Hoeveel kosten boxers als puppy en als volwassene?

Hoeveel kosten Boxers

Vraag je je af hoeveel Boxers kosten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

De Boxer hond werd oorspronkelijk gefokt om te vechten en te beschermen, maar zoals alle Boxer fans weten, heeft deze hond het hart van een marshmallow.

Vandaag, van de 493 door de American Kennel Club (AKC) geregistreerde rashondenrassen, is de Boxer de 10e meest populaire gezelschapshond in de VS.

Hoeveel kosten Boxers?

In dit gerichte artikel nemen we de kosten onder de loep, zodat u goed geïnformeerd bent als u uw zoektocht naar uw nieuwe Boxer puppy of reddingshond begint.

Het berekenen van de kosten voor een Boxer Puppy

Het berekenen van de kosten voor een Boxer puppy is niet zo eenvoudig als het lijkt.

De reden is dat je eigenlijk drie soorten berekeningen moet maken om de meest nauwkeurige puppybegroting te maken!

Hoeveel kosten Boxers?

Kosten voor een Boxer puppy

Eerst moet u uitzoeken hoeveel het u alleen al zal kosten om uw Boxer puppy te kopen.

Op het moment van publicatie vragen gerenommeerde, op gezondheid gerichte, raszuivere Boxer puppy fokkers tussen $800 en $2.800 voor een Boxer puppy.

We zullen zo meteen nader bekijken hoe zo’n grote prijsklasse mogelijk is.

Kosten voor Boxer puppy benodigdheden

Vervolgens moet u uitzoeken wat u moet aanschaffen ter voorbereiding op de verwelkoming van uw Boxer puppy in uw gezin.

Dit deel van uw budget zal zowel eenmalige als doorlopende aankopen omvatten.

Kosten voor onverwachte Boxer behoeften

Ten slotte moet u uitzoeken hoe u een budget kunt vrijmaken voor onverwachte kosten, zoals diergeneeskundige zorg als uw Boxer ziek wordt of gewond raakt.

Om uit te zoeken hoeveel u opzij moet zetten voor noodgevallen op het gebied van hondenzorg, moet u meer weten over de Boxer raslijn, mogelijke gezondheidsproblemen en hoe u een zo gezond mogelijke Boxer pup kunt uitzoeken.

Dure Puppies Vs Lage Prijs Puppies

Verschillende soorten fokkers kunnen verschillende prijzen vragen voor Boxer pups.

Dit is waarom u, als u begint rond te shoppen, zowel dure puppy’s als goedkope puppy’s te koop geadverteerd kunt zien.

Laten we dieper ingaan op de prijsverschillen en waarom dit gebeurt door de verschillende soorten Boxer hondenfokkers nader te bekijken.

Gerenommeerde raszuivere Boxer fokker

Deze hondenfokker neemt het fokken van Boxer pups zeer serieus. Dit type fokker deelt graag met u dat ze er niet voor het geld zijn – ze zijn er omdat ze van het Boxer ras houden!

Een gerenommeerde, verantwoordelijke Boxer fokker zal de fokhonden vooraf testen op alle bekende genetische aandoeningen waarvoor gezondheidstesten bestaan. Dit type fokker zal geen honden fokken met bekende erfelijke (genetische) gezondheidsproblemen die kunnen worden doorgegeven aan de pups.

Een gerenommeerde raszuivere Boxer-fokker zal een actieve fokkerregistratie bij de American Kennel Club (AKC) bijhouden.

Dit is belangrijk, omdat de AKC een fokker die niet voldoet aan bepaalde kennel management en fok normen kan beboeten of laten vallen en dan verliezen zij hun show en kennel marketing rechten.

Wanneer u overweegt hoeveel kosten Boxers van dit type fokker, moet u deze voordelen als onderdeel van uw aankoopprijs ontvangen:

 • Puppy stamboom certificering (“puppy papieren”).
 • Een eerste garantie van goede gezondheid.
 • Een terugnamegarantie als de pup niet bij uw gezin past.
 • Schriftelijke verslagen van alle vereiste vaccinaties/ontworming.
 • Een nieuw puppypakket met voedselmonsters en verzorgingsadviezen.
 • Open toegang tot de kennis en begeleiding van die fokker terwijl uw puppy opgroeit.

Het is niet verrassend dat u voor een Boxer pup van dit type fokker meestal meer betaalt. Maar daar is een reden voor.

Boxer fokkosten

Kijk eens wat Boxer fokkers vaak uitgeven om een nest gezonde raszuivere Boxer pups te fokken, te werpen en groot te brengen!

 • Eerste gezondheidstesten voorafgaand aan de screening: $500
 • Veterinair onderzoek en brucellosetest (SOA bij honden): $150
 • Dekkosten: $600+ per poging
 • Zwangerschap/puppyvoeding en vitaminen: $150
 • Puppy werpen, spenen en groei benodigdheden: $200 per worp
 • Keizersnede (indien nodig): $1,500+
 • Controle na de bevalling: $100
 • Puppy vaccinaties: $60 per puppy
 • Ontworming: $80 per pup
 • Oorkappen (indien toegepast): $200 per pup
 • Staart couperen/klauw verwijderen (indien toegepast): $20 per pup
 • AKC registratie: $25 + $2 per pup
 • Nieuwe puppy pakketten: $50 per puppy

U ziet dat de kosten van een fokker snel kunnen oplopen, vooral als er zwangerschaps- of bevallingscomplicaties zijn. De vaste prijs voor een pup kan ook schommelen, afhankelijk van de kosten van de fokker om dat specifieke nest te produceren.

Het goede nieuws is dat onderzoek aantoont dat meer uitgeven aan een raszuivere Boxer pup uw portemonnee later kan beschermen door de mogelijkheid te elimineren dat uw hond ernstige genetische gezondheidsproblemen heeft geërfd die dure voortdurende veterinaire zorg vereisen.

Achtertuin Boxer fokker

Een casual of “achtertuin” Boxer hondenfokker kan het fokken van honden zien als een hobby, een manier om wat extra vakantiegeld te verdienen, of zelfs een “oeps” van die avond toen de onvaste reu van de buren onder het hek door groef en hun onvaste vrouwelijke Boxer zwanger maakte.

Het belangrijkste punt om te begrijpen bij dit type fokker is dat het hele fokproces terloops wordt uitgevoerd. Het is onwaarschijnlijk dat er vooraf gezondheidstesten zijn uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de ouderdieren voldoende gezond en genetisch gezond zijn om mee te fokken.

Dit type fokker kan er wel of niet voor zorgen dat de pups up-to-date zijn met alle vereiste vaccinaties, ontwormingsbehandelingen en andere aanbevolen preventieve veterinaire zorg.

Zeker, de pups zijn schattig, en de prijs lijkt misschien goed, maar u neemt een risico met uw portemonnee en uw hart door dit type terloops gefokte Boxer puppy te kopen.

Puppy molen/import fokker

De huidige puppyfokkers opereren zowel nationaal als internationaal, en fokken vaak Boxerpups op plaatsen waar veel minder toezicht is op dierenmishandeling en importeren vervolgens die pups om ze te verkopen aan nietsvermoedende nieuwe eigenaren.

Puppyfokkers fokken honden om winst te maken, heel eenvoudig. Hoe minder ze kunnen uitgeven aan de ouderdieren en de puppies, hoe meer geld er in hun zakken verdwijnt.

Puppies worden meestal gehouden in erbarmelijke omstandigheden, krijgen inferieur voedsel, geen toegang tot preventieve veterinaire zorg en worden verkocht als “goedkope Boxer puppies” online, in dierenwinkels of zelfs uit de achterbak van een pick-up truck.

Het ergste van alles is dat elke aankoop van een in een puppymolen gefokte Boxer puppy de boodschap uitzendt om meer puppy’s te fokken.

Dit belangrijke artikel beschrijft hoe je een slechte hondenfokker kunt herkennen.

Hoe zit het met Boxer redding?

Op dit punt vraagt u zich misschien af of u in plaats daarvan gewoon een Boxer puppy kunt redden? Het antwoord is ja, en het redden van een afgedankte hond is zo’n geweldige manier om een waardige hond een tweede kans te geven op een forever home.

Wees je ervan bewust dat je eerder volwassen Boxer honden dan Boxer pups zult vinden bij hondenreddingscentra. Het adopteren van een volwassen boxer kan echter zijn eigen voordelen hebben en de prijs is zeker goed!

De meeste reddingsorganisaties heffen een herplaatsingsvergoeding van tussen de $20 en $500 en sommige bieden deze dienst gratis aan.

Wat Is De Kosten Van Een Boxer Puppy

Nu u de nuances tussen de verschillende soorten Boxer puppy fokkers begrijpt, bent u beter uitgerust om te beoordelen of de Boxer puppy waar u uw oog op heeft voor een eerlijke prijs wordt aangeboden.

Hoeveel kosten Boxers? De huidige marktwaarde voor een raszuivere Boxer puppy varieert van $800 tot $2.800+.

Zijn er nog andere kosten aan een Boxer Puppy verbonden?

Zoals we eerder in dit artikel hebben vermeld, zijn er drie belangrijke kostencategorieën om te overwegen en te budgetteren wanneer u voor een Boxer puppy gaat winkelen. Hoeveel kosten Boxers? Hier is een samenvatting.

De eerste categorie zijn de puppy kosten, waarvan je nu weet dat die kunnen variëren van geen kosten tot $2.800+.

De derde categorie zijn onbekende kosten, die uw dierenarts u kan helpen begroten nadat uw puppy een eerste “goed puppy” onderzoek heeft gehad.

De tweede categorie is wat we in dit deel zullen onderzoeken – dit zijn de eenmalige en doorlopende kosten om uw Boxer puppy de komende 10 tot 12 jaar op te vangen en te verzorgen.

Eenmalige “welkom thuis” kosten

 • Voedsel en water kommen. $25
 • Speelgoed en bijtringen. $50
 • Hondenkrat en voering. $75
 • Hondenbed. $50
 • Reiskrat en voering. $60
 • Leiband, halsband, I.D. label. $40
 • Microchippen. $45
 • Sterilisatie/castratie. $200
 • Trainingscursus. $100 (4 sessies)

Zelfs als u winkelt voor aanbiedingen, kijkt u al naar de initiële kosten van $645 – bovenop de aankoopprijs van de puppy – om uw Boxer puppy thuis te verwelkomen.

Lopende onderhoudskosten

 • Puppy voedsel en traktaties. $60 per zak.
 • Puppy pads. $25 voor 150 pads.
 • Speelgoed. $50
 • Veterinaire zorg (jaarlijks onderzoek/preventief). $85 per bezoek
 • Vlooien-/teken-/hartwormbehandelingen. $120 per jaar
 • Honden vergunning. $15 per jaar
 • Verzekeringspremies voor huisdieren. $40 tot $60 per maand

Omdat Boxers een platte snuit hebben (bekend als “brachycephalie”) kunnen ze duurder zijn om te bezitten en te verzekeren dan veel andere hondenrassen.

Jaarlijks tonen onderzoeken aan dat de gemiddelde kosten om een groot hondenras als een Boxer te bezitten kunnen variëren van $1.000 tot $1.800+.

Hoeveel kosten Boxers?

We hopen dat het doorlezen van dit artikel uw vragen over het selecteren van een gezonde, goed gesocialiseerde Boxer pup heeft beantwoord!

Verwante artikelen

Referenties en bronnen

Shames, V., “Buying a Boxer Puppy,” The American Boxer Club, 2019.

Cooke, B., “Boxer Rasinformatie,” Blue Ridge Boxer Rescue, 2016.

Foster, J., “Echtpaar gaf £80k uit aan het klonen van twee pups van hun dode Boxer in een Koreaans lab,” The Daily Mail, 2016.

Walker, J., “How We Determine Our Puppy Prices,” Newcastle Boxers Kennel, 2001.

Orr, S., “Q&A over Boxers,” Missouri Valley Boxer Club, 2008.

Snell, J., “De waarheid over witte Boxers,” West Coast Boxer Rescue, 2019.

Bell, S., “Kosten van het grootbrengen van een nest goed gefokte Boxer Puppies,” BellCrest Boxers Kennel, 2019.

St. John, A., “How Much Is That Doggie In The Window? The Surprising Economics Of Purchasing A Purebred Puppy,” Forbes, 2013.

Miller, A., et al, “Adoption Fees,” Carolina Boxer Rescue, 2019.