Pitbull bijtkracht – Hoe sterk is de beet van een Pitbull?

Pitbull Bite Force - Hoe sterk is de beet van een Pitbull? Foto van een Pitbull die er gemeen uitziet.

Er is veel verkeerde informatie over Pitbulls en hun zogenaamd onmogelijk sterke kaken. Dit is wat je moet weten over de Pitbull bijtkracht om je te helpen de feiten van de fictie te scheiden!

Een Pitbull heeft een bijtkracht van 235 PSI. Dat betekent dat ze tot 136 kg druk op iets kunnen uitoefenen als ze bijten. Twee factoren verhogen hun bijtkracht: het “vasthouden en schudden” en het “niet loslaten”. Deze beide voegen extra kracht toe aan de bijtkracht van een Pitbull.

Hoe sterk is de beet van een Pitbull?

Een van de beste manieren om te begrijpen wat de 235 PSI meting betekent, is er een beetje relativiteit aan toe te voegen. Laten we beginnen met mensen.

Een menselijke beet heeft een waarde van 120 PSI, dus Pitbull is ongeveer het dubbele. Dat is best eng als je erover nadenkt. Maar een grote witte haai komt op 600 PSI.

Een van de mythes over Pitbulls is dat ze de sterkste beet hebben van alle honden, wat eigenlijk niet waar is. Ze hebben de sterkste bijtkracht binnen hun categorie van middelgrote hondenrassen. Toch ligt hun beet ver onder die van grotere hondenrassen.

Hoe de bijtkracht van een hond te meten

Alle druk wordt gemeten met dezelfde PSI berekening. Het is de meting die voortkomt uit het uitoefenen van druk over een vierkante inch van een pond.

Bij het berekenen van de bijtkracht van een hond zijn er vier belangrijke manieren om dat te doen. Deze zijn:

  • Een geometrische analyse van de schedel van de hond
  • Elektrische stimulatie van de kaakspieren
  • Elektroden gespeeld op de kaak van een hond wanneer ze kauwen
  • Het gebruik van een transducer tijdens het kauwen op een traktatie

Ze klinken allemaal behoorlijk ingewikkeld, wat ze ook zijn. Dit zijn allemaal theoretische onderzoeken die overal resultaten opleveren, hoewel ze op sommige wetenschappelijke gebieden worden gebruikt.

De meeste experts gaan verder dan de gegevens met behulp van de metingen van de schedel van de hond en de spierdichtheid om een netjes getal te krijgen bij het praktisch meten van de bijtkracht van uw hond.

Wat beïnvloedt de bijtkracht van een Pitbull?

Laten we de bijtkracht eens op een andere manier bekijken. Dat een Pitbull kan bijten met 235 PSI betekent niet dat hij dat altijd zal willen doen. De gevolgen van een hondenbeet kracht omvatten:

  • De conditie van de kaak van de hond
  • Bijt training
  • Motivatie

De conditie van de hondenkaak

Een hond met pijnlijke tanden of een gevoelige kaak door artritis of TMJ zal niet zo hard willen bijten als een hond zonder tanden.

Hij kan met al die kracht bijten in een situatie waarin hij zich bedreigd voelt, maar hij kan ook zachter gaan. Het hangt af van het niveau van de traktatie.

Bijt training

Een hond die goed getraind is om te bijten zal zelden zijn volledige bijtkracht gebruiken. Dat gebeurt omdat hij bereid is dat alleen te gebruiken in situaties waarin dat nodig is. Dit is natuurlijk een goede zaak en een cruciaal detail in de juiste training van uw Pitbull!

Motivatie

Zoals we hierboven al zeiden, zal een hond achteloos op een traktatie kauwen, maar hij zal veel harder kauwen op iemand die hem probeert te verwonden of iemand die hij beschermt. Het wordt vaak niet getest omdat de meeste deskundigen het erover eens zijn dat het onmenselijk is!

Er zijn ook twee fysieke componenten van de beet van een Pitbull om rekening mee te houden. Die zijn, zoals hierboven voorgesteld:

  • De “vasthouden en schudden” factor
  • De “niet loslaten” factor

De “vasthouden en schudden” factor

Deze factor treedt op wanneer een hond bijt op iets en dan verwoed schudden onophoudelijk heen en weer. De meeste ouders van huisdieren hebben dit natuurlijk zien gebeuren met speelgoed.

Dezelfde theorie zou ook gelden als een Pitbull iemands arm of been vasthield. Ze zouden bijten en dan heen en weer schudden.

Deze gebeurtenis maakt deel uit van hun “hagedissenbrein” (d.w.z. instincten) en wordt gebruikt om schade te veroorzaken aan de zenuwen en spieren. Het zou de “dreiging” vertragen en het moeilijker maken voor hen om terug te keren voor een tweede treffer.

De “niet loslaten” factor

Aan deze factor denken de meeste mensen als ze een Pitbull zien bijten. Ze laten een voorwerp niet los, zelfs niet als ze geslagen of gewond zijn. Ze hebben een uniek vermogen om gewoon vast te houden (als een intens “touwtrekspel”) dat veel hondenrassen niet hebben, tenzij ze daarvoor getraind zijn.

Ook dit is een deel van hun hagedissenbrein en ontwikkeld om soortgelijke redenen. Als een Pitbull vast blijft zitten aan wat hij bijt, zal het meer impact hebben op de verwonding, en kunnen ze niet meer aanvallen.

Pitbull bijtkracht. Foto van een Pitbull op zoek naar de foto.

Hoe sterk is de kaak van een Pitbull?

Als het gaat om de kaak van een Pitbull, dan kloppen hier de verhalen! De kaak van een Pitbull is zeer, zeer sterk. De spieren van de kaak zelf zijn krachtig, evenals het kaakbot zelf. Het is een kenmerk dat uniek is voor een Pitbull.

Deskundigen zijn het erover eens dat deze superieure kaakkracht de reden is dat de meeste mensen zullen aannemen dat een Pitbull de meest forse beet heeft van alle hondenrassen. Dat is niet zo, maar hij heeft wel één van de sterkste kaken.

Vergrendelen Pitbulls hun kaken als ze bijten?

Veel mensen zullen beschrijven dat een Pitbull zijn kaak “op slot” zet als hij zijn voorwerp “niet loslaat”. Echter, Pitbulls zijn fysiek niet in staat hun kaken op slot te doen. Geen enkele hond is dat.

Hoewel de meeste mensen zullen zweren dat de Pitbull opgesloten zit, is dit een biologisch en aangeleerd gedrag dat door het fokproces is ontstaan.

In sommige gevallen zal een Pitbull het voorwerp blijven vasthouden. Zelfs als de hond bewusteloos of dood is, in situaties waarin een Pitbull iemand aanvalt en omstanders de beet niet kunnen loslaten.

Deze pure fysieke kracht van een krachtige kaak leidt ertoe dat velen (ten onrechte) geloven dat een Pitbull zijn kaak op slot kan zetten.

Hoe krijg je een Pitbull zover dat hij zijn beet loslaat?

Als je je nu een beetje zenuwachtig voelt, is dat normaal. Het is een behoorlijk angstaanjagend concept in een situatie waarin je misschien een beet van een krachtige Pitbull verwacht!

Je zult blij zijn om te weten: het is mogelijk om een Pitbull zijn beet los te laten zonder iemand te verwonden of de hond te doden (waarvan we hebben geleerd dat het toch niet werkt).

De oplossing heet een breakstick. Het is een stok die in de bek van de hond achter de kiezen wordt ingebracht en wordt gedraaid om de kaak van de hond handmatig te openen.

De stok zal de hond reflexmatig dwingen om alles wat hij in zijn bek heeft los te laten. Op de breekstok zitten meestal stijlen, zodat het draaien ervan de hond ertoe brengt zijn bek te openen.

Een tentharing of een bezemsteel werkt ook. Maar een echte, doelgericht ontworpen breakstick is een goed idee voor de verantwoordelijke Pitbull-ouder om altijd en overal met zijn Pitbull mee te nemen. Zorg er wel voor dat je hem thuis test, zodat je weet hoe je hem moet gebruiken.

Kan een Pitbull botten breken?

Een Pitbull is fysiek in staat om botten te breken, maar het zou meestal gaan om kinderen of senioren. Hun botten zijn kleiner en zwakker, dus zou het breken ervan ook veel gemakkelijker zijn.

Door hun twee fysieke bijtfactoren, Pitbulls hebben de meeste kans om de huid, pezen en ligamenten, en spieren te beschadigen. Deze zijn effectiever bij zelfverdediging, wat waarschijnlijk de reden is waarom ze het zo geleerd hebben.

Kan de beet van een Pitbull iemand doden?

Helaas, ja. Een beet van een Pitbull kan iemand doden. Interessant genoeg is het niet de hondenbeet zelf die de persoon doodt. Het is de unieke combinatie van “vasthouden en schudden” en “niet loslaten” waar we het over hadden.

De persoon zou waarschijnlijk sterven door intense bloedingen. Het letsel en hoofdtrauma, van het schudden en vasthouden zonder enige verlichting van de hondenbeet en zijn druk, zou er ook aan bijdragen.

Een herinnering over Pitbull bijtkracht en zijn potentiële bedreigingen

Het klinkt allemaal behoorlijk eng, en daar zijn we het mee eens. Wat je moet onthouden is dat Pitbulls van nature lieve, liefdevolle en beschermende honden zijn. Ze zullen niet zomaar zonder reden met hun volle kracht bijten. Het is gereserveerd voor situaties waarin zij actief worden geprovoceerd of bedreigd.

Daarmee is een goede hondentraining (zoals we hierboven bespraken) van cruciaal belang om Pitbulls van jongs af aan te leren. Ze moeten leren wanneer het gepast is om te bijten en hoe hard. Ongeacht hoe goed de hond getraind is, je zult toch een breekstok moeten hebben voor het geval dat.

Het andere detail om te onthouden is dat het trainen van mensen net zo belangrijk is als het trainen van honden! Iedereen in het huishouden en degenen die regelmatig met de hond omgaan, moeten weten dat ze de hond niet moeten provoceren en begrijpen dat dit gevolgen kan hebben – net als bij elk ander hondenras.

In essentie: wees respectvol voor je Pitbull, train hem goed, en deze afschuwelijke situatie is er niet een waar je je zorgen over hoeft te maken dat het zonder specifieke provocatie gebeurt.

Al bij al

Een Pitbull kan bij 235 PSI bijten. Hun beet heeft twee factoren, waaronder een “schudden en vasthouden” element om zoveel mogelijk schade aan te richten. En een “niet loslaten” factor, die voorkomt dat de bedreiging wegkomt om opnieuw aan te vallen.

Pitbulls hebben sterke bijtkrachten en nog sterkere kaken, waardoor hun potentiële beet, en de gevolgen daarvan, essentieel zijn om te begrijpen.

Ken je iemand die dit net zo interessant vindt als jij? Deel dit dan met hen!

We horen graag wat je van het bericht vindt, alleen zo kunnen we het verbeteren.