Cavapoo

De Cavapoo is een gemengd ras – een kruising tussen de Cavalier King Charles Spaniel en Poedel hondenrassen. Uitbundig, speels en nieuwsgierig, erven deze pups enkele van de beste eigenschappen van hun beide ouders.
cavapoo
Cavapoos hebben verschillende namen, waaronder Cavadoodle en Cavoodle. Ondanks hun onfortuinlijke status als designerras, kun je deze honden van gemengde rassen vinden in asielen en opvangcentra, dus denk eraan te adopteren! Niet winkelen!

Deze schattige pups zijn geweldige familie huisdieren, omdat ze vrolijk zijn en dol zijn op aandacht. Hoewel ze kunnen werken in een kleinere omgeving, gedijen ze zeker in een “roedel” omgeving. Als u een trouwe, speelse hond wilt die het leuk vindt om met u te ravotten of lekker op de bank te kruipen, dan is de Cavapoo misschien wel de hond voor u!

Meer over dit ras

Hoogtepunten

  • De Cavapoo is een rashond van verschillende rassen. Het zijn geen raszuivere honden zoals hun Cavalier King Charles Spaniel of Poedel ouders.
  • De vacht van een Cavapoo kan verschillende kleuren hebben, waaronder crème, fawn, chocolade, goud, kastanje en wit. Ze kunnen soms effen kleuren zijn, maar vaak zijn ze kastanje en wit, of ze kunnen zelfs driekleurig zijn.
  • Cavapoes hebben meestal een korte, zachte, golvende of krullende vacht. Ze moeten wekelijks geborsteld worden; hoewel ze iets minder snel verharen, waardoor sommige mensen met een allergie het goed met ze kunnen vinden.
  • De Cavapoo is dol op iedereen in het gezin en houdt er over het algemeen van om met kinderen te ravotten. Dat gezegd hebbende, ze zijn klein en kunnen verwond worden door kinderen die agressief spelen. Kinderen moeten altijd onder toezicht staan met honden en geïnstrueerd worden over hoe ze veilig kunnen spelen.

Geschiedenis

Het Cavapoo hondenras kan van nature al bestaan hebben door de jaren heen, maar ontwerpers fokkers in Australië begonnen met het opzettelijk mengen van Cavalier King Charles Spaniels en Poedels in de late jaren 1990.

De fokkers wilden het uitgaande en rustige karakter van de Cavalier King Charles Spaniel mengen met de intelligentie van een Poedel. Omdat poedels over het algemeen minder verharen, werden ze ook geselecteerd in een poging om een gemengd ras voor mensen met allergieën te creëren. Fokkers bleven Cavapoos creëren naarmate de vraag naar de gemengde pups toenam.

Hoewel het Cavapoo gemengde ras zijn start kende als een designerras, zijn sommige in asielen of onder de hoede van reddingsgroepen terechtgekomen. Overweeg adoptie als je besluit dat dit het ras voor jou is.

Controleer uw plaatselijke asielen, zoek naar Cavapoo reddingscentra, of kijk bij rasspecifieke Cavalier King Charles Spaniel of Poedel reddingscentra, omdat zij soms honden van gemengde rassen opvangen en een tehuis voor hen vinden.

Grootte

Omdat de Cavapoo een relatief nieuw ras is, zijn er weinig normen als het gaat om de grootte. Als mix tussen Cavalier King Charles Spaniel en Poedel ouders, kunt u verwachten dat Cavapoos klein tot middelgroot zijn, afhankelijk van de grootte van de Poedel ouder.

De meeste wegen tussen de 9 en 25 pond en variëren in hoogte van 9 tot 14 centimeter op de schouder. Dat gezegd hebbende, veel Cavapoos kunnen kleiner of groter zijn.

Persoonlijkheid

Cavapoos zijn enorm populair geworden omdat ze zo’n vriendelijke en winnende persoonlijkheid hebben. Ze zijn een populaire familiehond, dankzij hun spontane, speelse en aanhankelijke aard. Dat gezegd hebbende, de Cavapoo is geen hond die het erg goed verdraagt om alleen te zijn, en ze kunnen verlatingsangst krijgen als ze niet goed gesocialiseerd en getraind worden.

De Cavapoo is een intelligent ras en leeft voor uw bevestiging en lof. Hierdoor zijn Cavapoo’s vrij gemakkelijk te trainen, omdat ze graag willen behagen. Cavapoos kunnen ook atletisch zijn, wat ze geweldig maakt als het gaat om behendigheid en gehoorzaamheidswedstrijden.

Omdat ze nogal aanhankelijk kunnen zijn, is het belangrijk om uw Cavapoo vroeg te trainen, zodat ze weten hoe ze alleen moeten zijn. Zonder de juiste training kan uw Cavapoo overgaan tot destructief gedrag, zoals het kauwen op meubels en schoenen of het wroeten in de vuilnisbak, wanneer ze alleen worden gelaten.

Cavapoes kunnen met iedereen goed opschieten en begroeten een indringer zelfs met een kwispel van hun staart. Met dat in gedachten, als u op zoek bent naar een waakhond, is een Cavapoo geen goede keuze. Cavapoos gedijen het beste in huizen waar ze veel aandacht krijgen, of dat nu bij een gezin is of bij een oudere burger.

Gezondheid

Het Cavapoo-ras heeft aanleg voor een aantal van dezelfde aandoeningen als de Cavalier King Charles Spaniel en de Poedel. Hoewel de meeste Cavapoo’s over het algemeen gezond zijn, kunnen sommige Cavapoo’s gevoelig zijn voor een aantal gezondheidsproblemen. Daarom is het belangrijk om ze goed te verzorgen en regelmatig de dierenarts te raadplegen.

Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij Cavapoos zijn:

  • Aangeboren hartaanvallen
  • Progressieve atrofie van het netvlies
  • Afglijdende knieschijven

Verzorging

Zoals bij elke hond moet u uw Cavapoo regelmatig door de dierenarts laten nakijken om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen. Uw dierenarts kan u helpen een verzorgingsroutine te ontwikkelen die uw hond gezond houdt.

Cavapoes zijn gevoelig voor gewichtstoename, en ze kunnen hartproblemen krijgen als ze niet op een gezond gewicht blijven. Zorg ervoor dat uw hond minstens één goede wandeling van een half uur tot een uur per dag krijgt, met een paar goede, actieve speelsessies en kortere wandelingen ertussen.

Controleer de oren dagelijks op vuil en ongedierte, en maak ze schoon zoals aanbevolen door uw dierenarts. Knip de nagels van uw hond voordat ze te lang worden – meestal één of twee keer per maand. Ze mogen niet luid tegen de vloer klikken. Uw trimsalon kan u hierbij helpen.

Poets de tanden dagelijks, want kleinere rassen hebben vaak gebitsproblemen. Uw dierenarts kan u leren hoe u de tanden van uw hond goed kunt poetsen.

Voeding

Een ideaal Cavapoo-dieet moet zijn afgestemd op een klein tot middelgroot ras met een hoog energieniveau.

Ze hebben de neiging aan te komen als ze te veel eten krijgen, dus u moet zich aan een regelmatig voedingsschema houden en overdag geen eten laten staan. Beperk ook het aantal traktaties.

Zoals bij alle honden veranderen de voedingsbehoeften van de Cavapoo van pup af aan naar volwassenheid en zullen ze ook op latere leeftijd blijven veranderen. U moet uw dierenarts vragen om aanbevelingen over het dieet van uw Cavapoo, omdat er veel te veel variatie is tussen individuele honden – met inbegrip van gewicht, energie en gezondheid – om een
specifieke aanbeveling te doen.

Vachtkleur en vachtverzorging

De vacht van een Cavapoo is vaak een mix van zowel de Cavalier King Charles Spaniel als de Poedel ouders. Ze kunnen een verscheidenheid aan kleuren hebben, waaronder crème, fawn, chocolade, goud, kastanje en wit. Ze kunnen soms effen kleuren zijn, maar vaak zijn ze kastanjebruin en wit, of ze kunnen zelfs driekleurig zijn.

Ze hebben meestal een korte, zachte, golvende of krullende vacht. Ze kunnen echter behoorlijk pluizig worden, en vereisen regelmatig verzorging. Vanwege hun poedel-ouder zijn ze iets minder gevoelig voor verharen, wat de reden is dat sommige mensen met een allergie het goed doen met Cavapoos. Door de vacht van uw Cavapoo eens per week te borstelen, houdt u hem in gezonde conditie.

Hun gekrulde vacht zorgt ervoor dat ze gematigde kou en warmte kunnen verdragen. Net als alle honden moeten ze echter niet buiten worden gelaten bij extreem warme of koude temperaturen.

Kinderen en andere huisdieren

Omdat de Cavapoo aan de kleine kant kan zijn, kunnen ze zich gemakkelijk verwonden aan overprikkelde kinderen, vooral de jongere. Het is belangrijk dat kinderen in huis weten hoe ze uw Cavapoo veilig kunnen benaderen en ermee kunnen spelen. Dat gezegd hebbende, de Cavapoo is dol op iedereen en vindt het over het algemeen leuk om met kinderen te ravotten.

Als het op andere huisdieren aankomt, kunnen Cavapoos goed opschieten met andere dieren, zolang ze op een rustige, langzame manier worden geïntroduceerd. Cavapoos zijn over het algemeen vriendelijke honden, en ze kunnen goed opschieten met andere honden en zelfs katten als ze goed gesocialiseerd worden. Ze houden echter wel van aandacht, dus als ze niet het enige dier in huis zijn, zorg er dan voor dat u uw Cavapoo de aandacht kunt geven die hij nodig heeft.

Veel Cavapoos schieten goed op met andere honden en katten, dus het komt echt aan op training, socialisatie en het geluk van het lot.