Maak uw eigen graanvrije hondenkoekjes

Wil je je eigen hondensnacks maken? Hier vindt u een basisrecept zonder granen.

Traktaties, snacks, hondenkoekjes en hondenchocolade zijn verkrijgbaar in talrijke variaties en met een grote verscheidenheid aan ingrediënten.

Vaak worden echter granen, suiker, kleurstoffen en conserveringsmiddelen aan de kleine, fijne deeltjes toegevoegd om ze kleurrijk en aantrekkelijk te maken.

Honden worden tenslotte verondersteld ze graag te eten. Maar waarom kijken wij hondeneigenaren uit naar hondenvoer van goede kwaliteit en geven wij vervolgens traktaties die precies het tegenovergestelde beloven?

Hand op het hart. Wat vind je van traktaties voor je hond? Zorgt u er ook voor dat de kleine traktaties geen ingrediënten bevatten die onaangename gevolgen kunnen hebben voor de hond?
graanvrije hondenkoekjes maken

Kleine beloningen snel zelf gemaakt

Er is een heel eenvoudige manier om uw geliefde viervoeter te verblijden met gezonde hondenkoekjes. Maak gewoon zelf de kleine beloningen voor je kamergenoot.

Ik heb het al geprobeerd en het kost echt niet veel moeite om de koekjes te bakken. Mijn honden zijn er gek op.

Het voordeel hiervan is dat u zich volledig kunt aanpassen aan de behoeften en voorkeuren van de hond. Je weet precies welke ingrediënten erin zitten.

Als uw hond geen lactose of granen verdraagt, kunt u die gewoon weglaten of vervangen door alternatieven.

Er zijn geen grenzen aan uw creativiteit en u hebt alleen het gebruikelijke keukengerei nodig dat u kent van het bakken met Kerstmis.

Kleine wortelkoekjes

Zodat je meteen aan de slag kunt en kunt proberen hondenkoekjes te bakken, vind je hieronder een recept waar mijn jongens bijzonder dol op zijn.

Ook vers zijn ze heerlijk voor de mens.

Ingrediënten

  • 150 g maïsmeel
  • 50 g rijstvlokken
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ei
  • 1 kleine wortel

Voorbereiding

Rasp de wortel grof en doe hem in een kom met de andere ingrediënten. Meng met de deeghaak van de mixer.

Voeg dan langzaam ongeveer 50 ml water toe. Blijf roeren tot het deeg loslaat van de zijkant van de kom. Soms is een beetje meer of minder water nodig.

Kneed het deeg nogmaals op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot ongeveer vier millimeter dikte.

U kunt nu kleine vierkantjes uitsnijden met een pizzasnijder of een scherp mes. U kunt ook koekjesknippers gebruiken.

Bak de koekjes vervolgens ongeveer 30 minuten in een heteluchtoven van ca. 180 °C. Laat ze goed uitdrogen en geef ze te eten. Eet smakelijk!

Als u het ei wilt weglaten, vervang het dan door meer water of rijstmelk. U kunt dit recept altijd veranderen met andere ingrediënten naargelang de wensen van uw hond!

Het hangt allemaal af van de juiste graanvrije ingrediënten

Kies de ingrediënten op basis van het recept en de voorkeur van uw hond. Ik gebruik altijd glutenvrije granen zoals rijstmeel of maïsmeel. Maar gierst, quinoa, amarant, spelt en boekweit zijn ook prima als gezonde snack.

Hoogwaardige oliën zijn gezond voor huid en vacht dankzij de onverzadigde vetzuren. Fruit zoals appelen en bananen of groenten zoals wortelen en pompoen geven smaak en vitamines.

Zoete aardappel is bijzonder gezond, rijk aan vitamine A en C en aan mineralen en sporenelementen. Walnoten, amandelen en pinda’s leveren ook deze hoogwaardige stoffen.

Kruiden zoals rozemarijn en basilicum stimuleren de eetlust en hebben een positief effect op de stofwisseling.

Natuurlijk kunt u de traktaties ook met vlees of orgaanvlees maken.

Koekjes met vlees moeten binnen een paar dagen op zijn,
wat waarschijnlijk niet moeilijk zal zijn.

Koekjes met vlees moeten binnen een paar dagen op zijn,
wat waarschijnlijk niet moeilijk zal zijn.

U zult ook geïnteresseerd zijn in: