Bull Terrier Mix Raseigenschappen, Types en Persoonlijkheden

bull terrier mixen

Bull Terrier mix ras honden zijn vaak loyaal, liefdevol, vasthoudend en moedig. De iconische Bull Terrier heeft een lang gezicht, een bonte vacht en een bolle kop, maar uw typische Bull Terrier mix erft niet altijd dit klassieke uiterlijk. Ze zijn meestal middelgroot, kortharig en relatief sterk verharend. Vandaag bekijken we een aantal Bull Terrier mixen, welke eigenschappen ze kunnen verwachten en hoe goed ze als huisdier in een gezinshuis passen.

Inhoud

De Bull Terrier is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het gewone leven, dankzij de keuze van meer dan één multinational voor het ras als woordvoerder! Maar Target en Bud Light zijn zeker niet de eersten die deze gezellige, stevige, persoonlijke pups hebben ontdekt! In feite is de Bull Terrier al sinds het einde van de 19e eeuw in de hogere kringen actief. Maak in dit artikel kennis met enkele van de meest populaire Bull Terrier mix honden.


Bull Terrier Mix Maat

De Standaard Bull Terrier weegt tussen de 50 en 70 pond en is tot 22 centimeter lang. De Miniatuur Bull Terrier weegt 18 tot 28 pond en is 10 tot 14 centimeter lang. De hoogte en het gewicht van uw volgroeide puppy hangen af van welk type Bull Terrier hun ouder is, maar ook hoe groot hun andere ouderras is. Ze kunnen even groot zijn als beide ouders, of ergens daartussenin.

Zijn Bull Terrier mixen vriendelijk?

De Bull Terrier komt tot ons dankzij een originele hybride hondenkoppeling tussen een Engelse Bulldog en, naar men denkt, een Engelse Witte Terrier, met misschien een vleugje Dalmatiër erbij. Wat belangrijk is om te weten over de hedendaagse Bull Terrier is dat deze pup zowel de beminnelijke, kalme aard van de Bulldog erft als het temperament van de temperamentvolle, vurige terriër.

bull terrier mixen

Bull Terrier Mix Vachtverzorging en verharen

De Bull Terrier heeft een korte, nette, platte vacht die slechts wekelijks geborsteld hoeft te worden en af en toe in bad moet. Deze hond kan echter wel verharen! Verwacht meer verharing bij het wisselen van de seizoenen en lichte verharing het hele jaar door. Zelfs wanneer hij samen gefokt wordt met een hond met krulhaar zoals de Poedel, is het onwaarschijnlijk dat de Bull Terrier kruising allergievriendelijk is.

Zijn Bull Terrier kruisingen gezond?

Het Canine Health Information Center (CHIC) beveelt aan dat standaard Bull Terrier ouderdieren vooraf worden getest op patella luxatie, hart- en nierproblemen en aangeboren doofheid. CHIC beveelt aan dat Miniature Bull Terrier ouderhonden vooraf worden getest op dezelfde problemen. Onderzoekers hebben onlangs een ander genetisch gezondheidsprobleem geïdentificeerd, genaamd dodelijke acrodermatitis (LAD), dat beide rassen Bull Terriers treft.

Bull Terriers van beide maten en rassen kunnen in het bijzonder worden getroffen door een genetische obsessieve-compulsieve stoornis (OCD), die zich kan uiten in het achtervolgen van de staart, het draaien op de plaats, en ander repetitief gedrag. Het is mogelijk dat hun hybride pups een van deze aandoeningen erven, of problemen die verband houden met hun andere ouderras.

Zijn gemengde rassen gezonder?

Hybride fokprogramma’s hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van enkele van de meest geliefde moderne raszuivere hondenrassen – waaronder de Bull Terrier! Maar door de decennia heen heeft het fokken volgens strikte normen voor uiterlijk of temperament bij veel raszuivere hondenrassen een aantal bekende erfelijke gezondheidsaandoeningen veroorzaakt.

Om deze reden hebben veel van de huidige hybride fokprogramma’s een andere focus. Dat is het behoud van de gezondheid van rashonden. Men denkt dat hybride fokken nieuwe genetische diversiteit kan inbrengen om de gezondheid voor toekomstige generaties te versterken (een theorie die hybride kracht wordt genoemd).

Hoe lang leven Bull Terrier mixen?

De typische levensverwachting van de Standaard Bull Terrier is 12 tot 13 jaar. De levensduur van de Miniature Bull Terrier is 11 tot 13 jaar. De levensduur van uw Bull Terrier kruising zal ook variëren afhankelijk van de gezondheid van hun andere ouder, dus die kan veel korter of wat langer zijn.

Bull Terrier Mengsels Rassen

Hier zijn enkele van de meest populaire Bull Terrier hybride rassen. We duiken in elk ras om u te helpen ze te vergelijken en te beslissen welke het beste past bij uw levensstijl, huis en gezin.

 • Bull Terrier Amerikaanse Pit Bull Terrier Mix
 • American Staffordshire Terrier Bull Terrier Kruising
 • Bull Terrier Australische Veedrijver Mix (Bull Terrier Heeler)
 • Australische Herder Bull Terrier Kruis
 • Bull Terrier Beagle Mix
 • Boston Terrier Bull Terrier
 • Bull Terrier Boxer Mix
 • Bulldog Bull Terrier Mix (BD Terrier)
 • Bull Terrier Chihuahua Mix (Bullhuahua Terrier)
 • Chinese Shar-Pei Bull Terrier Kruising
 • Bull Terrier Chow Chow Mix
 • Dalmatiër Bull Terrier
 • Bull Terrier Duitse Herder Mix
 • Jack Russell Terrier Bull Terrier (Bully Jack Terrier)
 • Bull Terrier Labrador Retriever Mix
 • Dwergpinscher Bull Terrier Kruising
 • Bull Terrier Miniatuur Schnauzer Mix
 • Mopshond Bull Terrier
 • Bull Terrier Rottweiler Mix (Rottbull)
 • Staffordshire Bull Terrier Bull Terrier

Amerikaanse Pitbull Terrier Bull Terrier Mix

pitbull rassen kunnen groene ogen hebben

Deze aanhankelijke, vriendelijke en beschermende mix hond heeft een volwassen gewicht van 30 tot 70 pond en een levensverwachting van 12 tot 15 jaar. Uw hond verhaart het hele jaar door en per seizoen, maar heeft een gemakkelijk te onderhouden korte, nette vacht.

Controleer de hondenwetgeving van uw staat (en uw verzekeringsmaatschappij) voordat u een Pitbull mix hond in uw gezin opneemt. Deze honden zijn niet in alle gebieden toegestaan.

Amerikaanse Staffordshire Terrier Bull Terrier Mix

amerikaanse staffordshire terriër - hondenrassen die beginnen met een

Deze hond zal op volwassen leeftijd 45 tot 70 pond wegen met een levensverwachting van 12 tot 16 jaar. Deze hond is waarschijnlijk een uitstekende familie waakhond en een trouwe en aanhankelijke gezelschapshond.

Verwacht enige matige verharing het hele jaar door en per seizoen. Om vermijdbaar leed te voorkomen, controleer de verzekeringspolis van uw huiseigenaar en de hondenwetgeving van uw staat voordat u een verbintenis aangaat met deze hond.

Bull Terrier Australische Veedrijvershond Mix (Bull Terrier Heeler)

Blue Heeler puppies

De Bull Terrier Heeler zal 35 tot 70 pond wegen met een levensduur van 12 tot 16 jaar. Deze hond is misschien niet de beste keuze voor gezinnen met jonge kinderen vanwege de sterke kudde- en hiel-nippen instincten van de Blue Heeler ouder. Verwacht bij deze pup het hele jaar door matige verharing en meer seizoensgebonden verharing.

Australische Herder Bull Terrier Mix

australische herder

De Australian Shepherd Bull Terrier mix weegt 40 tot 70 pond en wordt gemiddeld 12 tot 15 jaar oud. Deze hond erft van nature slimheid, moed en sterke beschermende instincten van beide ouders. Verwacht meer borstel taken en verharing vanwege de lange, weelderige vacht van de Aussie ouder.

Beagle Bull Terrier Mix

bluetick tan en zwarte beagle

Uw Beagle Bull Terrier mix hond zal waarschijnlijk 20 tot 70 pond wegen op volwassen leeftijd en heeft een levensverwachting van 10 tot 15 jaar. Hoewel deze hond waarschijnlijk op zijn best een halfslachtige waakhond is, kunt u een toegewijde en vrolijke familievriend verwachten. Deze hond verhaart het hele jaar door enigszins en meer seizoensgebonden.

Bull Terrier Boston Terrier Mix

hoe lang leven boston terriers?

De Boston Terrier Bull Terrier zal 12 tot 70 pond wegen en 11 tot 13 jaar oud worden. Deze hond zal het hele jaar door en seizoensgebonden wat verharen en zou een slim, vriendelijk, levendig temperament moeten erven van beide ouderhonden.

Deze pup erft de brachycephale (platte) snuitvorm van de Boston Terrier ouder. Met andere woorden, wees voorbereid op mogelijke gezondheidsproblemen.

Boxer Bull Terrier Mix

boxer hond

Deze hond weegt 50 tot 80 pond en wordt 10 tot 13 jaar. De Boxer Bull Terrier is slim, grappig en zeer liefdevol voor “hun” mensen. Deze hond zal waarschijnlijk een zeer goede gezinsvoogd en beschermer zijn met de juiste training.

Verwacht het hele jaar door verharing. De Boxer Bull Terrier zal tot op zekere hoogte beïnvloed worden door de verkorte snuitvorm die kenmerkend is voor de Boxer ouder. Wees daarom voorzichtig met overbelasting bij warm weer.

Bull Terrier Bulldog Mix (BD Terrier)

Witte Engelse Bulldog

De vriendelijke, gezellige en matig actieve BD Terrier weegt 40 tot 70 pond en wordt 8 tot 13 jaar. Deze hond zal het hele jaar door en in het seizoen matig verharen. De BD Terrier wordt waarschijnlijk op een bepaald niveau beïnvloed door de korte, platte (brachycephalic) snuitvorm van de Bulldog.

Chihuahua Bull Terrier Mix (Bullhuahua Terrier)

langharige chihuahua

De Bullhuahua Terrier kan zo weinig wegen als 3 pond of zo veel als 70 pond. De levensverwachting van deze hond is 12 tot 16 jaar.

Ze hebben waarschijnlijk een extra grote persoonlijkheid voor een kleinere pup, samen met een gemakkelijk te onderhouden en licht verharende vacht. Uw Bullhuahua Terrier pup zal worden beïnvloed door de platte snuitvorm van de Chihuahua ouder.

Bull Terrier Shar-Pei Mix

shar pei

Uw Chinese Shar-Pei Terrier mix zal 45 tot 70 pond wegen en 8 tot 13 jaar oud worden. Deze hond is waarschijnlijk een uitstekende, beschermende familie waakhond.

U kunt ook een milde verharing het hele jaar door verwachten. Deze hond kan enkele van de speciale gezondheidsbehoeften van de Shar-Pei ouderhond erven, met de unieke diepe huidrimpels en plooien van dit ras.

Chow Chow Bull Terrier Mix

Chow Chow puppies hebben puntige oren, maar ze liggen plat.

Deze hond zal 45 tot 70 pond wegen met een levensduur van 8 tot 13 jaar. De Chow Chow Bull Terrier zal waardig en trouw aan u zijn met sterke beschermende en waakzame instincten wanneer hij in aanraking komt met vreemde dieren en mensen.

Uw Chow Chow Bull Terrier kan enkele speciale gezondheidsbehoeften erven als gevolg van de diepe huidplooien van de Chow ouder. Zorg ervoor dat u de verzekering van uw huiseigenaar en de hondenwetgeving van de staat controleert voordat u zich verplicht om voor een Chow mix hond te zorgen. Deze pups zijn ook niet overal toegestaan.

Bull Terrier Dalmatiër Mix

lever dalmatiër

Uw Dalmatische Bull Terrier weegt ergens tussen de 45 en 70 pond met een levensduur van 11 tot 13 jaar. Deze hond zal slim en energiek zijn met sterke bewakings- en beschermingsinstincten.

Verwacht ook veel verharing van deze pup. De Dalmatische Bull Terrier kan worden beïnvloed door bekende problemen met aangeboren (geërfde) doofheid van beide ouderdieren.

Duitse Herder Bull Terrier Mix

3 Duitse Herdershonden in verschillende tinten
Duitse Herder kleuren

De Duitse Herder Terrier mix zal op volwassen leeftijd 50 tot 90 pond wegen met een levensduur van 7 tot 13 jaar. Dit is een pup die waarschijnlijk een uitstekend werkende K-9 en waakhond zal zijn met de juiste en voortdurende training en socialisatie.

Deze hond verhaart het hele jaar door en meer seizoensgebonden, door de invloed van de Duitse Herder ouder.

Bull Terrier Jack Russell Terrier Mix (Bully Jack Terrier)

jack russell terrier

Uw Bully Jack Terrier weegt 14 tot 70 pond met een levensverwachting van 12 tot 16 jaar. U zult merken dat deze hond het beste als enige hond gehouden kan worden, tenzij u twee pups tegelijk in uw gezin opneemt. Uw Bully Jack Terrier zal echter op volwassen leeftijd een prima waakhond zijn.

Deze hond verhaart het hele jaar door, maar eenvoudig borstelen en af en toe een bad is voldoende voor het vachtonderhoud.

Labrador Retriever Bull Terrier Mix

chocolade lab namen

De Labrador Retriever Bull Terrier weegt 50 tot 80 pond en wordt 10 tot 13 jaar. Dit wordt een interessante mix tussen het beschermende terriër temperament en de beroemde vriendelijke Lab. Deze hond verhaart het hele jaar door en veel meer tijdens de seizoenstrek.

Bull Terrier Miniatuur Pinscher Mix

doberman pinscher temperament

Deze kleine pup weegt tussen de 8 en 70 pond en wordt 12 tot 16 jaar oud. Deze hond zal een geweldige waakhond zijn, maar ook een zelfverzekerde metgezel met een grote hondenpersoonlijkheid.

De Dwergpinscher Bull Terrier heeft een korte, nette vacht die gemakkelijk te onderhouden is, maar het hele jaar door verhaart.

Dwergschnauzer Bull Terrier Mix

Miniatuur Schnauzer Levensduur

De Miniature Schnauzer Bull Terrier mix zal 11 tot 70 pond wegen en 12 tot 15 jaar oud worden. Beide ouders komen uit de terriërgroep, wat kan zorgen voor een energieke en onvermoeibare werker en een dappere waakhond en een trouwe metgezel.

Deze hond komt zeker met regelmatige borstel- en verzorgingstaken dankzij de Schnauzer ouder.

Bull Terrier Mopshond Mix

mopshond

De Mopshond Bull Terrier heeft een volwassen gewicht van 14 tot 70 pond met een levensverwachting van 12 tot 15 jaar. Deze hond zal het hele jaar door en per seizoen matig verharen.

De Pug Bull Terrier krijgt de brachycephalische (platte) snuitvorm van de Mopshond ouderhond, die enkele speciale gezondheidsproblemen kan opleveren.

Rottweiler Bull Terrier Mix (Rottbull)

Duitse Rottweiler Namen

De Rottbull verenigt twee voormalige vechtrassen die populaire gezelschapshonden zijn geworden. Beide honden hebben persoonlijkheden die lief, trouw en zeer speels zijn.

Deze hond weegt 50 tot 135 pond en heeft een levensverwachting van 9 tot 13 jaar. U kunt verwachten dat uw Rottweiler Terrier mix het hele jaar door mild verhaart en soms seizoensgebonden.

Bull Terrier Staffordshire Bull Terrier Mix

Staffordshire Bull Terrier

De Staffordshire Bull Terrier draagt de onofficiële bijnaam “nanny dog” voor hun geduld met kinderen. Deze hond kan 24 tot 70 pond wegen met een levensduur van 12 tot 14 jaar. Verwacht een lichte verharing het hele jaar door en misschien meer seizoensgebonden.

Deze hond erft het traditioneel pittige terriër temperament samen met de lieve aard van beide ouders, waardoor vroege socialisatie en training een sleutel zijn tot een gelukkig gezinsleven.

Zijn Bull Terrier Mixen Goede Huisdieren?

Afhankelijk van het ras waarmee ze gemengd zijn, kunnen deze pups geweldige huisdieren zijn. Zorg er alleen voor dat beide ouders op hun gezondheid zijn getest en van gelukkige, vriendelijke rassen zijn.

Laat ons je favoriete mix weten in de commentaren hieronder.

Referenties

 • Peakin et al. “A Brief History,” The Bull Terrier Club, 2015.
 • Bellumori et al. “Prevalentie van erfelijke aandoeningen bij gemengde en rashonden: 27.254 gevallen (1995-2010),” 2013.
 • Risio et al. “Prevalence, heritability and genetic correlations of congenital sensorineural deafness and coat pigmentation phenotype in the English bull terrier,” BMC Veterinary Research Journal, 2016.
 • Kilkenny et al. “Training an MBT,” Miniature Bull Terrier Club of America, 2019.
 • Bauer, A. “Genetische oorzaak van dodelijke huidaandoening bij bull terriers ontdekt,” Science Daily, 2018.
 • Tiira et al. “Environmental Effects on Compulsive Tail Chasing in Dogs,” PLOS One Journal, 2012.
 • Karrlson et al. “Scientists identify genes linked with OCD…in dogs,” BMC Journal, 2014.