Hondenprijs: hoeveel kost een hond? Kosten van het kopen en bezitten van een hond

Hoeveel kost een hond?

De prijs van een hond varieert sterk. Je kunt verwachten dat je tussen de 500 en 3000 dollar uitgeeft aan een rasechte puppy. Maar hoeveel kost een hond je op dagelijkse basis? De gemiddelde levensduurkosten van een hond liggen tussen de 10.000 en 15.000 dollar. Dit hangt af van het type hond, de prijs van de puppy, benodigdheden en een heleboel andere factoren. Vandaag helpen we u bij het berekenen van de kosten voor het kopen, opvoeden en verzorgen van een hond. En we laten u weten wat u kunt doen om de hondenprijs en de dagelijkse kosten te drukken. Zoals het vermijden van ongezonde rassen om de dierenartskosten te drukken.

Inhoud

Maar laten we eens kijken naar wat er nog meer komt kijken bij de kosten van een hond, en hoeveel je kunt verwachten uit te geven. Van de gemiddelde puppy hondenprijs tot voeding, verzekering, benodigdheden, verzorging en meer, we splitsen de gemiddelde kosten van een hond op.


Hondenprijs loopt op in de tijd

Dus u wilt een harige metgezel als deel van uw gezin? Misschien ben je net verhuisd naar je eigen huis, of heeft je kind de juiste leeftijd voor een huisdier. Voordat je er meteen in springt als je dat schattige puppygezichtje ziet, moet je rekening houden met je budget. Het gaat niet alleen om de prijs van de nieuwe hond. De kosten van de verzorging van uw hond komen bovenop uw maandelijkse uitgaven.

Je hebt hondenvoer nodig, benodigdheden, en natuurlijk geld om de dierenarts te betalen. Misschien ook geld voor training en hondenverzorging als je het grootste deel van de dag niet thuis bent. Hoeveel kost een hond eigenlijk? Laten we het eens uitrekenen zodat u kunt bepalen of u er financieel klaar voor bent om een nieuwe vriend in huis te nemen.

Hoeveel kost een hond?

Uw eerste uitgave zijn natuurlijk de kosten van de hond zelf. Dit kan de hondenprijs zijn die u betaalt voor een jonge pup, of de adoptieprijs die u betaalt voor een hond uit een asiel. De hondenprijs kan sterk variëren, afhankelijk van of u adopteert of koopt, de leeftijd van de hond, welk ras u krijgt, en de fokker van wie u de hond koopt. De goedkoopste adoptieprijs ligt rond de $150, de duurste rashond kan oplopen tot een oogstrelende $5000.

Hoeveel kost een hond?

Puppy Prijzen

De prijs van honden en puppy’s heeft een extreem groot bereik. De meesten van jullie zullen op zoek zijn naar een puppy, en die kosten overal tussen de $300 en $4.000! Als het gaat om het kopen van een puppy, kan een lage prijs een waarschuwingsteken zijn. Het kan betekenen dat de fokker niet de tijd, liefde, aandacht en het geld heeft geïnvesteerd die hij zou moeten hebben in de zorg voor uw pup en zijn ouders.

Wat kost een fokker?

Goede fokkers investeren uren en dollars in een goede opvoeding en een goede verzorging van hun honden.
Voordat ze fokken laten ze gezondheidstesten doen bij de ouders om mogelijke genetische aandoeningen uit te sluiten en je kunt vragen naar de betreffende certificaten.

Ze zorgen er ook voor dat hun honden alle reguliere veterinaire zorg krijgen die ze nodig hebben. Meestal hebben de pups al gezondheidscontroles en hun eerste vaccinaties gehad. De kosten van het fokken van puppies worden dan gedeeltelijk terecht doorberekend aan de nieuwe eigenaren.

Waar te vermijden Puppies te kopen

Wat je ook doet, laat je niet verleiden door de goedkopere prijzen voor puppy’s in dierenwinkels. Puppies uit dierenwinkels komen meestal uit puppyfabrieken, waar de dieren vaak verwaarloosd en wreed behandeld worden.

De prijs voor jonge honden zal meer zijn als u een AKC geregistreerde hond met stamboom koopt dan als u een ongeregistreerde hond krijgt. Maar het kan je op lange termijn besparen op dierenartsrekeningen.

Hoeveel kost een mopshond? Kijken naar de aankoopprijs van verschillende puppies

Hondenprijs en rassen

Het ras van uw gekozen pup zal een groot effect hebben op hun prijs. Daar zijn een paar verschillende redenen voor. Veel heeft te maken met de vraag, maar ook met de gezondheid. Honden als Mopshonden kunnen meer dan $1.500 kosten. Ze zijn veelgevraagd en hebben ook veel gezondheidsproblemen.

Bovendien zijn sommige fokkers ervan beschuldigd te profiteren van de nieuwe “designer” honden van gemengde rassen, waarvoor enthousiaste nieuwe eigenaren veel geld willen betalen. Een Pomsky bijvoorbeeld kost minstens 2500 dollar!

Anderen moeten veel geld vragen voor hun pups omdat het fokken ervan grote kosten met zich meebrengt. Bepaalde rassen zoals buldoggen zijn zo ver verwijderd van hun wolfvoorouders dat ze niet langer op natuurlijke wijze pups kunnen voortbrengen. De meeste bulldogs worden geboren via een keizersnede, en de kosten van deze operatie zijn hoog. Vaak meer dan 2000 dollar.

Hoeveel kost het om een hond te adopteren?

Een hond adopteren is meestal veel goedkoper dan er een kopen als het gaat om de eerste uitgaven. Adoptiekosten voor honden liggen tussen $75 en $250, met hogere kosten voor jongere honden. Dit bedrag omvat meestal inentingen, veterinaire controles en mogelijk ook sterilisatie.

Prijs hond varieert

Verschillende dierenasielen hanteren verschillende adoptieprijzen. De hondenprijs bij bijna alle asielen zal lager zijn voor oudere honden, omdat die niet zo “adoptabel” zijn als puppies.

Het adoptiegeld gaat naar de ondersteuning van het door u gekozen opvangcentrum, en zal in de meeste gevallen niet eens de kosten dekken die zij hebben gemaakt terwijl uw nieuwe vriend onder hun hoede was.

Uw geadopteerde hond kan echter meer kosten in termen van training of gedragslessen, omdat ze een aantal slechte gewoonten kunnen hebben opgepikt bij hun vorige eigenaren.

De initiële hondenprijs is echter slechts het begin van uw uitgaven. Het bezit van een hond brengt veel kosten met zich mee.

Kosten van het bezitten van een hond

Ten eerste zijn er de dagelijkse kosten voor het voeren van uw hond. Dan zijn er nog heel wat benodigdheden, zoals speelgoed en bedden, die u voor uw nieuwe huisdier moet kopen.

U zult ook rekening moeten houden met routinekosten zoals verzorging, preventieve medicijnen, verzekering, training en dagopvang. En vergeet niet de kosten voor een hondenvergunning die in de meeste steden en dorpen in rekening worden gebracht.

Al deze hondenkosten zullen variëren afhankelijk van factoren zoals uw eigen levensstijl, keuzes en locatie. Ook het ras van de hond waar u voor kiest.

Laten we beginnen met iets eenvoudigs: voeding.

Hondenvoer Prijs

De kosten van hondenvoer hangen af van het merk en waar u het koopt. Levenslange kosten voor hondenvoer lopen buitengewoon op.

Uit een onderzoek van de American Kennel Club onder 1000 hondenbezitters bleek dat het gemiddelde bedrag dat aan voer werd besteed 446 dollar per jaar bedroeg.

Dit getal zal natuurlijk lager zijn als je een kleinere hond hebt en hoger als het om een grotere hond gaat.

U kunt de kosten van hondenvoer misschien drukken door in bulk te kopen, of door een ledenpas te krijgen bij de winkel waar u hondenvoer koopt.

Hondenvoer

Goede diëten betekenen gezonde honden

Probeer nooit de kosten te drukken door hondenvoer van lage kwaliteit te kopen. Een slecht dieet kan op lange termijn een nadelig effect hebben op de gezondheid van uw hond, met hogere dierenartsrekeningen tot gevolg.

Kosten hondenvoer

Wanneer u uw hond voor het eerst aanschaft, zult u veel hondenbenodigdheden moeten halen. Van de eerste levensbehoeften tot al die leuke speeltjes en spelletjes.

Kosten hondenbenodigdheden - van bedden, tot voerbakken, kratten en meer
U kunt een enorm assortiment hondenbedden vinden op Amazon.com

U kunt enige controle hebben over het bedrag dat u uitgeeft door rond te shoppen en goedkopere opties te kiezen. Maar uiteindelijk is er een grote uitgave. Laten we aannemen dat je net je nieuwe puppy mee naar huis hebt genomen.

Basis artikelen

Hier zijn enkele van de basisartikelen die je moet kopen:

 • Halsband en riem
 • kommen
 • Borstel
 • Krat
 • Beddengoed
 • Speel pan
 • Hondenbed
 • Puppy autokrat
 • Touw speelgoed
 • Kong speelgoed

Als u de kosten van al deze artikelen op Amazon bij elkaar optelt, geeft u minstens $200 uit aan alleen al uw startbenodigdheden. Dit is echt de minimale lijst van puppy artikelen die je nodig hebt. De meesten van ons zullen meer speelgoed en spelletjes willen hebben om die brutale puppy tanden bezig te houden.

Artikelen vervangen

Als uw puppy eenmaal volwassen is, zult u veel van deze artikelen in een groter formaat moeten vervangen. Dus rond 18 maanden oud zult u weer een soortgelijke uitgave hebben.

U kunt geld besparen op sommige artikelen door aanvankelijk grotere maten te kopen. Zoals een volwaardige bench, maar met een tussenschot zodat de pup niet in de verleiding komt om hem als badkamer en als slaapkamer te gebruiken!

Hondenbenodigdheden kosten - hondenkratten

Tweedehands kopen!

Een andere manier om geld te besparen op benodigdheden is om te kijken op online veiling- of verkoopsites die preloved goederen aanbieden. Of vraag rond onder uw vrienden. Zij hebben misschien puppyspullen over als ze een volwassen hond hebben die ze als pup hebben gekregen.

Dus, als je een puppy van acht weken oud mee naar huis neemt, heb je in de loop der jaren een hoop kosten aan uitrusting. De initiële kosten en dan alles upgraden als ze een jaar tot 18 maanden oud zijn. Veel spullen zullen ook elk jaar of elke twee jaar vervangen moeten worden als ze versleten raken. Vervolgens moet je nadenken over hondentraining.

Hoeveel kost het om een hond te trainen?

De kosten voor het trainen van een hond variëren sterk, afhankelijk van uw locatie, het ras van uw puppy, en uw eigen ervaring of bereidheid om te leren!

Uit het AKC hondeneigenarenonderzoek bleek dat eigenaren gemiddeld 340 dollar uitgaven aan trainingskosten en benodigdheden. Als het gaat om trainingskosten is er echter een breed scala. U kunt uw hond zelf thuis trainen met niets anders dan tijd en een zak traktaties.

Hondenschool kosten

Maar als je nog nooit een hond hebt getraind, of als je een ras hebt dat moeilijk te trainen is, wil je je misschien inschrijven voor een trainingsklas.

De prijs van trainingsklassen verschilt per trainer en locatie. Groepslessen zullen altijd goedkoper zijn dan een privéles. Sommige trainers kunnen u ook vragen om specifieke trainingshulpmiddelen te kopen, zoals een clicker, een lange lijn en een korte riem.

Groepslessen kosten van $40 – $125, en privélessen van $240-$600, voor ongeveer zes sessies. Er is ook de optie van hondengehoorzaamheidsscholen, waar uw hond een paar weken woont en dit kan u 950-$ 2500 kosten.

Vergeet ook niet de verborgen kosten van vervoer en de tijd die u in de training van uw hond moet steken – of u hem nu naar lessen brengt of zelf traint. Misschien moet u zelfs iemand anders vragen het voor u te doen als u lange uren werkt. En hoe zit het met hondenopvang als u niet thuis werkt?

Hondendagopvang en pension

Als u buitenshuis werkt, moet u nadenken over wat uw hond overdag gaat doen. U moet ook bedenken wie er op uw hond gaat passen als u een weekend of op vakantie gaat.

Volwassen honden mogen niet langer dan 4 uur worden achtergelaten zonder toegang tot een achtertuin om hun behoefte te doen. Puppy’s moeten het grootste deel van de dag gezelschap hebben, vooral als ze nog zindelijk worden.

Naast de emotionele kosten voor de hond van urenlang alleen gelaten worden, wil je niet thuiskomen met een puinhoop in huis. (O ja, vergeet ook niet om extra schoonmaakmiddelen toe te voegen aan je maandelijkse budget).

Je hebt drie belangrijke opties voor hondendagopvang.

 • Hondenuitlaatservice
 • Hondenopvang
 • Hondenoppas

Doggy Day Care Opties

Een daarvan is een hondendagverblijf. Daar wordt uw hond verzorgd, mag hij spelen met andere honden en wordt hij vermaakt. U zet hem af als u naar uw werk vertrekt en haalt hem na afloop weer op, net als de crèche van een kind. Dit is meestal de duurste optie.

Goedkopere opties kunnen hondenoppassers of hondenuitlaters zijn. De kosten zullen afhangen van hoe lang u hen in dienst neemt om uw hond uit te laten.

Een manier om deze kosten te drukken is om je aan te melden bij een hondenuitlaatsysteem. Deze stellen zorgvuldig potentiële hondenbezitters samen met mensen die van honden houden maar niet fulltime voor een hond kunnen zorgen. Je betaalt een initieel inschrijvingsgeld, maar daarna is het volledig gratis, hoewel sterk gebaseerd op vertrouwen.

Op vakantie gaan

U zult ook moeten budgetteren voor een hondenoppas of een pension wanneer voor wanneer u weggaat.

Een andere optie is om een buurman of een vriend (die je hond als eerste begroet als ze op bezoek komen) te vragen om op je hond te passen terwijl je weg bent. U kunt er ook voor kiezen om een huisdiervriendelijke accommodatie te boeken en uw harige vriend mee te nemen op de gezinsvakantie. Het volgende punt op de kostenlijst voor uw hond is de verzorging.

Hoeveel kost hondenverzorging?

Sommige honden hoeven alleen maar gebaad en geborsteld te worden, dus het is gemakkelijk om ze thuis zelf te verzorgen. Vergeet niet om hier ook tijd in te steken.

Honden met lang haar zoals Shih Tzus, Pekingees en Poedels moeten vaak regelmatig naar de trimsalon om geschoren te worden.

De goedkoopste hondentrimservice (een bad en een knipbeurt) bij Petsmart kost $29. Stel dat u uw hond elke 6 weken naar de trimsalon brengt, dan geeft u jaarlijks $232 uit aan trimsalon.

Nu zijn we klaar om te kijken naar hondenkosten in relatie tot de gezondheidszorg van uw metgezel. En veterinaire kosten voor uw hond kunnen echt oplopen. De meesten van ons krijgen geen hond om mee te fokken en zullen hun huisdier binnen het eerste jaar willen laten steriliseren.

Gemiddelde sterilisatiekosten hond?

De gemiddelde kosten van sterilisatie of castratie van een hond bedragen 160 dollar. De prijs hangt af van de grootte van uw hond en de dierenarts die u bezoekt. Als u besluit om uw reu implantaten te geven, zoals castratie, zullen de kosten nog hoger zijn.

De ASPCA heeft een netwerk van goedkope castratie/castratie klinieken in het hele land. Als er een goedkope kliniek in uw omgeving is, kunt u uw hond misschien steriliseren of castreren voor 50-75 procent van de prijs die een gewone dierenarts doorgaans in rekening brengt.

Veel goedkope klinieken bieden een nog lagere prijs voor hondenbezitters die overheidssteun ontvangen, zoals arbeidsongeschiktheidsuitkeringen, voedselbonnen en tijdelijke bijstand voor behoeftige gezinnen (TANF). In New York City bijvoorbeeld, steriliseert en castreert de ASPCA honden voor slechts $5 voor eigenaars die een bewijs van bijstand kunnen voorleggen.

Het is belangrijk om te overwegen of u uw hond daadwerkelijk wilt steriliseren of castreren, want er zijn enkele mogelijke redenen waarom u hem of haar intact wilt houden. Maar deze beslissing moet worden genomen om redenen buiten de financiële.

Gemiddelde kosten van dierenartsbezoeken voor een hond?

Afhankelijk van waar je woont variëren de kosten van een dierenartsbezoek, maar meestal zijn ze minstens 60 dollar.

Vaccinaties tegen hondsdolheid en andere virussen die honden kunnen treffen, brengen extra kosten met zich mee. De kosten van de kernvaccins in het eerste jaar van uw puppy zullen ongeveer $75 – $120 toevoegen aan de prijs van uw nieuwe hond. Als u een hond uit een asiel adopteert, is hij waarschijnlijk al ingeënt. Verder is het een goed idee om uw huisdier tijdens zijn eerste dierenartsbezoek te laten chippen.

De kosten van diergeneeskundige zorg zijn voor sommige hondenrassen veel hoger dan voor andere.

Prijs van inentingen voor uw hond

Na zijn eerste inentingen als pup, zal uw hond regelmatig boosters van het rabiësvaccin nodig hebben. Sommige staten vereisen dat honden elk jaar een rabiësinjectie krijgen, terwijl andere staten slechts om de drie jaar een rabiësinjectie vereisen. Het rabiësvaccin kost doorgaans 15 tot 20 dollar.

Honden moeten ook jaarlijks getest worden op hartwormen, evenals preventieve hartwormmedicatie. U kunt een preventieve behandeling tegen vlooien en teken overwegen. Mogelijk zijn er ook jaarlijkse gebitsreinigingen, vooral als u een ras koopt met overbevolkingsproblemen, zoals een Chihuahua.

Hondenbezitters gaven gemiddeld 423 dollar per jaar uit aan dierenartszorg. U zou die kosten kunnen drukken door een ziektekostenverzekering voor huisdieren af te sluiten.

Kosten van ziektekostenverzekering voor huisdieren

Bij het uitwerken van de gemiddelde kosten van het bezit van een hond, is het belangrijk om naar de verzekering te kijken. De kosten van een ziektekostenverzekering voor huisdieren zijn moeilijk in te schatten, omdat ze van een aantal factoren afhangen.

De eerste factor bij het bepalen van de prijs van de verzekering is waar je woont. Medische procedures voor huisdieren zijn in sommige staten duurder dan in andere. Hoe hoger de kosten van de gezondheidszorg voor huisdieren, hoe hoger de kosten van de verzekering.

De tweede factor is het ras van uw hond. Hondenrassen die de neiging hebben minder gezondheidsproblemen te hebben, zullen minder kosten om te verzekeren. We zullen daar in de volgende paragraaf dieper op ingaan.

De derde factor is hoe oud uw hond is. Een verzekering voor een puppy zal minder kosten dan een verzekering voor een oudere hond.

Verschillende soorten dekking

Tot slot hangt de prijs van een huisdierenverzekeringsplan af van het soort dekking dat u wilt. De goedkoopste ziektekostenverzekering plannen dekken alleen ongevallen, zoals een gebroken bot. Als u een plan wilt dat preventieve zorg omvat, zoals vaccins en hartwormbehandeling, zult u meestal extra moeten betalen.

De enige manier om zeker te weten hoeveel een ziektekostenverzekering voor huisdieren zal kosten is om rond te shoppen voor offertes. Er zijn enkele geweldige online vergelijkingssites die u laten kiezen tussen verschillende plannen.

Wij raden u ten zeerste aan een plan te kiezen dat levenslange dekking biedt en dat doorrolt voor bestaande aandoeningen. Als u niet voor zo’n plan kiest en uw hond krijgt een chronische aandoening zoals diabetes, of een aandoening die meerdere operaties vereist zoals heupdysplasie, dan bent u alleen gedekt voor de duur van de polis.

Dit kan leiden tot verlammende kosten en mogelijk hartverscheurende beslissingen wanneer de polis afloopt.

Duurste hondenrassen

De duurste honden zijn die met een hoge aankoopprijs of die met meer gezondheidsproblemen in de loop van hun leven. Rassen met meer gezondheidsproblemen zullen meer dierenartsrekeningen hebben en meer kosten om te verzekeren.

Bepaalde hondenrassen hebben meer kans op ernstige gezondheidsproblemen door inteelt of omdat ze gefokt zijn om bepaalde eigenschappen te hebben.

Uit een studie uit 2009 in het Verenigd Koninkrijk bleek dat elk van de 50 meest populaire hondenrassen in het Verenigd Koninkrijk een verhoogd risico had op een of andere gezondheidsaandoening omdat ze gefokt waren om bepaalde fysieke kenmerken te hebben.

Welke rassen lopen het meeste risico?

De onderzoekers concludeerden dat de Dwergpoedel, de Mopshond, de Bulldog en de Basset Hound de hoogste associaties van aandoeningen hadden als gevolg van hun rasstandaard.

Andere te vermijden rassen zijn die met een overdreven bouw. Zoals de teckel met een zeer lange rug, die gevoelig is voor verlammende tussenwervelschijfziekte.

Rassen met potentiële gezondheidsproblemen kunnen erg duur zijn om te verzekeren en in sommige gevallen bieden aanbieders geen volledige dekking voor bepaalde rassen. Honden met een plat gezicht, of brachycephalic, hebben de meeste kans op ernstige gezondheidsproblemen.

Flat Faced Hond Prijs

Hoeveel kost een hond?

Honden met platte gezichten zijn de laatste jaren erg populair geworden met hun grote ogen en schattige babyface uitdrukkingen. Ze spreken ook sommige mensen aan omdat ze minder beweging nodig hebben. Brachycefale rassen zijn onder andere de Franse Bulldog, Bulldog, Mopshond, Boxer en Shih Tzu.

De werkelijkheid is dat brachycephalie een door de mens veroorzaakte afwijking in de kaakstructuur is, die het gevolg is van selectief fokken. Honden met een kort gezicht lijden aan verschillende gezondheidsproblemen, vooral omdat ze moeilijk kunnen ademen.

De ernst van hun problemen neemt toe in verhouding tot de mate waarin hun neus verkort is. En sommige fokkers zijn erop uit om honden te fokken met steeds plattere neuzen! Dierenartsen moedigen het publiek aan om krachtig stelling te nemen tegen deze trend.

Het onvermogen van brachyencefale honden om veel te bewegen en het typische snuiven en snurken komen eigenlijk omdat ze niet genoeg zuurstof krijgen.

Mogelijke gezondheidsproblemen

Tot de mogelijke gezondheidsproblemen behoren gebitsproblemen, obstructief luchtwegsyndroom en infecties in de huidplooien onder hun ogen. Door hun vooruitstekende ogen krijgen ze vaak oogzweren en infecties en kunnen ze het brachycephalic ocular syndrome ontwikkelen.

Ze hebben ook de neiging gemakkelijk flauw te vallen en door hun verkorte mond werkt hun koelsysteem niet erg goed en zijn ze vatbaarder voor hitte-uitputting. Sommige van de problemen kunnen chirurgisch worden gecorrigeerd, maar daar zijn dure, grote operaties voor nodig.

Dus de schattigheid van de platneus komt met een hoge tol en deze pups bereiken zelden een hoge leeftijd. Ze hebben ook een hoge prijs voor de eigenaar – niet alleen financieel, maar ook emotioneel als je je huisdier moet zien lijden. U kunt de kosten van hondenbezit dus verlagen door een gezonder ras te kiezen. Er zijn nog enkele andere stappen die u kunt nemen om de kosten te drukken.

Hoe de hondenprijs te verlagen

We hebben het al gehad over kostenbesparing door te adopteren in plaats van te kopen en te kiezen voor een ras met lage verzorgingskosten. U kunt ook besparen door te zoeken naar eerder gebruikte hondenbenodigdheden van mensen die ze niet meer nodig hebben, en rond te shoppen als u diensten nodig heeft zoals training, verzorging en dagopvang.

Om op de lange termijn te besparen, moet u ook nooit de preventieve gezondheidszorg verwaarlozen. Zorg er ten eerste voor dat uw hond alle basisvaccinaties krijgt om ziekten te voorkomen die tot enorme dierenartskosten kunnen leiden of zelfs fataal kunnen zijn.

Jaarlijkse welzijnscontroles zijn net zo belangrijk voor honden als voor mensen. Potentiële gezondheidsproblemen kunnen vroegtijdig worden opgespoord – en behandeld voordat ze een ernstig gezondheidsprobleem worden dat zeer kostbaar is om te behandelen.

Hoeveel kost een hond? Van puppyprijzen tot benodigdheden, voeding en levenslange gezondheidskosten.

Algemene zorg

Andere belangrijke onderdelen van preventieve gezondheidszorg zijn het geven van gezonde voeding aan uw hond, zorgen dat hij niet te veel eten krijgt, goede verzorging, en regelmatig bewegen.

U moet ook regelmatig de tanden van uw hond poetsen. Dierenartsen bieden gebitsreinigingen aan, maar u kunt de tanden van uw hond ook zelf poetsen met tandpasta voor honden.

Nu we alle initiële en lopende kosten van het bezit van een hond hebben bekeken, kunnen we de vraag “Hoeveel kost een hond?” beantwoorden.

Kan ik me een hond veroorloven?

Als u rekening houdt met alle bovengenoemde factoren, zullen de eerste kosten van een puppy vaak meer dan 1.000 dollar bedragen. Dan krijg je te maken met verschillende lopende kosten, afhankelijk van de grootte en het ras van de hond die je hebt gekozen. Geschat wordt dat de levenslange kosten van een hond tussen de $10.000 en $15.000 bedragen.

Een hond met een gezonde bouw, gezond geteste ouders en op een laag gewicht gehouden, zal minder kosten maken als hij opgroeit. Leg je pen klaar en vul een schatting van alle kosten in op dit handige formulier.

hoeveel kost een hond?

Hoe de kosten van een hond te schatten

Om de voederkosten te schatten, bepaalt u het gewenste merk. De kosten verschillen enorm per fabrikant, dus onderschat ze niet. Bel voor veterinaire kosten uw plaatselijke dierenziekenhuis. Zij zullen u graag helpen als ze zien dat u uw beslissing serieus neemt.

Bel bij het berekenen van de trainingskosten een paar plaatselijke klassen en vraag om een schatting. Ga ervan uit dat je puppy socialisatie lessen nodig hebt, basis puppy training en dan misschien elk jaar een opfriscursus van zes weken. Als u graag gehoorzaamheid of behendigheid wilt proberen met uw oudere hond, neem dat dan mee in uw berekeningen.

Hier is een optimistisch voorbeeld, gebaseerd op een gezond hondenras met een beperkte behoefte aan veterinaire hulp:

hoeveel kost een hond

Hoeveel kost een hond?

U heeft nu een schatting van hoeveel uw hond u gaat kosten. Men kan nooit tot een exact bedrag komen, omdat het van zoveel factoren afhangt en we het onverwachte niet kunnen voorzien.

U kunt echter gerust aannemen dat het u minstens 1000 – 2000 dollar per jaar extra gaat kosten.

De beste manier om te weten waar je je financieel mee inlaat, is door vooraf te rekenen. Ik hoop dat je de bovenstaande informatie nuttig hebt gevonden bij het uitwerken van je ideeën voor je nieuwe harige vriend.

Heb je genoeg besteedbaar inkomen om die kosten te dekken? En ook genoeg om opzij te zetten in een noodfonds, zodat onvoorziene uitgaven niet tot liefdesverdriet hoeven te leiden?

Als het antwoord op deze vragen een volmondig ja is, dan ben je financieel klaar voor een hond. Vergeet niet ook te overwegen of je echt de tijd hebt voor een hond. En bent u bereid de nodige veranderingen in uw levensstijl aan te brengen om in de behoeften van uw hond te voorzien.

Meer informatie

Bekijk deze artikelen over de gezondste voeding voor uw hond.

Bronnen & Verder lezen

 • AKC. Kosten van hondenbezit. American Kennel Club.
 • AKC Personeel. 2019. Eerstejaars puppy vaccinaties: Een complete Gids. Amerikaanse Kennel Club.
 • ASPCA adoptie centrum in NYC.
 • ASPCA. Goedkope sterilisatie/sterilisatie programma’s.
 • Ascher, L. et al. 2009. Erfelijke afwijkingen bij rashonden. Deel 1: Aandoeningen gerelateerd aan rasstandaarden. The Veterinary Journal.
 • BBC. 2016. Dierenartsen waarschuwen mensen tegen het kopen van “flat-faced” honden. BBC News.
 • Bovsun, M. 2019. Het eerste dierenartsbezoek van uw puppy – wat u kunt verwachten. Amerikaanse Kennel Club.
 • Costhelper. Hoeveel kost een hondentraining? Costhelper – Huisdieren en dierverzorging.
 • Reisen, J 2017 Hoeveel besteedt u aan uw hond in zijn leven? American Kennel Club.