Duitse Herder Mix: 25 Populaire en 6 Zeldzame Kruisingshonden

duitse herder mix ras

Duitse Herder mix rassen zijn actief, intelligent, aanhankelijk en gemakkelijk te trainen. Ze komen in een enorm scala van gewichten en hoogtes, afhankelijk van het ras waarmee een raszuivere Duitse Herder werd gekruist. Duitse Herder mix honden zijn waarschijnlijk beschermend, hebben waakhond instincten, en doen het het beste met veel socialisatie. Vandaag kijken we naar tientallen geweldige Duitse Herder mix rassen, en helpen u beslissen welke het beste is voor uw gezin en levensstijl. We houden rekening met hun grootte, uiterlijk, verzorging, verharing en verzorgingsbehoeften. Evenals hun persoonlijkheid, gedrag, gezondheid en levensduur.

Als u de beste eigenschappen van uw twee favoriete rassen wilt combineren, kunt u misschien beter kiezen voor een kruising. Laten we eens kijken naar de meest populaire Duitse Herder mix rassen, plus een paar zeldzamere kruisingen waar je misschien nog niet van gehoord hebt!


Wat is een Duitse Herder Mix?

Een Duitse Herder mix is elke hond met één Duitse Herder ouder en één ouder van een ander zuiver ras. Of ze zijn een tweede generatie Herder mix, dus hun ouders of eventuele grootouders zijn een combinatie van een Duitse Herder en een ander hondenras.

Het doel van het mengen van een Duitse Herder met een andere hond is vaak om een bepaald uiterlijk toe te voegen aan hun karakteristieke temperament, om een volledige Duitse Herder in een kleiner meer handelbaar lichaam te stoppen, of om het uiterlijk te behouden maar hun temperament wat vriendelijker en gezelliger te maken.

Wat je wilt bereiken bij het mengen van een Duitse Herder met een andere hond zal je leiden naar de rasmix die je wilt. Maar er zijn er ontzettend veel om uit te kiezen, en de resultaten in termen van uiterlijk, verzorging, gedrag en persoonlijkheid zijn niet altijd wat je je voorstelt.

duitse herder mix rassen

25 Populaire Duitse Herder Mengsels

We gaan ons vandaag richten op 25 van de top Duitse Herder mix honden. Je kunt naar beneden scrollen om ze allemaal te bekijken, of klik op de links hieronder om direct door te gaan naar de kruising die je niet kunt wachten om te ontmoeten.

 1. Shepsky – Duitse Herder Husky Mix
 2. Gouden Herder – Duitse Herder Golden Retriever Mix
 3. Sheprador – Duitse Herder Labrador Mix
 4. Duitse Sheppit – Duitse Herder Pitbull Mix
 5. Corman Herder – Corgi Duitse Herder Mix
 6. Shepweiler – Duitse Herder Rottweiler Mix
 7. Shollie – Duitse Herder Border Collie Mix
 8. Duitse Australische Herder – Herder Australische Herder Mix
 9. Shepadoodle – Duitse Herder Poedel Mix
 10. Doberman Shepherd – Duitse Herder Doberman Mix
 11. Chihuahua Herder – Duitse Herder Chihuahua Mix
 12. Beagle Herder – Beagle Duitse Herder Mix
 13. Grote Herder – Duitse Dog Duitse Herder Mix
 14. Mechelaar X – Belgische Mechelaar Duitse Herder Mix
 15. Duitse Herder Heeler – Blauwe Heeler Duitse Herder Mix
 16. Shepra Chow – Duitse Herder Chow Mix
 17. Germanees – Grote Pyreneeën Duitse Herder Mix
 18. Akita Herder – Akita Duitse Herder Mix
 19. Boxer Herder – Duitse Herder Boxer Mix
 20. Shollie – Duitse Herder Collie Mix
 21. Duitse Pomeriaan – Pomeriaan Duitse Herder Mix
 22. Teckel Herder – Duitse Herder Teckel Mix
 23. Shug – Duitse Herder Mopshond Mix
 24. Duitse Herder Terriër Mix
 25. Herder Inu – Shiba Inu Duitse Herder Mix

Duitse Herder Mix Rassen

Het is belangrijk om te onthouden dat gemengde rassen nogal onvoorspelbaar kunnen zijn. Sommige kunnen meer op hun Duitse Herder ouders lijken, en andere meer op het andere gebruikte ras. De eigenschappen die ze erven zullen volkomen willekeurig zijn, dus zorg ervoor dat je blij bent met welke combinatie dan ook!

1. Duitse Herder Husky Mix

De gerberische shepsky

Liefkozend bekend als de Gerberische Shepsky, de Duitse Herder Husky mix weegt meestal meer dan 40 pond als hij eenmaal volwassen is en heeft een dikke dubbele vacht.

Een paar hebben zelfs opvallende blauwe ogen, maar deze eigenschap is niet gegarandeerd! Deze mix is intelligent, trouw en kan behoorlijk vocaal zijn. Als u van poetsen houdt en een grote hond wilt met een wolfachtig uiterlijk, is dit misschien het huisdier voor u.

2. Duitse Herder Golden Retriever Mix

De Duitse Herder Golden Retriever mix of Golden Shepherd is een intelligent en trouw familie huisdier.

Het mengen van een herdersras met een sportief ras levert vaak een hond op die het potentieel heeft om zowel coöperatief als trainbaar te zijn. De persoonlijkheid van de Golden Shepherd kan neigen naar de vriendelijke aard van de Golden Retriever of de meer gereserveerde aard van de GSD.

3. Duitse Herder Lab Mix

sheprador

De prachtige hond hierboven is een Duitse Herder Lab mix ook bekend als een Sheprador of Labrashepherd. Deze mixen kunnen energieke en vriendelijke metgezellen zijn.

Als een andere hond met een dikke dubbele vacht, is de Sheprador een ras dat meer dan 50 pond weegt en dat uw stofzuiger op de proef zal stellen.

4. Duitse Herder Pitbull Mix

duitse herder pitbull mix

Pitbull Duitse Herder mixen zijn waarschijnlijk loyale, krachtige kortharige honden met een gewicht van meer dan 30 pond.

Elk van de 5 Pitbull rassen kan worden gebruikt voor deze mix. Maar de American Pitbull Terrier is de meest voorkomende kandidaat. Beide rassen hebben bewakingsneigingen en dit is een kruising die met zorg moet worden overwogen.

5. Duitse Herder Corgi Mix

Corgi Duitse Herder mix

Zowel de Corgi als de GSD zijn honden die gefokt zijn om met vee te werken. De Corgi met vee, en de Herder met schapen. Beide zijn intelligente rassen, dus Corgi German Shepherd mixen moeten een levendige geest hebben.

Er zijn echter enkele serieuze gezondheidsproblemen te overwegen. Corgi’s lijden aan rugproblemen door hun verkorte poten, en de meeste gezondheidsdeskundigen zijn het erover eens dat het doorgeven van het gen voor dwerggroei geen goed idee is.

6. Duitse Herder Rottweiler Mix

Rottweiler mix

Een mix met verschillende namen, van Shottie tot Shepweiler, Rottie Shepherd en meer. Dit is een grote hond, die meer dan 50 pond weegt, met een groot hart.

Dit is een andere mix tussen twee bewakingsrassen. Dus, als je Duitse Herder mix pups koopt met een Rottweiler ouder, moet je ijverig zijn in de socialisatie. Gehoorzaamheidstraining is ook een must.

7. Border Collie Duitse Herder Mix

Shollie

Een mix tussen een herdershond en een andere herdershond betekent een zeer slimme pup! Herdersrassen zijn gemakkelijk te trainen, maar kunnen gereserveerd en veeleisend zijn tegenover vreemden.

De Shollie heeft waarschijnlijk veel energie. Dit ras is dus geen goede keuze voor gezinnen die een schoothondje willen!

8. Duitse Herder Australische Herder Mix

Australische Herder mix

De Duitse Herder-Australische Herder mix is een andere populaire kruising tussen twee herdersrassen.

Net als de meeste herdershonden is de Duitse Australische Herder intelligent en trouw. Veel Duitse Australische Herders hebben een mooie vacht en wegen tussen de 30-50 pond.

9. Duitse Herder Poedel Mix

Shepadoodle

Poedelmixen zijn razend populair, deels vanwege hun schattige uiterlijk. En deels omdat sommige mensen met allergieën hun krullende vacht makkelijker vinden om mee te leven. Niet alle poedelmengsels zijn echter hypoallergeen, dus vertrouw er niet op!

De Duitse Herder Poedel mix is ook bekend als de Shepadoodle. De vacht van de Shepadoodle kan sterk variëren, maar allen hebben een vrij intensieve en regelmatige verzorging nodig. Als de mix meer lijkt op de GSD ouder, zullen ze nog steeds vaak verharen en veel verzorging nodig hebben.

10. Duitse Herder Doberman Mix

Duitse Herder Doberman mix

De Duitse Herder Doberman-mix heeft vaak een kenmerkende zwartbonte vacht. De Doberman Pinscher heeft van nature slappe oren en dit schattige uiterlijk is typisch voor het oortype wanneer honden met slappe oren worden gekruist met honden met stekels.

Intelligent en trainbaar, zal de Duitse Herder Doberman mix waarschijnlijk sterke bewakingsinstincten hebben.

11. Duitse Herder Chihuahua Mix

Duitse Herder Chihuahua mix

De Duitse Herder Chihuahua mix is meestal een kleine tot middelgrote hond met een korte handelbare vacht.

Het is niet de meest voorkomende mix, omdat er praktische uitdagingen zijn bij het paren van twee honden van zo’n verschillende grootte!

12. Duitse Herder Beagle Mix

Duitse Herder Beagle Mix

Beagles behoren tot de groep van jachthonden. De Duitse Herder Beagle mix kan iets uitdagender zijn om te trainen dan een herdersras, maar kan nog steeds een geweldig huisdier zijn.

Met een gewicht tussen 20 en 50 pond is deze mix meestal een middelgrote, kortharige hond.

13. Duitse Dog Duitse Herder Mix

Duitse herder mix

Het zal u niet verbazen dat een Duitse Herder Duitse Dog Mix waarschijnlijk een grote hond is. Niet alle mixen zijn groter dan de kleinere ouder, maar de meeste zullen qua grootte ergens tussen de moeder en de vader in liggen.

De kortharige Duitse Dog of Shepherdane zal waarschijnlijk meer dan 60 pond wegen en veel ruimte nodig hebben.

14. Belgische Mechelaar Duitse Herder Mix

belgische malinois duitse herder mix

De Belgische Mechelse Duitse Herder mix is waarschijnlijk energiek, intelligent en alert. Beide ouderrassen staan bekend als zeer trouw, dus het is belangrijk om deze Duitse Herder mix pups goed te socialiseren om agressie te voorkomen.

Deze ouderrassen zijn veel voorkomende kandidaten voor politiehonden, dus ze kunnen heel goed tegen training.

15. Duitse Herder Blauwe Heeler Mix

blue heeler german shepherd mix

De ouders van de Duitse Herder en de Blue Heeler mix staan beide bekend als energiek, alert en zeer hardwerkend.

Dit gemengde ras is niet voor bangeriken! Ze hebben veel beweging nodig om al die energie te verbranden, en zijn het gelukkigst met een klusje. U kunt deze kruising ook vinden onder de naam Australian Cattle Dog German Shepherd mix.

16. Duitse Herder Chow Mix

Duitse Herder Chow Mix

De Duitse Herder Chow Mix is meestal een middelgrote hond met veel vacht!

U moet regelmatig tijd uittrekken voor de verzorging van een Chow Shepherd om klitten te voorkomen. Een volwassen hond kan tussen de 30-60 pond wegen.

17. Grote Pyreneeën Duitse Herder Mix

grote pyreneeën duitse herder mix

De Grote Pyreneeën Duitse Herder mix resulteert vaak in een grote hond die meer dan 100 pond kan wegen als hij volwassen is. Ze hebben een zeer pluizige vacht die regelmatig moet worden geborsteld om hem knopenvrij te houden.

Deze honden hebben vanaf jonge leeftijd veel socialisatie en training nodig om het beste temperament aan te moedigen.

18. Akita Duitse Herder Mix

Duitse Herder Akita mix

De Akita is een groot krachtig ras met sterke bewakingsneigingen. De Duitse Herder Akita mix moet goed worden gesocialiseerd als pup, zal waarschijnlijk meer dan 60 pond wegen en heeft een mooie diepe dichte vacht.

Deze combinatie zal veel verzorging nodig hebben om hun vacht gezond en schoon te houden. Bovendien is dit een hond die goed getraind moet zijn en altijd onder controle van een volwassene moet staan. Door hun grootte kunnen ze gemakkelijk mensen of kleine dieren pijn doen zonder dat het hun bedoeling is.

19. Duitse Herder Boxer Mix

boxer hondenmixen

De Duitse Herder Boxer mix is meestal energiek, intelligent en speels. Deze puppy van een gemengd ras is meestal bruin van kleur en kan zwarte aftekeningen hebben.

Ze hebben een korte, dikke vacht die regelmatig verzorgd moet worden.

20. Duitse Herder Collie

Duitse Herder Collie mix

Een andere populaire kruising tussen twee herdersrassen de Duitse Herder Collie mix is ook een slimme en trainbare hond. Ook soms bekend als een Collie Shepherd, zijn dit vaak mooie en zeer behendige honden.

Dit gemengde ras zal waarschijnlijk een lange, dikke vacht hebben die veel regelmatige verzorging nodig heeft. Als zeer intelligente mix zullen ze ook het gelukkigst zijn als ze een taak te doen hebben. Ze kunnen zich gemakkelijk vervelen, wat kan leiden tot destructief gedrag.

21. Duitse Herder Pomeriaan Mix

Duitse Herder Pomeriaan mix

Pomeriaan mixen zijn erg populair op het moment. Veel verzorging nodig voor die mooie vacht! Pomeranians zijn kleine hondjes en net als de eerder genoemde Chihuahua-kruising levert het fokken met Duitse Herder-Pomeranians praktische problemen op.

Doelbewuste fok wordt meestal bereikt via kunstmatige inseminatie en er kunnen hoge prijzen worden gevraagd voor Pomeranian mix pups. Als volwassene heeft deze mix een dikke vacht, hoewel de kleur die ze erven kan variëren.

22. Duitse Herder Teckel Mix

 Teckel Mix

De Duitse Herder Teckel mix is een vrij ongewone mix die vrij lastig te fokken kan zijn dankzij de verschillende rasgroottes. Het is waarschijnlijk dat deze kruising groter zal zijn dan zijn teckelouder, maar hij kan de kortere poten hebben die bij het ras horen.

Kleuren en vachttypes zullen variëren afhankelijk van het type Doxie ouder dat u gebruikt. Deze mix moet goed gesocialiseerd worden om agressie te voorkomen.

23. Duitse Herder Mopshond Mix

De Shug

De Mopshond lijdt aan ernstige gezondheidsproblemen, voornamelijk in verband met zijn afgeplatte gezicht. De meeste Mopshond mixen zijn een verbetering ten opzichte van de Mopshond ouder, omdat ze een langere schedel hebben. Hetzelfde kan niet altijd gezegd worden van de andere kant van de familie.

De Duitse Herder Mopshond mix of Shug, is waarschijnlijk een kleine hond van minder dan 30 pond met een korte vacht. Als de neus vrij kort is, kan de Shug gevoelig zijn voor oververhitting bij warm weer, evenals voor andere problemen.

24. Duitse Herder Terrier Mix

duitse herder terrier mix

Een Duitse Herder Terrier mix kan sterk variëren van hond tot hond, afhankelijk van welke terrier ouder u gebruikt. Ze variëren sterk in hun verzorgingsbehoeften, grootte, temperament en meer. Maar over het algemeen zal een Duitse Herder Terrier kruising energiek, levendig en trouw zijn.

Socialiseer deze kruising goed. Ze kunnen niet zo goed overweg met andere kleine huisdieren – vooral als die het natuurlijke jachtinstinct van de terriër behouden. Het uiterlijk van deze mix zal zeer gevarieerd zijn.

25. Duitse Herder Shiba Inu Mix

duitse herder shiba inu mix

De Shiba Inu is een ander populair Japans ras. Een Duitse Herder Shiba mix heeft een dichte vacht die veel verzorging nodig heeft. Beide ouderrassen staan bekend als zeer trouw, maar kunnen gevoelig zijn voor agressie. U moet deze mixpup dus van jongs af aan goed socialiseren.

Deze kruising heeft veel beweging nodig, en kan behoorlijk vocaal zijn. Hoewel hun kleur kan variëren, ziet deze mix er meestal erg vosachtig uit, met een borstelige staart en driehoekige oren.

Zeldzame Duitse Herder Mengsels

Bovenop deze 25 rassen, zijn hier enkele Duitse Herder mixen waar je misschien nog niet eerder van gehoord hebt. Hoewel deze honden variëren van eigenzinnig tot geweldig, zul je zeker van deze onwaarschijnlijke combinaties houden als je een fan bent van Duitse Herder mixen.

1. Duitse Herder Wolf Mix

Tsjechoslowaakse Wolfhond Ras Informatie Centrum

De Duitse Herder wolf hybride is ook bekend als de Tsjechoslowaakse Wolfhond. Wolf hybriden zijn zeker erg mooi. Ze zijn ook controversieel, en kunnen gevaarlijk zijn, verantwoordelijk voor een onevenredig groot aantal dodelijke aanvallen op mensen. In sommige regio’s is het illegaal om er een te houden. Raadpleeg onze gids voordat je ze koopt!

2. Shar Pei Duitse Herder Mix

shar pei

De Shar Pei is een ras dat lijdt aan een aantal gezondheidsproblemen. Sommige daarvan, zoals de huidproblemen veroorzaakt door overmatige rimpelvorming, kunnen worden verminderd bij de Duitse Herder Shar Pei mix.

Dit is een andere mix waarbij twee bewakingsrassen worden samengebracht en er moet veel zorg worden besteed aan socialisatie als u een puppy koopt. Uw hybride wordt waarschijnlijk een vrij grote hond die veel beweging en gehoorzaamheidstraining nodig heeft.

3. Duitse Herder Bichon Frise Mix

bichon frise

De Duitse Herder en de Bichon Frise ouders zijn heel verschillende honden, dus hun nakomelingen zullen meestal heel onvoorspelbaar zijn. Het enige dat vrijwel zeker is, is de pluizigheid van uw hond. Ze hebben veel verzorging nodig, en zullen meestal een lange vacht hebben.

Bichons zijn veel kleiner dan GSD’s, dus de grootte van dit ras zal echt variëren. Zolang ze goed gesocialiseerd worden, zal deze mix een goed gezinshuisdier zijn.

4. Duitse Herder Maltezer Mix

maltezer

Net als de vorige kruising, kan deze combinatie resulteren in een aantal zeer verschillende Duitse Herder mix pups, afhankelijk van welk ras ze nemen. Het fokken van een GSD met een Maltezer is ook geen gemakkelijke taak, vanwege hun extreem verschillende maten.

Over het algemeen zal deze mix een goede familiehond zijn als hij goed wordt opgeleid en gesocialiseerd. Maar zijn vacht, temperament en algemene verschijning zijn moeilijk te voorspellen totdat u uw pup persoonlijk ziet.

5. Duitse Herder Saluki Mix

duitse herder saluki

Nog nooit gehoord van een Duitse Herder Saluki mix? Je bent niet de enige! Dit is zeker een van de meest ongewone mixen op onze lijst.

Saluki’s zijn magere, sterke honden. Uw mix kan dus het slankere uiterlijk van dit ouderras hebben. Naar welk ras uw pup ook grijpt, hij heeft veel beweging, socialisatie en mentale stimulatie nodig.

6. Duitse Herder Coyote Mix

coyote mix

De Duitse Herder Coyote mix is waarschijnlijk het minst voorkomende gemengde ras op onze lijst van vandaag. Dit is gedeeltelijk omdat het gaat om het mengen van een Duitse Herder met een coyote. Zoals u zich kunt voorstellen, kunnen de resultaten nogal onvoorspelbaar zijn.

Hoewel deze twee soorten vrij nauw verwant zijn, is er geen garantie dat hun temperament dichter bij de GSD ouder zal liggen dan bij de coyote ouder. Deze honden zullen potentieel agressief zijn met bewakingsneigingen en sterke natuurlijke instincten. Dit is een moeilijke mix om te vinden, en niet een voor een beginnende eigenaar.

Designer Honden Gezondheid

Hoewel factoren zoals kleine genenpools worden verbeterd door het maken van hybride honden, neemt het risico op gezondheidsproblemen niet volledig weg. Duitse Herder mix rassen zijn allemaal potentieel vatbaar voor dezelfde genetische gezondheidsaandoeningen als elk van hun ouders.

Uw Duitse Herder mix pup moet ouders hebben die getest zijn op genetische aandoeningen met betrekking tot hun raszuivere lijnen. Dat betekent dus dat de Duitse Herder ouder goede heupen, ellebogen, heldere ogen en een mooie rechte rug moet hebben. Ze mogen niet op hun hakken lopen of een manke of slingerende gang hebben.

Een goede fokker zal u graag het bewijs van het gezondheidscertificaat van beide ouderhonden laten zien.

Duitse Herder Mix Puppies

Wanneer u een Duitse Herder mix kiest, zorg er dan voor dat beide ouders uiterlijk, gezondheid en temperament u aanspreken. Een puppy kan een mengeling van beide eigenschappen hebben, of grotendeels meer op de ene dan op de andere lijken.

Kies alleen een gemengd ras met een relatief gezonde bouw. Vermijd dus honden met een plat gezicht of een lange rug, of met zeer korte poten door een dwerggen. Dit vergroot de kans dat uw pup opgroeit tot een comfortabele, gezonde hond.

Welke van deze mengsels je ook kiest, zorg er altijd voor dat elke eerste kruising Duitse Herder mix pup afkomstig is van gezondheid geteste ouders. Sommige van deze kruisingen komen vaker voor dan andere, dus je kunt moeite hebben om enkele van de zeldzamere te vinden.

Vergeet niet een kijkje te nemen bij uw plaatselijke opvangcentra en uw plaatselijke dierenasielen, waar veel honden van het ras Duitse Herder-mix geduldig wachten op liefdevolle huizen.

Lees meer

Heeft u een van deze mixen? We horen er graag over. Je kunt je foto’s delen op de Happy Puppy Facebook pagina

Referenties en bronnen