Chihuahuas en baby’s – Wat je moet weten (stap voor stap)

Chihuahuas en baby's. Foto van een Chihuahua en een baby.

Of je nu een baby hebt en een Chihuahua wilt nemen, of een pasgeborene verwacht en ervoor wilt zorgen dat je Chihuahua goed reageert, er is veel te leren over deze cruciale band tussen Chihuahua’s en baby’s!

Hoewel Chihuahuas bekend kunnen staan om hun agressieve gedrag rond baby’s en kinderen, kunnen ze veilig vele jaren samenleven! U moet uw Chihuahua op de juiste manier aan uw baby voorstellen en beiden sociaal trainen. Ze moeten leren hoe ze met elkaar moeten omgaan voor een gezonde relatie.

Hieronder staat alles wat je erover moet weten!

Hoe stel ik mijn chihuahua voor aan de nieuwe baby?

Wanneer je een gezonde en liefdevolle band wilt vormen tussen je Chihuahua en je baby, is het de bedoeling dat je je concentreert op de juiste aanpak om dat te doen. Hier zijn de toppunten om je te helpen focussen op het goed doen:

 • Begin voordat de nieuwe aanwinst arriveert
 • Begrijp dat vooruitgang niet altijd lineair is
 • Bij de introductie van de Chihuahua aan een nieuwe baby
  • Laat ze wennen aan beperkte toegang tot de babykamer
  • Laat ze alle nieuwe meubels en spullen bekijken.
  • Maak een box voor ze om tijd in door te brengen om ze dichtbij maar gescheiden te houden.
  • Bereid ze voor met een nepbaby
  • Laat ze de geur van de baby zien
 • Bij de introductie van een baby aan een nieuwe Chihuahua
  • Laat ze eerst wennen aan de geluiden en geuren.
  • Beweeg op het tempo van de chihuahua’s
  • Pas aan indien nodig

Begin voordat de nieuwe aanwinst arriveert

Of je nu een puppy in een huishouden met een baby brengt, of een pasgeboren baby in een huishouden met een Chihuahua, geef jezelf voldoende tijd om iedereen voor te bereiden. Voorbereiding is essentieel, en het zal helpen om de eigenlijke introductie zo eenvoudig mogelijk te maken, in ieders voordeel. Wie heeft er extra stress nodig, toch?

Begrijp dat vooruitgang niet altijd lineair is.

Dit is een uitdagend maar belangrijk ding om in gedachten te houden als je met je baby en Chihuahua werkt. Als ze op maandag vooruitgang boeken, kunnen ze op donderdag weer terugvallen en moeten ze weer omhoog kruipen.

Of het nu gewoon het natuurlijke leerproces is of een beetje angst of stress aan beide kanten, je zult op hun tempo moeten werken en dat blijven doen totdat beiden zich op hun gemak voelen in elkaars buurt. Het proces overhaasten kan veel negatieve gevolgen hebben voor het geheel.

Bij de introductie van Chihuahua aan een nieuwe baby

Dit is vaak de moeilijkste van de twee, dus het volgen van stappen is cruciaal om zo soepel mogelijk te gaan!

Laat ze wennen aan beperkte toegang tot de babykamer

Je Chihuahua zal gewend zijn om gewoon te gaan waar ze willen, wanneer ze willen. Begin met het beperken van de toegang tot de ruimtes die u gaat gebruiken voor uw baby. Misschien is het een deel van uw grote slaapkamer, of misschien is het een aparte kinderkamer. Plaats hekken en/of sluit de deur om uw hond eraan te laten wennen dat hij geen toegang heeft tot de ruimtes.

Laat ze alle nieuwe meubels en spullen bekijken

Wanneer u meubels en kleding en speelgoed binnenbrengt, wees dan niet bang om uw hond het te laten bekijken. Chihuahuas zijn energieke en nieuwsgierige honden, dus ze zullen echt van streek zijn als ze geen kans krijgen om alles te bekijken. Koppel dat aan een nieuwe baby in de niet al te verre toekomst, en het wordt een puinhoop!

Maak een box voor ze om tijd in door te brengen om ze dichtbij maar gescheiden te houden.

Omdat je wilt dat iedereen tijd met elkaar doorbrengt, ga je aan de slag met het creëren van een aparte ruimte voor je Chihuahua en laat je ze vervolgens wennen aan een verblijf in die ruimte. Een grote box is vaak al groot genoeg voor deze kleine hond, dus je hoeft er niet wild van te worden.

Deze box zal niet alleen hun ruimte zijn om te genieten van hun tijd met jou en het gezin, maar het is ook hun aangewezen ruimte. Dit zal hun ruimte zijn wanneer ze wat afstand nodig hebben van de baby en zijn geluiden.

Bereid hen voor met een nepbaby

Het klinkt gek, maar het is belangrijk! Alleen al het feit dat ze je een bundeltje met een baby erin zien ronddragen zal bizar en verwarrend voor ze zijn. Ze kunnen blaffen en pootjes geven en proberen dat je hen oppakt.

Omdat dit niet is wat je wilt, zul je ze eerst moeten trainen met een nepbaby. Negeer hun aandachttrekkend gedrag en beloon hun goede gedrag (aan je voeten liggen of in de buurt op de bank en kijken). Dit doen met een nepbaby voorkomt stress en verwondingen. Het betekent ook dat ze een generale repetitie krijgen voor het echte werk!

Laat ze de geur van de baby zien

Voordat je de baby thuisbrengt, of als je ze thuisbrengt, laat je je Chihuahua de geur zien, zodat je ze kunt helpen weten wat ze kunnen verwachten. In de eerste dagen na het thuisbrengen van de baby zullen ze zich aanpassen aan de geur. Om het gemakkelijker te maken, koppel die nieuwe geur aan traktaties en extra liefde en aandacht – ze zullen het leren associëren met goede dingen!

Bij de introductie van een baby aan een nieuwe Chihuahua

Als je een baby hebt en je brengt een nieuwe Chihuahua mee naar huis, zul je merken dat het proces wat gemakkelijker verloopt. Omdat je Chihuahua niet bezitterig van je zal zijn, gaat de introductie makkelijker en sneller aan beide kanten.

Laat ze eerst wennen aan de geluiden en geuren.

Laat uw nieuwe hond zich in huis vestigen. Begin ze in hun kamer en laat ze wennen aan geluiden en geuren zonder ze per se te hoeven confronteren. Zo kunnen ze aan iedereen tegelijk wennen.

Beweeg op het tempo van de chihuahua’s

Beweeg op het tempo van de nieuwe aanwinst bij de introductie van je baby aan je Chihuahua. Ze zullen de baby als een bedreiging zien, vooral met hun geluiden en willekeurige bewegingen. Uw baby zal de hond willen vastpakken en mogelijk bekken, en u moet ervoor zorgen dat uw Chihuahua zich veilig en geborgen voelt in zijn persoonlijke ruimte.

Het kan weken of maanden duren voordat uw nieuwe Chihuahua zich op zijn gemak voelt rond uw baby, en dat is prima!

Pas aan indien nodig

Misschien moet je beginnen met je baby in hun zone en je Chihuahua in hun zone (zoals een box). Zo raken ze gewend om samen “tijd” door te brengen zonder die tijd in dezelfde ruimte door te brengen. Je kunt je aanpassen als beiden nieuwsgierig worden en zich beginnen te ontspannen. Het doel is om dit langzaam en voorzichtig te doen zodat hun ontmoeting en speeltijd zo veilig en leuk mogelijk zijn.

Zijn Chihuahuas goed rond baby’s?

Natuurlijk zijn Chihuahuas niet goed in de buurt van baby’s. De meeste speelgoed- en kleine honden zijn dat ook niet, omdat ze de baby zien als directe concurrentie – en deze “bedreiging” is nog altijd groter dan zij. Met het bovenstaande advies kunt u de harige en de menselijke baby echter goed met elkaar laten opschieten!

Vergeet niet dat als je baby uit de zuigelingenfase groeit en in de peuterfase komt, je hem zorgvuldig moet laten zien hoe je met je Chihuahua moet omgaan. Hoewel het begrijpelijk is dat zuigelingen zich niet kunnen beheersen of hun bewegingen als potentieel bedreigend begrijpen, kunnen peuters geleerd worden om je Chihuahua met respect te behandelen!

Worden Chihuahua’s jaloers op baby’s?

Ja, Chihuahuas worden gemakkelijk jaloers op baby’s! Dit is vooral waar omdat de meesten de Chihuahua eerst zullen hebben en hen behandelen als baby’s. Als er dan een mensenbaby komt, voelt de chihuahua zich gedupeerd en aan de kant geschoven. Ze zullen moeten leren dat deze nieuwe baby niet betekent dat zij, zelf, al uw liefde en aandacht verliezen.

Door een goede aanpak van de socialisatie zullen ze dat veel beter en sneller begrijpen. Het andere is dat deze socialisatie zal helpen agressieve uitbarstingen en gewelddadig gedrag te voorkomen, die snel en gemakkelijk bij Chihuahuas kunnen voorkomen. Veiligheid is het allerbelangrijkste.

Hoe spelen Chihuahuas met baby’s?

Na de oorspronkelijke socialisatieperiode, met succes gedaan, is het normaal voor Chihuahuas om baby’s als speelkameraadjes te zien! Dit is niet slecht omdat het zal helpen die band te cementeren om toekomstige agressie en slecht gedrag te voorkomen. Dat gezegd zijnde, ook dit vergt tijd en training om ieders veiligheid te beschermen.

Spelen zal veel rollen (voor je Chihuahua) en staart kwispelen met zich meebrengen. Als uw kind naar hem grijpt, kan hij blaffen, rondrollen en kwispelen. Uw Chihuahua zal moeten leren likken in plaats van bijten en wennen aan het grijpgedrag van baby’s.

Je Chihuahua zal misschien proberen met sommige speeltjes van je baby te spelen, wat helemaal prima is. Let alleen op tekenen dat je Chihuahua agressief wordt als je baby ze terug gaat pakken!

Vergeet niet dat je baby op onverwachte manieren gaat bewegen. Er is niet veel nodig voor deze onbekende bewegingen om een Chihuahua tijdens het spelen te stressen en een agressieve uitbarsting te veroorzaken. Houd speeltijd altijd onder toezicht voor ieders veiligheid.

Het gevaar van Chihuahuas rond baby’s

Een kernonderdeel van het zijn van een verantwoordelijke ouder voor zowel baby’s als Chihuahuas is het begrijpen van het gevaar dat Chihuahuas kunnen vormen voor je kleintje. Hoewel de bovenstaande tips en adviezen kunnen helpen, kunnen sommige punten over de persoonlijkheid en genetische make-up van een Chihuahua bedreigend zijn. Top details hier om te onthouden over je Chihuahua zijn onder andere:

 • Ze zijn bezitterig van hun favoriete mensen
 • Ze zijn gevoelig voor jaloezie
 • Baby’s zullen groter zijn dan zij en bedreigend
 • Ze zijn gemakkelijk bang en angstig

Het lijkt somber! Maar dat hoeft het niet te zijn. Het doel zal zijn om de risico’s te begrijpen en hoe ze te minimaliseren. Hoewel Chihuahuas niet de beste honden zijn om rond baby’s te hebben, kunnen ze gemakkelijk naast elkaar bestaan en leren om de beste vrienden te zijn!

Tot slot

Er is veel om in gedachten te houden als het gaat om het koppelen van Chihuahuas met baby’s, en het focussen op alle bovenstaande punten zal u helpen de hele ervaring positief, boeiend, bevredigend en plezierig te houden voor uw hond en alle mensen in huis!

Chihuahuas zijn niet de beste hondenrassen voor baby’s, maar ze kunnen de beste vrienden zijn met de juiste socialisatie en tijd! U moet beiden helpen aan elkaar te wennen voordat ze komen en daarna.

Je zult op het tempo van je Chihuahua moeten bewegen om te voorkomen dat ze overweldigd raken. Zorgvuldige en geplande introducties met speeltijd onder toezicht vormen het perfecte uitgangspunt voor een gelukkige en gezonde relatie tussen uw kleintje en uw Chihuahua voor een leven lang plezier!

We horen graag wat je van de post vindt, alleen zo kunnen we verbeteren.