Het voeden van een Australische Herder Puppy – Routines en schema’s

Het voeden van een Australische Herder Puppy

Dit is een eenvoudige gids voor het voeden van een Australian Shepherd Puppy. We bekijken wanneer te voeden, hoe vaak te voeden en hoeveel te voeden. We onderzoeken hoe de voedingsbehoeften van uw Australian Shepherd puppy veranderen naarmate hij opgroeit en bekijken de voor- en nadelen van verschillende diëten.

Introductie van een nieuw merk puppyvoer

Als je je nieuwe Australian Shepherd puppy thuisbrengt, blijf dan minstens twee of drie weken hetzelfde voer geven. Het spijsverteringsstelsel van honden is heel gevoelig en abrupte veranderingen in hun dieet kunnen leiden tot buikproblemen. Honden passen zich niet aan verschillende voedingsmiddelen aan zoals mensen dat doen en wijzigingen in hun voeding moeten geleidelijk gebeuren.

Als u besluit om van puppyvoer te veranderen, moet dat gebeuren door gedurende vijf tot zeven dagen steeds grotere hoeveelheden van het nieuwe voer door het oude voer te mengen. Begin met het mengen van driekwart van het huidige voer met een kwart van het nieuwe voer gedurende de eerste twee tot drie dagen. Geef hem dan de volgende twee of drie dagen gelijke porties van het oude en het nieuwe voer.

De laatste twee of drie dagen tenslotte, moet je driekwart van het nieuwe voer en een kwart van het oude voer geven. Tegen die tijd moeten ze gewend zijn aan het nieuwe dieet. Ziet u tekenen van maagklachten, vertraag of stop dan de overgang. Braken, diarree, overmatige gasvorming of verlies van eetlust zijn tekenen waar u op moet letten.

Australische Herder Puppy Diëten

Als het gaat om de voeding van een Australian Shepherd puppy, speelt de juiste voeding een cruciale rol in hun ontwikkeling. In de eerste maanden van hun leven groeien ze snel als hun botten groter worden, hun spieren sterker worden en hun immuunsysteem zich ontwikkelt.

Opgroeiende pups en jonge volwassen honden hebben in feite meer calorieën nodig dan oudere honden van dezelfde grootte. Een hoogwaardige, nutriëntrijke voeding die speciaal is samengesteld voor puppy’s ondersteunt deze versnelde ontwikkeling. Bij het zoeken naar puppyvoeding moeten eiwitten van heel vlees, zoals kip, rundvlees en lam, als eerste ingrediënten worden vermeld.

Gezonde vetten zijn een goede bron van energie voor opgroeiende pups, terwijl omega-3 vetzuren helpen om hun huid en vacht gezond te houden. DHA (docosahexaeenzuur) is een omega-3 vetzuur dat bekend staat om het stimuleren van een sterke ontwikkeling van de hersenen. Hoewel commerciële voeding richtlijnen voor de voeding op de verpakking geeft, kunt u het beste een dierenarts raadplegen, omdat de optimale portiegrootte per pup kan verschillen.

Hoe voeding verandert als een Australian Shepherd Puppy ouder wordt

Het voeden van een Australische Herder Puppy

Wanneer u uw puppy mee naar huis neemt, groeit hij inderdaad erg snel, dus op dit moment heeft de puppy een aanzienlijke hoeveelheid voer per pond lichaamsgewicht nodig. Naarmate uw puppy groeit, vertraagt zijn groeisnelheid, zodat de hoeveelheid voer die hij nodig heeft naarmate hij groter wordt, niet zo sterk toeneemt als u zou denken! Maar omdat veel puppy’s een gevoelige spijsvertering hebben, moet hun dagelijkse hoeveelheid voedsel in verschillende kleine porties worden verdeeld.

Hoe vaak een Australian Shepherd Puppy voeden

Met 8 weken oud moet uw puppy minstens vier maaltijden per dag krijgen. Weeg gewoon elke ochtend hun dagelijkse voedselrantsoen af en verdeel het in vier porties. Als ze drie maanden oud zijn, kunnen de meeste pups terugvallen op drie porties. U zult weten of u deze stap te vroeg hebt gezet, omdat uw puppy dan waarschijnlijk een verstoord buikje krijgt.

Met zes maanden kan uw pup afbouwen naar twee maaltijden. Sommige honden blijven de rest van hun leven op twee maaltijden per dag. Anderen doen het goed op één maaltijd per dag vanaf dat ze een jaar oud zijn.

Wat moet je een Australian Shepherd Puppy voeren?

Wanneer je op en neer loopt in het gangpad van het dierenvoer in je supermarkt kan de enorme hoeveelheid keuze overweldigend zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de merken die uitsluitend verkrijgbaar zijn via dierenspeciaalzaken of het kantoor van uw dierenarts.

Om het nog ingewikkelder te maken zijn er ook nog huisbereide en rauwe diëten te overwegen. We hebben de belangrijkste opties onderverdeeld in vier categorieën:

 • brokken
 • natvoer
 • rauw (BARF)
 • zelfgemaakte

Natuurlijk heeft elk Australian Shepherd puppy dieet zijn eigen voor- en nadelen. We bekijken elk afzonderlijk om je te helpen een weloverwogen keuze te maken.

Voeden van een Australian Shepherd Puppy Brokken

Droge brokken zijn zonder twijfel het meest populaire puppyvoer en het is de gemakkelijkste, goedkoopste en meest gemakkelijk verkrijgbare optie. Zolang je een merk van hoge kwaliteit kiest dat de juiste voeding voor een opgroeiende puppy biedt, is er niets mis met deze keuze.

Er zijn echter talloze merken van verschillende kwaliteit en veel van de goedkope zullen niet zo gezond zijn.
Sommige droge brokken kunnen vol zitten met goedkope vulstoffen en conserveringsmiddelen. Het voordeel van droogvoer is dat het gemakkelijk te serveren en op te slaan is. Brokken zijn misschien iets beter voor de tanden van uw puppy dan commercieel bereid natvoer, gewoon omdat het krokante oppervlak een meer schurende werking heeft. Alle commerciële voeding bevat echter koolhydraten en honden die daarmee gevoed worden hebben baat bij regelmatig tandenpoetsen.

Hoeveel brokken moet ik mijn puppy geven?

Een Australische Herder Puppy natvoer geven

Hoewel duurder, zullen veel puppy’s de smaak van natvoer in blik lekkerder vinden dan die van droge brokjes.
Dus, als je een puppy hebt die niet eet, zou het serveren van natvoer dit probleem kunnen oplossen. Andere voordelen zijn dat het meestal minder conserveringsmiddelen bevat, een hoger percentage eiwitten heeft, en mogelijk minder koolhydraten bevat dan droogvoer.

De keerzijde is dat het aanzienlijk duurder is en als het eenmaal geopend is, kan het niet lang bewaard worden.
Australian Shepherds die uitsluitend natvoer krijgen, hebben waarschijnlijk meer aandacht nodig voor hun tanden en tandvlees. Een andere optie is om droog- en natvoer te combineren, omdat ze dan een semi-vochtige maaltijd krijgen met de voordelen van beide soorten voer.

Een Australian Shepherd Puppy Rauw voeren (BARF)

Hoewel sommige mensen ervoor kiezen hun Australian Shepherd puppy rauw voedsel te geven, is dit dieet niet zonder controverse.
Voordat honden gedomesticeerd werden, aten ze in het wild rauw vlees en botten. Voorstanders beweren dat er talrijke gezondheidsvoordelen zijn voor honden die een rauw dieet eten, waaronder:

 • het stimuleren van het immuunsysteem
 • verbetering van de spijsvertering
 • schonere tanden
 • gezondere huid en vacht

Sommige deskundigen beweren echter dat een rauw dieet met rauwe kip een risico op salmonellabesmetting inhoudt. Hoewel een rauw dieet boordevol eiwitten zit, zal het zorgvuldig uitgebalanceerd moeten worden met andere voedselbronnen om een voedingsevenwicht te garanderen.

De tegenstanders van rauwe voeding beweren ook dat botten een verstikkingsgevaar kunnen vormen. En er is ook bezorgdheid dat botfragmenten een darmverstopping of interne punctie kunnen veroorzaken. Al deze zorgen worden behandeld in ons hoofdartikel over rauwe voeding.

Als je denkt dat een rauw dieet het juiste is voor je Australian Shepherd pup, is het belangrijk om met je dierenarts te overleggen om er zeker van te zijn dat het aan hun voedingsbehoeften voldoet.

Houd er rekening mee dat het volgen van een rauw dieet speciale voorbereidingen en opslagvereisten vereist. De juiste behandeling en reiniging moeten worden toegepast om de kans op bacteriële besmetting te verminderen. Maar dit is niet anders dan de manier waarop je rauw vlees zou behandelen dat je voor je gezin bereidt.

Een Australian Shepherd Puppy een zelfgemaakt dieet geven

De keuze om uw Australian Shepherd puppy een gekookt zelfgemaakt dieet te geven kan tijdrovend zijn.

Je moet extreem goed op de hoogte zijn van alle voedingsstoffen die een puppy nodig heeft om goed te groeien en te ontwikkelen.

Dit is een grote verantwoordelijkheid omdat zelfs een kleine onbalans of tekort kan leiden tot gezondheidsproblemen.

Spreek natuurlijk altijd met uw dierenarts over het maken van een goed maaltijdplan voordat u uw puppy op een zelfgemaakt dieet zet.

Een voordeel van een zelfgemaakt dieet is dat u precies weet welke ingrediënten u uw hond voert.

Hoeveel moet ik mijn Australian Shepherd Puppy voeren?

Als het gaat om hoeveel u uw Australian Shepherd puppy moet voeren, zijn er een aantal factoren waarmee u rekening moet houden. De stofwisseling van elke hond is anders. Gebruik de hoeveelheden op de verpakking als een ruwe richtlijn, maar bedenk dat veel puppy’s niet zoveel nodig hebben als de aanbevolen richtlijnen. De leeftijd, de grootte en het activiteitenniveau van de puppy, evenals het soort voer en het merk, kunnen een verschil maken in de hoeveelheid voer die ze moeten krijgen.

Purina beveelt aan dat een hond in deze gewichtsklasse 2/3 tot 2 kopjes voer per dag moet krijgen als ze tussen de één en drie maanden oud zijn.

 • Van vier tot vijf maanden krijgen ze 1 ¾ tot 3 ⅓ kopjes.
 • Met zes tot acht maanden moet het 1⅓ tot 3 ¼ kopjes zijn.
 • Met negen tot elf maanden neemt het toe van 2⅓ tot 4 kopjes.
 • Tussen de leeftijd van één en twee jaar krijgen ze 2⅓ tot 5 ¼ kopjes per dag.

Een gesprek met uw dierenarts is de beste manier om er zeker van te zijn dat uw puppy de juiste hoeveelheid eet. Zoals u zich kunt voorstellen, is er een groot verschil in de hoeveelheid verbrande calorieën tussen een hond die de hele dag op pad is en een die in huis rondhangt. Deze middelgrote herders zijn een wendbaar, robuust werkras. Afstammend van een lijn van Europa’s beste schapenhoeders, hebben Australian Shepherds een hoog energieniveau en vereisen ze één tot twee uur dagelijkse beweging. Als uw Australian Shepherd niet veel rent en speelt, moet u hiermee rekening houden. Honden die niet zo actief zijn, hebben minder calorieën nodig. Het is belangrijk om bewust te zijn van de fysieke conditie van uw hond en zijn gewicht bij te houden.

Heeft mijn puppy het juiste gewicht?

Ondanks zijn activiteit heeft de Australian Shepherd een stevige eetlust en kan hij gemakkelijk in gewicht toenemen.
Australian Shepherds zijn ook gevoelig voor heupdysplasie.

Deze orthopedische aandoening leidt tot kreupelheid en pijnlijke artritis en het ronddragen van extra kilo’s kan het verergeren.

Naast het verhogen van het risico op heupdysplasie, geeft overgewicht uw pup ook een hoger risico op hartgerelateerde problemen, diabetes en kanker.

Dit artikel geeft u meer informatie over hoeveel een puppy moet wegen gedurende zijn eerste jaar.

Maar soms is controle op het oog en op de tast een betere manier om te meten of uw puppy het juiste gewicht heeft.

U moet zijn ribben gemakkelijk kunnen voelen door uw handen aan weerszijden van zijn ribbenkast te leggen.

En zijn buik moet lichtjes naar binnen buigen als je hem van opzij bekijkt.

De ribben van uw pup zouden echter niet zichtbaar moeten zijn. Zijn ze dat wel, dan heeft hij waarschijnlijk ondergewicht.

Dit kan een teken zijn van een aantal verschillende onderliggende problemen, vooral als zijn eetlust goed lijkt.
Parasieten en hypoglycemie zijn twee mogelijkheden.

Als u vermoedt dat uw puppy overgewicht of ondergewicht heeft, is het tijd om een uitstapje naar de dierenarts te maken.

Wat als mijn puppy nog steeds honger heeft?

Je hebt een goed maaltijdplan gevolgd en je Australian Shepherd puppy lijkt nog steeds honger te hebben.

Dit betekent niet dat hij meer voedsel moet krijgen tijdens de maaltijden of zelfs extra traktaties.

Honden houden van eten en het is niet ongewoon dat ze op zoek zijn naar meer voedsel, zelfs nadat ze net een maaltijd op hebben.
Er zijn manieren om uw puppy te laten afremmen met eten.

Voerpuzzels zijn ontworpen om hun eten te verbergen, zodat het voor hen onmogelijk is om het snel op te schrokken.

Het maakt een spel van eten en zorgt tegelijkertijd voor mentale stimulatie.

Uw puppy gedurende de dag kleinere maaltijden geven is een andere optie.

Wat als mijn puppy niet wil eten?

Wanneer uw nieuwe puppy weigert te eten, kan dat behoorlijk verontrustend zijn.

Hoewel er altijd een mogelijkheid is dat ze ziek zijn, kunnen er ook minder ernstige redenen zijn waarom ze zich van voedsel afkeren.

Als hij niet snel wil eten nadat je hem thuis hebt gebracht, kan het zijn dat hij gewoon niet gewend is aan zijn nieuwe omgeving en zich gestrest voelt.

Een kleine puppy zal zijn/haar moeder en broertjes en zusjes missen totdat hij zich aanpast.

Tandpijn kan er ook voor zorgen dat hij stopt met eten.

Als je hem alleen brokken geeft, probeer dan natvoer.

Soms kan zelfs het toevoegen van warm water aan droogvoer het smakelijker maken.

De reden dat ze niet eten kan gewoon zijn dat ze het merk voer dat je gekozen hebt niet lekker vinden.

Het komt erop neer dat puppy’s niet lang zonder eten en drinken kunnen.

Als uw pup een hele dag niet wil eten, laat hem dan nakijken door de dierenarts.

Hoe lang wordt een Australian Shepherd als Puppy gezien?

Grotere rassen hebben een langere groeiperiode dan kleinere rassen.

De groeisnelheid tijdens het puppystadium vertraagt ook naarmate ze de volwassenheid naderen.

Een volwassen Australian Shepherd reu wordt 20 tot 23 inch groot en weegt 50 tot 65 pond.

Teven meten 18 tot 21 centimeter en wegen tussen de 40 en 55 pond.

Een Australian Shepherd heeft zijn volwassen grootte tegen de tijd dat hij ongeveer 10 tot 15 maanden oud is.
Het is belangrijk om te onthouden dat elke hond een individu is en dat ze in verschillende tempo’s volwassen kunnen worden.

Zodra uw Australian Shepherd volwassen is, moet hij worden overgezet op een voeding voor volwassenen, ontworpen voor middelgrote tot grote honden.

Als u niet zeker bent, blijf dan bij het puppyvoer tot uw dierenarts een verandering van voer adviseert.

Het is beter om een volwassen hond een puppyvoeding te geven dan te vroeg te beginnen met een volwassen hondenvoeding.

Als je tips hebt voor het voeren van een Australian Shepherd puppy laat het ons dan weten in de commentaren.

Verwante artikelen

Referenties en bronnen

Purina, Hoeveel moet ik een puppy voeren?

Logan, EI, “Dietary Influences on Periodontal Health in Dogs and Cats,” Veterinary Clinics Small Animal Practice, 2006.

Joffe, DJ, et al., “Preliminary assessment of the risk of Salmonella infection in dogs fed raw chicken diets,” The Canadian Veterinary Journal, 2002.

Strohmeyer, RA, et al., “Evaluation of bacterial and protozoal contamination of commercially available raw meat diets for dogs,” Journal of the American Veterinary Medical Association, 2006.

Rettenmaier, JL, et al., “PREVALENCE OF CANINE HIP DYSPLASIA IN A VETERINARY TEACHING HOSPITAL POPULATION,” Veterinary Radiology & Ultrasound, 2005.

Chandler, M., et al., “Obesity and Associated Comorbidities in People and Companion Animals: A One Health Perspective,” Journal of Comparative Pathology, 2017.

Hawthorne, AJ, et al., “Body-Weight Changes during Growth in Puppies of Different Breeds,” The Journal of Nutrition, 2004.