Hoe zwaar is de bijtkracht van een chihuahua? (In PSI)

Chihuahua bijtkracht. Foto van een Chihuahua die in de hand van zijn baasje bijt.

Als je ooit een Chihuahua hebt zien spelen met hun favoriete touwspeeltje of op een rawhide bot hebt zien kauwen, vraag je je misschien af hoe sterk of zwaar de bijtkracht van een Chihuahua is. Beschouw dit als het antwoord op uw vraag!

Aanvankelijk besloten wetenschappers dat de bijtkracht van een Chihuahua wel 3900 PSI kon zijn. Dit betekent dat ze in staat zouden zijn om te bijten met een gewicht van 1769 kg per vierkante centimeter van hun beet.

Moderne wetenschappers hebben echter geconcludeerd dat een nauwkeuriger bijtkrachtgetal maximaal 180 PSI is. Dit betekent maximaal 81,6 kg per vierkante centimeter van hun beet.

Er zijn veel ingewikkelde cijfers en wiskundige principes die een rol spelen bij het begrijpen van de bijtkracht van een dier.

Hoe sterk is de bijtkracht van een Chihuahua?

De bijtkracht wordt hierboven beschreven als zijnde een eenvoudig getal. Hoewel dit het eindresultaat is, is het een onderwerp van grote discussie binnen het onderzoeksveld onder wiskundigen en hondenexperts.

Gemeten in Pounds Per Square Inch (PSI), is dit een getal dat het resultaat is van het in aanmerking nemen van hoofd- en kaakomvang en spierdefinitie. Deze details worden vervolgens verwerkt in tests om een getal te extrapoleren. Het klinkt ingewikkeld, en dat is het ook.

De bijtkracht van een Chihuahua begon met de aanname van 3900 PSI, oftewel 1769 kg bijtkracht. Het is nog onduidelijk waarom dit getal is gekozen, want zelfs voor ons is dit getal nu nog drastisch hoog. Dit zal duidelijk worden als u verder leest en deze PSI-score vergelijkt met die van andere dieren!

Moderne professionals zijn het erover eens dat de kop te klein is, omdat de grootte van de kop de grootte van de kaak bepaalt, om in de buurt te komen van een score van 3900 PSI. Dit heeft geleid tot de voorzichtige en veel nauwkeurigere aanname van 100-180 PSI of 100-180 lbs (45-81.6kg) per vierkante inch.

Wat doet grootte ertoe?

De complexe wiskunde omvat nauwkeurige metingen van hoofd- en kaakomvang. Aangezien een Chihuahua tot de kleinste honden behoort die er zijn, hebben hun even kleine afmetingen een maximale potentiële bijtkracht die rechtstreeks verband houdt met die afmetingen.

Simpel: ze kunnen alleen bijten tot een bepaalde kracht omdat hun hoofd zo klein is. Het is logisch als je het zo ziet, maar het doet velen afvragen waar en hoe de 3900 PSI ooit serieus overwogen is!

Chihuahua vs. andere dieren op bijtkracht

Deze verwarring wordt nog groter als je de bijtkracht van een Chihuahua vergelijkt met die van andere dieren die ook zijn gemeten en beoordeeld volgens dezelfde wiskundige vergelijkingen. Kijk eens naar deze voorbeelden:

  • Pitbull: 235 PSI, oftewel 235 lbs (106 kg) per vierkante inch.
  • Leeuw: 600 PSI, of 272 kg per vierkante inch.
  • Haai: 3000 PSI, of 3000 lbs (1360 kg) per vierkante inch
  • Krokodil: 3700 PSI, of 1363 kg per vierkante inch.
  • Mens: 162 PSI, of 162 lbs (73 kg) per vierkante inch

Een van de meest verbazingwekkende dingen van al deze opsommingen is dat een chihuahua sterker kan zijn dan een mens als je hun bijtkrachten precies vergelijkt. Het is behoorlijk indrukwekkend gezien het verschil in grootte tussen hen en ons. Maar het maakt ook duidelijk dat het oorspronkelijke getal een uitschieter is!

Is het gebruikelijk dat Chihuahuas bijten?

Al dit gepraat over de potentiële kracht van de beet van een Chihuahua, vooral als je ziet hoe sterk die is in vergelijking met ons potentieel, kan je een bezorgd gevoel geven over hoe vaak je hiermee te maken krijgt. Het is een goede vraag, en een belangrijke, als je een verantwoordelijke huisdierouder wilt zijn!

Chihuahuas staan bekend om bijten, en daarom is het cruciaal om dit gedrag te helpen beteugelen door sterilisatie/neutratie en toegewijde gehoorzaamheidstraining en een goede socialisatie tijdens hun jonge opvoeding. Hoe meer u doet om hen te helpen de basiscommando’s te begrijpen en hun angst te onderdrukken, hoe kleiner de kans dat ze zullen bijten.

Ook al is de beet niet zo sterk als aanvankelijk gedacht, een beet van een Chihuahua is nog steeds geen kleinigheid, vooral als ze geneigd zijn andere huisdieren of kinderen te bijten.

Heeft een Chihuahua ooit iemand gedood?

Aangezien Chihuahua’s vatbaar kunnen zijn voor agressief gedrag en algemene agressie, is dit inderdaad een zeer terechte vraag. Het is niet erg als je een beetje bang bent om het antwoord te horen. Gelukkig is het antwoord dat een Chihuahua nog nooit iemand heeft gedood door zijn bijtkracht.

Het dichtste dat een Chihuahua bij iemands dood is gekomen, was dat hij een slagader doorbeet, waardoor de persoon doodbloedde. De bijtkracht is niet de doodsoorzaak, maar de plaats van de beet.

Over het algemeen zijn deskundigen het erover eens dat de ergste verwonding van een Chihuahua die rechtstreeks verband houdt met hun bijtkracht, de mogelijkheid kan zijn om een vinger af te bijten. Hoewel dat natuurlijk geen kleinigheid is, is het veel gemakkelijker te bevatten dan het idee dat je kleine Chihuahua je net zo “gemakkelijk” doodt als een krokodil met zijn bijtkracht!

Chihuahua bijt statistieken

Het blijkt dat er veel belangstelling is voor de bijtkracht van een Chihuahua. Maar aangezien men ooit dacht dat die gelijk was aan die van een haai, is het niet zo verwonderlijk waarom! Niettemin, hier zijn enkele statistieken over de beet van een Chihuahua en zijn potentieel in het echte leven.

Hun beet zelf kan zeer venijnig zijn. Het zijn kleine, maar scherpe, puntige tanden. Dit betekent dat ze die veel meer kunnen bewegen bij het bijten. Omdat ze snel bewegen, kunnen ze gemakkelijker schade aanrichten, met minder ruimte en tijd dan een grotere hond.

Hun behendigheid en mogelijkheden om in kleinere ruimtes te bijten, maken hen gevaarlijker dan een grotere hond met een sterkere bijtkracht. Snelheid en behendigheid zijn beide even belangrijk als de feitelijke kracht van de beet zelf, omdat ze samenwerken.

Dus ook al kan een Chihuahua niet zo hard bijten als een Pit Bull, toch moeten ze als een ernstige bedreiging worden gezien. Met andere woorden: probeer een Chihuahua niet te verleiden om je te bijten omdat het “niet zoveel schade zal aanrichten”. Het zal en is ook wreed voor de arme Chihuahua!

Interessant is dat dierenartsen melden dat ze tijdens een afspraak vaker gebeten worden door een Chihuahua dan door enig ander hondenras. Velen zijn het erover eens dat dit komt omdat de Chihuahua angstiger en meer beschermend is dan veel andere hondenrassen, zodat ze een lagere drempel hebben om te bijten.

Evenzo staan Chihuahua’s op plaats 4 op de lijst van het meest waarschijnlijk zijn om kinderen te bijten. Hoewel het geruststellend is te weten dat ze niet op nummer 1 staan om voor de hand liggende redenen, is het toch iets om over na te denken.

Chihuahuas zijn van nature niet de beste met kinderen. Ouders zullen zowel hun hond als hun kinderen moeten trainen om veilig en comfortabel met elkaar om te gaan. Deze plaats op nummer 4 is een extra stimulans om hierop te letten als u een Chihuahua in een huishouden met baby’s of kinderen opneemt!

Ook al behoren ze tot de kleinste hondenrassen die er zijn, de deskundigen beschouwen Chihuahua’s over het algemeen als agressief. Ze worden gezien als agressiever dan Pit Bulls en andere die over het algemeen die reputatie verdienen. Nogmaals, dit gaat terug naar de angstige neigingen, omdat ze handelen om zichzelf te beschermen tegen een waargenomen bedreiging.

Wat al deze statistieken ons vertellen is dat Chihuahuas, hoewel niet zo sterk als een krokodil, zoals blijkt, nog steeds een sterke bijtkracht hebben en het potentieel om veel schade aan te richten, omdat hun bijtdrempel veel lager is dan bij andere hondenrassen.

Al met al

Deskundigen op dit gebied categoriseerden een Chihuahua oorspronkelijk als een hond met een sterke en zware bijtkracht van 3900 PSI, oftewel het vermogen om te bijten met 3900 lbs (1, 769 kg) kracht per vierkante inch van hun beet. Dit getal wordt nu echter als achterhaald beschouwd, en deskundigen zijn van mening dat de werkelijke bijtkracht van een Chihuahua maximaal 180 PSI is, oftewel 81,6 kg.

Hoewel dit getal merkbaar minder is, is het toch iets om serieus te nemen als je kijkt of je jezelf kunt beschermen tegen de potentiële beet van een Chihuahua! Ze mogen dan klein en zwakker zijn dan eerder gedacht, maar ze kunnen nog steeds echt kwaad doen.

De bijtkracht van een Chihuahua is zwaar als je hun totale grootte vergelijkt met die van ons. Of dit je nu oplucht of verbaast als je het traditionele getal vergelijkt met het moderne getal. Het is een statistiek om serieus over na te denken de volgende keer dat je ze hartstochtelijk ziet kauwen op dat touwspeeltje!

Als je een wiskundige kent die dit zal waarderen, overweeg dan om het te delen!

We horen graag wat je van het bericht vindt, alleen zo kunnen we het verbeteren.