Mogen honden walnoten eten? Wanneer zijn walnoten giftig voor honden, en waarom?

Mogen honden walnoten eten? Het Labrador Site-team bekijkt wanneer walnoten veilig zijn voor honden, en wanneer ze gevaarlijk zijn, of zelfs dodelijk.

Verse walnoten zijn in kleine hoeveelheden veilig voor honden. Maar zwarte walnoten zijn giftig voor honden en beschimmelde walnoten kunnen mycotoxinen bevatten die giftig zijn voor honden. En hele walnoten zijn ook een verstikkingsgevaar voor honden.

Dus zijn walnoten voor honden echt het risico waard? Laten we eens kijken naar de bewijzen.
Mogen honden walnoten eten

Kunnen honden walnoten eten?

Walnoten worden eigenlijk beschouwd als steenvruchten. Je kraakt de harde, gerimpelde schil open om bij de eveneens gerimpelde, maar eetbare noot te komen.

En voor mensen hebben walnoten veel voordelen als bron van goede vetten, eiwitten, vezels, en vele andere vitaminen en mineralen. Het eten van walnoten kan helpen bij het verlagen van cholesterol, hart- en neurologische problemen, het verbeteren van de botgezondheid en het aanpakken van vele andere gezondheidsproblemen, waaronder galstenen en epilepsie.

Maar zijn walnoten voor honden wel goed? Of zijn walnoten giftig voor honden?

Nou, sommige noten, zoals cashewnoten, zijn oké voor honden in kleine hoeveelheden. Maar andere, zoals macadamianoten, mogen nooit door honden worden gegeten vanwege hun giftigheid.

Dus waar vallen walnoten in dit spectrum? Zijn walnoten en honden een goede combinatie? Zijn walnoten veilig voor honden om te eten?

Het korte antwoord is dat de meeste verse walnoten (zoals de Engelse variant) in kleine hoeveelheden niet gevaarlijk zijn, maar zwarte walnoten en beschimmelde walnoten zijn zeer giftig. Bovendien kan het grotere formaat van walnoten en het niet goed bereiden ervan een gevaar vormen voor uw hond.

Heeft u zich ooit zorgen gemaakt over het feit dat uw hond walnoten heeft gegeten? Laten we eens kijken waarom kleine hoeveelheden walnoten oké kunnen zijn, maar waarom we adviseren ze helemaal te vermijden.

Walnoten en honden

Zoals eerder vermeld, worden walnoten vaak geprezen als een gezonde keuze voor mensen, maar dit betekent niet automatisch dat walnoten net zo gezond zijn voor honden.

Veel artikelen en websites over de gezondheid van huisdieren suggereren dat vetrijke voeding slecht is voor honden, die zich hebben aangepast aan een dieet met een hoog gehalte aan koolhydraten.

Recente studies hebben echter aangetoond dat vetten en eiwitten van nature elk de helft van het optimale dieet van een hond uitmaken, en koolhydraten slechts een heel klein percentage. Hoewel honden zich dus niet moeten volvreten met veel vetten, is een goede hoeveelheid vetten in hun dieet niet automatisch ongezond.

Maar menselijke traktaties zoals walnoten zijn op den duur geen gezonde aanvulling op het dieet van uw hond. Een hoog calorie- en vetgehalte kan leiden tot overgewicht en alvleesklierproblemen bij uw hond als hij een gevoelige maag heeft of gevoelig is voor deze ziekte.
walnoot

Wanneer zijn walnoten slecht voor honden?

Het belangrijkste om te onthouden is dat zwarte walnoten en beschimmelde walnoten slecht zijn voor uw hond.

Maar, zelfs die niet giftig zijn, zijn hard en klein. Ze kunnen dus gemakkelijk interne verstoppingen veroorzaken.

Laten we eens nader bekijken wanneer walnoten gevaarlijk kunnen zijn voor onze honden.

Zijn walnoten giftig voor honden?

Als je je afvraagt: “Zijn walnoten giftig voor honden?” Het antwoord is ja, in een paar gevallen kunnen walnoten giftig zijn voor honden.

Je moet zeker weten wat voor soort walnoten je aan je hond voert. De twee meest voorkomende walnotensoorten zijn de zwarte walnoot en de Engelse (Perzische) walnoot.

De zwarte walnoot heeft een hardere schil, en daarom werd de Engelse walnoot gekozen voor een bredere commerciële productie. walnoten zijn niet giftig voor honden, maar uit onderzoek is gebleken dat zwarte walnoten wel giftig zijn voor honden.

Bovendien zijn walnoten gevoelig voor schimmel vanwege hun hoge watergehalte. Een ander groot risico voor honden zijn dan ook beschimmelde walnoten die tremorgenische mycotoxinen bevatten.

Tremorgenische mycotoxinen worden geproduceerd door schimmels en kunnen dodelijk zijn voor honden wanneer ze worden ingeslikt. Het is een type mycotoxine dat spier- en neurologische symptomen veroorzaakt bij honden. Het eten van beschimmelde walnoten kan dus zeer schadelijk voor honden zijn.

Ernstige symptomen bij honden zijn braken, toevallen en trillen. Wat moet u doen als u deze symptomen opmerkt, of als u weet dat uw hond beschimmelde walnoten heeft gegeten? Scroll naar beneden naar het gedeelte over wat je moet doen als je hond beschimmelde of zwarte walnoten heeft gegeten.

Grootte van walnoten voor honden

Een ander punt van zorg is de grootte van walnoten. Walnoten zijn groter dan andere noten zoals pinda’s.

En de grootte van walnoten, zowel in de dop als in de dop, kan verstikkingsgevaar opleveren, vooral voor kleinere honden. Ze kunnen ook maagproblemen veroorzaken bij honden omdat ze moeilijker te verteren zijn en darmobstructies kunnen veroorzaken als ze er veel van eten.

Dus wat betekent dit allemaal?

Zijn walnoten veilig voor honden?

Dus als je je afvraagt: “Zijn walnoten veilig voor honden?”, is het algemene antwoord: “Niet echt.

Sommige walnoten kunnen volkomen veilig zijn voor honden. Maar als u zich zorgen maakt over de versheid van een walnoot, kunt u uw hond deze beter niet laten proeven.

Door deze snack niet aan te bieden, vermijdt u bovendien het risico op verstikking.

Zijn walnoten goed voor honden?

Nogmaals, de gevaren van zwarte walnoten of beschimmelde walnoten wegen ruimschoots op tegen de kleine gezondheidsvoordelen die walnoten kunnen hebben als occasionele traktatie.

Dus, nee, walnoten zijn over het algemeen niet goed voor honden.

Hoewel verse walnoten niet noodzakelijkerwijs schadelijk zijn voor uw hond, zijn er genoeg betere traktaties die u kunt delen met uw huisdier.

Kunnen honden gekonfijte of gekruide walnoten eten?

Gekonfijte walnoten zijn ook niet goed voor uw hond. Naast de eerder genoemde bezwaren, kan de toevoeging van suiker aan het dieet van uw hond leiden tot gewichtstoename en overgewicht, en zelfs gebitsproblemen.

Een ander punt van zorg zijn de kunstmatige zoetstoffen in commercieel geproduceerde en in de winkel gekochte gekonfijte walnoten, die Xylitol kunnen bevatten dat bijzonder schadelijk is voor honden. Plus, alle walnoten die toegevoegde zouten, kruiden, of chemicaliën kunnen schadelijk zijn voor uw hond.

In het algemeen kunnen suiker, zout en smaakstoffen de maag van uw hond van streek maken en zelfs onderliggende gezondheidsproblemen verergeren.

Kunnen honden gekookte walnoten eten?

Sommige mensen denken dat het koken of roosteren van ongedopte walnoten helpt om de schimmel kwijt te raken.

Maar dat is niet het geval, omdat het chemische bijproducten zijn en geen bacteriële organismen.

Dezelfde regel voor rauwe walnoten geldt voor gekookte walnoten: verse walnoten in kleine hoeveelheden kunnen oké zijn, maar zwarte walnoten of beschimmelde walnoten zijn problematisch.

Wat moet ik doen als mijn hond zwarte walnoten of beschimmelde walnoten eet?

Als u uw hond zwarte walnoten of beschimmelde walnoten heeft zien eten of denkt dat hij ze heeft gegeten, bel dan onmiddellijk uw dierenarts of breng hem naar een spoedkliniek.

Er zijn verschillende symptomen die u kunt gaan zien. Het eten van zwarte walnoten kan leiden tot trillen, braken of toevallen. En tremorgenische mycotoxinen in beschimmelde walnoten kunnen spiertrillingen, toevallen, hijgen, braken, zwakte, verhoogde hartslag en lichaamstemperatuur, uitdroging, en gebrek aan eetlust veroorzaken, naast andere symptomen.

Onderzoek bij honden met deze symptomen heeft uitgewezen dat walnoten de oorzaak waren, wanneer de schillen of resten ervan in het braaksel van de hond werden aangetroffen. Mensen wier hond beschimmelde walnoten had gegeten, realiseerden zich niet dat hun hond ze had gegeten totdat de symptomen zichtbaar werden.

Als uw hond zwarte of beschimmelde walnoten heeft gegeten en de hierboven genoemde symptomen vertoont, moet de situatie als ernstig worden beschouwd. Als uw hond een zwarte walnoot- of mycotoxinevergiftiging heeft, moet hij zo snel mogelijk in het ziekenhuis worden opgenomen en behandeld.

Behandeling van zwarte-walnoot- en mycotoxinevergiftiging

Waarschijnlijk wordt de maag van uw hond leeggepompt en krijgt hij actieve kool toegediend om de giftige stoffen in het spijsverteringsstelsel van uw pup te absorberen. Als uw hond aanvallen heeft, kan de behandeling iets anders zijn en iets langer duren.

Meestal duurt het één tot twee dagen voordat honden na de behandeling zijn hersteld, maar u moet altijd opletten of de symptomen niet terugkeren. Als de symptomen terugkeren, moet u uw dierenarts daarvan onmiddellijk op de hoogte brengen.

Bij sommige honden kan de genezing langer duren dan bij andere, zelfs tot een week, dus let op eventuele onregelmatigheden in de gezondheid van uw hond.

Wat mycotoxinevergiftiging betreft, is in veel studies naar het effect van beschimmelde walnoten op honden aangetoond dat zij volledig herstelden. Dit kan echter afhangen van de hoeveelheid die de hond binnenkrijgt en hoe snel dit wordt opgemerkt, zodat er iets kan worden gedaan om uw huisdier te helpen.

Er zijn minder studies over de effecten van zwarte walnoten op honden en hun herstel, maar het eten van zwarte walnoten lijkt minder ernstig te zijn dan het eten van hout van de zwarte walnotenboom.

Verse walnoten zijn veilig in kleine hoeveelheden

Verse walnoten zijn veilig: ze zijn niet beschimmeld en bevatten daarom geen tremorgenische mycotoxinen. Het consumeren van een kleine hoeveelheid verse walnoten zou dus niet de hierboven genoemde symptomen moeten veroorzaken.

Als uw hond zich echter tegoed doet aan een grote hoeveelheid verse walnoten, kan het hoge vetgehalte braken veroorzaken, dus u moet uw dierenarts bellen voor advies over hoe te handelen. Hij of zij weet wat de beste manier is om te helpen, afhankelijk van de hoeveelheid die uw hond heeft binnengekregen.

Moet ik mijn hond walnoten geven?

Als u zich nog steeds afvraagt: “Zijn walnoten slecht voor honden?”, dan zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden.

Omdat verse walnoten in kleine hoeveelheden veilig zijn voor honden, denkt u misschien dat het goed is om uw hond walnoten te geven. Maar misschien is het het risico niet waard.

Er zijn veel andere, veiligere opties om nieuwe vetten in het dieet van uw hond te introduceren. Het risico op mycotoxinevergiftiging is het niet waard voor de weinige gezondheidsvoordelen die walnoten uw hond bieden.

Uw hond mag nooit zwarte walnoten of beschimmelde walnoten eten, omdat uw huisdier daar erg ziek van kan worden en een spoedbehandeling nodig kan hebben. Er zijn tal van andere voedingsmiddelen die uw hond kan eten als u op zoek bent naar iets wat u kunt delen met uw hond als tussendoortje.

Walnoten voor honden bereiden

Als u uw hond walnoten geeft, moeten ze vers zijn en mogen ze geen schimmel hebben.

Als u walnoten heeft die nog in de dop zitten, voer ze dan niet zo. Kraak ze open en controleer of er geen stukjes schil in de walnoot zitten.

Geef geen hele walnoten met hun grote doppen of de scherpe stukjes van opengebarsten doppen. Beide zijn verstikkingsgevaarlijk en kunnen schade toebrengen aan het spijsverteringsstelsel van je hond.

Tenslotte moet u uw hond alleen gewone walnoten geven, zonder zout, suiker of kruiden.

Alternatieven voor walnoten voor honden

Samenvatting: Kunnen honden walnoten eten?

Verse walnoten kunnen honden voorzien van een aantal gezonde vetten. Maar er zijn andere, veiligere alternatieven om aan uw hond te voeren.

Dus, zijn walnoten slecht voor honden? Over het algemeen, ja dat zijn ze.

Zelfs het eten van walnoten kan door het hoge vetgehalte bij veel honden leiden tot misselijkheid of maagpijn.

Zijn walnoten giftig voor honden? Ja, sommige wel. Zwarte walnoten of beschimmelde walnoten kunnen veel ernstigere problemen veroorzaken, zoals toevallen. Als uw hond zwarte walnoten of beschimmelde walnoten heeft gegeten, moet u onmiddellijk hulp en medische hulp inroepen van uw dierenarts.

Er zijn genoeg andere opties om het vetgehalte in de voeding van uw hond te verhogen. Walnoten zijn het risico voor uw hond niet waard.