Hoeveel kosten poedels? Uw gids voor de kosten van deze rashond

Hoeveel kosten poedels?

Welkom bij ons artikel met het antwoord op de vraag: “Hoeveel kosten poedels?”.

De Poedel is een vorstelijk rashondenras dat zo direct herkenbaar is dat hij zelden enige introductie nodig heeft!

Standaard Poedels, Miniatuur Poedels en Toy Poedels zijn geweldige atleten, trouwe vrienden, alerte waakhonden en intelligente diensthonden.

In dit artikel onderzoeken we de vraag: “Hoeveel kosten poedels?”, zodat je met kennis van zaken en vol vertrouwen kunt winkelen voor een nieuwe poedelpup!

Het berekenen van de kosten voor een poedel puppy

Poedelprijzen kunnen variëren op basis van een verrassend aantal factoren. De typische prijsklasse is van gratis tot 4.000 dollar of meer.

We zullen in dit artikel veel meer in detail ingaan op de redenen waarom dergelijke prijsverschillen bestaan!

Dure Puppies Vs Lage Prijs Puppies

Als dit uw allereerste puppy wordt, of uw eerste Poedel puppy, bent u zich er misschien echt niet van bewust dat er verschillende soorten Poedelfokkers zijn.

Hier zijn de drie belangrijkste soorten Poedelhondenfokkers:

 • Raszuivere hondenfokker.
 • Achtertuin hondenfokker.
 • Puppy molen/import fokker.

U kunt er ook voor kiezen om een Poedel pup of volwassene te vinden bij een plaatselijke opvang of Poedel reddingsorganisatie.

Laten we eerst eens kijken naar de drie belangrijkste soorten hondenfokkers en enkele belangrijke elementen die het ene type van het andere onderscheiden.

Rashondenfokker

Een rashondenfokker concentreert zich op het fokken van raszuivere poedels van “showkwaliteit”, hetzij Standaard, Miniatuur, Toy, of alle drie de maten.

Dit type fokker zal je van tevoren vertellen dat ze in het vak zitten omdat ze van Poedels houden!

Ze fokken twee soorten Poedels: “show” kwaliteit en “huisdier” kwaliteit. De eerste zullen vaak deelnemen aan hondenshows of aan canine athletics en er kunnen ook pups van showkwaliteit worden gefokt.

De laatste worden geplaatst in huizen van hoge kwaliteit met families die grondig zijn ondervraagd en doorgelicht. Vaak hebben ze een eerste aanbetaling gedaan en een tijd gewacht voordat een pup beschikbaar kwam.

Rashondenfokkers stellen gezondheid en levensduur van het ras boven winst. Ze testen hun fokhonden vooraf op genetische gezondheidsproblemen.

Ouderdieren en pups worden gevoed met voedsel van hoge kwaliteit, krijgen voortdurende veterinaire zorg en worden goed gesocialiseerd voor plaatsing.

Wanneer u met een rashondenfokker werkt, ontvangt u:

 • een eerste gezondheidsgarantie (meestal 12 tot 24 maanden)
 • een verslag van alle vaccinaties
 • een terugname garantie als uw nieuwe pup niet bevalt
 • bewijs van stamboom en AKC (of andere organisatie) registratie
 • een nieuw puppy/eigenaar pakket
 • permanente toegang tot de kennis en expertise van die fokker.

Backyard Hondenfokker

Het is duidelijk dat de rashondenfokker de crème de la crème is in de hondenfokkerij. Maar wat is een achtertuin fokker?

Een achtertuinfokker begint over het algemeen met het fokken van honden om twee redenen: zijn niet-gefixeerde hond is zwanger geraakt van de intacte vaderhond verderop in de straat, of hij wil wat extra geld verdienen.

Dit type fokker doet zijn honden niet noodzakelijkerwijs kwaad, hoewel hun gebrek aan kennis onbedoeld schade kan veroorzaken.

Je kunt er vrij zeker van zijn dat een achtertuinfokker geen formele registratie heeft bij de AKC.

Het is ook onwaarschijnlijk dat ze veel of niets weten over genetica van honden of de gezondheid van het ras.

Ouderdieren zijn niet vooraf getest op genetische gezondheid of temperament. Ze zijn misschien niet eens raszuivere Poedels (zelfs als de pups er zo uitzien en de fokker u vertelt dat ze raszuiver zijn).

Er zijn veel onbekende variabelen betrokken bij de aankoop van een Poedel van dit soort toevallige of toevallige hondenfokkers.

Dus je zult echt niet in staat zijn om de kwaliteit van de pup die je mee naar huis neemt te controleren.

Hondefokkers werken vaak vanuit hun auto, en verkopen puppy’s op lokale vlooienmarkten of kruidenierszaken. Ze kunnen ook samenwerken met plaatselijke dierenwinkels, hoewel dit meestal meer het werkterrein is van puppyfabrieken.

Puppyfabriek/Importfokker

De puppyfabriek is de belangrijkste reden waarom elk jaar zoveel honden in asielen of euthanasie terechtkomen. Een onderzoeksinstantie stelt dat er op dit moment alleen al in de VS 10.000 puppyfabrieken zijn!

Puppyfabrieken zijn er voor één reden en slechts één reden – om geld te verdienen.

Daartoe is hun bedrijfsmodel eenvoudig: zo weinig mogelijk uitgeven om zo veel mogelijk te verdienen, terwijl ze onder de lokale radar vliegen om te voorkomen dat ze worden aangeklaagd wegens dierenmishandeling.

Daartoe importeren sommige puppyfabrieken nu in andere landen gefokte pups om zich minder te profileren.

Deze pups kosten misschien minder dan een rashondenfokker of zelfs een achtertuinfokker in rekening brengt, maar de winstmarge op elke Poedelpup is waarschijnlijk veel hoger.

Dit waardevolle artikel biedt 41 tips om een puppyfokker te herkennen en te vermijden.

Reddingscentrum

Niet iedereen zal de financiële middelen hebben om een raszuivere poedelpup van een gerenommeerde fokker te kopen. Voor sommige mensen is het ook om andere redenen belangrijk om te adopteren in plaats van te winkelen.

Hier is de kans groter dat je een volwassen Poedel (van enige omvang) vindt dan een Poedel pup, maar dit kan ook zijn eigen voordelen bieden, waaronder het kunnen overslaan van tandjes en zindelijk worden!

De typische adoptiekosten variëren van gratis tot 600 dollar of meer. Zoek altijd naar een reddingsorganisatie die een geregistreerde 501(c)3 liefdadigheidsinstelling is en die de adoptiekosten weer in de organisatie investeert.

Wat kost een poedelpuppy?

Laten we nu eens nader bekijken wat gerenommeerde (raszuivere) hondenfokkers in rekening brengen voor raszuivere Poedelpuppy’s, hetzij Standaard of Miniatuur/Toy.

U betaalt het meest voor een Poedel pup van “showkwaliteit” met fokrechten. Het op één na duurste is een showkwaliteit pup zonder fokrechten (“beperkte AKC registratie”).

De meest betaalbare Poedel pup van elke grootte van een rashondenfokker zal de “huisdier” kwaliteit pup zijn.

Deze pup heeft misschien niet de ideale vachtkleur of bouw (uiterlijk) om mee te doen in de showring. Maar ze zullen in alle andere opzichten (temperament, atletisch gedrag, enz.) een geweldig voorbeeld zijn van een rasechte Poedelhond.

Andere redenen waarom een fokker meer of minder kan vragen zijn de vraag, het geslacht, de grootte, het temperament, de kleur van de vacht, de prijzen van de showlijn/ouderhond en de eigen kosten van de fokker.

Specifieke kosten

Laten we eens kijken naar enkele gerapporteerde kosten van raszuivere Poedel fokkers, zodat je een idee krijgt waarom de Poedel puppy prijzen zijn wat ze zijn!

 • Pre-screening gezondheidstesten (ouderhonden): $500 per ouderhond
 • Dekkosten: $2.000 per poging.
 • Brucellosetest (honden SOA): $75 per moederhond.
 • Echografie/X-ray (bevestig zwangerschap): $150 per test
 • Keizersnede (geassisteerde bevalling): $1,500
 • AKC registratie: $25 + $2 per pup
 • Zwangerschap/puppyvoeding en supplementen: $200
 • Zwangerschap/hulpgoederen: $1,000
 • Voedsel en benodigdheden: $50 per pup
 • Puppy pads, beddengoed: $50 per puppy
 • Puppy shots en ontworming: $50 per puppy
 • Pakketten voor nieuwe puppy-eigenaren: $100 per pakket

Standaard Poedels kunnen wel zes pups in een nest krijgen. Dwerg- en speelgoedpoedels hebben gemiddeld drie pups per nest.

De kosten van het fokken, afleveren, werpen en grootbrengen van een nest Poedelpuppy’s kunnen variëren van $5.000 tot $8.000 en meer.

Dit betekent dat een Standard Poodle pup uit een nest van zes pups de fokker tussen de 833 en 1.333 dollar per pup kost.

Hopelijk is het nu veel duidelijker waarom gerenommeerde rasechte Poedelfokkers hun pupprijzen vaststellen zoals ze dat doen!

Zijn er nog andere kosten verbonden aan een poedelpuppy?

Als u van plan bent een Poedel puppy aan uw gezin toe te voegen, bedenk dan dat het prijskaartje van dat kostbare bundeltje bont slechts één aspect van het puppy budget is!

Naast de prijs van uw puppy, moet u extra benodigdheden aanschaffen om u klaar te maken om uw nieuwe harige baby thuis te verwelkomen.

Hier zijn enkele typische “nieuwe puppy” kosten die veel nieuwe Poedel eigenaren melden:

 • Puppyvoeding: $40 per maand
 • Voedsel/waterbakken: $25
 • Leiband/halsband/I.D. label: $40
 • Sterilisatie/castratie: $200
 • “Goed puppy” eerste diergeneeskundig onderzoek: $85
 • Micro-chippen: $45
 • Puppy thuis krat: $75
 • Puppy reiskrat: $45
 • Gehoorzaamheidstraining: $100 (4 sessies)
 • Puppy bed: $60
 • Puppy speelgoed, traktaties en bijtmiddelen: $50
 • Ziektekostenverzekering voor huisdieren: $15 per maand
 • Preventieve vlooien/teken/hartworm: $15 per maand
 • Verzorgingsproducten (thuis): $75
 • Verzorgingsafspraken (salon): $60 per bezoek
 • Hondenlicentie (indien van toepassing): $15 per jaar

Sommige hiervan zijn (gelukkig) eenmalige of zeldzame aankopen, en sommige zullen doorlopend zijn gedurende de 10 tot 18 jaar van het leven van je Poedel.

Als je tenminste $100 per maand kunt begroten voor uitgaven gedurende het eerste levensjaar van je Poedel, dan heb je wat extra’s voor het geval er onverwachte diergeneeskundige zorg nodig is.

Hoeveel kosten poedels?

De kosten van poedels variëren sterk, maar ze vergen wel enige planning vooraf.

Wij hopen dat het doorlezen van de actuele informatie in dit artikel u helpt om met kennis en vertrouwen op zoek te gaan naar uw nieuwe Poedel pup!

Bent u op zoek naar een Poedel pup? Laat ons weten hoe het gaat in de commentaren!

Referenties en bronnen

Sauls, B., “Hoeveel kost een Standard Poodle Puppy?”, Family Affair Standards, 2019.
Peebles, G., et al, “Onze tarieven,” Poodle Rescue of Houston, 2019.
Fuller, S., “Let’s Talk Money,” Super Nova Standard Poodles, 2019.
Hedeman, M., “Het kiezen van een poedel,” Ash’s Mystical Poodles, 2019.
Weliver, D., “De jaarlijkse kosten van huisdierbezit: Can You Afford a Pet?”, Geld Onder 30, 2017.
Ball, B., “Cost of Raising a Litter,” Desjardins Standard Poodles, 2019.