Duitse Herder Pitbull Mix Raseigenschappen en Verzorging

Duitse Herder Pitbull Mix - Een complete gids voor deze ongebruikelijke kruising

Duitse Herder Pitbull mix honden zijn aanhankelijk, loyaal, beschermend en toegewijd aan hun families. Een ontwerp kruising tussen een raszuivere Amerikaanse Pitbull Terrier en Duitse Herdershond, ze staan bekend als Duitse Sheppits, Shepherd Pits of Duitse Pits.

Deze moedige, zelfverzekerde honden zijn van nature beschermend en geweldige waakhonden. Hoewel er een stigma rust op hun neiging tot agressie, kan de Duitse Herder Pitbull mix vriendelijk zijn, mits ze goed gesocialiseerd worden, positief getraind, veel beweging krijgen en goed behandeld worden.

Moedig, speels en ongelooflijk beweeglijk, de voorouders van deze energierijke hybride waren intelligente werkrassen, die uitblonken in hoeden, bewaken, bull baiting en vechten. Het zijn nog steeds gewaardeerde werkhonden op ranches of boerderijen, maar ze passen goed in actieve gezinnen met oudere kinderen.

Inhoud

Duitse Herder Pitbull mix pups hebben veel socialisatie, training en beweging nodig. Ondanks hun korte vacht hebben ze regelmatig verzorging nodig en kunnen ze last hebben van verlatingsangst als ze alleen gelaten worden. Maar als je ze alles geeft wat ze nodig hebben, kan deze mix een geweldige metgezel zijn voor ervaren hondeneigenaren en ook voor werkhonden trainers.

Wat is een Duitse Herder Pitbull Mix?

De Duitse Herder Pitbull mix is soms bekend als de Shepherd Pit, Duitse Sheppit of Duitse Sheppit. Deze hybride is een Duitse Herder gekruist met een Amerikaanse Pitbull Terrier – discutabel, twee van de meest verkeerd begrepen hondenrassen die er zijn. Het is mogelijk dat deze pure rassen werden gekruist om de extreme loyaliteit en intelligentie van de Duitse herder te combineren met de krachtige bouw van de Pitbull om de ultieme werkhond te creëren.

 • Populariteit: Afname door verbod op Pitbulls
 • Doel: Waakhonden, gezelschap
 • Gewicht: 30 – 90 pond.
 • Temperament: Energiek, loyaal, kan agressief zijn

Duitse Herder Pitbull Mix - Een complete gids voor deze ongewone kruising

Duitse Herder Pitbull Mix Geschiedenis

De ouderrassen van deze kruising hebben een interessante oorsprong. Als lid van de herdersgroep werd de Duitse Herder ontwikkeld in de hoop de perfecte herders- en diensthond te creëren.

Vanwege het koude en natte Europese klimaat, moest de Duitse Herder zeer gehard zijn om lange dagen in vaak barre omstandigheden aan te kunnen. De Duitse Herder werd uiteindelijk erkend door de Amerikaanse Kennel Club (AKC) in 1908. In die tijd werd hij populair bij militair, politie- en dienstwerk.

De Pitbull, ook afkomstig uit Europa, komt uit Engeland, Ierland en Schotland. Vroege Bulldogs en Terriers werden gekruist om een atletische, gedurfde hond te creëren. Ze werden voornamelijk gebruikt voor de jacht.

Specifiek werden deze vroege “Pitties” gebruikt voor bull baiting, totdat het werd verboden in 1835. Dit is een praktijk waarbij de hond een stier, beer, of ander groot dier rond de kop greep. Hun krachtige kaken werden ontwikkeld om te grijpen, in plaats van te pijlen.

Zodra Pitbulls hun weg vonden naar de Verenigde Staten, werden ze algemeen gebruikt door boeren en ranchers om vee op te drijven, om te jagen, en als huisdieren. Vandaag de dag zijn Pitbulls nog steeds zeer behendige honden die uitstekende deelnemers zijn in behendigheid, gewicht trekken, en tracking tests.

Duitse Herder Pitbull Mix - Een complete gids voor deze ongewone kruising.

Leuke feiten over de Duitse Herder Pitbull Mix

Ondanks de populariteit van de Duitse Herder ouderhond van deze mix (iedereen van Tom Hanks tot Reese Witherspoon is gespot met dit schattige ras!), is de Duitse Herder Pitbull mix geen veel voorkomende hond. Dit komt deels omdat Pitbulls in bepaalde landen of staten verboden zijn. In het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld, is de Pitbull een verboden ras. De AKC erkent de Pitbull niet in haar register, maar de United Kennel Club erkende het ras formeel in 1898.

Duitse Herder Pitbull Mix - Een complete gids voor deze ongebruikelijke kruising

Hoe zien Duitse Herder Pitbull Mixen eruit?

Deze mix zal groot zijn met een gemiddelde lichaamsbouw en een vacht die in lengte varieert van kort tot lang, afhankelijk van hun ouders. Ze hebben een relatief lange snuit, donkere ogen, een lange staart en spitse oren.

Duitse Herder Pitbull Mix Grootte

De Duitse Herder Pitbull mix wordt waarschijnlijk een grote hond. U kunt verwachten dat een Duitse Herder-Pitbull kruising tot 17-24 inch lang wordt bij de schouder.

Als een hybride pup op zijn Duitse Herder ouder lijkt, dan kan hij tussen de 80 en 90 pond zwaar worden. Als ze meer lijken op hun Pitbull ouder, dan kunnen ze tussen de 30 en 60 pond worden.

Vachten en kleuren

Bij pups van gemengde rassen weet u niet zeker wat hun vachtlengte of kleur zal zijn. U kunt echter wel een schatting maken op basis van de kenmerken van de ouders en het algemene uiterlijk van de ouderrassen.

Bovendien kunnen hybriden meer op de ene ouder lijken dan op de andere, of ze kunnen een mooie mix van beide ouders lijken. Het is echt een dobbelsteenworp!

Bijvoorbeeld, als Shepherd Pitt pups meer de genen van hun Duitse Herder ouder erven dan die van de Pitbull, dan kunnen ze de stevige vacht en zwarte punten van de Herder hebben.

Of, als de puppies meer op een Pitbull lijken, dan kunnen ze uitkomen in vrijwel elke kleur of kleurencombinatie mogelijk!

Evenzo kan een Duitse Herder Pitbull mix de halflange dubbele vacht van de Duitse Herder erven (een zachte ondervacht onder een ruwe bovenvacht). Aan de andere kant kunnen ze de korte en enigszins stijve vacht van de Pitbull erven.

Verzorging en verharing

Als uw gemengde pup de dubbele vacht van de Duitse Herder erft, zal hij wekelijks geborsteld moeten worden en tijdens het verharingsseizoen wat meer. De korte en gladde vacht van de Pitbull kan echter slechts af en toe een borstelbeurt gebruiken.

Duitse Herders en Pitbulls

Duitse Herder Pitbull Mix Temperament

Helaas gaan zowel de Duitse Herder als de Pitbull gepaard met negatieve stereotypen. Beide rassen worden vaak geassocieerd met territoriale agressie en bijten, zowel van mensen als van andere honden.

Natuurlijk kun je bij gemengde rassen niet met veel zekerheid zeggen in hoeverre de nakomelingen van twee raszuivere honden op hun ouders zullen lijken. Dit geldt voor uiterlijk, gezondheid en temperament. Duitse Herder Pitbull mix pups zijn niet anders.

In dit geval is een grote zorg hoeveel van het temperament van de Pitbull de nakomelingen zullen erven. Laten we dus eerst eens kijken naar deze raszuivere ouderhonden afzonderlijk om te begrijpen welk temperament uw hond zou kunnen erven.

Pitbull en Duitse Herder

Zijn Duitse Herder Pitbull Mixen Agressief?

De Pitbull werd eerst gefokt om onverschrokken grote dieren aan te vallen en later om te werken, te jagen en te beschermen. Dit betekent dat ze sterk en wendbaar genoeg zijn om achter dieren als vee en varkens aan te gaan. Ook kunnen ze, indien nodig, een bewegend dier vastpakken en vasthouden met hun krachtige kaken.

Hierdoor is het mogelijk dat een Duitse Herder Pitbull mix de drang van de Pitbull ouder erft om andere dieren op te jagen of aan te vallen. Ze kunnen ook territoriaal zijn. Interessant is dat volgens een studie uit 2008 over hondenagressie, de meest voorkomende aanvallen op mensen werden toegeschreven aan teckels, chihuahua’s en Jack Russell Terriers.

Echter, meer dan 20% van de Pitbulls, Akita’s, en Jack Russell Terriers in de studie vertoonden vaker verhoogde niveaus van agressie tegenover vreemde honden. Bovendien hadden minder Pitbulls in de studie geprobeerd hun eigenaar of een vreemde mens te bijten dan degenen die in het verleden een vreemde hond hadden geprobeerd of aangevallen.

Hoewel deze bevindingen niet garanderen dat elke hond met Pitbull-bloed agressief gedrag zal vertonen, betekenen ze wel dat een goede socialisatie met andere honden en mensen absoluut noodzakelijk is als u van plan bent een Pitbull of een Pitbull-hybride te bezitten, bij voorkeur vanaf jonge leeftijd.

Zijn Duitse Herder Pitbull Mixen Beschermend?

Ten eerste worden Duitse Herdershonden vaak gebruikt als politie- en diensthonden. Dit geeft mensen soms de indruk dat Duitse Herders venijnig moeten zijn.

Echter, de veronderstelling dat alle Duitse Herders agressief zijn, de hele tijd, is gewoon niet waar, noch is het een eerlijke uitspraak over het ras. Honden die gebruikt worden bij de politie zijn zeer intelligent en goed getraind. Ze kunnen ook worden geconditioneerd om te reageren op een commando van hun geleider om aan te vallen. Maar dit betekent niet dat ze in het algemeen wreed zijn.

Ten tweede worden Duitse Herders gestereotypeerd als territoriaal en agressief tegenover vreemden in hun huis. Het is waar dat Duitse Herders werden gefokt als herders- en waakhonden. Dit maakte hen extreem toegewijd en trouw aan hun eigenaren en huis.

Samenvattend kan een territoriale hond agressie tonen naar vreemde mensen en dieren als ze het gevoel hebben dat hun huis in gevaar is.

Duitse Herder Pitbull Mix Socialisatie

Zoals we al eerder zeiden, kan een goede training en socialisatie met andere honden en mensen vanaf jonge leeftijd helpen voorkomen dat een puppy met Duitse Herder-afstamming op latere leeftijd agressief gedrag ontwikkelt.

Zoals bij elke hybride pup, kunnen Shepherd Pitt pups meer of minder lijken op één of beide ouderrassen. Daarom is het noodzakelijk om beide ouders te ontmoeten en ervoor te zorgen dat ze vriendelijke en ontspannen voorbeelden van hun rassen zijn. Elke Duitse Herder of Pitbull mix zal mogelijk meer agressie vertonen dan andere rassen.

Herder Pitt

Het trainen van uw Duitse Herder Pitbull Mix

Aangezien herderspitten bijzonder gevoelig zijn voor heupdysplasie, moet u extra voorzorgsmaatregelen nemen om te voorkomen dat uw hond zwaarlijvig wordt. Dit is vooral belangrijk als uw hond hypothyreoïdie in zijn genen heeft. U moet zorgen voor dagelijkse wandelingen, speeltijd en beweging buiten de lijn.

Daarnaast zijn zowel Pitbulls als Duitse Herders werkrassen die veel energie hebben. Het is daarom het beste om ze te houden waar ze kunnen spelen en rennen in een tuin. Ze zullen niet graag in een klein appartement leven of lange tijd in een hondenkrat doorbrengen.

Zoals eerder vermeld, moet uw puppy grondig gesocialiseerd worden vanaf de dag dat u hem thuisbrengt.

Duitse Herder Pitbull Mix Gezondheid en Verzorging

Erfelijke gezondheidsaandoeningen kunnen zowel bij honden van een gemengd ras als bij raszuivere honden voorkomen. Veel voorkomende voorbeelden zijn heup- of elleboogdysplasie, oogaandoeningen, gebitsaandoeningen, allergieën en huidirritaties. Afhankelijk van de ouderrassen zijn sommige gemengde honden extra vatbaar voor bovengenoemde aandoeningen, naast rasspecifieke aandoeningen. Het wordt aanbevolen om de Duitse Herder ouder van uw pup te testen op heup- en elleboogdysplasie. Pitbulls, in het bijzonder, worden vaak getroffen door de volgende gezondheidsproblemen:

 • Allergieën – Allergische reacties op pollen, schimmels en stof veroorzaken jeuk aan de voeten, buik, huidplooien en oren.
 • Heupdysplasie
 • Patellaire luxatie – Wanneer de knieschijf uit zijn plaats schiet terwijl de hond in beweging is.
 • Hypothyreoïdie en daaropvolgende droge huid – Wanneer de schildklier niet goed functioneert, waardoor een tekort aan schildklierhormoon ontstaat met als gevolg een droge huid en vacht, haaruitval, zwaarlijvigheid en soms gedragsveranderingen.
 • Zink-responsieve dermatitis – Droge, haarloze, sijpelende huid op het gezicht, de neus en/of voetzolen door een gebrek aan zinkabsorptie of een tekort aan zink in de voeding.
 • Neuronale Ceroïde Lipofuscinose – Progressieve zenuwbeschadiging die resulteert in zwakte van de benen en soms blindheid.
 • Progressieve Retinale Atrofie (PRA) – Een erfelijke aandoening waarbij achteruitgang van het netvlies leidt tot uiteindelijke blindheid.
 • Blaasstenen -Pitbulls kunnen Hyperuricosurie erven. De urine is te zuur, waardoor vaste massa’s neerslaan die blaasstenen of nierstenen worden genoemd (afhankelijk van waar ze ontstaan).
 • Parvo – Een virale infectie die braken, koorts en bloederige diarree veroorzaakt.

Duitse Herder Pitbull Mix Levensduur

De gemiddelde levensverwachting van een Duitse Herder is ongeveer 11 jaar. Ook de Pitbull leeft meestal tussen de 11 en 13 jaar. Dit betekent dat u kunt verwachten dat een Duitse Herder Pitbull mix ongeveer 11 of 12 jaar oud wordt.

Zijn Duitse Herder Pitbull Mixen Goede Gezinsdieren?

Als je een Duitse Herder Pitt hond overweegt, zul je de volgende tips willen overwegen voordat je besluit er een aan te schaffen.

Een Herder Pitt kan uitgroeien tot een grote hond met veel energie. Met de intelligentie en werklust van de Duitse Herder kunnen ze ook een beetje ondeugend zijn. Ze hebben een tuin of grote ruimte nodig om zichzelf te trainen, evenals meerdere wandelingen en speeltijd gedurende de dag.

Naast de energie-uitlaat is beweging ook belangrijk voor deze kruising vanwege de grote kans op het ontwikkelen van heupdysplasie. Dit gemengde ras heeft misschien niet veel verzorging nodig als het de korte vacht van de Pitty erft. Maar als hun vacht langer is zoals die van de Herder, dan zullen ze wekelijks geborsteld moeten worden en meer als ze verharen.

Zoals gezegd, raden wij aan jonge pups te socialiseren met vreemde mensen, kinderen en honden, gezien de aanleg van de Pitbull en de Duitse Herder voor territoriale agressie. Als gezinshond is deze kruising misschien niet ideaal voor huizen met jonge kinderen of andere honden.

Voors en tegens van het krijgen van een Duitse Herder Pitbull Mix

Elk ras heeft zijn voor- en nadelen. Hier is een korte samenvatting van wat je moet weten als je een Duitse Herder Pitbull mix overweegt.

Nadelen

 • Ouderrassen zijn geneigd territoriaal of agressief te zijn
 • Niet vriendelijk met onbekende honden
 • Hebben veel training en socialisatie nodig
 • vatbaar voor gezondheidsproblemen

Pros

 • Energiek en leuk
 • Zeer loyaal
 • Geweldige waakhonden
 • Niet zo duur als andere speciale hybride honden

Duitse Herder Pitbull Mix Adoptie

Omdat veel fokkers zich bezighouden met het fokken en verfijnen van raszuivere honden, is de kans groter dat je een Duitse Herder Pitbull mix pup of hond vindt bij een plaatselijk dierenasiel of humane samenleving. Dit is de goedkoopste optie. Maar als u het niet erg vindt om te betalen voor een speciale hybride hond, dan moet u er zeker van zijn dat u bij een gerenommeerde fokker koopt.

Het vinden van een Duitse Herder Pitbull Mix Puppy

Als je een fokker van hybride honden tegenkomt, dan kun je verwachten dat de kosten omhoog gaan met de waarde die de fokker hecht aan hun ouderdieren. Een Shepherd Pitt van een fokker kan in prijs variëren van $800 of meer.

Belangrijk is dat het genetisch testen van de ouderdieren u helpt om vast te stellen of een pup een bijzonder risico loopt om bepaalde ziekten te ontwikkelen. Op basis van hun afkomst zijn Shepherd Pitt honden bijzonder vatbaar voor het ontwikkelen van heupdysplasie, allergieën en huidaandoeningen.

Bovendien, als je op zoek bent naar een fokker om een Duitse Herder Pitbull mix pup te verkrijgen, dan moet je er een vinden die genetische testen gebruikt. Wees er zeker van dat de fokdieren goede heupscores hebben.

Zorg er daarom voor dat u uw fokker grondig doorlicht en vraag om een bewijs van testen voordat u een aankoop doet.

Opvoeden van een Duitse Herder Pitbull Mix Puppy

Breng je een nieuwe puppy mee naar huis? Dan heb je de perfecte naam nodig! Bekijk deze geweldige ideeën:

We hebben ook veel gratis gidsen om je op weg te helpen. Choosing The Perfect Puppy is een geweldig nieuw boek vol tips, inclusief gedetailleerde reviews van de populairste rassen. Uw nieuwe puppy-ervaring zou niet compleet zijn zonder de perfecte accessoires! Hier is onze lijst met aanbevolen benodigdheden en accessoires voor uw nieuwe pup.

De Duitse Herder Pitbull Mix vergelijken met andere rassen

Het kan vaak helpen om te vergelijken met soortgelijke rassen wanneer u beslist of dit de hond voor u is. De ouderhonden van dit gemengde ras passen misschien beter bij uw gezin.

Vergelijkbare rassen

Als alternatief zijn deze vergelijkbare gemengde rassen ook geweldige opties.

Duitse Herder Pitbull Mix Rassen Rescues

USA Rescues

UK Reddingen

Australië Reddingsacties

Canada Reddingen

Heeft u een verhaal te delen over uw Duitse Herder Pitbull mix? Laat dan hieronder een reactie achter en vertel ons er alles over.

Referenties en bronnen