Cane Corso Pitbull Mix – Wat moet je weten over deze kruising?

Cane Corso Pitbull mix

Denkt u erover om een Cane Corso Pitbull mix mee naar huis te nemen? Deze zelfverzekerde kruising is afgeleid van het zeldzame ras Cane Corso en de beruchte Pitbull.

Cane Corso Pitbulls zijn uitzonderlijk sterk en kunnen buitengewoon trouwe huisdieren zijn. Maar kunt u een gezinsvriendelijke pup garanderen van deze ongewone kruising? En is het de juiste hond voor u?

Waar komt de Cane Corso Pitbull Mix vandaan?

Het Cane Corso ras is oorspronkelijk van Italiaanse afkomst. Toen de Cane Corso echter naar de Verenigde Staten kwam, veranderde zijn DNA-structuur aanzienlijk. In de Amerikaanse populatie bleken Cane Corso’s DNA-variaties te delen met Rottweilers en Mastiffs. In de Italiaanse populatie van Cane Corsos was dit niet het geval.

Er wordt beweerd dat de Pitbull voor het eerst is ontwikkeld uit een krachtige mix van rassen in Peru. De oorspronkelijke “Peruvian Pitbull” werd niet meer gefokt in 1964, maar een nota van het Peruaanse departement La Libertad meldt dat de hond daar in 1944 werd ontwikkeld. De oorspronkelijke Peruaanse Pitbull is nu uitgestorven. Moderne Pitbulls van deze variatie worden door de AKC niet erkend als eigen ras.

Er zijn geen duidelijke documenten over wanneer deze twee rassen voor het eerst werden gecombineerd, maar het is waarschijnlijk een zeer recente ontwikkeling. Dit maakt het des te moeilijker om een duidelijke beschrijving van deze kruising te geven, omdat we er simpelweg nog niet veel voorbeelden van hebben gezien.

Cane Corso Pitbull mix

Leuke feiten over de Cane Corso Pitbull mix

Vanwege hun uitzonderlijke kracht van beide ouderrassen zijn Cane Corso Pitbulls uitstekende sledehonden! Net als andere leden van de werkende rassenklasse, zijn Cane Corso Pitbull mixen ook bedreven in het bewaken van eigendommen en het uitvoeren van reddingen.

Cane Corso Pitbull Mix Uiterlijk

De Cane Corso Pitbull mix is, net als zijn ouderrassen, een kortharige hond en heeft de neiging erg groot en erg sterk te worden. Sommige reuen kunnen extreem gespierd worden, hoewel dit niet zo vaak voorkomt. Verwacht een volwassen gewicht tussen 70 en 115 pond.

De kleur varieert op basis van de kleur van de ouders en de voorouders. Bruine en grijze tinten en gestroomde kleuren lijken veel voor te komen bij dit ras. Gebaseerd op de statistieken van beide ouderrassen, zal de volwassen hoogte van een Cane Corso Pitbull mix vallen tussen 22 en 28 inch.

Cane Corso Pitbull Mix Temperament

De Cane Corso Pitbull is gretig om te behagen maar ook snel om te verdedigen. Zowel Cane Corso’s als Pitbulls hebben een geschiedenis van aanvallen op andere dieren en mensen. Deze natuurlijke neigingen tot jagen en vechten kunnen mogelijk worden bestreden als de eigenaar zich inzet voor een goede voortdurende training en vroege socialisatie.

Het is belangrijk om alleen positieve versterkingstechnieken te gebruiken bij rassen die geneigd zijn tot waakzaam en agressief gedrag. Puppy’s die deze training en socialisatie meteen krijgen, kunnen in potentie liefdevolle familiehonden en betrouwbare metgezellen zijn. Dit is echter geen ideale rascombinatie voor een beginnende eigenaar of iemand met kleine kinderen.

Training van uw Cane Corso Pitbull Mix

Het belangrijkste element van de training van een Cane Corso Pitbull is socialisatie. Wanneer deze honden niet goed gesocialiseerd zijn, zoals hun ouderrassen, kunnen ze agressief worden tegen andere honden en mensen. Omdat de mix een krachtige hond is, kan agressie bij elk individu levensbedreigend zijn.

Agressie bij honden wordt meestal uitgelokt door angst, met angst voor vreemden hoog op de lijst, op de voet gevolgd door angst om middelen te verliezen. Zoals voedsel of favoriete slaapplaatsen. Socialisatie bij jonge pups leert hen om niet bang te zijn voor vreemden, en neemt daarom de meest voorkomende bron van agressie weg.

Angst om middelen te verliezen leidt ertoe dat honden hun voedsel, slaapplaatsen enz. bewaken, en vooral kinderen zijn zeer kwetsbaar voor aanvallen door honden met bewakingsneigingen, omdat zij slecht in staat zijn de waarschuwingssignalen te herkennen dat een hond meer ruimte nodig heeft. Preventie van resourcebewaking omvat trainingstechnieken die honden leren dat uw aanwezigheid rond een hulpbron een goede zaak is, en dat u het ruilen of loslaten altijd zult belonen met een traktatie of spel van hoge waarde.

U kunt deze technieken leren in een modern, positief versterkend trainingsprogramma. Een volledig programma van goede training is vooral belangrijk bij de Cane Corso Pitbull mix vanwege hun grootte en kracht. Voor trainingsbegeleiding vindt u onderaan dit artikel links naar lessen en trainingscursus

Oefening

Zowel Pitbulls als Cane Corsos zijn beweeglijke en energieke rassen die dagelijkse activiteit vereisen. U zult dus bereid moeten zijn om elke dag een uur of twee te besteden aan het trainen van uw hond. Dit is ook een geweldige tijd om een band op te bouwen door training.

Cane Corso Pitbulls kunnen zwemmen, hoewel het niet ongewoon is dat een van beide ouderrassen er een afkeer van heeft. Hoe eerder u uw Cane Corso Pitbull kennis laat maken met water, hoe beter om een gezonde waterrelatie te bevorderen.

Cane Corso Pitbull Mix Gezondheid

Wanneer u een pup van een gemengd ras koopt, kan deze gezondheidsaandoeningen van beide ouders erven. Daarom is het nog steeds belangrijk om een fokker te kiezen die beide ouders volledig test op aandoeningen die relevant zijn voor hun individuele ras, zelfs als er geen kruising is in die specifieke aandoening.

Als zeldzaam ras heeft de Cane Corso een kleinere genenpoel dan meer gangbare honden. Het is dus belangrijk om te kijken naar de inteeltcoëfficiënt van deze ouder. Gelukkig kan de potentiële impact hiervan enigszins worden verminderd doordat het een kruising is. Andere potentiële problemen waarop verantwoordelijke fokkers screenen zijn heupdysplasie, idiopathische epilepsie, demodex schurft en ooglidafwijkingen.

Het belangrijkste gezondheidsprobleem bij de Cane Corso Pitbull mix is bloat, een aandoening die plotseling een gezonde hond kan treffen zonder bekende oorzaak. Een opgeblazen gevoel komt vaker voor bij zeer gespierde en breedborstige honden en kan snel fataal zijn. Er zijn stappen die u kunt nemen om het risico te verminderen, dus het is belangrijk om u in te lezen over deze aandoening voordat u uw puppy mee naar huis neemt.

De aanbevolen gezondheidstests voor een Cane Corso van de National Breed Club zijn een heup evaluatie, elleboog evaluatie en een hartonderzoek. Pitbulls zijn over het algemeen gezond, ook weer met de juiste screening, hoewel ze op volwassen leeftijd gevoelig kunnen worden voor allergieën. De levensduur van een Cane Corso Pitbull mix is ongeveer 11 jaar. Vroegtijdig screenen op problemen zorgt voor een snelle behandeling van een diagnose, waardoor uitval en een dreigende achteruitgang van de algemene gezondheid worden voorkomen.

Zorg

De verzorgingsbehoeften van een Cane Corso Pitbull variëren per tijd van het jaar. Tijdens het verharingsseizoen in de lente, dagelijks borstelen met een borstel met medium haren en een rubberen handschoen. De rest van het jaar is wekelijks borstelen voldoende.

De voeding van uw hond moet in verhouding staan tot zijn leeftijd en gewicht. Zowel Cane Corso’s als Pitbulls kunnen geneigd zijn tot overeten, dus zorg ervoor dat u het voedsel naar leeftijd portioneert en niet te veel traktaties geeft, die bijdragen tot overgewicht.

Zijn Cane Corso Pitbull Mixen Goede Gezinshonden?

Gezien de natuurlijke weerbaarheid en potentiële agressie van de ouderrassen, is een Cane Corso Pitbull misschien niet de beste aanwinst voor een gezinshuis. De brute kracht van de dieren kan ook een probleem vormen als er kinderen aanwezig zijn. En er zijn veel meer geschikte rassen en mixen die geschikter zouden zijn voor een huis waar kleine kinderen zijn.

Als de adoptie van dit ras van belang is voor uw gezin, is de adoptie van een puppy en het onmiddellijk volgen van een training ideaal.

Een volwassen rescue Cane Corso Pitbull adopteren in een gezinshuis is niet ideaal, omdat de achtergrond van het dier en mogelijke trauma’s die tot agressie kunnen leiden onbekend blijven.

Het redden van een Cane Corso Pitbull Mix

Wanneer u een Cane Corso Pitbull mix redt, moet u er rekening mee houden dat de achtergrond van het dier onbekend is. Het komt vaak voor dat reddingshonden in het verleden trauma’s hebben meegemaakt die het huidige gedrag beïnvloeden.

Bij honden met agressieve neigingen in hun lijn kan het effect van deze trauma’s ernstig zijn. Als u een Cane Corso Pitbull wilt redden, denk dan eerst aan de andere leden van uw gezin. Een redding van dit ras vormt een aanzienlijk groter risico voor kinderen dan de meeste rassen. Het opvoeden van kinderen kan ook de tijd verminderen die u beschikbaar heeft om uw hond te trainen, wat essentieel is voor het handhaven van de veiligheid van uw gezin en uw Cane Corso Pitbull mix.

Een geredde Cane Corso Pitbull mix zou het meest geschikt zijn voor een alleenstaande of kinderloos echtpaar die de tijd hebben om de hond voldoende te trainen, te socialiseren en te oefenen.

Het vinden van een Cane Corso Pitbull Mix Puppy

Het vinden van een zeldzame kruising is lastig. De meeste mensen komen bij toeval een nestje tegen. Als dit u is overkomen let dan veel meer op de ouders dan op de pups. Pups van minder dan acht weken oud zijn allemaal schattig. Het is heel belangrijk dat u beide ouders ontmoet, dit zal bijna altijd inhouden dat u naar twee locaties moet reizen.

Vanwege het potentieel voor agressie van elk ras, zorg ervoor dat je zelf ziet dat ze ontspannen zijn rond vreemden en een vriendelijke aanleg hebben. Vergeet niet de geloofsbrieven te bevestigen van elke potentiële fokker met wie u in contact komt. Een verantwoordelijke fokker zou een achtergrondcontrole moeten willen uitvoeren om er zeker van te zijn dat de puppy naar een goed thuis gaat.

Vermijd puppyfabrieken en dierenwinkels bij de aankoop van een nieuwe puppy. Een geloofwaardige bron mag geen massa dieren tegelijk te koop hebben. Als u kunt, bezoek het pand voordat u het koopt. Aarzel niet om eventuele zorgen te melden bij de plaatselijke dierenbescherming.

Het opvoeden van een Cane Corso Pitbull Mix Puppy

Het opvoeden van een Cane Corso Pitbull mix pup vereist veel tijd en toewijding in vergelijking met andere meer volgzame rassen.

Gelukkig zijn beide ouderrassen zeer intelligent en leren ze snel. Raadpleeg onze puppy verzorgings- en trainingsgidsen voor alle informatie die u nodig hebt bij het trainen van uw nieuwe Cane Corso Pitbull pup.

Voor- en nadelen van het krijgen van een Cane Corso Pitbull Mix

Het kiezen van een Cane Corso Pitbull mix boven een ander ras kan een verhoogd risico op agressie betekenen in vergelijking met andere rassen. Uw huisdier zal een aanzienlijke hoeveelheid training en socialisatietijd nodig hebben om vriendelijk en betrouwbaar gedrag te bereiken.

Daarom wordt dit ras niet aanbevolen als gezinsdier.

Aan de positieve kant zijn Cane Corso Pitbulls loyaal en uiterst intelligent. Ze kunnen worden getraind om met u samen te werken, te jagen en andere dieren te hoeden, en mensen in nood te redden. Ze zijn ook vaak aanhankelijk en staan te popelen om hun baasjes een plezier te doen.

Soortgelijke Cane Corso Pitbull Mengelingen en Rassen

Kijk voor vergelijkbare rassen ook eens naar deze alternatieven voor de Cane Corso Pitbull:

Cane Corso Pitbull Mix Rescues

Hieronder vindt u een lijst van reddingen voor Cane Corso’s, Pitbulls en mixen van deze rassen.

Vul deze lijst aan in de commentaren hieronder om anderen te helpen de perfecte Cane Corso Pitbull mix redding te vinden.

Is een Cane Corso Pitbull Mix geschikt voor mij?

Als je een alleenstaande of kinderloos stel bent met veel ervaring in socialisatie en positieve bekrachtiging hondentraining, dan zou een Cane Corso Pitbull mix goed kunnen passen.

Als u thuis kinderen hebt, kunt u misschien een ander, meer gezinsgericht ras overwegen of ervoor zorgen dat u een Cane Corso Pitbull pup koopt en geen rescue. De belangrijkste beslissende factor is de hoeveelheid tijd die u kunt besteden aan het trainen en socialiseren van uw Cane Corso Pitbull.

Verwante artikelen

Referenties en bronnen

  • American Kennel Club.
  • Cane Corso Nationale Rasvereniging
  • Bell, J., Cavanagh, K., Tilley, L. Veterinaire Medische Gids voor Honden- en Kattenrassen. Tenton NewMedia 2012.
  • Cossios, E. D. De Peruaanse Pitbull: een uitgestorven hondenras. Universidad Nacional Mayor de San Marcos 2018.
  • Parker, H. G., Dreger, D. L., Rimbault, M., Davis, B. W., Mullen, A. B., Carpintero-Ramirez, G. en Ostrander, E. A. Genomische analyses onthullen de invloed van geografische oorsprong, migratie en hybridisatie op de ontwikkeling van het moderne hondenras.. Cell Press Cell Reports 2017.