Hoe lang leven Golden Retrievers? Hoe kun je dit verlengen?

Een van de moeilijkste dingen om te accepteren over honden is dat ze niet zo lang leven als mensen. Golden Retrievers zijn geen uitzondering op deze trieste realiteit.

Hoewel we misschien niet onder ogen willen zien dat we veel te snel afscheid zullen moeten nemen van onze honden, is het nuttig om te begrijpen wat hun gemiddelde levensduur is en wat we kunnen doen om onze tijd samen te verlengen.
Hoe lang leven Golden Retrievers

Grotere honden leiden een korter leven

Grote honden, in het algemeen, blijven niet zo lang als hun kleinere tegenhangers. Waarom dit gebeurt is nog steeds een mysterie. Immers, het is in strijd met andere zoogdieren. Per slot van rekening leven olifanten langer dan muizen!

Waarom geldt dit niet voor honden?

Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat grotere honden gewoon sneller verouderen dan kleinere. Ze leven hun leven groter en sneller. Dit gezegd zijnde, geldt dit niet voor alle honden. De levensduur van een Border Collie is ongeveer gelijk aan die van een Golden, hoewel ze bijna half zo zwaar zijn.

De meeste mensen stellen één hondenjaar gelijk aan zeven mensenjaren, maar dit is een misleidende generalisatie. Het hangt allemaal af van de grootte van de hond. Wetenschappers hebben geconcludeerd dat voor elke 4,4 pond gewicht van een hond, hun levensverwachting met een maand wordt verminderd.


goldenretrieveradvies-1

Hoe oud worden golden retrievers ?

hoe oud worden golden retrievers
Golden Retrievers zijn grotere honden, dus dat feit verkort automatisch hun tijd bij ons. Hun gemiddelde levensduur ligt tussen de 10 en 12 jaar. Een Golden van vijf jaar oud zou dus op dezelfde plek in het leven staan als een 40-jarige mens.

Natuurlijk spelen vele factoren een rol in dit scenario. Er zijn Goldens bekend die wel 19 jaar oud kunnen worden, maar dat is zeldzaam.

Hoe kunt u uw hond helpen langer te leven?

We willen allemaal weten hoe we onze huisdieren kunnen helpen langer bij ons te blijven. Hoewel genetische ziekten zeker een rol spelen, en Goldens vatbaar zijn voor gezondheidsproblemen, is het moeilijk om te vechten tegen de genetische opmaak van de natuur.

Het enige wat we kunnen doen is actie ondernemen om hun gezondheid en vitaliteit op het hoogste niveau te brengen om eventuele DNA-zwakheden te bestrijden.

Laten we ons richten op een paar acties die u kunt nemen om uw kansen te verbeteren dat uw Golden bij u zal zijn tot in hun tienerjaren.

1) castreren en steriliseren

Het castreren en steriliseren van uw hond kan uw hond één tot drie jaar extra geven. Reuen hoeven zich geen zorgen meer te maken over teelbalkanker en teven hebben minder kans op borstkanker.

Zonder hun hormonen die hen in de problemen brengen en hen ertoe aanzetten zich voort te planten, zullen ze ook minder snel in gevaarlijke situaties terechtkomen of zich losmaken van hun baasje om hun uitgaansmogelijkheden te verkennen.

2) Goede voeding

Net zoals je van iemand die van fast food leeft niet zou verwachten dat hij net zo lang leeft als iemand die schoon eet, kan je hond met een dieet van hoge kwaliteit een heel eind in de richting van een langer leven gaan. Niet alle hondenvoer is gelijk.

3) Lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging is net zo belangrijk voor uw hond als voor u. Het helpt ze om een gezond gewicht te behouden, wat de kans op gewrichtsproblemen en gewichtsgerelateerde ziektes op latere leeftijd verkleint.

4) Beperk stress

Een gelukkige hond is een gezondere hond. Net als mensen, kunnen Goldens onder stress kwetsbaarder worden voor veel chronische ziekten.

Probeer manieren te vinden om uw hond gelukkig te houden. Aanpakken van aanhoudende stressvolle situaties, zoals pesten door een ander huisdier of angst. Honden zijn ook roedeldieren, dus laat uw Golden niet alleen buiten en buitengesloten van uw gezin.

Hoe meer ontspannen uw hond wordt, hoe langer hij zal leven.

5) Regelmatige dierenartscontroles

Het zien van een dierenarts verhoogt de kans dat ziekten eerder worden opgespoord en eerder worden aangepakt. Dierenartsen houden uw hond ook op de hoogte van vaccinaties om ervoor te zorgen dat ze beschermd zijn tegen besmettelijke ziekten.

6) Zonnebrandcrème op zonnige dagen

De Golden mag dan wel het zonnetje in uw leven zijn, toch hebben ze bescherming nodig tegen de echte zon. Licht gekleurde honden zijn vatbaarder voor verbranding door de zon.

goldenretrieveradvies-2

Net als mensen kunnen honden huidkanker krijgen. Het is belangrijk om de neusvleugels, de ogen, de oren en de buik in te smeren met een zonnebrandmiddel dat veilig is voor honden. Vraag uw dierenarts om een goede zonnebrandcrème-aanbeveling.

7) Geef gezonde supplementen

Praat met uw dierenarts over goede supplementen om aan het dieet van uw Golden toe te voegen. Veel honden hebben bijvoorbeeld baat bij gewrichtssupplementen zoals glucosamine en chondroïtine of omega 3-vetzuren om ontstekingen te verminderen.

8) Houd ze mager

Sommige eigenaren doden hun honden letterlijk met vriendelijkheid. Door zich te buiten te gaan aan alle lekkernijen uit de hondenkeuken, pakken ze extra kilo’s aan en verlagen ze de kans op een lang leven voor hun hond. Bij honden is een beetje minder gelijk aan veel meer leven!

Een studie over Labradors toonde aan dat honden die 25% minder te eten kregen dan de controlegroep gemiddeld 1,8 jaar langer leefden. Dat is heel wat als je maar gemiddeld 10 tot 12 jaar leeft!

Dus, als je echt van je hond houdt, toon dan wat harde liefde en deel niet elke avond de restjes van het eten.

9) Glans die parelachtige witten

Tandheelkundige reinigingen zijn ook belangrijk voor het houden van uw hond rond langer. Bacteriën die zich ophopen in de mond van uw hond door de pest kunnen migreren naar de bloedbaan en vitale organen beschadigen.

Zorg ervoor dat u de mond van uw pup regelmatig laat reinigen en poets de tanden thuis.

10) Vermijd blootstelling aan giftige stoffen

Het zal u niet verbazen dat het beperken van blootstelling aan giftige stoffen helpt om uw pup langer te laten leven. Maar misschien staat het niet op uw netvlies dat veel dingen waar uw hond mee in aanraking komt niet veilig zijn voor huisdieren.

Laat uw hond niet kauwen op voorwerpen die chemisch behandeld zijn. Laat ze niet likken aan oppervlakken met schoonmaakmiddelen. Let goed op wat u op hun huid smeert of wat ze mogen eten.

Uw hond heeft u nodig om hem te beschermen tegen het binnenkrijgen van giftige stoffen waarvan hij niet weet dat ze schadelijk voor hem zijn.

Conclusie

Elke Golden eigenaar weet dat hun honden het gebrek aan kwantiteit van jaren goedmaken met de kwaliteit die ze in hun leven brengen. Toch willen we allemaal het afscheid zo lang mogelijk uitstellen.

Het goede nieuws is dat er veel dingen zijn die eigenaren kunnen doen om de gouden jaren van hun Golden net een beetje langer te laten duren.


goldenretrieveradvies-3