Dit is waarom je hond altijd bij jou in bed wil slapen

Ooit afgevraagd … “Waarom slaapt mijn hond bij mij in bed als ze haar EIGEN bed heeft?” We kijken naar de redenen waarom jouw bed beter is.
hond slaapt in bed
Het is het dilemma van de moderne hondenliefhebber: U vindt eindelijk dat volledig wasbare, ultra-comfortabele hondenbed dat zowel bij uw inrichting als budget past. Je test het traagschuim zelf, terwijl je je opkrult als een hond voor de ogen van verbouwereerde medewerkers van de dierenwinkel. U brengt uw aankoop mee naar huis en legt hem aan uw hond voor, in de hoop dat ze er dol op is. In plaats daarvan snuift ze er even aan en springt dan op het enige bed waar ze ooit van gehouden heeft – dat van u. Dus, waarom slaapt uw hond bij u in bed, terwijl er andere comfortabele opties beschikbaar zijn?

Er zijn genoeg redenen waarom honden het grote bed niet kunnen weerstaan. Misschien als we ze begrijpen, hebben we een betere kans om ze er uit te krijgen.

1. Ze zijn eenzaam

Hier is een eenvoudig antwoord op de vragen: “Waarom slaapt mijn hond bij mij in bed?” en “Waarom slaapt mijn hond op mij?” Honden zijn net ex-vriendjes: Ze slapen niet graag alleen en als je ze één keer in je bed laat, willen ze er elke nacht in. Ze maken allebei een jankend geluid als je ze vertelt dat ze in hun eigen bed moeten slapen.

2. Honden krijgen het soms koud

Een lekker dekbed en een ruimteverwarmer in mensenvorm maken het grote bed een stuk gezelliger dan het hondenbed dat niets meer biedt dan hun eigen lichaamswarmte. Waarom zou je in je eentje rillen als je je koude neus kunt warmen aan de warme voeten van een mens?
collie in bed

3. Het grote bed ruikt lekker

Er is een reden waarom er geurkaarsen zijn die ruiken naar versgewassen lakens – het is een geweldige geur. Die geur (nou ja, het bewaren ervan) is de reden waarom veel mensen een eigen bed voor hun hond kopen, maar het is ook de reden waarom onze honden zich aangetrokken voelen tot dat van ons.

4. Het grote bed ruikt naar HEM!

Nog een antwoord op: “Waarom slaapt mijn hond bij mij in bed?” Onze bedden ruiken beter dan die van hen, maar helaas is dat alleen waar als zij in die van hen slapen. Ze beginnen misschien in ons bed te slapen omdat het beter ruikt dan dat van hen, maar ze blijven omdat het uiteindelijk ruikt alsof het van hen is.

Gerelateerd: Tips voor het schoonmaken van hondenbedden

5. Honden houden ervan om zich uit te rekken

Veel hondenbedden zijn ontworpen met cirkelslapers in het achterhoofd, maar als uw hond niet graag een donut vormt als ze ’s avonds gaat slapen, is een cirkelvormig bed gewoon niet genoeg. Het menselijke matras biedt veel rechthoekig onroerend goed voor lange, grote rassen ledematen om zich uit te strekken – het enige nadeel is dat de mensen vaak in de weg liggen!

6. Ze voelen zich buitengesloten

Mensen hebben verschillende classificaties van liefde – ouderlijke liefde, platonische liefde, romantische liefde. Honden houden gewoon van liefde. Daarom begrijpen ze niet echt dat sommige nachtelijke knuffels die in het mensenbed plaatsvinden niet voor hen zijn. Niets is zo slecht voor de stemming als een hond à trois, dus soms is het beter om gewoon de deur op slot te doen.
gold retriever stretched in bed

7. Honden hebben er recht op

Een andere gemakkelijke manier om te antwoorden: “Waarom slaapt mijn hond op mij?” Nou, we noemen ze prins of prinses en dan verwachten we dat ze op de grond slapen? Royalty zal niet worden gedegradeerd, mens.

8. Je lakens voelen goed aan

De meeste hondendekens zijn gemaakt voor wasbaarheid, niet voor luxe, en toch herkennen veel honden op de een of andere manier linnengoed van goede kwaliteit. Ze herkennen een hoge thread count als ze er een zien, en als ze die op jouw bed zien liggen weten ze dat hun kont op dat Egyptisch katoen hoort.

9. Ze weten dat het verkeerd is

Als je ooit een sigaret hebt gerookt in de badkamer van een middelbare school of niet helemaal tot stilstand bent gekomen bij een stopteken terwijl er geen andere auto’s in zicht waren, weet je hoe je hond zich voelt als ze over je bed rolt terwijl (ze denkt dat) je aan het werk bent – het is heerlijk fout.

Je weet ook hoe het schoolhoofd van je middelbare school of die agent die je een bekeuring gaf zich over je voelde – lichtelijk geïrriteerd.

10. Maar ze houden van je

De bottom line op en de meest definitieve antwoord op: “Waarom is mijn hond slapen in bed met mij?” Ze willen gewoon naast hun beste vriend slapen, en echt, hoe kunnen we ze dat kwalijk nemen?