Gestroomde Pitbull Rassen, Foto’s en Video’s

gestroomde pitbull

Brindle Pitbull honden hebben een donkere vacht met zwarte en tan vlekken. Het zijn stevige, gespierde honden met een korte vacht met donkere voeten en neuzen. Hun tijgergestreepte gestreepte vacht kan het grootste deel van hun lichaam bedekken, maar ze hebben vaak een grote witte vlek op hun borst en benen. Brindle Pitbull pups zijn intelligente, aanhankelijke, beschermende en loyale metgezellen, ondanks hun controversiële stierengevechten en vecht voorouders. Wanneer de meesten van ons verwijzen naar een gestroomde Pitbull hebben we het over een American Pitbull Terrier met een gestroomd patroon, maar de term kan ook worden toegepast op Staffordshire Bull Terriers, Mini Staffordshire Bull Terriers en Engelse Bull Terriers. Vandaag leren we alles over de gestroomde Pitbull. We vertellen hoe deze schattige vachttekening de persoonlijkheid, de eigenschappen, het gedrag of de trainbaarheid van uw hond kan beïnvloeden. Zo kunt u beslissen of een gestroomde hond het juiste nieuwe huisdier is voor uw gezin en levensstijl.

Inhoud

Uw gestroomde Pitbull zal veel socialisatie nodig hebben vanaf het moment dat hij thuiskomt, om hem te helpen zich gelukkig en veilig te voelen bij vreemden. Ze hebben ook baat bij positieve versterkingstraining en veel beweging per dag. Brindle Pitbull honden hebben ook veel baat bij een actief huis, waar ze het grootste deel van de dag bij hun familie kunnen zijn. Dit helpt destructief gedrag zoals kauwen en verlatingsangst te voorkomen. Met de juiste socialisatie en training zijn ze zeer geschikt voor het leven als gezinshuisdier.


Wat is een gestroomde Pitbull?

Pitbull is de algemene naam voor een hondenras dat ofwel de American Staffordshire Terrier ofwel de American Pit Bull Terrier wordt genoemd.

De term gestroomd wordt gebruikt om de kleur van de vacht van een hond te beschrijven. Gestroomde aftekeningen op een hond zijn over het algemeen samengesteld uit afwisselende strepen van rood/geel haar en zwart/bruin haar. Mooie gestroomde patronen zijn onregelmatig en variëren van hond tot hond, waarbij sommige meer lijken op tijgerstrepen en andere op zachte wervelingen.

Naast de Pitbull, zijn andere rassen die vaak gestroomde aftekeningen hebben onder andere de Greyhound, Boxer, en Franse Bulldog. De gestroomde vachtkleur is wat in de genetica bekend staat als een fenotype. Een fenotype is een waarneembare fysieke eigenschap die wordt beïnvloed door de genetica van een dier. Het tabby vachtpatroon van een kat is een soortgelijk fenotype!

Waar komen gestroomde Pitbulls vandaan?

De gestroomde Pitbull vindt zijn oorsprong enkele eeuwen terug in Engeland, toen Bulldogs en Terriers werden gekruist om een sterke, dappere hond te creëren die werd gebruikt in sporten als bull-baiting.

Pitbull type honden kwamen naar Amerika in de jaren 1800 en deze honden werden uiteindelijk het moderne ras dat we nu kennen. Ze waren vele jaren gewone familie huisdieren, maar daalden in populariteit in het midden van de vorige eeuw.

De reputatie van de Pitbull als een toegewijd familie huisdier leed onder het feit dat sommige onverantwoordelijke eigenaren het ras gebruikten voor hondengevechten. Met het aanpakken van illegale hondengevechten hebben fans van de Pitbull hard gewerkt om het publiek voor te lichten over dit verkeerd begrepen ras.

Soorten gestroomde Pitbull

Pitbull rassen

Er zijn verschillende soorten gestroomde Pitbulls. De American Kennel Club erkent vele gestroomde vachtkleur variaties in de American Staffordshire Terrier. Ze zijn zwart, blauw, blauw fawn, bruin, fawn, lever, en rood.

Een gestroomde Pitbull kan ook gestroomde “points” hebben. Puntkleuring bij een dier is wanneer het lichaam een lichte kleur heeft en de uiteinden (oren, staart, voeten, enz.) een donkerder vacht hebben. De aftekeningen van een Siamese kat zijn een voorbeeld van points.

Wat is een omgekeerd gestroomde Pitbull? Er is een type gestroomde kleuring dat “reverse brindle” wordt genoemd. Bij een normale gestroomde hond is de lichtere kleur prominenter aanwezig dan de donkere kleur.

Bij een reverse brindle is de donkerder kleur dominant, waardoor de hond een veel donkerder algemene vachtkleur krijgt. Een zogenaamde black brindle Pitbull is meestal een reverse brindle, met de zwarte strepen veel prominenter dan de andere kleur van de vacht. Laten we de verschillende variëteiten van de gestroomde Pitbull Terrier eens nader bekijken.

Blauwneus gestroomde Pitbull

Blauw is een populaire kleur voor liefhebbers van de gestroomde Pitbull hond. De blauw gestroomde Pitbull, ook bekend als de blue nose brindle Pitbull, heeft een zacht blauw/grijze kleuring in zijn vachttekening. Meestal wordt het blauw afgewisseld met een andere kleur, vaak lichtbruin. De blauw gestroomde Pit kan ook wat wit hebben, bijvoorbeeld op de voeten en de borst.

Een blauw gestroomde Pitbull wordt vaak een “blue nose brindle” genoemd. De naakte huid op de neus van een blue nose hond (vaak neusleer genoemd) is blauwgrijs van kleur. Deze kleur neus wordt door liefhebbers van de blue brindle Pitbull vaak verkozen boven een rode neus.

Veel mensen zijn geïnteresseerd in een blauwneus gestroomde Pitbull die ook blauwe ogen heeft. Het is mogelijk dat een blue brindle blauwe ogen heeft, maar een donkere oogkleur zoals bruin komt over het algemeen meer voor bij Pitbulls.

Zuiver witte Pitties kunnen blauwe ogen hebben, maar het is nog steeds een zeldzame oogkleur bij de meeste hondenrassen.


Red Nose Brindle Pitbull

Wat is een roodneus gestroomde Pitbull en is dat hetzelfde als een rood gestroomde Pitbull? Net als de blue brindle kan rood verwijzen naar zowel de kleur in de gestroomde aftekening van de vacht als naar het neusleer van de hond.

De vacht van een rood gestroomde Pitbull is een zacht, verdund rood gecombineerd met een andere kleur, vaak fawn, wat een van de andere erkende vachtkleuren is. Sommige zijn helemaal gestroomd en sommige kunnen witte aftekeningen hebben op gebieden zoals de voeten en de borst.

Een roodneus gestroomde heeft de rood gestroomde vacht en rood neusleer dat nauw aansluit bij de vacht. Zwart neusleer komt veel voor, maar is niet zo gewild als rood bij liefhebbers van de rood gestroomde Pitbull.

Brindle pitbull puppy slapend

Gestroomde Pitbull Temperament

Sommige mensen beweren dat de verschillende soorten vachtkleuren de persoonlijkheid van een gestroomde Pitbull kunnen beïnvloeden. Dit wordt niet ondersteund door de wetenschap, en hondenexperts zeggen dat een goede training de sleutel is tot het gedrag van een hond.

Sommige fokkers kunnen proberen een verband te leggen tussen persoonlijkheid en vachtkleur. Bijvoorbeeld, een fokker van vechthonden zou kunnen proberen te selecteren op zwarte kleur en agressief temperament. Maar training en socialisatie zijn veel betere voorspellers van persoonlijkheid dan vachtkleur.

Zijn gestroomde Pitbulls Agressief?

Alle hondenbezitters moeten zich bewust zijn van het risico van hondenbeten en hoe ze te voorkomen, vooral als uw hond in de buurt van kinderen komt. Sommige onderzoeken naar verwondingen door hondenbeten hebben aangetoond dat pitbullbeten tot ernstiger verwondingen leiden dan beten van andere hondenrassen.

Jonge kinderen lopen vooral risico op ernstige bijtwonden in het hoofd, de nek en het gezicht. Dit komt zowel door hun kleine omvang en korte gestalte, als door een gebrek aan kennis over hondengedrag.

De sleutel tot preventie van hondenbeten is opvoeding en toezicht. Kinderen die met honden omgaan, moeten leren hoe ze zich in hun omgeving moeten gedragen en hoe ze de waarschuwingssignalen in de lichaamstaal van een hond kunnen herkennen.

Hondenbezitters moeten toezicht houden op hun dieren, vooral als ze in de buurt van kinderen zijn. Sommige deskundigen beweren dat castratie en sterilisatie ook helpen het risico op beten te verminderen. Sommige recente studies suggereren echter dat het omgekeerde waar is Het belangrijkste element van bijtpreventie is een goede training. Dit is wat u moet weten.

Brindle Pitbull Training

Als u een gestroomde Pitbull pup koopt bij een fokker, wees dan voorbereid om meteen te beginnen met het trainings- en socialisatieproces. De beste vorm van training bestaat uit positieve versterking. Positieve versterking maakt gebruik van beloningen om goed gedrag te benadrukken.

Trainingsmethoden die fysieke straffen of harde dwangmaatregelen inhouden, mogen nooit op een hond worden toegepast. Maar ze kunnen vooral gevaarlijk zijn bij honden met een hoge weerstand tegen pijn en een krachtige beet. Dit omvat alle bull terrier rassen.

Een op deze negatieve manier getrainde hond kan zijn frustratie kanaliseren in agressief gedrag zoals snauwen en bijten.

Als u geen ervaren hondeneigenaar bent, neem uw puppy dan zeker mee naar formele hondengehoorzaamheidslessen die de positieve bekrachtigingsmethode gebruiken. Vergeet niet om uw hond ook te laten wennen aan het gedrag van jonge kinderen.

Gestroomde Pitbull Gezondheid

Hebben gestroomde Pitbulls gezondheidsproblemen waar potentiële eigenaren vanaf moeten weten? Zoals veel hondenrassen kan de Pitbull lijden aan enkele genetische gezondheidsaandoeningen.

De AKC vermeldt het volgende voor het ras American Staffordshire Terrier: heupdysplasie, hartkwalen, huid- en vachtallergieën, en een neurologische ziekte genaamd cerebellaire ataxie.

Er is een genetische test beschikbaar die u kan vertellen of een hond getroffen is door ataxie of drager is van het defecte gen. Gerenommeerde fokkers voeren genetische tests uit op hun honden, beheren het fokken om de incidentie van de ziekte te verminderen en informeren klanten over de gezondheid van de afstamming van hun puppy.

Gerenommeerde fokkers moeten ook de ouders van uw puppy screenen op heupdysplasie en andere gewrichtsproblemen. De Orthopedic Foundation for Animals bekijkt röntgenfoto’s en beoordeelt elke hond op een schaal van uitstekend tot ernstig, en geeft uw fokker de gecertificeerde resultaten.

De fokker van uw gestroomde Pitbull pup kan u een soort “gezondheidsgarantie” geven wanneer u een hond koopt. Gezondheidsgaranties zijn goed om te controleren of uw puppy door een dierenarts is onderzocht en ingeënt, maar zorg ervoor dat u niet alleen op een garantie vertrouwt.

De beste manier om de gezondheid van uw puppy te verzekeren is om na te gaan of uw fokker zijn honden test op ziekten die bij het ras horen. Uw fokker moet u het bewijs kunnen tonen dat honden in de voorouders van uw puppy zijn getest op zaken als dysplasie en hart- en oogproblemen.

Reddings Pitbulls

Kies uw puppy verstandig. Pogingen om een volwassen pitbull uit een reddingscentrum te rehabiliteren kunnen het beste worden overgelaten aan ervaren hondenhandelaars.

Wat voor training heb je nodig als je een volwassen gestroomde Pitbull adopteert uit een dierenasiel of reddingsgroep? Het onvermogen om om te gaan met gedragsproblemen van honden is een van de belangrijkste redenen waarom eigenaren hun honden afstaan aan asielen. Pitbulls worden vaak afgestaan aan asielen vanwege gedragsproblemen.

Sommige studies hebben aangetoond dat deze honden vaak vanaf jonge leeftijd verkeerd zijn opgeleid en behandeld. Het gebruik van op straf gebaseerde training en dwangmiddelen (zoals wurgkragen) zijn hier voorbeelden van.

Reddingshonden met gedragsproblemen kunnen worden gerehabiliteerd met goede training en socialisatie. Sommige geredde vechthonden eindigen als geliefde huisdieren. Maar dit is een taak voor een ervaren eigenaar.

Gestroomde Pitbull Puppies

Hoe kies je de juiste gestroomde Pitbull puppy? Je bezoekt een fokker en ziet een heel nest schattige puppies…hoe kies je de perfecte voor je gezin?

Zorg ervoor dat je een lokale fokker kiest die persoonlijk bezoek van potentiële kopers verwelkomt. Een persoonlijk bezoek met het hele nest is een geweldige manier om een speelse, actieve pup te kiezen in plaats van een te timide of agressieve hond.

De persoonlijkheid van een puppy moet goed passen bij de algehele persoonlijkheid van uw huishouden. Het is een goed idee om een puppy te kiezen die qua grootte of temperament niet afwijkt van de rest van het nest.
Zorg ervoor dat u één op één tijd doorbrengt met de puppy die u kiest. Observeer hoe de pup reageert op de behandeling en doe een gezondheidscontrole van de ogen, oren, mond, achterkant en buik.

Bij rassen als de gestroomde Pitbull kunt u de puppy in uw handen laten knabbelen om een gevoel te krijgen voor wat deskundigen soms “kaakcontrole” noemen. Sommige pups zullen overprikkeld raken en sommige zullen stoppen met bijten als ze denken dat ze u pijn doen.
Een pup die de gevolgen van bijten begrijpt, zal eerder uitgroeien tot een volwassene die zachtaardig kan spelen met mensen en andere dieren en daarbij een goede kaakbeheersing uitoefent.

Bedenk dat het zelfs voor deskundigen moeilijk is om het toekomstige temperament van een acht weken oude pitbull pup in te schatten. Uw beste gids bij een bezoek zal het temperament van de ouders zijn. En dit is een ras waarbij het bijzonder belangrijk is om beide ouders te ontmoeten als dat mogelijk is. U moet nooit overwegen een pup te kopen zonder tijd met de moeder door te brengen.

Gestroomde Pitbull Fokkers

We zeggen dit niet vaak op de Happy Puppy Site, maar omdat sommige hondenfokkers nog steeds af en toe honden produceren voor gevechten, of uit vechtlijnen, is de veiligste handelwijze bij het kopen van een pup met een krachtige beet, te zoeken naar een fokker die pups heeft geproduceerd voor de showring.

Deze honden zullen voor het grootste deel zijn opgevoed uit generaties van honden die zich graag laten hanteren door vreemden. En met een sterke nadruk op goed temperament. Deze voorzorgsmaatregel geldt ook voor andere rassen die bij een beet ernstig letsel of de dood kunnen veroorzaken.

Bij het zoeken naar beschikbare gestroomde Pitbull pups, zul je online veel advertenties voor pups zien. Wees zeer voorzichtig bij het bekijken van online advertenties.

Een gestroomde Pitbull vinden

Veel pups die gefokt worden in grootschalige operaties genaamd puppy mills worden online geadverteerd. De AKC houdt een register bij van Amerikaanse Staffordshire Terrier fokkers. De officiële Staffordshire Terrier Club of America heeft ook een register van aangesloten fokkers.

Als u een website ziet die “Pitbull” puppies aanbiedt, ga dan voorzichtig te werk. Gerenommeerde fokkers gebruiken de volledige rasnaam (of een verkorte versie zoals “AmStaff”) en niet het algemene “Pitbull”.

Een andere rode vlag is als een website beweert dat ze de grootste Pitbulls fokken, of XXL Pitbulls. Veel van deze sites hebben foto’s van grote, overdreven gespierde honden die in niets lijken op de rasstandaard.

Kopers die geïnteresseerd zijn in een specifieke kleur gestroomde Pitbull moeten contact opnemen met gerenommeerde fokkers en op hun hoede zijn voor online advertenties die de nadruk leggen op kleur en grootte. Gerenommeerde fokkers plaatsen foto’s op hun websites, zodat u de kleuren van hun fokdieren en eerdere nesten kunt zien.

De gemiddelde gestroomde Pitbull prijs van een gerenommeerde fokker kan variëren van $ 800 tot $ 1.000 of meer, afhankelijk van de reputatie van de fokker en de geografische locatie.

Pas op voor ongewoon laag geprijsde pups, want die kunnen afkomstig zijn van puppyfabrieken en zullen je uiteindelijk veel meer kosten aan veterinaire uitgaven op lange termijn.

Gestroomde Pitbull Mix Rassen

Uw plaatselijke asiel heeft veel honden van gemengde rassen, waaronder Pitbull mixen, beschikbaar voor adoptie. Een Pitbull kan gekruist worden met elk ander hondenras, en een Pitbull mix kan puur toevallig ontstaan als twee ongewijzigde honden toevallig paren.

Sommige gestroomde Pitbull mixen zijn het resultaat van een geplande kruising van een raszuivere Pitbull met een andere raszuivere hond. Enkele van de meest populaire van deze mixen zijn Pitbull gekruist met Labrador Retriever, Boxer, Catahoula Leopard Dog, Duitse Herder, of Husky.

De meeste gestroomde Pitbull mixen zijn grote tot middelgrote honden, afhankelijk van het andere gebruikte ras. Zelfs Pitbulls gekruist met kleinere honden zoals Corgis of Chihuahuas hebben de neiging om tussen de 20 en 60 pond te wegen, afhankelijk van het geslacht van de hond en welke raskenmerken dominant zijn.

Elke hond van een gemengd ras kan elke combinatie hebben van de fysieke kenmerken en persoonlijkheidskenmerken van beide rassen. Vergeet niet dat de uitkomst van een kruising onvoorspelbaar kan zijn, en dat alle honden individuen zijn.

Is een gestroomde Pitbull de juiste hond voor mij?

Als u geïnteresseerd bent in een beroemde loyale en dappere metgezel, kan de gestroomde Pitbull de perfecte hond voor u zijn. Gestroomde Pitbulls zijn er in een breed scala van prachtige vachtpatronen en kleuren. In veel gevallen past de kleur van hun neus ook bij hun vacht.

De reputatie van de Pitbull als felle hond is grotendeels onterecht. Pitties die van pup af aan goed getraind zijn, zijn toegewijde huisdieren. Hoewel de meesten zeer liefdevol en beschermend zijn tegenover kinderen, is het belangrijk om kinderen te leren hoe ze veilig met alle honden kunnen omgaan.

Wees bereid om veel tijd met uw gestroomde pitbull pup door te brengen en hem de eerste maanden overal mee naartoe te nemen. Vroege en toegewijde training en socialisatie zijn belangrijk voor elke hond, maar vooral voor een sterk gebouwd ras als de Pitbull.

In het algemeen is dit een goed ras voor ervaren hondeneigenaren, of nieuwelingen die bereid zijn professionele trainingshulp te krijgen.

Als u op het juiste moment in uw leven bent om uw hart te openen voor een van deze nobele en majestueuze honden, zult u voor altijd een fan zijn!

Een fascinerende gids voor de gestroomde pitbull

Lees meer

Referenties

  • Kerns et al. “Linkage and Segregation Analysis of Black and Brindle Coat Color in Domestic Dogs.” Genetica, 2007.
  • Bini et al. “Mortality, Mauling, and Maiming by Vicious Dogs.” Annals of Surgery, 2011.
  • Campos Pinto et al. “Craniocerebral Injuries from Dog Bites.” Arquivos de Neuro-Psiquiatria, 2008.
  • Kwan en Bain. “Owner Attachment and Problem Behaviors Related to Relinquishment and Training Techniques of Dogs.” Journal of Applied Animal Welfare Science, 2013.
  • Farhoody en Zink. Behavioral and Physical Effects of Spaying and Neutering Domestic Dogs (Canis familiaris) 2010.