Cane Corso Rottweiler Mix Raseigenschappen

cane corso en rottweiler volwassen honden

De Cane Corso Rottweiler mix combineert twee trouwe reuzen – de Cane Corso Italiano en de Rottweiler. Ook bekend als Rotticorso, heeft dit krachtige en atletische gemengde ras twee werkhondenrassen als ouders, en heeft veel te bieden aan ervaren eigenaren die hen een taak kunnen geven. Qua type vergelijkbaar met de Mastiff, profiteren deze herders-, drijf-, herders- en waakhonden van positieve trainingsmethoden. Ze leven ongeveer tien jaar en kunnen tot maar liefst 135 pond wegen. Vandaag belichten we deze relatief onbekende hybride hond, om u te helpen beslissen of de Cane Corso Rottweiler mix het juiste huisdier of werkmaatje voor u is.

Inhoud


Wat is een Cane Corso Rottweiler Mix?

De Rottweiler Cane Corso mix is een kruising tussen de raszuivere Cane Corso Italiano en de raszuivere Rottweiler, beide grote, sterke, werkhondenrassen. Deze krachtige combinatie is een wat ruig ogende hond die graag actief is en trouw is aan zijn eigenaar, maar soms een uitdaging kan zijn om te trainen.

Zoals bij elk gemengd ras is het resultaat van een Rotticorso onzeker, omdat een pup meer eigenschappen van het ene ouderras kan erven dan van het andere. Voordat u een hybride hond mee naar huis neemt, moet u meer weten over de ouderrassen om verrassingen te voorkomen.

Geschiedenis van de Cane Corso Rottweiler Mix

We moeten de geschiedenis van elk ouderras bestuderen om de Cane Corso Rottweiler mix beter te begrijpen. De Cane Corso komt uit Italië met een geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Men gelooft dat het ras afstamt van de oude Molosser en Mastiff honden, die beschouwd worden als de grootste en machtigste hondenrassen in de geschiedenis.

De moderne Cane Corso werd ontwikkeld door Molosser honden te kruisen met Napolitaanse Mastiffs. De naam Cane Corso vertaalt zich losjes uit het Latijn als “lijfwachthond”, wat hij waarmaakte door soldaten te vergezellen in de strijd. Dit grote Italiaanse hondenras heeft een lange geschiedenis als werkhond en was eeuwenlang een vertrouwd beeld op Italiaanse boerderijen, gebruikt voor de jacht, bewaking en veedrijven.

De Rottweiler heeft een soortgelijke geschiedenis als de Cane Corso, die teruggaat tot het Romeinse Rijk en afstamt van het vroege fokken van Mastiffs met lokale herders- en herdersrassen. Hoewel niet gedocumenteerd, geloven velen dat deze fokdieren het ras van de Rottweiler ontwikkelden dat we vandaag kennen. Aan het begin van de 20e eeuw vond de Rottweiler nieuwe rollen als politiehond, in het leger, als waakhond en zelfs als blindengeleidehond.

Hoe zien Cane Corso Rottweiler Mixen eruit?

De Cane Corso Rottweiler mix heeft fysieke kenmerken in overeenstemming met zijn sterke Mastiff erfgoed, met de meeste met een gedrongen lichaamsbouw, slappe of stijve oren, prominente wangen, en een korte dubbele vacht.

Als de nakomelingen op de Rottweiler lijken, hebben ze een zwarte vacht met een tan zadelafdruk. Maar als de genen van de Cane Corso dominanter zijn, zal de Rottweiler Cane Corso mix een zwarte, grijze, blauwe, gestroomde of chocolade vacht hebben.

Verzorging en verharen

De verzorgingsvereisten voor een Cane Corso Rottweiler mix zijn eenvoudig, aangezien hun mooie korte gladde vacht slechts één of twee keer per week geborsteld hoeft te worden om dode haren te verwijderen en de natuurlijke oliën te laten circuleren. Hun tanden moeten minstens drie keer per week gepoetst worden, hun oren één keer per week schoongemaakt en hun nagels één keer per maand geknipt.

Hoe groot zijn ze als ze volgroeid zijn?

De Cane Corso Rottweiler mix is 25 tot 29 inches hoog en weegt tussen de 100 en 135 pond.

Zijn Cane Corso Rottweilers Agressief?

De Cane Corso Rottweiler mix is een liefdevolle, loyale en beschermende hond die bij zijn familie wil zijn. Ze hebben als pup veel socialisatie nodig om te voorkomen dat ze hun huis bewaken tegen zowel gasten als indringers! Deze honden houden van kinderen die ze kennen, en zijn waarschijnlijk beschermend voor hen, hoewel een volwassene te allen tijde toezicht op hen moet houden.

Omdat beide ouderrassen uit een werkachtergrond komen, heeft de Rotticorso veel energie, dus hij doet het het beste in een actief huishouden met een grote, veilige achtertuin. De Rottweiler is een uiterst intelligente hond die goed reageert op training, terwijl de Cane Corso wordt beschouwd als de meest trainbare en aanpasbare van de Mastiff rassen.

Deze honden streven naar fysieke en mentale stimulatie, dus trainingsroutines en interactieve spelletjes zullen enorm nuttig zijn.

Cane Corso Rottweiler Oefening en Training

De ouderrassen houden verband met een geschiedenis van het hoeden van vee over lange afstanden, zodat de Rotticorso veel beweging nodig heeft. Anders kunnen ze destructief zijn. Ze hebben dagelijks 1,5 uur wandelen nodig, inclusief interactieve spelletjes, zoals het gooien van een bal of frisbee, om achteraan te rennen en te apporteren. De Cane Corso Rottweiler mix maakt uitstekende wandel-, jogging- en fietspartners.

Dit gemengde ras is een snelle leerling die een reeks commando’s kan beheersen en zou genieten van training voor tracking of trailing-gebaseerde activiteiten, die mentale stimulatie en oefening biedt. Door dit gemengde ras goed getraind en mentaal gestimuleerd te houden, krijgt u een lieve, liefdevolle en aanhankelijke hond.

Mogelijke gezondheidsproblemen?

Honden van gemengde rassen zijn potentieel veel gezonder dan raszuivere honden, maar het is nog steeds belangrijk dat u zich bewust bent van de gezondheidsproblemen die bij de ouderrassen voorkomen. De mogelijke gezondheidsproblemen voor de Cane Corso Rottweiler mix omvatten:

 • Heup- en elleboogdysplasie
 • Hartziekte
 • Botkanker
 • Bloat
 • Entropion
 • Ectropion
 • Cornea-erosie
 • Hersentumoren
 • Kersenoog

Hoe lang leeft deze designerhond?

De gemiddelde levensduur voor de Cane Corso Rottweiler mix is ongeveer negen tot twaalf jaar.

Zijn Cane Corso Rottweiler Mixen Goede Huisdieren?

De Cane Corso Rottweiler mix kan de juiste hond voor u zijn als u een liefdevolle, loyale en beschermende hond wilt. Deze pups zijn heerlijke metgezellen als ze goed gesocialiseerd en getraind worden vanaf jonge leeftijd.

U moet echter wel de ervaring hebben om met een grote hond om te gaan en hem de mentale en fysieke stimulatie bieden die deze honden nodig hebben, samen met een ruime en veilige achtertuin.

Meer informatie over Rottweilers en Cane Corso honden

Referenties

 • Smith et al. Evaluation of risk factors for degenerative joint disease associated with hip dysplasia in German Shepherd Dogs, Golden Retrievers, Labrador Retrievers, and Rottweilers. AVMA Journals, 2001.
 • Korec et al. Inheritance of coat colour in the Cane Corso Italiano dog. BMC Genomic Data, 2019.
 • Notari et al. Een overzicht van gedragskenmerken van rashonden in Italië. Applied Animal Behaviour Science, 2007.