Beste hondenhuizen kopen voor binnen en buiten

Bied je trouwe viervoeter een plek om comfortabel uit te kunnen rusten na een lange wandeling of een uurtje spelen met je kinderen! Veel hondenbezitters kiezen hierbij voor een klassieke hondenmand. Heb je echter al eens overwogen om een hondenhuisje aan te schaffen? Een hondenhuisje biedt je hond een geborgen gevoel, doordat de bovenzijde van het hondenhuisje afgesloten is. Een hond hoeft niet bang te zijn, dat deze vanaf boven lastig wordt gevallen. Je kunt de hondenhuisjes in tal van verschillende maten en modellen aanschaffen. Zo vind je altijd een hondenhuis die past bij de stijl van je interieur! Kies je voor een model in een standaardkleur, of ga je voor een opvallend huis voor je hond?
hondenhuisje
Op deze pagina lees je meer over de verschillende soorten hondenhuisjes en hetgeen je rekening mee dient te houden bij de aankoop hiervan. Kijk ook eens naar het handige overzicht verderop op deze pagina. Het overzicht toont je de beste hondenhuisjes van dit moment. Het maakt het makkelijker om tot een weloverwogen keuze te komen, wanneer je een huisje voor je hond zoekt.

Beste hondenhuis van dit moment kopen en overzicht

Onderstaand overzicht maakt het makkelijker om een weloverwogen keuze te maken, wanneer je op zoek bent naar een geschikt hondenhuisje voor je hond. Het overzicht toont de beste hondenhuisjes van dit moment. Wellicht inspireert het je! Houd bij de aankoop van een nieuw hondenhuisje de eerder beschreven factoren in je achterhoofd. Zo weet je zeker, dat het gevonden huisje voor je hond geschikt is.

#1: My Home hondenhuis (small)

My Home hondenhuis

Bekijk de dagprijs

Het My Home hondenhuis heeft een afmeting van 40 bij 40 centimeter en is daarbij 40 centimeter hoog. Het maakt dat dit huisje geschikt is voor een kleine hond! Je kunt het huisje ook laten gebruiken door je kat. Om het hondenhuisje snel schoon te kunnen maken en bijvoorbeeld uit te kunnen zuigen, kan het dak van het huisje verwijderd worden. Deze zit middels een rits vast aan de zijkanten van het huisje.

Doordat het model gevuld is met schuimrubber, biedt het hondenhuis bescherming tegen de koude tegels in de winter en de warme tegels van je terras in de zomer. Je kunt het model zowel binnen als buiten gebruiken. Houd er hierbij rekening mee, dat het verstandig is om buiten een mat onder het hondenhuisje te leggen. Het voorkomt dat de stoffen onderzijde al snel erg vuil wordt. Niet alleen biedt het schuimrubber bescherming tegen de kou en hitte. Ook dempt het geluiden, waardoor je hond volledig tot rust zal komen. Een leuke toevoeging aan dit hondenhuisje is het bot, wat middels een touw aan het huisje bevestigd zit. Het biedt je hond de mogelijkheid om vanuit het huisje te spelen.

#2: My Home hondenhuis (medium)

My Home hondenhuis (medium)

Bekijk de dagprijs

My Home biedt niet alleen een hondenhuis aan voor de kleinste viervoeters. Je kunt ook voor de uitvoering van 60 bij 60 centimeter kiezen. Dit model is 50 centimeter hoog en daarmee geschikt voor een middelgrote hond. Het hondenhuis heeft een ander ontwerp dan het eerste model van My Home. Wat wel overeenkomt is het botje, wat middels een touw aan het hondenhuis bevestigd zit.

De stof waarmee het My Home hondenhuis gemaakt is, voelt lekker zacht aan. Het biedt je hond niet alleen een comfortabele plek om uit te rusten. Ook maakt het dat je hond beschermd wordt tegen de koude tegels in de woonkamer of bijvoorbeeld de hete terrastegels in de zomermaanden. De zachte stof bescherm je buiten door een mat onder het hondenhuis te leggen.

Net als bij het andere hondenhuis van My Home, is het ook bij dit model mogelijk om de verschillende elementen los te ritsen. Het voordeel hiervan is dat je het hondenhuis eenvoudig schoon kunt maken. Het achterblijven van hondenharen in het hondenhuis is bijna niet te voorkomen, waardoor het prettig is om deze af en toe grondig schoon te maken.

#3: Happy House Villa Luxury Living

Happy House Villa Luxury Living

Bekijk de dagprijs

Deze Villa Luxury Living voor honden biedt je viervoeter een hele comfortabele plek om uit te rusten. Doordat het model een fraai vormgeving heeft, komt deze daarbij goed tot z’n recht in je interieur en misstaat deze niet in de woon- of slaapkamer van je woning! Je kunt de Luxury Living Villa voor honden van Happy House in verschillende kleuren bestellen. Kies voor een model welke aansluit op de kleur van je bank of bijvoorbeeld die van de wanden. Zo valt het hondenhuis minder op!

Het voordeel van dit hondenhuis van Happy House is het feit, dat je deze eenvoudig in elkaar kunt klappen. Perfect, wanneer je het hondenhuis mee wilt nemen naar een logeeradresje of deze om een andere reden tijdelijk op wilt bergen. Standaard wordt het model geleverd met een comfortabel dekentje, welke je in het hondenhuis kunt leggen. Dit dekentje is schoon te houden door deze te wassen in de wasmachine.

Dit hondenhuis heeft een afmeting van 52 bij 36 centimeter en is 49 centimeter hoog. Het maakt het hondenhuis geschikt voor een kleine tot middelgrote hond.

#4: Trixie Be Nordic hondenhuis

Trixie be nordic hondenmand relax iglo blauw

Bekijk de dagprijs

Op zoek naar een heel comfortabel hondenhuis voor een kleine hond? Kijk in dat geval eens naar dit Trixie Be Nordic hondenhuis. Naast het feit dat het hondenhuis je viervoeter veel comfort biedt, zit dit hondenhuis er ook nog eens bijzonder stijlvol uit! Een mooie toevoeging aan ieder interieur. Het model heeft een formaat van 40 bij 40 centimeter en is 56 centimeter hoog.

Groot voordeel aan het model is dat deze vormvast is. De bovenzijde van het hondenhuis zal zodoende niet snel doorzakken. Eens in de zoveel tijd kun je het hondenhuis in de wasmachine stoppen. Zo houd je deze schoon en hygiënisch. Het is zelfs mogelijk om het hondenhuis in de droger te laten drogen. Het voorkomt dat het hondenhuisje lang moet drogen en snel zal gaan stinken.

De binnenzijde van het hondenhuis van Trixie is voorzien van een pluche vacht. Het is een hele zachte stof, welke je hond bescherming biedt tegen zowel de kou van de tegels in de woonkamer als de hitte rond de tegels van je terras.

Lees ook: Beste hondenhok voor binnen kopen, review en aanbiedingen

#5: Petstyle hondenhuisje

Trixie be nordic hondenmand relax iglo blauw

Bekijk de dagprijs

Dit hondenhuisje van Petstyle ziet er niet alleen stijlvol vormgegeven uit. Het hondenhuisje biedt je hond ook veel comfort! Daarbij is de bovenzijde van dit hondenhuis voorzien van een lus. Het maakt het mogelijk om het hondenhuis snel en gemakkelijk te verplaatsen. Het maakt hierbij niet uit of je hond in het huisje zit. Houd er rekening mee dat dit Petstyle hondenhuis voornamelijk bedoeld is voor een kleiner formaat hond. Het huisje zelf is 37 bij 37 centimeter en 37 centimeter hoog. Te klein voor een middelgrote hond!

Een groot voordeel van dit hondenhuis is het feit, dat de onderzijde voorzien is van een anti-slip laag. Op deze manier wordt voorkomen dat het huisje makkelijk over de vloer glijdt, als je hond iets te enthousiast in zijn of haar huisje springt. Doordat je het hondenhuis op lage temperatuur kunt wassen, blijft deze lang mooi. Daarbij is het wel zo hygiënisch om het hondenhuis periodiek in de wasmachine te stoppen. Standaard wordt het hondenhuis geleverd met een kussen. Deze kun je aan beide kanten gebruiken, waardoor het kussen een lange tijd mee zal gaan. Draai het kussen om als de bovenkant lelijk begint te worden.

Op zoek naar het beste hondenhuisje

Bij de aankoop van een hondenhuisje zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk allereerst aan het formaat van het hondenhuisje. Sluit deze aan bij het type hond dat je hebt? Naast het formaat van een hondenhuisje speelt ook de plek waar je deze kunt gebruiken mee. Sommige hondenhuisjes zijn specifiek bedoeld voor het gebruik in huis. Daar waar andere modellen ook buiten de deur gebruikt kunnen worden. Handig, wanneer je een hond hier in de zomer op je terras in wilt kunnen laten uitrusten. De onderzijde van het hondenhuisje biedt je viervoeter bescherming tegen de warme tegels.

Onderstaand worden de belangrijkste factoren bij de aankoop van een hondenhuisje kort toegelicht. Aan welke van deze factoren had jij al gedacht?

Formaat van een hondenhuisje

De belangrijkste factor om rekening mee te houden bij de aankoop van een hondenhuisje is het formaat hiervan. Je wilt er zeker van zijn dat het hondenhuis groot genoeg is voor je viervoeter! Het zou vervelend zijn, wanneer de poten van je hond uit het huisje steken. Iets wat bepaald niet comfortabel is voor een hond! Veel hondenhuisjes hebben een formaat van maximaal 40 bij 40 centimeter. Het is een geschikt formaat voor een kleine hond.

Kies voor een hondenhuis van 45 bij 45 of 50 bij 50 centimeter wanneer je een middelgrote hond hebt. Voor grote honden mag het hondenhuis flink groter zijn! Het is afhankelijk van het exacte ras dat je hebt, welke van deze formaten het meest geschikt is voor je hond.

Hondenhuis voor binnen en buiten

Niet alleen het formaat van een hondenhuis speelt een belangrijke rol bij het maken van een keuze. Let ook op de plek waar je het hondenhuis kunt gebruiken. Sommige hondenhuisjes zijn specifiek bedoeld voor het gebruik in huis. Andere modellen kunnen ook buiten de deur gebruikt worden. Handig, wanneer je een hond in de zomer buiten gebruik wilt laten maken van het hondenhuis. De meeste modellen zijn gemaakt van fleece of bijvoorbeeld polyester. Het is verstandig deze modellen naar binnen te halen als het buiten begint te regenen.

Gerelateerd: beste hondenhok voor buiten kopen.

Mogelijkheden om schoon te maken

Het is onvermijdelijk dat er haren van je hond in het hondenhuis achterblijven. Om te voorkomen dat het hondenhuis al snel erg vies wordt, is het verstandig deze periodiek schoon te maken. Het schoonmaken van een hondenhuis doe je in de wasmachine. Veel hondenhuizen beschikken over een los kleedje of een kussen, welke je kunt wassen. Nog fijner is, wanneer het volledige hondenhuis in de wasmachine gaat. Ook de zijkanten van het model kunnen immers vuil worden. Sommige hondenhuisjes zijn zo ontworpen, dat je deze uit elkaar kunt ritsen. Dit is niet alleen handig wanneer je het hondenhuis schoon wilt maken. Ook komt het losritsen van de wanden van het hondenhuis van pas, wanneer je deze mee wilt nemen naar een logeeradres van je hond.

Sommige hondenhuisjes kunnen niet alleen in een wasmachine gewassen worden. Je kunt ze ook in de droger laten drogen! Het voorkomt een naar geurtje aan de stof van de hondenhuizen.

Anti-slip laag aan de onderzijde

Een vierde factor om op te letten, is de aanwezigheid van een anti-slip laag aan de onderzijde van het hondenhuis. Je hond zal af en toe iets te enthousiast in het hondenhuis springen. Het kan ertoe leiden, dat het hondenhuis over de vloer schuurt. Iets wat niet alleen voor schade aan de vloer kan zorgen, maar ook de onderzijde van het huisje voor je hond laat slijten. Je voorkomt dit met een anti-slip laag! Doordat de hondenhuisje vaak relatief klein zijn, schuiven deze makkelijk over een houten ondergrond of bijvoorbeeld een vloer van pvc.