Black Mouth Cur Pitbull Mix

black mouth cur pitbull mixBen je benieuwd of een Black Mouth Cur Pitbull mix pup geschikt is voor jou? Welkom bij onze complete gids voor de Black Mouth Cur Pitbull mix! De Black Mouth Cur Pitbull mix is het resultaat van een Black Mouth Cur kruising Pitbull. Dit kruisingsras staat ook bekend als een “Pitbull Cur.”

Wat is een Pitbull Cur?

Er zijn 190 verschillende en erkende hondenrassen. Dit cijfer houdt echter alleen rekening met de zuivere rassen. Er zijn talloze mixen als je gaat kijken naar mutsen en designerpups, en de keuzes kunnen het moeilijk maken om een hond voor jezelf en je gezin te kiezen.

Designer rassen zijn bijzonder populair op dit moment en ze zijn meer en meer overheersend geworden binnen de fokgemeenschap. En bij elke optie hoort natuurlijk een unieke naam om te onthouden.

Als je de naam Pitbull Cur of Cur Pitbull hebt gehoord, dan ben je misschien nieuwsgierig naar het ras. Dit ras is een mix van de Black Mouth Cur en de Pitbull.

Dus, wat is de Pitbull en Cur mix en wat zijn de fysieke, gezondheids- en gedragskenmerken die je kunt verwachten als je een van deze pups adopteert? We onderzoeken de mix in deze gids om u te helpen beslissen of de hond goed of slecht bij uw gezin past.

Designerhonden vs. zuivere rassen

Voordat we kijken naar de Pitbull Cur, laten we eens kijken naar enkele van de controversiële aspecten van het bezitten van een designerhond of eerste generatie mix in tegenstelling tot een rashond.

Je hebt misschien wat minder aangename opmerkingen gehoord van fokkers over designer honden. Deze opmerkingen hebben veel te maken met het rage aspect van de pups, ook al bestaan designer dogs al sinds de jaren 1990.

Sommige hondenfokkers, evenals potentiële adoptanten, willen deel uitmaken van de rage en profiteren van de weldaad van de Labradoodle en Cockapoo rage. Dit kan leiden tot ongezonde fok-, verzorgings- en verkooppraktijken.

Dit soort onethisch fokken is echter niet iets dat exclusief is voor ontwerpersrassen. Sommige raszuivere fokkers zijn net zo onverantwoordelijk. Dit geldt vooral als het gaat om het onderzoeken van lijnen en mogelijke inteeltproblemen.

Zelfs in verschillende en afzonderlijke lijnen is het genetisch materiaal bij zuivere rassen vaak veel minder divers dan bij mengsels. In principe komen veel honden uit één geologische locatie, en dit vergroot de kans op inteelt bij het ontstaan van het ras.

Ook worden gunstige fysieke en gedragskenmerken in aanmerking genomen wanneer honden worden uitgekozen om mee te fokken.

Dit kan een ander probleem veroorzaken met homozygositeit van genetisch materiaal. Wanneer een dier te veel genetisch materiaal heeft dat op elkaar lijkt, dan kan de gezondheid van de hond daaronder lijden. Dit wordt een verlies van kracht genoemd.

Zijn designer honden beter?

Designer honden of gemengde rassen hebben meer heterozygoot genetisch materiaal. Dit betekent dat inteelt en verlies van kracht niet zo’n probleem zijn.

Dit betekent echter niet automatisch dat designerhonden in het algemeen beter of gezonder zijn. Het betekent gewoon dat de honden op individuele basis onafhankelijk onderzocht moeten worden. Bepaalde kwalen kunnen van de ouders worden doorgegeven, dus als beide ouders onwel zijn, kan dit resulteren in een pup met meerdere ziekten.

Het vinden van een Pitbull Cur Puppy

Als u besluit om een gemengd gefokte Black Mouth Cur aan te schaffen, moet u uw huiswerk doen, net zoals u zou doen als u een raszuivere pup zou aanschaffen.

Je moet een gerenommeerde fokker gebruiken die accurate en actuele veterinaire gegevens kan leveren.

Ook moeten zowel de moeder als de vader ter keuring worden aangeboden en dus ook alle pups.

Het is ook verstandig om te vragen naar genetische testen. Het testen is steeds gewoner geworden met combinatiepanels die minder dan een paar honderd dollar per hond kosten. Een eenvoudige test kan veel erfelijke ziekten uitsluiten, en een niet-invasief uitstrijkje kan thuis worden genomen en via de post naar de testfaciliteit worden gestuurd.

Pitbull oorsprong

Nu je een klein beetje weet over mixen, laten we de twee rassen onderzoeken waaruit de Pitbull Cur bestaat.

De term ‘Pitbull’ wordt gebruikt om een aantal verschillende honden te beschrijven, waaronder de American Pit Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, American Bulldog, en Staffordshire Bull Terrier. Echter, de American Pit Bull Terrier en de American Staffordshire Terrier zijn de honden die in de Verenigde Staten het meest worden aangeduid als Pit bulls.

De Pitbull werd voor het eerst gefokt in de jaren 1800 (of iets eerder) in het Verenigd Koninkrijk door het gebruik van bulldogs en terriers. Hun oorspronkelijke doel was bull-baiting, wat betekent dat de honden werden gefokt om hun kracht, agressiviteit en behendigheid.

Meer over Pitbulls:

Toen de Pitbulls eind 1800 naar de Verenigde Staten werden gebracht, werden ze voornamelijk gebruikt op boerderijen voor de jacht en het drijven van vee. De honden werden ook gebruikt als politiehonden.

Helaas hebben sommige gewetenloze individuen selectief Pitbulls gefokt vanwege hun agressiviteit en hun vermogen om te vechten. Deze honden zijn gebruikt voor illegale hondengevechten, en dit is een voortdurend probleem in de Verenigde Staten.

Aan de andere kant van het spectrum zijn sommige Pitbulls gekozen om mee te fokken vanwege hun kalme en vreedzame manier van doen. Dit is een van de redenen waarom Pitbulls echt alle kanten op kunnen als het gaat om persoonlijkheid en temperament.

Black Mouth Cur Oorsprong

De Black Mouth Cur heeft een geschiedenis die ongeveer even lang is als die van de Pitbull. De honden zijn echter afkomstig uit de Verenigde Staten. De honden werden voornamelijk gebruikt als werkhonden om te jagen en het huis te helpen beschermen. Ze werden ook gebruikt om vee en andere dieren te hoeden.

Er zijn verschillende mogelijke oorsprongen van de Black Mouth Cur, maar de honden zijn waarschijnlijk ontstaan in Alabama.

Black Mouth Cur honden worden nog steeds prominent gezien in de zuidelijke delen van de Verenigde Staten in gebieden als Florida, Texas, Tennessee en Mississippi.

Pitbull Cur Mix Kenmerken

Pitbull Cur mix pups kunnen veel lijken op hun Pitbull of Black Mouth Cur ouder, of ze kunnen een mix van fysieke kenmerken hebben.

Dit hangt gewoon af van het genotype van de pup. In principe kan de vermenging van de genen verschillende resultaten opleveren.

Pitbulls en Black Mouth Curs hebben vergelijkbare fysieke kenmerken, dus je zou een algemeen idee moeten kunnen krijgen van hoe je Pitbull Cur eruit zal zien.

Pitbulls wegen waarschijnlijk tussen de 30 en 85 pond, en de Black Mouth Cur kan tussen de 40 en 95 pond wegen. Beide honden kunnen tussen de 12 en 16 jaar oud worden, en ze zijn meestal tussen de 17 en 25 centimeter groot.

Pitbulls hebben een meer hellende rug dan Curs en hun hoofden zijn ook wat kleiner met een wig of vierkante vorm. Curs hebben een langere snuit met grote en gevouwen oren.

Zowel de Pitbull als de Black Mouth Cur zijn gespierde honden. Ze hebben ook kort haar, en dat betekent minimale verharing en verzorgingsproblemen.

Pitbull Cur Mix Persoonlijkheid

Natuurlijk moet je ook aan de persoonlijkheid denken als je naar een hond van een gemengd ras kijkt, en net als bij de fysieke kenmerken, zie je misschien enkele onderscheidende kenmerken of een mengeling.

Black Mouth Curs zijn werkhonden die gefokt zijn om te helpen bij het hoeden en jagen. Net als veel andere werkhonden, vertaalt dit zich in een loyale, gehoorzame, beschermende en aanhankelijke hond.

Curs zijn ook vaak zelfverzekerd en vertrouwenwekkend.

Pitbulls daarentegen kunnen sterk variëren als het gaat om persoonlijkheid. Dit heeft veel te maken met de afkomst van de hond en of hij al dan niet afkomstig is uit een lijn van honden die gefokt zijn om hun agressieve neigingen.

Studies tonen aan dat agressiviteit bij Pitbulls het vaakst wordt gerapporteerd in verband met andere honden. Met name vreemde honden zijn meestal het doelwit, dus Pitbulls en Pitbullmixen zijn misschien niet de beste keuze als u met uw hond naar het plaatselijke hondenpark wilt.

U moet ook weten dat agressieve Pitbulls die mensen bijten in verband worden gebracht met een toename van ziekenhuisrekeningen, ernst van de verwondingen en overlijden, in vergelijking met andere verwondingen door hondenbeten. Pitbulls zijn verantwoordelijk voor de meeste dodelijke hondenbeten in de Verenigde Staten.

Het is duidelijk dat Pitbulls agressief kunnen zijn, maar ook liefdevol en trouw. De honden testen wel grenzen en kunnen behoorlijk koppig zijn. Ook moet worden opgemerkt dat Pitbulls verlatingsangst kunnen ontwikkelen. Dit kan leiden tot destructieve neigingen als uw Pitbull voor langere tijd alleen wordt gelaten.

Black Mouth Cur Pitbull Mix Oefen- en Trainingsvereisten

Zowel de Pitbull als de Black Mouth Cur zijn actieve honden die veel beweging nodig hebben. Een typische mix heeft minstens één of twee actieve 60 tot 90 minuten durende trainingssessies per dag nodig. Krachtige beweging is het beste, dus elke activiteit waarbij uw hond kan rondrennen is een goede optie.

Beweging kan helpen om verveling, angst en agressie tot een minimum te beperken bij honden die vatbaar zijn voor deze gedragingen. Socialisatie is ideaal om probleemgedrag op afstand te houden, evenals een investering in een trainings- en gehoorzaamheidsprogramma.

Als het gaat om potentieel agressieve rassen, is de sleutel om vroeg te beginnen met gehoorzaamheidstraining. Het trainen van uw puppy kan voorkomen dat uw hond in de eerste plaats slechte gewoonten aanleert. Ook zijn gespierde honden gemakkelijker te controleren en te hanteren als ze puppy zijn.

Hoewel het misschien lijkt dat een strenge, afkerige of alfa techniek het beste zou werken voor een hond als een Pitbull mix, is dit gewoon niet waar. In feite kunnen op straf gebaseerde training en andere vormen van negatieve bekrachtiging leiden tot agressief gedrag.

Positieve bekrachtiging of op beloning gebaseerde training is de beste keuze voor alle honden, inclusief de Black Mouth Cur en Pitbull Mix.

Pitbull Cur Gezondheidsproblemen

Een andere belangrijke factor bij het bepalen of de Pitbull Cur mix al dan niet geschikt is voor u, is te kijken naar mogelijke gezondheidsproblemen.

Je moet begrijpen welke ziektes door Pitbulls en Curs kunnen worden doorgegeven.

Wat u moet weten over de Pitbull Cur - Uw complete gids voor de Pitbull Black-Mouth Cur mix.

Pitbull Gezondheidsproblemen

Pitbulls zijn tamelijk gezonde honden. Ze hebben wat problemen met heupdysplasie zoals andere middelgrote tot grote pups, maar de incidentie van gewrichtsproblemen is lager bij Pitbulls dan bij andere honden.

U moet zich wel zorgen maken over hartproblemen bij uw Pitbull mix. Veel voorkomende problemen zijn cardiomyopathie, of de verdikking en verharding van de hartspieren. Subaortale stenose is ook een probleem, waarbij de bloedstroom wordt belemmerd en niet goed uit de linker hartkamer kan stromen.

Hartproblemen kunnen leiden tot congestief hartfalen, zoals klinische gevallen laten zien.

Pitbulls kunnen ook hypothyreoïdie ontwikkelen. In feite is ongeveer een kwart van alle Pits vatbaar voor dit probleem, en studies suggereren dat hypothyreoïdie verband houdt met agressie bij bepaalde honden.

Cataract en oogziekten zoals progressieve netvliesatrofie worden soms gezien bij Pitbulls. Progressieve netvliesatrofie kan leiden tot uiteindelijke blindheid, maar studies zeggen dat blindheid het vaakst voorkomt bij oudere honden die al vatbaar zijn voor oogaandoeningen.

Pitbulls kunnen ook huidaandoeningen ontwikkelen als gevolg van allergieën. Allergieën kunnen leiden tot bacteriële infecties door jeuk, krabben en irritatie van de huid. Dit is echter meestal een mild probleem, dat kan worden behandeld met medicijnen zoals Benadryl.

Zwarte Mond Cur Gezondheidsproblemen

Black Mouth Curs zijn uiterst gezonde honden met zeer weinig gezondheidsproblemen om je zorgen over te maken.

De honden hebben wel de neiging om oorontstekingen te ontwikkelen vanwege hun hangende oren. Vuil, puin en bacteriën kunnen gemakkelijk vast komen te zitten in de gehoorgangen, dus oorreiniging is noodzakelijk als u een Pitbull Cur mix adopteert.

Heupdysplasie en elleboogdysplasie kunnen zich ook ontwikkelen.

Black Mouth Curs zijn geen extreem populair of wijdverspreid ras. De meeste van deze honden zijn eigendom van en worden gefokt door individuen in het zuidelijke deel van de Verenigde Staten. Dit is ook waar de honden oorspronkelijk vandaan komen, dus inteeltproblemen zoals een gebrek aan kracht kunnen een punt van zorg zijn. Goed kijken naar de afstamming kan u helpen dit probleem te voorkomen.

black mouth cur pitbull mix

Is de Pitbull Cur geschikt voor mij?

Pitbull Curs zijn actieve honden die vaak trouw en gehoorzaam zijn. Dit maakt ze een goede keuze voor gezinnen die van het buitenleven houden en een hond willen die bij een actieve levensstijl past.

Aangezien Pitbulls echter agressief kunnen zijn, is de mix misschien niet zo geschikt voor onervaren hondeneigenaren of voor iemand die niet bereid is er de tijd in te steken om zijn pup te socialiseren en te trainen.

Als u nog steeds aan het beslissen bent of Black Mouth Cur Pitbull mix pups al dan niet geschikt zijn voor u, praat dan met uw dierenarts of lokale fokker over uw zorgen.

Heeft u een Cur Pitbull waar u dol op bent, of probeert u de perfecte actieve hond voor uw huis te vinden? Laat het ons weten in de commentaren hieronder.

Andere Pitbull Mixen

Referenties en verder lezen: