Hoeveel kost een puppy kopen en opvoeden?

hoeveel kost een puppy?

Hoeveel kost een puppy om te kopen en op te voeden? Puppies kosten meestal tussen de $400 en $2000 bij een fokker. Maar sommige zullen een stuk duurder of goedkoper zijn dan andere. Een dure pup is geen garantie voor een goede gezondheid en een vriendelijk karakter. Een gratis pup is niet altijd de slechtste kwaliteit, maar het kost veel om een nest goed te fokken en op te voeden, dus goede fokkers zitten meestal aan de hogere kant. Dat gezegd zijnde, honden met veel gezondheidsproblemen zoals Buldoggen, Franse Bulldoggen en Mopshonden moeten meer rekenen vanwege de veterinaire kosten. Trends, mode en zelfs popcultuur spelen ook allemaal een rol in de prijs van puppy’s. Vandaag helpen we u inschatten wat uw nieuwe puppy zal kosten in aanschaf en verzorging. We delen de typische kosten van enkele van uw favoriete rassen, waaronder de Husky, Pitbull, Labrador, Bulldog, Maltezer en Mopshond.

Inhoud

Dit kan een ingewikkelde vraag zijn als je niet bekend bent met de wereld van de hondenfokkerij. De prijs van een puppy kan variëren afhankelijk van een groot aantal factoren. In elk geval zal de prijs van een puppy echter gekoppeld zijn aan de kosten die de fokker zelf heeft gemaakt om die puppy te fokken en op te voeden. Dus terwijl de prijs van een puppy van buitenaf willekeurig lijkt, lijkt die van binnenuit heel anders!


Hoeveel kost een puppy kopen?

Een goed gefokte stamboom- of designerpup kost gemiddeld 400 tot 2000 dollar. De kosten van een puppy variëren enorm, afhankelijk van het ras, de populariteit en het bedrag dat de fokker heeft geïnvesteerd in gezondheidstests. Maar omdat goede puppy’s niet goedkoop zijn, betekent dat niet dat elke dure puppy een goede puppy is.

Het echte antwoord op de vraag “Waarom zijn puppies zo duur?” komt vaak neer op mode, en op het feit dat honden duur zijn om te fokken en te verzorgen.

Het is altijd een goed idee om je eigen onderzoek te doen naar hoeveel een puppy kost om te kopen, te voeden, te huisvesten en te verzorgen (inclusief veterinaire onderzoeken).

Op deze manier kunt u nu beslissen – voordat u de eerste verbintenis en investering aangaat – of de puppy die u wilt kopen een hond is die u zich zowel de aanschaf als de verzorging voor de rest van hun leven kunt veroorloven.

Hoeveel kost een puppy om te fokken?

Het berekenen van de “Hoeveel kost een puppy?” vergelijking is eenvoudiger als je een aantal kosten achter de schermen begrijpt die de fokker moet dragen. Veel van deze kosten worden gemaakt voordat uw nieuwe puppy is geboren!

Laten we dus eens kijken naar enkele van de algemene kosten die de meeste fokkers maken om een nest pups op de wereld te zetten. Alle kosten die u hier ziet zijn schattingen gebaseerd op werkelijke fokker-gerapporteerde kosten. De variatie heeft betrekking op rasspecifieke gezondheidskwesties (zoals het aantal genetische gezondheidstesten dat nodig is voor dat ras) en op het aantal pups per worp:

 • Genetische gezondheidstesten. $250 tot $750+
 • Dekdiensten. $500 tot $2,000+
 • Bevallingsbenodigdheden. $25 tot $125
 • C-secties en geboorte complicaties. $2,000 – $7,000+
 • Vaccinaties (puppies). $100 tot $500
 • Ontworming (puppies). $25/puppy
 • AKC registratie (ouderdieren en puppies). $25 plus $2/puppy
 • Ouderhonden- en puppyvoer, vitaminen, supplementen. $100 tot $200
 • Puppybenodigdheden, speelgoed, bijtringen, leibanden/halsbanden, enz. $50 tot $100
 • Microchippen. $50/puppy
 • Reclame/website kosten (om de nieuwe puppies in goede huizen te plaatsen). $50 tot $300
 • Veterinaire check-ups (nieuwe moeder en puppies). $125+

Puppy fokken is duur

Alleen al door deze lijst van enkele fokkerskosten voor ouderdieren en puppy’s te scannen, kunt u zien hoe het fokken van puppy’s misschien niet de meest lucratieve beroepskeuze is. Dit is vooral het geval als de moeder een keizersnede nodig heeft of een puppy een gezondheidsprobleem heeft.

In feite zijn veel fokkers met show geloofsbrieven en tientallen jaren van expertise hobbyisten die geen verwachtingen hebben om hun brood te verdienen met het fokken van rashonden. Ze houden gewoon van honden!

Ze hebben vaak een andere baan om de hypotheek te betalen en de rekeningen die zich opstapelen als een ouderhond of een puppy extra diergeneeskundige zorg nodig heeft.

Dure Puppies vs Goedkope Puppies

Zoals met alles waar een prijskaartje aan hangt, als de prijs te mooi lijkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo. De aankoop van goedkope puppy’s die niet uit een non-profit opvangcentrum komen, kan een waarschuwing zijn dat u op het punt staat een puppy van een puppymolen te kopen, hoewel dit niet altijd het geval is.

Er zijn alleen al in de Verenigde Staten ongeveer 10.000 puppyfabrieken. Puppy mills bestaan, zoals de naam al zegt, met één doel: winst maken door steeds meer puppies te fokken. Om geld te besparen wordt er meestal gefokt in afschuwelijke leefomstandigheden.

Daarom is het zo belangrijk om je eigen onderzoek te doen door te praten met gerenommeerde fokkers om erachter te komen wat de gemiddelde kosten zijn van een raszuivere puppy die niet uit een puppymolen komt! Hoe weet u anders of u te veel betaalt voor een puppy van hoge kwaliteit of zo weinig dat u onbedoeld een puppy-fabriek steunt?

Door het antwoord op de vraag “Hoeveel kost een puppy?” te leren kennen, kunt u er niet noodzakelijkerwijs voor zorgen dat u niet ten prooi valt aan een puppy-molen of achtertuinfokker. Het kan echter wel een extra hulpmiddel zijn om u te helpen een gerenommeerde fokker te kiezen wiens prijskaartje van een puppy de werkelijke kosten weergeeft van het runnen van een hoogkwalitatieve, gezondheidsgerichte fokkerij.

Hoeveel kosten puppies

Hoeveel kost een puppy per ras?

Alle fokkers moeten bepaalde algemene kosten maken om met succes twee ouderdieren te fokken en een gezond nest pups groot te brengen. Deze kosten kunnen stijgen of dalen voor een bepaald nest, afhankelijk van eventuele zwangerschapsproblemen of andere gezondheidscomplicaties.

Daarbij komen nog de kosten van vraag versus aanbod. Met andere woorden, sommige rassen zijn gewoon zo populair dat fokkers belaagd worden door toekomstige eigenaren die hun pups willen kopen.

Hoewel het waarschijnlijk moeilijk is om een fokker met een goede naam te vinden die de prijs verhoogt omdat hij dat kan, kan het verhogen van de prijs een manier zijn om minder geschikte of minder toegewijde potentiële puppy-eigenaren te weren.

Het aanbieden van kennelrondleidingen, het vragen van aanbetalingen om een plaats op een wachtlijst voor toekomstige pups vast te houden en andere beschermende voorzorgsmaatregelen zijn ook gebruikelijk bij gerenommeerde fokkers.

Om u een idee te geven van hoe de puppykosten kunnen variëren op basis van de vraag naar een bepaald hondenras, laten we eens kijken naar enkele gemiddelde puppykosten per hondenras. Deze kostenbereiken geven de werkelijke fokker-prijzen voor puppy’s weer.

Husky Puppy Prijs

Hoeveel kosten husky puppy’s? De prijs van een husky puppy kan variëren, afhankelijk van de afstamming van de ouderhonden en het specifieke huskyras dat u zoekt. Bijvoorbeeld, Alaska husky’s uit kampioenschapssledehondenlijnen kunnen gemakkelijk $10.000+ per puppy kosten!

Als u echter gewoon een hoogwaardige Alaska husky als huisdier wilt, kunnen uw kosten een meer redelijke $ 1.000 tot $ 1.500 zijn. Siberische husky puppy’s voor huisdieren kunnen nog redelijker zijn, en kosten meestal tussen $700 en $1.000+.

Pitbull Puppy Prijs

Hoeveel kosten pitbull puppies? Het antwoord is dat de prijs kan variëren – veel! Pitbulls zijn momenteel een van de meest controversiële hondenrassen in het land en toch kunnen ze ook een van de meest gewilde en duurste zijn.

Neem bijvoorbeeld de blue nose pitbull. Deze puppies hebben blauwe neuzen en een blauwgrijze vacht. Sommige hebben ook prachtige blauwe ogen. Hetzelfde geldt voor de red nose pitbull, die een roodachtige neus heeft en vaak ook een rode of witte vacht.

Beide honden zijn voorbeelden van een zeldzame kleurexpressie die bij liefhebbers een hoog prijskaartje kan afdwingen. Maar deze zeldzame kleuren kunnen ook leiden tot extra gezondheidsproblemen wanneer een fokker bewust pups fokt voor deze kleurslag.

Als u een van deze zeldzame-kleur pitbull pups wilt, verwacht dan een prijskaartje dat varieert van $1.000 tot $3.000+.

Amerikaanse Pitbull Terrier Puppy Prijs

Als u op zoek bent naar een American Pitbull Terrier puppy (de officiële rasnaam) met de meer gebruikelijke kleurstelling, is een prijskaartje van $500 tot $700 voor een puppy vrij gebruikelijk.

Pitbull honden kunnen ook komen met een aantal ongewone extra kosten die je niet zult vinden voor andere hondenrassen. Bijvoorbeeld, in sommige gebieden, kunt u een hogere huiseigenaren verzekering betalen als u een pitbull bezit. In andere gebieden kan het moeilijk zijn om een appartement of flat te vinden waar je een pitbull mag hebben.

In sommige gemeenschappen kan het nodig zijn een “gevaarlijke hond” vergunning aan te schaffen voordat je een pitbull mag bezitten. Dit zijn allemaal belangrijke zaken om te onderzoeken vanuit zowel een kosten- als een legaliteitsperspectief voordat je investeert in een pitbull puppy!

Labrador Puppy Prijs

Hoeveel kost een Labrador puppy? De Lab is al 26 jaar lang de populairste hond in de Verenigde Staten.

Dit betekent dat u concurreert met veel gretige toekomstige huisdiereigenaren voor een Lab puppy, maar het betekent ook dat u waarschijnlijk meer fokkers heeft om mee te werken, omdat de vraag naar deze honden zo constant hoog is. De huidige kosten voor een Lab puppy van een gerenommeerde fokker variëren van $500 tot $1,500.

Bulldog Puppy Prijs

Hoeveel kosten bulldog puppies? Deze prijzige pups kunnen oplopen van $1.000 tot $3.000 vanwege hun populariteit op dit moment. Bij het investeren in een bulldog puppy is het belangrijk om te onthouden dat deze brachycephalische (platte) honden vaak speciale (en vrij dure) gezondheidsbehoeften hebben die verband houden met hun gezichtsvorm.

Ademhalingsproblemen, gezichtsproblemen, gebitsproblemen en huidinfecties zijn slechts enkele van de vele problemen waarmee rasechte Engelse of Franse bulldoggen gedurende hun leven te maken kunnen krijgen. Houd dus rekening met deze extra kosten voordat u een bulldogpup koopt.

Maltezer Puppy Prijs

De gemiddelde prijs die Maltezer puppy honden kunnen opbrengen hangt vaak af van het feit of de puppy gefokt is voor de showring. Deze puppies kunnen een premium prijs hebben die in de duizenden dollars loopt! Maar als je gewoon een Maltezer van hoge kwaliteit wilt, kun je verwachten dat je tussen de 600 en meer dan 2.000 dollar uitgeeft voor een Maltezer puppy.

Het is ook belangrijk om te weten dat zeer kleine pups zoals de Maltezer kunnen lijden aan gezondheidsproblemen die verband houden met hun grootte. Gebitsproblemen komen vaak voor, net als instorting van de luchtpijp. Luxerende patella (knieschijf dislocatie) is een ander veel voorkomend probleem bij zeer kleine en speelgoed hondenrassen. Vaak is een dure operatie de enige oplossing.

Neem de tijd om vooraf met uw dierenarts te praten over mogelijke kosten die gepaard gaan met het thuisbrengen van een klein of speelgoed hondenras. Dit kan u echt helpen om u voor te bereiden op mogelijke kosten die zich kunnen voordoen, zodat u er van tevoren een budget voor kunt vrijmaken.

Mopshond Puppy Prijs

De gemiddelde prijs voor een mopshond puppy kan variëren van $ 1.500 tot $ 2.000+. Net als bulldog puppy’s, kunnen mopshond puppy’s ook komen met een leven van speciale gezondheidsbehoeften als gevolg van hun gezichtsvorm.

Oververhitting, ademhalingsproblemen, gebitsproblemen, gezichtsproblemen en misvormingen van de ruggengraat (in verband met hun spiraalvormige staart) zijn allemaal problemen die u meerdere keren naar de dierenarts kunnen sturen tijdens het leven van uw mopshond.

Dus voor je eigen budgettaire gezondheid en algemene gemoedsrust, zorg ervoor dat je deze speciale kosten en de prijs van een mopshond puppy onderzoekt voordat je een vaste verbintenis aangaat.

Puppy Budget Plan

In alle opwinding van het plannen om een nieuwe puppy in uw huis te verwelkomen, kan het gemakkelijk zijn om te vergeten hoeveel een financiële investering en verbintenis die puppy vertegenwoordigt!

Of uw nieuwe puppy nu uit een opvangcentrum komt en slechts een eenvoudig en goedkoop herplaatsingsbedrag kost of u koopt een zeldzame raszuivere puppy van een kampioenschapsshowlijn, dat bedrag is waarschijnlijk slechts de eerste van de vele uitgaven die gedurende het leven van uw puppy moeten worden gedaan.

Het opstellen van een budget voor uw harige gezinsuitbreiding is een goede manier om uzelf (en uw portemonnee) voor te bereiden op mogelijke kosten. Reken zaken als hondenbedden en reiskratten, hondenspeelgoed en trainingslessen, dierenartsonderzoeken en huisdierenverzekering, evenals ongeplande gezondheidscrises die zich in de toekomst kunnen voordoen.

Hoeveel kost een puppy?

Wij hopen dat u dit artikel informatief en nuttig vond terwijl u zelf op zoek gaat naar uw volgende puppy! Het kan wat extra tijd en geduld kosten om een gerenommeerde puppyfokker te vinden.

Het kan meer tijd en geduld kosten om op een wachtlijst voor een puppy te komen, en nog meer tijd en geduld om te wachten terwijl uw puppy wordt gespeend en voorbereid op een “voor altijd” thuis bij u. Maar we verzekeren u dat het eindresultaat de tijd die het kost meer dan waard zal zijn!

Heeft u persoonlijke ervaring met de kosten van puppy’s, hetzij van de kant van de fokker, hetzij van de kant van de eigenaar? Plaats een reactie om uw expertise te delen – we leren graag van onze lezers!

Bronnen:

O’Malley, C. “Cost to Breed and Raise a Litter,” O’Mal Alaskan Malamutes Kennel, 2018.
Mitchell, M. “Wat kost een nest om op te voeden,” Bleu Moon Cockers Kennel, 2018.
Laico, A., et al. “Buyer Beware: The Problem with Puppy Mills and Backyard Breeders,” Paws Shelter, 2018.
Nolen, R.S. “Het debat over gevaarlijke honden,” JAVMA News, 2017.