Duitse Herder Corgi Mengsel Ras Informatie

Corgi Duitse Herder Mix Ras Informatie Centrum

De Duitse Herder Corgi mix is een kruising tussen de trouwe, intelligente, Duitse Herdershond en de energieke kortbenige hond Corgi. De oorsprong van beide rassen ligt in de landbouw en het werken met vee. Ook bekend als de Corman Shepherd of Duitse Corgi, kan deze middelgrote hybride gezelschapshond meer dan 40 pond in gewicht en 15 centimeter in hoogte bereiken. De Corgi Shepherd heeft rechtopstaande oren, expressieve ogen en veel houding. En heeft regelmatig beweging en training nodig!

Op zijn hoede voor vreemden, maar speels en aanhankelijk met hun familie, is de Corgi Shepherd, mits goed gesocialiseerd, geschikt voor huizen met kinderen. Het is een alert en druk huisdier voor mensen met een actieve levensstijl. Vandaag bekijken we enkele eigenschappen die u bij dit ras kunt verwachten. En we geven tips voor het adopteren, kopen, opvoeden en verzorgen van een Duitse Herder Corgi mix pup.

Duitse Herder Corgi mixen variëren in grootte omdat hun ouders er heel verschillend uitzien. Duitse Herdershonden en Corgi’s zijn echter allebei werkrassen. De Corgi is een veedrijver, met een sterke waakhondentrek, en de GSD is een herders- en waakhond. U kunt er dus op vertrouwen dat sommige van deze raseigenschappen zullen worden doorgegeven aan uw Corgi herdershond.

Corman Shepherds combineren twee zeer verschillende herdersrassen

Wat is een Duitse Herder Corgi Mix?

De Corgi Duitse Herder mix is een kruising tussen een raszuivere Duitse Herder en een raszuivere Corgi. Meestal is de Corgi in de mix een Pembroke Welsh Corgi, hoewel het ook een Cardigan Welsh Corgi kan zijn. Een Duitse Herder Corgi hybride erft altijd de korte stompe poten van de Corgi, omdat dit een dominante eigenschap is. De aftekeningen kunnen echter in verschillende mate op beide ouderrassen lijken.

Beide ouderrassen werden gebruikt om te hoeden, dus de intelligentie en beschermende instincten blijven bestaan in de Duitse Herder Corgi mix. We gaan dieper in op beide ouderrassen en op de rassenmix, zodat u kunt beslissen of een “Corman shepherd” uw nieuwe beste vriend wordt!

 • Populariteit: De mix tussen Duitse Herder en Corgi staat in de top 4 van meest voorkomende mixen voor beide rassen
 • Doel: Beide oudersoorten werden oorspronkelijk gebruikt voor het hoeden van dieren, nu meer voor gezelschap. De Duitse herder wordt vaak gebruikt als politie- of waakhond.
 • Gewicht: varieert sterk van 25 tot 65 pond.
 • Temperament: Intelligent, trouw, enthousiast over werken

Duitse Herder Corgi Mix Geschiedenis

Twee krijgen om de geschiedenis van de Duitse Herder Corgi mix te leren kennen, moet je te weten komen over hun ouders. Er zijn twee afzonderlijke Corgi-rassen. De Pembroke Welsh Corgi komt het meest voor in de Duitse Herder mix. Zoals de naam al aangeeft, komt het ras Pembroke Welsh Corgi oorspronkelijk uit Wales. Het stamt af van kortbenige herdershonden die in de jaren 1100 door Vlaamse wevers naar Wales werden gebracht.

De Duitse herdershond (ook wel GSD genoemd) is een populair en geliefd hondenras. Deze knappe, nobele en trouwe hond kreeg zijn start toen een fokker genaamd kapitein Max von Stephanitz de GSD ontwikkelde uit een mengsel van verschillende Duitse herdershonden in de late jaren 1800. Beide rassen worden nu het meest gezien als gezelschapsdieren. De Duitse Herder is ook gebruikelijk als politie- en waakhond.

Hoewel er in de loop der jaren toevallige paringen zijn geweest tussen GSD’s en corgi’s, is het gepland fokken van de twee om een designer kruising te creëren een relatief recente ontwikkeling. Designer gemengde rassen zoals de Duitse Herder Corgi mix zijn populair geworden in de afgelopen decennia.

duitse herder corgi mix

Duitse Herder Corgi Mix Uiterlijk

Hoe ziet de Duitse herder corgi mix eruit? Zoals bij elk gemengd ras is het belangrijk om te onthouden dat uw hond de kenmerken van beide ouderrassen kan erven, in elke combinatie.

De Duitse herder is een grote, atletische hond met een alert, sterk en zelfverzekerd gedrag. De rasstandaard staat elke vachtkleur toe, behalve wit, hoewel de meeste mensen de GSD associëren met die kenmerkende zwarte en bruine aftekeningen. GSD’s hebben een dichte dubbele vacht die regelmatig geborsteld moet worden, vooral tijdens het verharingsseizoen.

De Pembroke Welsh Corgi is veel kleiner dan de Duitse Herder. Er is weinig verschil in grootte tussen reuen en teven. Beide moeten er sterk en stevig uitzien, met een alerte en intelligente uitdrukking.

De vacht komt voor in tinten rood, sable, fawn, zwart en tan met of zonder witte aftekeningen op het gezicht, de borst en de benen. De corgi heeft een dikke dubbele vacht die het hele jaar door verhaart, vooral in de warme maanden.

Hoewel we niet altijd kunnen voorspellen hoe een Duitse Herder Corgi mix pup getekend en gekleurd zal zijn, weten we wel dat hij een dikke dubbele vacht zal erven. Regelmatige verzorging is dus een must. Dagelijkse verzorging kan nodig zijn om het verharen onder controle te houden.

Duitse Herder Corgi Maat

Mannelijke Duitse Herders wegen tussen 65 en 90 pond. Teven wegen tussen de 50 en 70 pond. Reuen staan 24-26 duim op de schouder, en teven 22-24 duim. Mannelijke Corgis kunnen 27-30 pond wegen en vrouwtjes 25-28 pond. Beide geslachten staan tussen 10-12 inches hoog op de schouder. Over het algemeen zijn volwassen Duitse Herder Corgi’s relatief kort, met een schouderhoogte van minder dan 15 centimeter. Het gewichtsbereik is groot, gewoonlijk tussen 25 en 65 pond.

Duitse Herder Corgi Mix Vachten

Zoals beide ouderrassen, verwacht uw Corman een dichte dubbele vacht die redelijk veel verhaart en regelmatig geborsteld moet worden. Kleuren en aftekeningen kunnen van beide ouders worden geërfd, en zijn meestal een combinatie van bruin, zwart en wit. De vorm van het hoofd, de oren en het gezicht kunnen zowel de herder als de corgi bevoordelen. De algemene uitdrukking moet alert en intelligent zijn.

Leuke feiten over Corgi Duitse Herder mix

 • De schattige en populaire corgi staat bekend als het favoriete ras van koningin Elizabeth
 • De Duitse herder is populair geweest voor optredens in films, waaronder als Rin Tin Tin, Strongheart, Buddy (de eerste geleidehond), en Chips (een militaire held).

Duitse Herder Corgi Mengsel Temperament

Die alerte en intelligente blik is een goede indicator van wat u kunt verwachten van de persoonlijkheid van uw Duitse Herder Corgi mix. De Duitse herder is beroemd om zijn loyaliteit, intelligentie, moed en waakzaamheid. De Pembroke Welsh Corgi heeft een charmante persoonlijkheid, vriendelijk, uitgaand en speels. Verwacht dat uw Duitse Herder Corgi mix intelligent, levendig en toegewijd is. Uw hond kan persoonlijkheidskenmerken hebben die het ene ouderras verkiezen boven het andere.

Aangezien beide ouderrassen hun wortels hebben als herdershonden, kunnen er sterke waakinstincten zijn. Dit betekent ook dat ze de neiging hebben om te blaffen. Bovendien kunnen de waakneigingen van de Duitse Herder leiden tot agressieve neigingen in de mix, die in de training snel moeten worden aangepakt.

Als intelligente honden hebben ze veel mentale stimulatie nodig. Bij verveling kunnen ze snel vernielzuchtig worden. Daarom is dit geen ideaal ras voor een huishouden waar lange tijd niemand thuis is. De beste manier om ervoor te zorgen dat uw Duitse Herder Corgi mix pup uitgroeit tot het soort volwassen hond dat u wilt, is door goede training en socialisatie.

Trainen en oefenen van een Corgi Duitse Herder mix

Herdersrassen zoals de GSD en de Corgi zijn slim en zeer trainbaar. Begin met het trainen en socialiseren van uw hond vanaf de puppytijd. Overweeg inschrijving in gehoorzaamheidscursussen als u een beginnende hondeneigenaar bent. Vroege socialisatie is bij alle rassen uiterst belangrijk. Dit geldt in het bijzonder voor deze mix, omdat niet gesocialiseerde Duitse Herders of Duitse Herder mixen agressief kunnen worden tegen vreemden.

De Cormaanse herder is een actieve en energieke hond, dus dagelijkse beweging en speelsessies zijn een must. Deskundigen bevelen ten minste twee lange wandelingen per dag aan en voldoende mogelijkheden voor stimulerende activiteiten zoals apporteerspelletjes en uitstapjes naar het hondenpark. Het is belangrijk om rekening te houden met het klimaat waar u woont en het tijdstip van de dag voor de lichaamsbeweging, omdat de Corgi Duitse Herder mix, als combinatie van twee rassen met dubbele vacht, gevoelig kan zijn voor oververhitting bij warme temperaturen.

Duitse Herder Corgi Mix Gezondheid en Verzorging

Sommige rashonden lijden aan genetische gezondheidsaandoeningen die worden veroorzaakt door verminderde genetische diversiteit. Fans van designer gemengde rassen zeggen dat deze honden gezonder zijn dan raszuivere honden. Is dit waar?

De algemene gezondheid van een hond van een gemengd ras hangt af van de gezondheid van zijn ouders. Het introduceren van een grotere genetische verscheidenheid door het mengen van rassen kan leiden tot een lagere vatbaarheid voor bepaalde ziekten. Hybride kracht is een term die gebruikt wordt om deze robuuste gezondheid te beschrijven die voortkomt uit het uitfokken met verschillende genetische lijnen.

Structurele gezondheidsproblemen bij de Duitse Herder Corgi mix

Kijkend naar beide ouderrassen, zijn er een paar fysieke gebreken die vaak voorkomen. De Pembroke Welsh Corgi is een echt dwergras. Dwerggroei bij honden kan leiden tot bepaalde gezondheidsproblemen, vooral in de ledematen en de wervelkolom. Tussenwervelschijfziekte is een pijnlijk probleem van de wervelkolom dat vaak voorkomt bij kortbenige honden zoals de corgi en de teckel.

De corgi deelt ook enkele van dezelfde gezondheidsproblemen als de Duitse herder, waaronder heup- en elleboogdysplasie en degeneratieve myelopathie. Als hond van een groot ras kan de Duitse herder gevoelig zijn voor heup- en elleboogdysplasie. Deze aandoeningen kunnen de mobiliteit van de hond aantasten en pijn veroorzaken.

Het belangrijkste structurele probleem dat problemen kan veroorzaken voor uw Duitse Herder Corgi mix is hun onevenredig korte poten. Een lange rug in verhouding tot de beenlengte wordt sterk geassocieerd met rugproblemen bij honden. Deze kunnen zeer pijnlijk en moeilijk te behandelen zijn.

Andere belangrijke gezondheidsproblemen bij de rassen

Zoals we hebben vermeld, kunnen rashonden vatbaar zijn voor bepaalde genetische gezondheidsaandoeningen, en de Corgi en de Duitse Herder zijn daarop geen uitzondering. Wat betreft ernstige gezondheidsproblemen, is de GSD vatbaar voor:

 • hypofyse dwerggroei (groeiachterstand)
 • degeneratieve myelopathie (een neurodegeneratieve ziekte die kan leiden tot verlamming)
 • congenitale mega-oesofagus (verwijding van de slokdarm die leidt tot regurgitatie en ondervoeding), en
 • pancreas acinar atrofie (een auto-immuunziekte die de spijsvertering beïnvloedt).

De corgi kan ook lijden aan de ziekte van von Willebrand, een erfelijke bloedingsstoornis veroorzaakt door een gebrek aan het bloedstollingseiwit von Willebrand Factor. Het verhoogt de neiging tot bloeden. Corgi’s zijn ook gevoelig voor bepaalde oogziekten, waaronder cataract, persistent pupilmembraan (resten van een foetaal membraan over het oog) en progressieve retinale atrofie (een degeneratieve ziekte van het netvlies).

Uw Corgi x Duitse Herder kan deze (en andere) gezondheidsproblemen erven van een of beide ouderrassen. Veel voorkomende kleine problemen in de mix zijn osteoarthritis en bloat.

Corgi Duitse Herder Mix Gezondheidstesten

Een verantwoordelijke fokker zal beide ouderrassen testen op genetische gezondheidsaandoeningen en verklaren dat ze vrij zijn van lichamelijke gebreken. Dit is een van de redenen waarom het belangrijk is om een gerenommeerde fokker te vinden voor uw Duitse Herder Corgi mix. Aandoeningen waarvoor genetische tests beschikbaar zijn en die relevant zijn voor deze rassenmix zijn onder andere:

 • degeneratieve myelopathie
 • von Willebrand ziekte

Aandoeningen die door middel van onderzoek bij beide ouders moeten worden gescreend zijn onder andere:

 • Heup- en elleboogdysplasie – röntgenfoto’s
 • Oogproblemen – veterinair oogonderzoek

De mediane levensduur van de Pembroke Welsh Corgi is 12,2 jaar. De mediane levensduur van de Duitse Herder is 11 jaar. Door de kleinere omvang van het gemengde ras is de levensverwachting in het algemeen langer dan die van de Duitse herder. Omdat er een grote mate van variatie kan zijn in de gemengde rassen, is het bereik van de verwachte levensverwachting groter, maar u moet verwachten dat de levensduur van een Duitse Herder Corgi mix tussen die van de Duitse Herder en de Corgi valt.

Speciale zorgbehoeften

Als gevolg van dwerggroei is het heel gebruikelijk dat dit mixras bij het ouder worden gewrichtspijn in benen en wervelkolom ontwikkelt. U kunt dit helpen verminderen en uitstellen door vanaf de puppytijd maatregelen te nemen om de gewrichten minder te belasten. Enkele ideeën zijn het installeren van oprijplaten voor de pup om de trap op of op (maar vooral van) het meubilair te komen. Als u uw pup ook voldoende beweegt en voorkomt dat hij overgewicht krijgt, zullen de gewrichten na verloop van tijd minder worden belast.

U kunt ook overwegen een voeding te geven of een supplement toe te voegen dat glucosamine en visolie bevat om het kraakbeen gezond te houden. Als uw hond op enig moment begint te doen alsof hij pijn heeft, neem dan contact op met uw dierenarts.

Duitse Herder Corgi Mix Verzorging en voeding

De dubbele vacht van dit gemengde ras vereist regelmatige aandacht. Ten minste een paar keer per week borstelen helpt om vervilting tegen te gaan en de losse haren te verwijderen als ze uitvallen.

Als een mix van energierijke rassen is voeding met voldoende voeding belangrijk. Overweeg een voeding met Glucosamine voor het behoud van gezonde gewrichten. U zult ook goed op de porties moeten letten om te voorkomen dat deze hond te veel aankomt, want dat is zwaar voor de ruggengraat en de poten.

Zijn Corgi Duitse Herder mixen goede familie huisdieren?

Goed gesocialiseerde en goed getrainde honden kunnen uitstekende huisdieren zijn. Duitse Herder Corgi mixen die een vroege socialisatie hebben gemist, slecht getraind zijn, of agressieve (bewakings) neigingen hebben aangemoedigd kunnen eigenlijk heel gevaarlijk zijn voor kinderen. Ze kunnen ook agressief zijn tegen andere honden, waardoor een gevaarlijke situatie ontstaat voor kinderen die proberen hen in bedwang te houden.

Dus, als u dit wilt overwegen als gezinsras, is goede zorg voor socialisatie en training absoluut essentieel om de loyale, lieve kant van deze mix naar boven te halen. Indien goed aangepast, maakt de levendige en intelligente persoonlijkheid van dit gemengde ras het een goede keuze voor gezinnen met kinderen en actieve volwassenen.

Omdat ze kleiner zijn dan de raszuivere Duitse Herder, zijn ze misschien meer ideaal als u jonge kinderen heeft. Voorzie uw hond van een goede training en socialisatie vanaf de puppytijd. Houd uw pup actief en gestimuleerd met regelmatige speel- en oefensessies en u zult een fantastische familievriend vinden.

duitse herder corgi mix


U bent verliefd geworden op het schattige uiterlijk van de Duitse herder, maar is deze pup de perfecte hond voor uw gezin?

Voors en tegens van het krijgen van een Corgi Duitse Herder mix

Nadelen van het krijgen van een Corgi Duitse Herder mix:

 • De dubbele vacht vereist een behoorlijke hoeveelheid regelmatige verzorging en reiniging van het huis.
 • Hun sterke beschermende instincten kunnen leiden tot veel geblaf.
 • Als ze niet vanaf jonge leeftijd zorgvuldig worden opgeleid en gesocialiseerd, kunnen ze agressief worden tegen andere honden.

Voordelen van het krijgen van een Corgi Duitse Herder mix:

 • Met consequente aandacht kunt u genieten van hun hoge intelligentie en trainbaarheid.
 • Als je zeer actief bent, zal hun speelsheid en hoge energie bijblijven.
 • Ze zijn iets kleiner dan een raszuivere Duitse Herder, dus wellicht meer geschikt voor gezinnen met zeer jonge kinderen.

Het redden van een Corgi Duitse Herder mix

Kun je een Duitse herder corgi hond vinden bij een dierenasiel of reddingsorganisatie? Het is mogelijk om een Duitse herder corgi mix te adopteren, vooral als je geïnteresseerd bent in een volwassen hond. Neem contact op met rasspecifieke reddingsgroepen voor zowel de Duitse herder als de Pembroke Welsh corgi, en laat hen weten dat u geïnteresseerd bent in een hond van een gemengd ras.

Je kunt ook Duitse Herder Corgi mix honden vinden bij dierenasielen door rasgericht te zoeken op adoptie websites zoals Petfinder. Vergeet niet dat in sommige gevallen honden die aan asielen worden overgeleverd gedragsproblemen kunnen hebben. Vraag het asiel of ze temperamenttesten uitvoeren en of de hond speciale training of socialisatie nodig heeft.

Het vinden van een Corgi Duitse Herder Mix Puppy

Klaar om een Corgi Duitse Herder mix Puppy te vinden? Deze mixen zijn behoorlijk trendy aan het worden, dus het is misschien niet zo moeilijk om er een te vinden. Je moet verwachten dat je 250 tot 750 dollar betaalt voor een Duitse Herder Corgi mix pup. Dat gezegd hebbende, het opvoeden van een puppy dat een goed aangepast, gezond gezinslid voor het leven zal zijn, vereist wel enige zorg in de zoekfase.

Om te beginnen, elimineer gewoon elke mogelijkheid van aankoop uit een dierenwinkel of een online advertentie. Puppies die bij deze bronnen worden gekocht, kunnen afkomstig zijn van grootschalige fokoperaties die bekend staan als puppyfabrieken. Om kosten te besparen en pups tegen een lagere prijs te verkopen en/of meer winst te maken, kunnen belangrijke zaken worden verwaarloosd.

Dit kan betekenen een pup met een onzekere gezondheidsgeschiedenis, met weinig vroege socialisatie. Zulke pups hebben veel meer kans op gedragsproblemen gedurende hun hele leven.

Gerenommeerde fokkers van de Duitse Herder Corgi mix

Een lokale fokker zal betekenen dat u kunt bezoeken. Een kleinschaliger fokker zal waarschijnlijk de mogelijkheid hebben om meer aandacht te besteden aan elke hond, om ervoor te zorgen dat de gezondheidszorg en de faciliteiten de gezondheid ondersteunen, en dat de pups belangrijke socialisatie krijgen van jongs af aan.

Een echt belangrijk teken is of de fokker u welkom heet om de fokkerij te bezoeken. U moet de leefomstandigheden kunnen observeren en de ouders en nestgenoten van uw pup kunnen ontmoeten.

Daarnaast is het heel belangrijk dat uw fokker zijn fokdieren test op genetische gezondheidsaandoeningen en alle testresultaten met klanten deelt. Dit betekent ook dat alle gefokte dieren vrij zijn van belangrijke genetische gezondheidsaandoeningen. Zorg ervoor dat u alle contracten en het terugbetalings-/retourbeleid zorgvuldig doorneemt voordat u een overeenkomst ondertekent.

Opvoeden van een Corgi Duitse Herder mix pup

Het verzorgen van een Duitse Herder Corgi mix pup is een grote verantwoordelijkheid. Er zijn enkele goede gidsen om u te helpen met alle aspecten van puppyverzorging en training. Je vindt ze op onze Corgi German Shepherd mix puppy pagina.

Corgi Duitse Herder mix producten en accessoires

Vergelijking van de Corgi Duitse Herder mix met andere rassen

Corgi Duitse Herder mix vs. Pembroke Welsh Corgi:

Aangezien de Pembroke Welsh Corgi over het algemeen het type Corgi is in het mix ras, delen ze veel overeenkomsten. De raszuivere Corgi zal een kleinere hond zijn, zonder de invloed van de sterkere bewakingsneigingen van de Duitse Shephard, dus wellicht beter met kleine kinderen en andere huisdieren.

Corgi Duitse Herder mix vs. Duitse Herder:

Als de andere helft van de mix, zal de raszuivere Duitse Herder ook overeenkomsten delen met het mix ras. De rasechte Duitse Herder zal echter een aanzienlijk grotere hond zijn en zal zeker een variatie van de klassieke Duitse Herder vacht hebben. Het temperament van het gemengde ras kan worden beïnvloed door de meer speelse Corgi.

Corgi Duitse Herder mix vs. Australische Herder:

Dit kunnen even grote honden zijn, afhankelijk van welke aspecten van de raszuivere rassen sterker naar voren komen in de mix. Beide zullen sterke herders- en beschermingsinstincten delen, en de persoonlijkheid van de Australische Herder, die wat meer ontspannen is dan de Duitse Herder kan ook enigszins overeenkomen met het gemengde ras.

Vergelijkbare rassen

Andere hondenrassen die u misschien wilt overwegen:

Australische Herder

Dit ras is iets kleiner en meer ontspannen dan de Duitse Herder, dus kan een aantal van de kenmerken van de Corgi Duitse Herder mix delen. Ze hebben ook iets minder neiging tot genetische gezondheidsproblemen dan de Duitse Herder.

Duitse Herder

De Duitse Herder, zoals reeds vermeld, zou een goede keuze zijn als u de energie en de ruimte heeft voor een grotere, zeer energieke hond. Ze zijn ook goede beschermers. Dat gezegd hebbende, passen ze het best bij eigenaren die vertrouwen hebben in de omgang met dit intelligente ras.

Pembroke Welsh Corgi

Dit ras is misschien een betere keuze als u minder ruimte hebt of zeer kleine kinderen. Ze blijven trouw, maar zijn ook speels en goed met kinderen.

Shetland Herdershond

Nog zo’n kleinere herdershond, ze zijn speels, slim en hebben veel energie.

Duitse Herder Corgi mix Rasverenigingen

Rescues uit de VS:

UK-rescues:

Reddingen in Australië:

Reddingen uit Canada:

Heb je al een Duitse Herder Corgi mix? We horen graag over uw hond in de commentaren hieronder.

Referenties en bronnen

 • Gough A, Thomas A, O’Neill D. 2018 Breed Predispositions to Disease In Dogs and Cats. Wiley Blackwell
 • O’Neill et al. 2013. Longevity and Mortality of Owned Dogs In England. The Veterinary Journal
 • Adams VJ, et al. 2010. Resultaten van een onderzoek onder Britse rashonden. Journal of Small Animal Practice.
 • Schalamon et al. 2006. Analyse van hondenbeten bij kinderen jonger dan 17 jaar. Pediatrie
 • Duffy D et al. Rasverschillen in hondenagressie. Toegepaste dierlijke gedragswetenschap 2008
 • Strain G. Deafness prevalence and pigmentation and gender associations in dog breeds at risk. Tijdschrift voor diergeneeskunde 2004
 • Packer et al. 2015. Impact of Facial Conformation On Canine Health. PlosOne
 • The Myth of Hybrid Vigor in Dogs…Is a Myth,” The Institute of Canine Biology
 • Intervertebral Disc Disease,” American College of Veterinary Surgeons
 • Mellersh, C.S., 2014, “The Genetics of Eye Disorders in the Dog,” Canine Genetics and Epidemiology.
 • Pembroke Welsh Corgi,” American Kennel Club
 • Tsai, K.L., Rooksana, E.N., Starr-Moss, A.N., et al., 2011, “Genome-Wide Association Studies for Multiple Diseases of the German Shepherd Dog,” Mammalian Genome
 • Von Willebrand Disease,” University of California Davis Veterinary Genetics Laboratory.