Pitbull Razor Edge Bloedlijn – Alles wat u moet weten

Pitbull Razor Edge Bloedlijn. Foto van een Pitbull Razor Edge liggend op de grond op een witte achtergrond lachend.

Deze bloedlijn klinkt enigszins intimiderend, waardoor velen het gevoel hebben dat de hond zelf agressief zal zijn. Dus, hoe zit het eigenlijk met deze eigenaardige honden?

De term Razor Edge kwam voort uit het idee van Dave Willson en Carlos Barksdale om een hondenkennel en hondenfokkerij op te richten.

Deze creatie resulteerde in een specifieke bloedlijn die de klassieke Pitbull combineert met de Engelse Bulldog en vier andere rassen in wisselende combinaties per nest.

Razors Edge Pitbulls zijn vriendelijk, goofy, prikkelbaar, en houden van praten. Ze meten 40-51 cm en wegen 29-38 kg.

Ze zijn vaak gestroomd of blauw, maar kunnen ook zwart of wit zijn. Ze worden 6-10 jaar en hebben relatief weinig gezondheidsproblemen.

Wat is een Razor Edge Pitbull?

Het is een bepaald soort bloedlijn. Het is nu nog specifieker omdat het een formeel erkende bloedlijn is door degenen die alle gerenommeerde hondenrassen beheren.

Het is voornamelijk een mix tussen American Pitbull, Engelse Bulldogs, en Mastiffs, zoals gezegd.

Echter, de werkelijke lijst van de verschillende bloedlijnen die een moderne Razor Edge Pitbull creëren… zijn volgens de geruchten wel 5 verschillende types!

De bestaande volledige lijst is vaak een heimelijk geheim dat bekend is bij keuringscommissies en fokkers.

Een van de werkelijk unieke eigenschappen van dit soort Pitbull is dat hij een bepaalde bloedlijn heeft.

Je kunt bijvoorbeeld niet zomaar een Pitbull fokken en hem kruisen met een willekeurige bloedlijn van dit soort hondenrassen. Het is een zorgvuldige selectie van bloedlijnen binnen die goedgekeurde rassen.

Het betekent dat de pup behoorlijk voorspelbaar is wat betreft zijn kenmerken! Dit is zeldzaam, zelfs bij hedendaagse fokkers met zorgvuldig samengestelde lijnen van ouders voor pups.

Hoe ziet de Pitbull Razor Edge Bloedlijn eruit?

Een Razor Edge Pitbull is meestal blauw of gestroomd wat betreft de kleur van hun vacht. Hoewel er ook blauwfauwe of zwarte of witte Pits zijn, is de meest voorkomende kleur blauw en/of gestroomd.

Ze hebben een uniek lichaamstype dat hen bijzonder maakt om naar te kijken, vooral als je geïnteresseerd bent in het fokken van honden.

Ze zijn wat groter dan je gemiddelde Pit, en ze hebben relatief grote hoofden en brede, brede borstkassen. Ze zijn stoer en log, met korte achterpoten. Ze zijn zeer gespierd en hebben weinig lichaamsvet.

Qua grootte zijn ze meestal 16-20 inches (40-51 cm). U kunt verwachten dat deze bloedlijn 29-38 kg weegt op volle grootte.

Er zijn XL en XXL varianten van deze bloedlijn die groter en zwaarder kunnen zijn. Toch zijn deze niet zo populair vanwege de vele gezondheidsrisico’s die aan reuzenhonden verbonden zijn.

Wat is de levensduur van een Razor Edge Pitbull?

Wanneer ze in goede gezondheid worden gehouden en afkomstig zijn van goede fokkers om gezonde ouders te garanderen, zullen de meeste Razor Edge Pitbulls tussen de 6 en 10 jaar oud worden.

Ze hebben niet zoveel complicaties als andere soorten honden, dus veel van die jaren zullen ook gezond en gelukkig zijn. Maar daarover later meer.

Wat is het Razor Edge Pitbull temperament?

Zoals we al zeiden, is alleen al het algemene uiterlijk van dit hondenras behoorlijk intimiderend. Het zijn grote, brede, zware en serieus uitziende honden.

Ze lijken ook genoeg op een Pitbull dat degenen die bekend zijn met de potentiële “nadelen” van de persoonlijkheid van een Pitbull op hun hoede zullen zijn.

Dan combineer je de naam ermee, en het is een behoorlijk angstaanjagend concept.

Gelukkig is hun persoonlijkheid een mooi contrast met de naam van de bloedlijn! Het zijn beminnelijke honden die graag in de buurt van mensen zijn en graag zoveel mogelijk nieuwe mensen en dieren ontmoeten.

Ze zijn geweldig met kinderen, nieuwe mensen en huisdieren in het algemeen. Opgewonden en sociaal, zijn ze geweldige speelkameraadjes voor de kleintjes of de huiskat, als u er een heeft!

Het zijn ook geweldige waakhonden, omdat ze de neiging hebben te blaffen naar alles wat beweegt. Het kan geweldig zijn om een pakje of gezelschap te verwachten, maar het wordt soms wat lawaaierig.

Deze honden zijn vrij onderhoudsarm wat beweging betreft.

Het zijn voornamelijk spieren, dus ze zullen moeten gaan wandelen of spelen, maar ze hoeven niet de hele dag, elke dag te bewegen.

Sommige mensen vinden deze honden koppig, terwijl anderen vinden dat ze gemakkelijk te trainen zijn.

De algemene overeenstemming is dat Razor Edge Pitbulls sterke “selectief horende” honden zullen zijn. Ze zullen begrijpen wat je wilt dat ze doen, maar ze kunnen gemakshalve doen alsof ze je niet horen tot ze er zin in hebben.

Een ding om over na te denken is dat het echter geen geweldige waakhonden zijn. Ze zullen je waarschuwen dat er een probleem is. Toch zijn het geen uitstekende opties om daadwerkelijk iets te doen aan een potentiële bedreiging. Ze zijn te vriendelijk!

Een andere factor om rekening mee te houden is dat Razors het concept “niet te ver afdwalen” niet goed begrijpen.

Als er geen hek om hun erf staat, zullen ze eindeloos dwalen en vaak geen idee hebben hoe ze daar gekomen zijn of hoe ze weer thuis moeten komen. Ze hebben ook geen straatgevoel en begrijpen auto’s niet.

Pitbull Razor Edge Bloedlijn. Foto van een Razor Edge Pitbull die naar beneden kijkt.

Razor Edge pitbull gezondheidsproblemen

Pitbulls kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen, zoals veel rassen. Toch zul je blij zijn te horen dat Razor Edge Pitbulls vrij eenvoudig zijn als het gaat om mogelijke gezondheidsproblemen. De belangrijkste aandachtspunten zijn

  • Heup/elleboog dysplasie
  • Brachycephalische complicaties
  • Kegelstaafdystrofie 1

Heup/elleboog dysplasie

Heup- en elleboogdysplasie komt bij veel rassen voor, en dus ook bij deze specifieke bloedlijn.

Heupdysplasie lijkt inderdaad het meest voor te komen, maar ook elleboogdysplasie komt in sommige hondenfamilies voor.

In beide gevallen liggen de gewrichten niet meer goed in lijn in hun kassen en kunnen pijnlijke bewegingen veroorzaken voor de hond.

Massages kunnen hiertegen helpen, en minder beweging en pijnmedicatie in sommige gevallen.

Dit risico wordt groter naarmate de hond ouder wordt. Het wordt vaak vergeleken met artritis bij mensen! Het komt relatief vaak voor bij dit hondenras en is zowel erfelijk als willekeurig.

Brachycephalische complicaties

Brachycefale complicaties kunnen van alles zijn, van infecties tot veel neusuitvloeiing tot niezen, enz.

Hoewel Razors niet zo brachycephalisch zijn als andere honden waaraan u denkt, worden ze beschouwd als op het spectrum. Dit betekent dat ademhalingsproblemen vaker zullen voorkomen dan bij hondenrassen die helemaal niet brachycefaal zijn.

Een gespecialiseerde dierenarts met ervaring in dit soort honden kan een enorme hulp zijn bij het beheersen van elk soort symptomen.

Kegelstaafdystrofie 1

Dit gezondheidsprobleem is in wezen een degeneratief probleem voor honden. Hun ogen zijn vatbaarder voor afbraak, wat betekent dat ze snel blind kunnen worden. Dit is vaak niet te behandelen, wat een goed begrip ervan ook lastig maakt.

Omdat dit bij Pitbulls veel voorkomt, is het ook handig om een dierenarts te hebben die weet waar hij op moet letten qua vroege tekenen en hoe hij kan helpen. Het is erfelijk, dus veel omgaan hiermee kan te maken hebben met de fokker die je kiest!

Voor- en nadelen van Razor Edge Pitbulls

Er zijn enkele serieuze voor- en nadelen te overwegen bij het bekijken van deze fascinerende bloedlijn. Voordelen zijn:

  • Geweldig met kinderen
  • Sociaal en vriendelijk
  • Relatief gezonde rassen

Voordat u beslist of dit goede honden voor u zijn, moet u echter rekening houden met details die als nadelen kunnen worden beschouwd. Zoals:

  • Ze zijn duur
  • Ze kunnen worden gezien als intimiderend en “gevaarlijk”.
  • Ze dwalen graag doelloos rond

Overwegingen om in gedachten te houden

Als u op zoek bent naar een hond die geweldig is met kinderen en vrienden, dan is een Razor Edge Pitbull een goede keuze, vooral als u van Pitbulls houdt.

Deze hebben de neiging gezelliger en spraakzamer te zijn dan Pitbulls als raszuivere honden, dus het is een uitstekende overweging.

De wetenschap dat het ras meestal gezond is, is nog een perfect vinkje in het “pro” vakje, aangezien veel van deze honden ernstige en gelijktijdige gezondheidsproblemen hebben!

De nadelen moeten echter ook serieus overwogen worden. Deze behoren tot de duurste die er zijn, vooral omdat hun fok zo specifiek is. Dat betekent dat degenen die alle details “precies goed” uitgewerkt willen hebben bij de juiste fokker, daarvoor moeten betalen – letterlijk.

Een ander ding is dat ze enigszins lijken op een Pitbull, vooral voor het beginnende oog.

Dus, stel dat je Razor rondrent en achter een speeltje aanzit in een hondenpark, bijvoorbeeld, en besluit dat hij met een andere hond wil spelen. In dat geval, een onervaren hondeneigenaar hem als een bedreiging zien.

Ten slotte zult u uw Razor altijd aan de lijn of in een omheinde ruimte moeten houden, omdat ze over het algemeen de straat of auto’s niet begrijpen.

Het trainen van je nieuwe pup zal essentieel zijn om iedereen veilig en gelukkig te houden, omdat je moeite zult hebben om hem in bedwang te houden zodat hij niet de weg op rent of gewoon afdwaalt zonder te weten hoe hij thuis moet komen.

Zwart-wit foto van een Razor Edge Pitbull

Waar koop ik een Razor Edge Pitbull?

Als je houdt van het idee om een van deze unieke soorten honden te hebben, vergeet dan niet dat je het doet met een bijzondere, geheimzinnige bloedlijn.

Je hebt een gespecialiseerde fokker nodig voor dit soort bloedlijn, en zij moeten alle certificeringen hebben die je zou verwachten te vinden.

Je kunt altijd kijken bij certificeringsinstanties waar je kunt zoeken naar adequaat gefokte, boven de wet staande fokkers!

Er zijn ook altijd adoptiecentra, als je een Razor wilt redden.

Deze hebben echter niet dezelfde stamboom in de hond zelf, gewoon omdat ze vaak niet de juiste papieren hebben. Het kan verlating door de eigenaar zijn of zelfs gewoon een inbeslagname van honden van een fokker die gecontroleerd werd en faalde.

Hoeveel kosten Razor Edge Pitbulls?

Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, betaal je een aardig bedrag voor zo’n specifieke bloedlijn.

De meeste puppies zullen overal variëren van $2 000 – $5 500. Dit komt omdat ze zeer bijzonder zijn in het fokken.

Het kost veel moeite om de pups te produceren om al die eigenschappen precies goed te krijgen!

Hoe zeldzamer de kleur van een pup, hoe meer hij zal kosten!

Deze prijs is echter inclusief alle juiste certificaten en papierwerk, wat mensen vaak willen als ze op zoek zijn naar zo’n specifieke bloedlijn.

Samenvattend

Razor Edge Pitbulls zijn een specifieke bloedlijn van honden die een Pitbull mengen met een Engelse Bulldog, een Mastiff, en andere soorten rassen. Razors zijn sociaal, liefdevol, en hebben niet veel beweging nodig.

Ze kunnen duur zijn door hun bijzondere fokproces. Het zijn geweldige familiehonden, maar er zijn enkele overwegingen om in gedachten te houden voor de aankoop of adoptie.

De Razor Edge Pitbull is een unieke bloedlijn met veel geheimzinnigheid over wat er eigenlijk in zit. Het is een mysterie verpakt in een grappige en vriendelijke hond.

Ken je iemand die het hele verhaal geweldig zal vinden? Kun je dit met hen delen?

We horen graag wat je van het bericht vindt, alleen zo kunnen we het verbeteren.