Hoe snel kan een chihuahua rennen?

Hoe snel kan een chihuahua rennen? Foto van een zittende Chihuahua.

Omdat ze zo klein zijn, vragen velen zich af hoe snel een chihuahua kan rennen. Is hij langzamer of sneller dan andere honden? Laten we eens kijken.

Hoewel het bijzonder kleine hondjes zijn, kunnen Chihuahuas op hun snelst tot 21 MPH (33,7 KMH) rennen, wat indrukwekkend is. Om die snelheid te bereiken is echter vaak training nodig. De meeste Chihuahuas zonder gespecialiseerde training zullen uiteindelijk rond de 8MPH (12 KMH) op topsnelheid komen.

Houden Chihuahuas van rennen?

Over het algemeen houden Chihuahuas wel van rennen. Het zijn energieke en slimme hondjes die net zo graag met u willen rennen als elke andere hond. Ze staan niet bekend als bankzitters en hebben elke dag een wandeling nodig.

Een Chihuahua trainen om zo snel mogelijk te rennen is een geweldige manier om hun energie kwijt te raken! We praten daar later natuurlijk meer over.

Wat is het snelste dat een Chihuahua kan rennen?

Zoals kort vermeld in de inleiding, kan een Chihuahua op zijn absolute topsnelheid tot 21 MPH (33,7 KMH) rennen. Dit betekent echter niet dat uw hond dit tempo lang kan volhouden.

Wanneer uw hond op deze snelheid is, is dat letterlijk de snelste snelheid die hij kan aanhouden. Zie het als een professionele atleet die een sprint trekt. U kunt uw hond zeker helpen dit te bereiken, maar het is niet duurzaam voor langere tijd.

De enige keer dat uw Chihuahua dit tempo zou moeten aanhouden is als hun leven van int afhangt – uiteraard is dit niet iets dat u ooit wilt testen.

Chihuahua’s en afstandlopen

Er zijn enkele FAQ’s over Chihuahuas en het afleggen van afstanden. Laten we er hieronder enkele behandelen om te zien wat deze ongelooflijke kleine hondjes allemaal kunnen!

Kan een Chihuahua een mijl rennen?

Chihuahua’s kunnen een mijl rennen, hoewel ze dat niet op hun topsnelheid moeten doen. Een mijl zou behoren tot de topafstand die uw Chihuahua per keer kan lopen zonder zich te bezeren. Met training kan het worden verhoogd.

Kan een Chihuahua een 5k lopen?

Over het algemeen wordt het afgeraden om je Chihuahua samen met jou een 5k te laten rennen. Dat is een lange, lange afstand voor een Chihuahua om te doen, en dit vooral omdat je zou verwachten dat ze je tempo inhalen en bijhouden door hetzelfde te doen.

Wat is het langste dat een Chihuahua kan rennen?

Dat hangt natuurlijk vooral af van hun training. Ze kunnen hun mensen comfortabel bijhouden voor een standaard jogging van 20-30 minuten. Ze houden van een flinke wandeling en kunnen genieten van speeltijd. De meesten zijn het erover eens dat ongeveer 30 minuten op een consistente run het maximum is voor een Chihuahua die niet geconditioneerd of getraind is! Het zijn tenslotte van nature actieve honden.

Kun je een Chihuahua trainen om snel te zijn?

Ja! Je kunt een Chihuahua absoluut trainen om snel te rennen – en ze zullen er net zoveel plezier aan beleven als jij. We gaan daar later dieper op in.

Kan een mens een Chihuahua voorblijven?

Ervan uitgaande dat mensen een normale hoeveelheid kunnen rennen, kunnen ze een Chihuahua voorbijstreven als het gaat om het werkelijke tempo. Vergeet echter niet dat Chihuahua’s erg snel zijn en zich beter in kleine ruimtes kunnen bewegen dan mensen.

Hoewel je een Chihuahua misschien kunt overtreffen voor het tempo, zul je ze ook moeten overtreffen voor het manoeuvreren door meubels en meer!

Kun je joggen met een Chihuahua?

Ja, met tijd en training kun je joggen met een Chihuahua, zodat je hun bewegingsbehoefte kunt combineren met die van jezelf! Zorg er wel voor dat je ze voorzichtig opwerkt, want jouw tempo zal veel sneller zijn dan dat van hen met het verschil in grootte!

Kunnen Chihuahua’s wandelen?

Chihuahuas vinden het heerlijk om met hun mensen te gaan wandelen! Ze zijn graag actief, verkennen graag en genieten in het algemeen van het leven. Als u op wandeling gaat, kan uw Chi ongetwijfeld mee.

Zorg er alleen voor dat u let op hydratatie, warmte en vermoeidheid. Uw Chihuahua zal regelmatig moeten rusten, en het is het beste als u een draagdoek of een hondendrager meeneemt, zodat u uw Chihuahua kunt laten rusten terwijl u verder wandelt.

Hoe train je een Chihuahua om snel te lopen

Chihuahua’s zijn ongelooflijk snelle en getalenteerde wezens. Ze kunnen getraind worden om hun snelst mogelijke te worden, maar het zal tijd en ijver vergen. Dit is wat je moet weten!

 • Begin langzaam
 • Kies een goed loopoppervlak
 • Zorg dat je voeding aanvult
 • Raadpleeg uw dierenarts
 • Accepteer de beperkingen van uw hond

Begin langzaam

Hiermee wordt zowel het tempo als het eigenlijke trainingsproces bedoeld. Door het verschil in grootte zal het voelen alsof je te langzaam beweegt, maar je Chihuahua beweegt veel sneller dan jij!

Kies een goed loopoppervlak

Je wilt er een die hun gewrichten en poten beschermt als ze snel en voor langere tijd aan de gang gaan. Daarover praten we hieronder wat meer. Maar een trainer of een dierenarts kan je ook goede ideeën geven! Probeer het consequent te houden, want dan kunnen ze veel sneller en gemakkelijker trainen.

Zorg ervoor dat je voeding aanvult

Met de goedkeuring van uw dierenarts vult u hun spier- en gewrichtsgezondheid aan met omega-3 en eiwitten. Dit is echt belangrijk aangezien je je hond traint op een intensief schema! U wilt hun gezondheid niet in gevaar brengen!

Raadpleeg uw dierenarts

Voordat u serieus aan een hardloopschema begint, zult u uw dierenarts willen vragen naar de gezondheid van uw hond. Zie het als een professionele screening, zoals er zou zijn voor elke professionele atleet op zoek naar hun training te intensiveren. Wat uw dierenarts ook zegt, luister ernaar!

Accepteer de beperkingen van uw hond

Elke hond zal beperkingen hebben. Misschien zijn het fysieke beperkingen, en misschien zijn het mentale en emotionele beperkingen. Respecteer al die behoeften zoveel mogelijk, zodat u de gezondheid van uw hond kunt beschermen op alle manieren die er toe doen! Daarover later meer.

Foto van een Chihuahua die hard loopt.

Chihuahua loopt beperkingen op

Van gewone dagelijkse loopjes tot de eigenlijke training zelf, er zijn enkele belangrijke dingen om in gedachten te houden met betrekking tot de beperkingen van een Chihuahua. Uw prioriteit zal immers de veiligheid van uw hond zijn. Deze beperkingen omvatten:

 • Stride
 • Tempo
 • Goede trainingsorganisatie
 • Temperatuur en comfort
 • Veiligheid onderweg
 • Luisteren naar de behoeften van uw hond

Stride

De pas van een mens is groter dan die van een chihuahua. Veel groter. Wat voor jou een langzame wandeling is, is voor hen een snelle jog. Als je traint, begin dan met die langzamere passen zodat je ze kunt laten wennen aan het uithoudingsvermogen voordat je het koppelt aan tempo. Het is essentieel om hen te helpen eerst met één ding te beginnen, omdat hun gezondheid in gevaar kan zijn.

Tempo

Als ze eenmaal gewend zijn jouw pas bij te houden, kun je je eigen tempo opvoeren. Dit zal voor hen snel gaan, dus zorg ervoor dat je ze niet pusht van je wandeling naar je loopje. Het is essentieel om het langzaam en voorzichtig te doen om dezelfde redenen als hierboven.

Goede trainingsorganisatie

Het volgende is de organisatie van de training zelf. Een trainer kan je hierbij helpen, natuurlijk, vooral als je er een vindt met ervaring met Chihuahuas. Je kunt deze plannen ook online vinden. Ze helpen je uit te zoeken hoe je pas en tempo kunt combineren en alles zo kunt escaleren dat je het voor alle betrokkenen comfortabel en logisch doet.

Tempo en comfort

Het loopoppervlak maakt veel uit, aangezien beton en asfalt heet zijn voor de tere pootjes van uw hond. Als u kunt, train uw hond dan op gras en andere zachte loopondergronden. Dit beschermt ook hun gewrichten tijdens de training.

Veiligheid onderweg

Dit gaat over fysieke veiligheid. Zelfs op volle groei zijn chihuahua’s klein. Het is gemakkelijk om op ze te stappen, en dit kan ze pijn doen. Als je met je Chihuahua snel wandelt of jogt of zelfs hardloopt, let dan goed op waar je je eigen voeten zet!

Omdat ze rondscharrelen, kan het angstaanjagend gemakkelijk zijn om ze uit het oog te verliezen, en dat kan hartzeer betekenen. Doe ze in high-vis uitrusting als je die hebt, en houd ze aan de lijn zodat je ze zoveel mogelijk onder controle hebt.

Luister naar de behoeften van uw hond

Dat uw Chihuahua tot 21 MPH (33,7 KMH) kan rennen, betekent niet dat hij dat per se wil. Ze zijn misschien gelukkiger als ze op 8 MPH (12 KMH) of zelfs minder blijven. Luister naar de behoeften van uw hond en dwing hem niet sneller te gaan dan hij wil, ook al weet u dat hij daartoe fysiek in staat is.

Al met al

Ongetrainde Chihuahuas kunnen tot 8MPH (12 KMH) lopen, en u kunt uw hond trainen om tot 21 MPH (33,7 KMH) op hun absolute snelheid te komen. Dit zijn atletische en van nature energieke honden, dus dit is een geweldige uitdaging om aan te gaan voor degenen die ’s avonds iets leuks willen doen buiten met hun hond.

Chihuahuas zijn snelle kleine lopers, en ze genieten van hardlopen! De volgende keer dat u een nieuwe uitdaging wilt aangaan met uw hyperactieve hond, is hardlopen misschien iets voor u! Ken je iemand die het idee om hun Chi te trainen om te rennen geweldig vindt? Deel het met hen!

We horen graag wat je van de post vindt, alleen zo kunnen we ons verbeteren.