Hoeveel kosten Engelse Bulldogs? De kosten van het kopen en opvoeden van een Bulldog

hoeveel kosten Engelse Bulldogs

Hoeveel kosten Engelse Bulldogs? En waarom zijn de kosten zo hoog?

Waarom zijn sommige hondenrassen duurder dan andere?

In het geval van de Engelse bulldog gaan de hoge kosten van dit ras verder dan de prijs van een pup die bij een fokker wordt gekocht.

Wie een Engelse bulldog overweegt, moet zich bewust zijn van de aanzienlijke kosten die gepaard gaan met de opvoeding en verzorging van deze hond, vooral vanwege de gezondheidsproblemen die veel voorkomen bij dit iconische ras.

We nemen een realistische kijk op alle kosten die een eigenaar van een Engelse bulldog kan verwachten – van de prijs van een puppy tot de kosten van zowel routinematige als gespecialiseerde veterinaire zorg.

Eerst, hoeveel kosten Engelse bulldog puppies?

Hoeveel kosten Engelse Bulldogs?

Engelse bulldog pups prijsklassen variëren aanzienlijk, afhankelijk van waar de pup vandaan komt. Engelse bulldog puppy’s van kleinschalige fokkers kosten waarschijnlijk tussen de $1.500 en $4.000. Maar de prijs om er een te bezitten is veel meer, vanwege hun slechte gezondheid en de kosten van de dierenarts.

Als je een Engelse bulldog pup ziet die onder de $1.500 geprijsd is, pas dan op. Dit is een dure hond om te fokken, om verschillende redenen.

Goedkope Engelse bulldogs in dierenwinkels of verkocht via online advertenties zijn waarschijnlijk afkomstig van onbetrouwbare fokkers of zelfs grote fokkerijen met winstoogmerk, bekend als puppyfabrieken.

De prijs kan variëren afhankelijk van factoren zoals de reputatie van de fokker en de geografische locatie, en of de pup van showkwaliteit is of van huisdierkwaliteit.

Waarom is de prijs van de Engelse Bulldog zo hoog?

De rasechte Engelse bulldog prijs is om verschillende redenen hoog. Laten we de belangrijkste nu bekijken.

De kosten van het fokken van Engelse bulldogs zijn aanzienlijk voor fokkers.

Waarom?

De hoofd- en lichaamsstructuur van het ras maakt het voor de meeste Engelse bulldogs moeilijk om op natuurlijke wijze te paren en te baren.

Dit betekent dat een meerderheid van de Engelse bulldoggen wordt gefokt met behulp van kunstmatige inseminatie en bevallen via een keizersnede.

Uw fokker maakt aanzienlijke veterinaire kosten om slechts één nest pups te produceren.

Een andere belangrijke uitgave voor gerenommeerde fokkers zijn genetische tests.

Omdat Engelse bulldoggen gevoelig zijn voor verschillende ernstige erfelijke gezondheidsproblemen, zullen verantwoordelijke fokkers hun fokdieren testen op meerdere gezondheidsaandoeningen.

Er zijn aanbevolen en optionele genetische tests voor erfelijke gezondheidsaandoeningen zoals luxerende patella, heup- en elleboogdysplasie, aangeboren hartaandoeningen, tracheale hypoplasie, aangeboren doofheid, oogproblemen en auto-immune thyroïditis.

Helaas betekent deze lange lijst van gezondheidsproblemen in verband met de Engelse Bulldog dat potentiële eigenaren heel goed moeten nadenken over de vraag of ze zich de zorg voor een Engelse Bulldog gedurende het leven van de hond kunnen veroorloven.

Gemiddelde kosten van Engelse Bulldog gezondheidszorg

Hoe duur zijn Engelse bulldogs? Nieuwe eigenaren moeten rekening houden met de kosten van zowel routinematige als gespecialiseerde veterinaire zorg.

De extreem platte snuit en ondervoorbijtend kaak van het ras (een aandoening bekend als brachycephalie) betekent dat zelfs routinematige zorg zoals tandheelkundige werkzaamheden duurder kunnen zijn dan gemiddeld.

In de categorie routinematige diergeneeskundige zorg betalen eigenaren van bulldoggen doorgaans meer dan eigenaren van andere rassen voor gezondheidsproblemen zoals tandaandoeningen, huidinfecties, overgewicht en ooginfecties.

Andere meer ernstige gezondheidsproblemen kunnen een veterinaire operatie of dringende/kritische zorg inhouden die vele duizenden dollars kost.

Problemen die vaak een operatie vereisen zijn bot- en gewrichtsaandoeningen zoals heup- en elleboogdysplasie, misvormingen van de wervelkolom, verstoppingen van de urinewegen door blaas- of nierstenen, en hartaandoeningen.

Ademhalingsnood, hitteberoerte en door inspanning veroorzaakte instorting als gevolg van brachycephalie kunnen noodbehandeling vereisen om het leven van uw hond te redden.

hoeveel kosten engelse bulldogs

Engelse Bulldog Verzekering

Met zo veel potentiële gezondheidsproblemen geassocieerd met het ras, moeten Engelse bulldog eigenaren overwegen een ziektekostenverzekering voor huisdieren af te sluiten?

Het belangrijkste om te onthouden bij het winkelen voor een ziektekostenverzekering voor huisdieren is om de kleine lettertjes te lezen over welke voorwaarden de polis wel en niet dekt.

Engelse bulldog eigenaren moeten vooral voorzichtig zijn bij het kiezen van een ziektekostenverzekering, omdat het ras gevoelig is voor verschillende erfelijke problemen en door veel deskundigen als algemeen ongezond wordt beschouwd.

Uit een overzicht van populaire ziektekostenverzekeringen voor huisdieren door Consumer Reports bleek dat de dekking voor rashonden doorgaans meer kost dan voor niet-raszuivere honden.

Nog belangrijker is dat de meeste polissen reeds bestaande aandoeningen uitsluiten, en sommige sluiten (of brengen meer in rekening voor) rasspecifieke aandoeningen.

De kosten van een Engelse bulldog ziektekostenverzekering kunnen nogal variëren, afhankelijk van de dekking die u kiest.

De prijsklasse voor plannen begint bij ongeveer $60 per maand en kan oplopen tot $130 per maand.

Nog een tip als u besluit om een ziektekostenverzekering voor huisdieren aan te schaffen: Wees ervan bewust dat de meeste plannen vereisen dat u uw dierenarts rekening vooraf te betalen en dan zullen ze je later vergoeden.

Hoeveel zijn Engelse Bulldogs te voeden?

Naast de initiële kosten van uw puppy, lopende veterinaire zorg en ziektekostenverzekering, moet u ook rekening houden met andere kosten zoals medicijnen, verzorging, pension/dierenoppas en hondenvoer.

Een chronische gezondheidstoestand kan betekenen dat uw Engelse bulldog langdurig voorgeschreven medicijnen moet gebruiken.

Een hond met gezondheidsproblemen zoals het brachycephalisch syndroom kan ook deskundige thuis- of pensionzorg nodig hebben wanneer u weg bent, wat duur kan zijn.

Hoe zit het met dierenvoeding? Ademhalings- en gebitsproblemen veroorzaakt door de brachycephale gezichtsstructuur vereisen vaak speciale voeding die gemaakt is voor de behoeften van uw hond.

Uw dierenarts kan een droge voeding aanbevelen die gemakkelijk op te pakken en te kauwen is, of een natte voeding die het kauwen en slikken nog gemakkelijker maakt.

Een zak van 30 pond droogvoer van goede kwaliteit, gemaakt voor Engelse bulldogs, kan ongeveer $ 60 kosten.

Hoewel een rasspecifiek voer misschien niet nodig is, moet u misschien voer kopen voor andere zaken zoals een gevoelige maag of gewichtscontrole.

Hoeveel kosten Engelse Bulldogs?

Engelse Bulldogs zijn duur. Ze kosten veel om te kopen en nog meer om te houden. Ze maken dure dierenartsrekeningen en hebben gespecialiseerd voer nodig.

Wij hopen dat deze gids voor de kosten van de aanschaf en verzorging van een Engelse bulldog u zal helpen een weloverwogen beslissing te nemen over de vraag of de Engelse bulldog het juiste hondenras voor u is.

Vergeet niet dat uw hond een leven lang van u afhankelijk zal zijn voor de verzorging, dus het is goed om voorbereid te zijn voordat u uw hart openstelt voor een hondenmaatje.

Referenties en verder lezen:

  • Bulldog, Canine Health Information Center
  • Engelse Bulldog, Prestige Animal Hospital
  • Wydooghe, E., Berghmans, E., Rijsselaere, T., et al., 2013, “International Breeder Inquiry into the Reproduction of the English Bulldog,” Vlaams Diergeneeskundig Tijdschrift.