetwijfeld een die voor de meeste hondenliefhebbers uit een echt gruwelijk verleden stamt.

Maar het gemengde ras dat eruit voortkwam was ongetwijfeld divers, energiek en vol met niets dan liefde voor mensen. Het is behoorlijk geruststellend als je bedenkt hoe ver het ras is gekomen!

Ken je iemand die dit verhaal over dit vaak verkeerd begrepen ras inspirerend en informatief zal vinden? Kun je het met hen delen?

We horen graag wat je van het bericht vindt, alleen zo kunnen we het verbeteren.