Hondenkoekjes maken met havermout en pompoen en recept

Verwen uw pup met deze eenvoudige zelfgemaakte hondenkoekjes. Gemaakt met slechts 3 ingrediënten, deze havermout pompoen hond traktatie recept is een gezond en goedkoop alternatief voor de winkel gekocht traktaties.

Door te leren hoe je zelfgemaakte hondenkoekjes te maken, bent u in staat om ze aan te passen aan uw hond persoonlijke smaak en behoeften.

Het maken van hondenkoekjes zelf is eenvoudig en u kunt ze voor de helft van de kosten van de winkel gekocht, zoals deze banaan pompoen hondenkoekjes.

Deze havermout pompoen hond koekjes maken ook een fantastische zelfgemaakte cadeau – DIY hondenkoekjes. De vakantie seizoen zal worden op ons voordat je het weet, dus vergeet niet over de harige leden van de familie.

Deze havermout pompoen hond traktatie recept zal maken staarten overal kwispelen van geluk.
hondenkoekjes maken met havermout

Pompoen hondenkoekjes

Mijn hond houdt van pompoen. Ik bedoel, ze is er gek op. Dus, natuurlijk houd ik haar in pompoen hondenkoekjes bijna het hele jaar door.

Zodra we de herfst naderen en alles met pompoen verschijnt, koop ik pompoen in bulk bij de grote winkel om de schatkist te vullen en ook om deze zachte hondenkoekjes te maken.

Hoe maak je zelfgemaakte pompoen hondensnacks

Voor deze traktaties heb ik gerolde haver gebruikt in plaats van bloem. De eerste keer dat ik ze maakte, mengde ik hele haver door het deeg. Het werkte prima, maar ik was niet blij met het resultaat.

Voor de tweede keer heb ik de haver in de keukenmachine gedaan om de textuur fijner te maken. Dit werkte wel.

Zoals je kunt zien, is het niet tot een fijn poeder gemalen. Ik heb het iets grover gelaten, maar veel fijner dan de hele haver.

De volgende stap is het toevoegen van de eieren en de pompoenpuree. Als je pompoen uit blik koopt om deze hondenkoekjes te maken, let er dan op dat er 100% pompoen op het blik staat. Neem geen pompoentaartmix.

Zet de keukenmachine aan en laat mixen tot het deeg er redelijk uniform uitziet.

Zo moet je deeg eruit zien. Het zal een dik, stevig deeg zijn. Op dit punt, heb je twee opties.

U kunt een kleine lepel gebruiken om koekjes te maken of u kunt een beetje bloem toevoegen om ze uit te rollen en vormpjes te snijden.

Het deeg zal een beetje plakkerig zijn en uitrollen zonder extra havermeel of gewone bloem toe te voegen zal moeilijk zijn. Ik heb het op beide manieren gedaan, gewoon om te laten zien hoe het eruit ziet.

Recept voor hondensnack met pompoen en havermout

Dit zijn de traktaties die ik uitgeschept en plat gemaakt heb met een vork, zoals een pindakaaskoekje. Ik zal je een geheimpje verklappen – het maakt je hond niet uit of je ze uitschept of in leuke botvormpjes rolt.

Je hond wil ze gewoon opeten.

Ik heb mijn onderzoek naar dit recept gedaan. Ik gaf monsters aan 8 vrienden met honden en elke hond vond ze lekker.

Zelfs de kieskeurige eters. Dus ik heb er alle vertrouwen in dat dit pompoen recept ook bij jouw pup in de smaak zal vallen.

Gezonde zelfgemaakte hondenkoekjes

Dit zijn geweldige cadeaus voor vrienden die een nieuwe hond krijgen, misschien een hond die jarig is of misschien een leuk, buurvriendelijk gebaar om te delen met andere hondenouders in de buurt.

Zoals ik al eerder zei, de feestdagen zijn bijna aangebroken en waarom zouden de honden er niet bij mogen zijn? Voor al deze gelegenheden rol ik het deeg uit om deze leuke botvormpjes te maken om weg te geven als cadeautje.

Het is ook heel gemakkelijk en als je kinderen in huis hebt, is dit iets waar ze aan mee kunnen doen.

Hoe bewaren?

Omdat ik in een warmer, vochtiger klimaat woon, zou ik ze maar een paar dagen op het aanrecht bewaren en daarna tot 2 weken in de koelkast bewaren.

Als je in een koeler, minder vochtig klimaat woont, kun je deze traktaties in een schattige hondensnackpot ongeveer een week op het aanrecht bewaren.

Je kunt ze ook invriezen en er een paar per keer uithalen, wat ik meestal doe.

Deze traktaties blijven in een luchtdichte verpakking een paar dagen goed op het aanrecht. Als je ze in de koelkast bewaart, zijn ze minstens een paar weken houdbaar en in de vriezer zijn ze enkele maanden houdbaar.

Mijn oudere hond heeft een gevoelige maag en ik wil graag precies weten wat er in de traktaties zit die ik haar geef. Dit frisse adem hondenkoekjes recept helpt ook bij de spijsvertering, dus het is een dubbele winst.

Kijk eens naar dat lieve gezichtje. Ik maak deze voor haar omdat het me blij maakt en ongetwijfeld maakt het haar blij.

Ook, omdat ik die hondenmoeder ben. Er zijn er veel van ons, de mensen die gek zijn op hun honden. Ik draag het met trots.

Daar heb je het, vrienden. Een zelfgemaakt pompoen recept dat zeker zal aanslaan, het is goedkoop en het kan niet eenvoudiger zijn. Mijn taak zit er hier op!

Lees ook: