Beste hondenkappen en beschermkappen voor honden kopen, review en aanbieding

hondenkap
Een hondenkap heeft veel verschillende namen. Het maakt echter niet uit of u het verwijst naar een hondenkap, beschermkap, E-kraag, Elizabethaanse halsband of een lampenkap voor huisdieren, dit apparaat is ontworpen om te voorkomen dat uw hond krabt of likt op een hete plek, een chirurgische incisie of andere irritatie. Bij de aankoop van dit beschermende medische hulpmiddel moet u uw opties zorgvuldig overwegen, omdat u er zeker van wilt zijn dat uw hond veilig en comfortabel is. Met dat gezegd hebbende, lees verder om meer te ontdekken over de top van beschermkappen, evenals wat extra advies met betrekking tot wat te overwegen bij het kopen van hondenkappen en hoe ze effectief te gebruiken.
beschermkap hond

Overzicht hondenkap en beschermkap voor hond producten en aanbieding

Comfy cone hondenkap zwart m 30-38 cm / 20 cm hoog

Comfy cone hondenkap zwart m 30-38 cm - 20 cm hoog

Bekijk de dagprijs

Eindelijk is er een oplossing voor het al jaren bekende probleem: Hoe laat ik mijn huisdier op een verantwoorde en comfortabele manier genezen van een operatie, zonder dat hij de wond open likt? Tot voor kort waren er alleen harde kunststof kragen die zeker geen gemak boden aan de hond. Met de Comfy Cone is dit verleden tijd!

De Comfy Cone is een door dierenartsen geteste kraag die bij de meest angstige en agressieve honden is uitgeprobeerd. De Comfy Cone is getest op honden die vechten, kauwen en/of bijten of het onmogelijke proberen om de kunststof kraag te verwijderen.

Men kan met overtuiging zeggen dat de Comfy Cone meer dan voldoende is getest en het is bewezen dat het werkt!

 • Zachte kegelvormige kraag.
 • Gemaakt van gelamineerd nylon over een stevige foamlaag die zacht maar toch stevig en beschermend is.
 • Geeft de hond de gelegenheid om rustig te eten en/of drinken door de kraag om te vouwen.
 • Geeft mee als de hond ergens tegenaan komt.
 • Bruikbaar aan beide kanten, gemakkelijk als 1 kant erg vuil is geworden.
 • Waterbestendig en -afstotend.
 • Gemakkelijk op te bergen door plat te vouwen.
 • Heeft een unieke reflecterende rand die de hond beschermt door zichtbaarheid te geven in het donker.
 • Milieuvriendelijker dan de kunststof kraag.
 • Beschrijfbaar met waterproofstift om er een persoonlijk tintje aan te geven.
 • Kan omblijven tijdens het slapen, eten en drinken.
 • Verkrijgbaar in zwart en kaki.

Trixie beschermkraag M 32-40 cm nekomvang blauw

Trixie beschermkraag M 32-40 cm nekomvang blauw

Bekijk de dagprijs

Zachte, comfortabele opblaasbare halsband voor honden.De kraag voorkomt likken en krabben aan wonden en eczeem. Hij beschermt het kop, borst- en rug gedeelte. De hond zal nergens meer achter blijven hangen en/of overal tegenaan stoten. Hij beperkt het zicht en/of gehoor van het dier niet en is daardoor ook zeer geschikt voor angstige honden. Het zachte en flexibele materiaal zorgt voor een aangenaam draagcomfort. De kraag beperkt het dier niet of nauwelijks in zijn bewegingsvrijheid, waardoor eten, drinken, snuffelen en spelen gewoon mogelijk is. De kraag is middels klittenband snel en nauwkeurig te bevestigen. De lus voor het doorhalen van de halsband zorgt ervoor dat de kraag niet af gaat. De kraag kan met water schoon gemaakt worden. Merk Trixie Samenvattend Opblaasbare kraag voor honden. Voorkomt krassen en stoten. Uw dier kan gewoon eten en drinken tijdens het dragen van de kraag. Verkrijgbaar in XXSmall – 14-18CM XSmall – 20-24CM Small – 24-31CM Small/Medium – 32-40CM Medium – 40-45CM Medium/Large – 45-57CM Large/XLarge – 66-78CM Comfortabele opblaasbare kraag voor honden.

Beeztees Hondenkraag – Transparant – XXL – 47-57×30 cm

Beeztees Hondenkraag - Transparant - XXL - 47-57x30 cm

Bekijk de dagprijs

Deze transparante hondenkraag is effectief tegen het bijten, krabben o likken aan wondjes aan de kop of nek van uw hond. Door het transparant voelt de hond zich minder opgesloten. Verkrijgbaar in verschillende maten.

Comfy Cone Small (long) – Kaki

Comfy Cone Small (long) - Kaki

Bekijk de dagprijs

De Comfy Cone is een prettig draagbare kegelvormige kraag voor uw hond of kat. De Comfy Cone zorgt ervoor dat uw hond niet aan helende wonden kan likken of bijten.

Smart collar smart collar maat 4 40-56 cm – 1 st

Smart collar smart collar maat 4 40-56 cm - 1 st

Bekijk de dagprijs

De Smart Collar is een veilige manier om te zorgen dat een kat niet aan helende wonden kan likken of knagen. Kan zonder normale halsband worden gedragen. Alle randen zijn stootvast afgewerkt om beschadigingen te voorkomen. De Smart Collar is licht, comfortabel, doorschijnend en gemakkelijk om te doen.

Opblaasbare hondenkraag – L: 40-60 cm

Opblaasbare hondenkraag - L 40-60 cm

Bekijk de dagprijs

Deze zachte comfortabele kraag is een goed alternatief voor de harde plastic kap die dierenartsen voorschrijven wanneer de hond moet herstellen van een operatie, verwonding of blessure. Een bijkomend voordeel van deze kraag is dat hij niet langs muren, meubels of benen schraapt.

Hondenkraag / Kattenkraag voor nazorg operatie – Beschermkraag – Blauw – XL

Hondenkraag - Kattenkraag voor nazorg operatie - Beschermkraag - Blauw - XL

Bekijk de dagprijs

Lichtgewicht Foam honden/kattenkraag. Een beschermkraag die je hond haast niet merkt doordat hij zeer licht is zodat je hond de nare plek met rust laat. Het voordeel van een kraag is tevens dat de buitenwereld het meteen ook ziet en er rekening mee kan houden bij het aaien. Verkrijgbaar in verschillende maten!

 1. Gemaakt uit zachte foam overtrokken met watervaste nylon stof
 2. Zacht aanvoelden voor de hond of kat – Beperkt de schade in huis tijdens het rondwandelen
 3. Makkelijk wasbaar
 4. Minder beklemmend dan bv. een opblaasbaar type
 5. Sluiting met handige buttons
 6. Ook geschikt voor katten
 7. Verkrijgbaar in verschillende maten

Smart collar smart collar maat 2 25-31 cm – 1 st

Smart collar smart collar maat 2 25-31 cm - 1 st

Bekijk de dagprijs

De Smart Collar is een veilige manier om te zorgen dat een kat niet aan helende wonden kan likken of knagen. Kan zonder normale halsband worden gedragen. Alle randen zijn stootvast afgewerkt om beschadigingen te voorkomen. De Smart Collar is licht, comfortabel, doorschijnend en gemakkelijk om te doen.

Smart collar smart collar maat 0 5 cm – 1 st

Smart collar smart collar maat 0 5 cm - 1 st

Bekijk de dagprijs

De Smart Collar is een veilige manier om te zorgen dat een kat niet aan helende wonden kan likken of knagen. Kan zonder normale halsband worden gedragen. Alle randen zijn stootvast afgewerkt om beschadigingen te voorkomen. De Smart Collar is licht, comfortabel, doorschijnend en gemakkelijk om te doen.

ZenPet Zen Collar – L

ZenPet Zen Collar - L

Bekijk de dagprijs

Met ZenCone zachte kraag van Zenpet hoeft uw hond of kat niet meer zo’n onhandige kap om na een operatie. De ZenCone is zowel zacht als stevig en heeft doorzichtige stukken zodat uw huisdier nog steeds voldoende zicht heeft. De ZenCone is geschikt voor in de wasmachine. Verkrijgbaar in vier maten. S voorbeeld: katten, Yorkshire Terrier, Chihuahua, Mini Pinscher, Fox terrier, Maltese, Silky M voorbeeld: Pug, Boston Terrier, Spaniel, Beagle, Basenji, French Bulldog, Russel, Border Terrier L voorbeeld: Border Collie, Australian Shepa, Bulldog, Basset Hound, Harrier, Coonhound, Boxer, Stafforshire XL voorbeeld: Rhodesian, Labrador, Golden Retriever, Rottweiler, Great Dane, Mastiff, Newfoundland, Bernese Merk Zenpet Verkrijgbaar in Small: 16,51 x 26,67 x 1,90 cm Medium: 24,13 x 39,37 x 1,90 cm Large: 26,67 x 43,18 x 1,90 cm Extra Large: 30,48 x 55,88 x 2,45 cm

Beste hondenkappen en beschermkappen voor honde & FAQ

Dingen om te overwegen bij het kopen van hondenkappen

hondenkraag kopen
Er zijn veel verschillende factoren waarmee je rekening moet houden als je op zoek bent naar een hondenkap. Dit is inclusief het type lampenkap. Er zijn vandaag de dag veel verschillende kap voor honden beschikbaar, waaronder comfortabele kegels en opblaasbare halsbanden. U moet overwegen welk type kegel het beste is voor uw huisdier, afhankelijk van de grootte van uw hond. U moet ook rekening houden met het materiaal van de halsband, want kegels kunnen ofwel zacht zijn, d.w.z. gemaakt van stof, of ze kunnen hard zijn, d.w.z. een plastic hondenkap. De vorm van de kegel speelt ook een centrale rol, omdat ze in de vorm van een donut nekkussen kunnen komen of in de vorm van de standaard kegel. Sommige huisdieren zullen het eerstgenoemde comfortabeler vinden, vooral wanneer ze het voor langere tijd moeten dragen.

Natuurlijk moet u ook de tijd nemen om recensies te lezen, zodat u er zeker van kunt zijn dat de gekozen hondenkap van hoge kwaliteit is. Het laatste wat u wilt is immers dat uw huisdier zich ongemakkelijk voelt of dat de hondenkap van slechte kwaliteit is en dus gemakkelijk te breken. Gelukkig hoeft u niet ver te zoeken naar al deze informatie, want die hebben we al op één plek gezet.

De hondenkap die u selecteert is ook afhankelijk van de plaats waar de verwonding van uw hond zich bevindt. Sommige van de comfier kegels zijn bijvoorbeeld geweldig, maar als uw hond een verwonding aan zijn poten heeft, zullen ze niet veel goeds doen. Aan de andere kant, als de wonden van uw hond op zijn buik of flanken zitten, zullen ze effectieve bescherming bieden. Wat als uw hond het gevoel heeft dat hij zo’n beetje alles kan kauwen? Als dit het geval is, kunt u waarschijnlijk beter voor een traditionele e-collar gaan. Als u nog steeds niet zeker bent, aarzel dan niet om met uw dierenarts te praten om te zien of hij of zij aanbevelingen kan doen.

Het verzorgen van uw huisdier na een operatie

kraag voor hond
Er zijn veel verschillende stappen die u kunt nemen om voor uw hond te zorgen als hij eenmaal geopereerd is. Dit omvat het volgende:

 • Voorbereiding op voorhand: Er zijn vele stappen die u kunt nemen om u voor te bereiden als u weet dat uw hond geopereerd gaat worden. Dit omvat het creëren van hondveilige gebieden, evenals gehoorzaamheidstraining en krattraining. Dit laatste geeft uw hond een veilige plek om te rusten. U moet ook de timing van de operatie met zorg overwegen. U zult er immers voor willen zorgen dat uw huis rustig en stil is terwijl uw hond herstelt.
 • Wat de dierenarts kan doen: Uw huisdier zal zich ellendig en pijnlijk voelen nadat de verdoving is uitgewerkt, dus u moet ervoor zorgen dat u pijnstillers krijgt van de dierenarts.
 • Voorkom likken: Hier komt de beschermende halsband van de hond in beeld. Natuurlijk zijn er alternatieve mogelijkheden voor hondenkappen, zoals nekbeschermers, en u kunt zelfs creatief aan de slag met kleding. Toch, als uw dierenarts een halsband heeft aanbevolen, is het zeker beter voor u om deze weg in te slaan.
 • Rustig aan: u wilt er zeker van zijn dat uw hond het rustig aan doet terwijl hij herstelt. Dit kan op verschillende manieren. Als uw hond zich suf of pijnlijk voelt, kan mentale stimulatie helpen om de verveling te verminderen. U kunt uw hond ook meenemen voor rustige loden wandelingen als er een paar dagen beginnen te lopen.
 • Verzorging van wonden: Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat u de wonden van uw hond verzorgt terwijl hij herstelt van de operatie. Dit houdt in dat u zich moet inspannen om ervoor te zorgen dat het verband te allen tijde droog is. U moet ook de incisie in de gaten houden en deze twee keer per dag controleren op afscheiding, zwelling of roodheid. Als u een van deze zaken opmerkt, moet u uw dierenarts snel bellen voor advies.

Beste hondenkap FAQ:

V: Wat is een kegelvormige halsband voor honden?

kap voor hond
A: Heel eenvoudig: een hondenkap is een hulpmiddel dat is ontworpen om honden te helpen bij de genezing na een operatie of bij elke vorm van letsel. De beschermkap wordt om de nek van de hond geplaatst, zodat deze het gebied van de wond niet kan likken. Dit ontmoedigt een nieuwe blessure, een infectie of een besmetting, terwijl het een zo snel mogelijk herstel van uw hond mogelijk maakt.

V: Waarom hebben honden nekkegels nodig?

lampenkap hond
A: Veel dieren likken zichzelf om de genezing te vergemakkelijken. Het is niet alleen de norm voor gedomesticeerde katten en honden. Veel dieren in het wild doen het, van primaten tot knaagdieren. Dit kan echter complicaties veroorzaken wanneer uw hond probeert te genezen van een operatie of een ander medisch probleem. Het is niet de handeling van het likken zelf die het probleem is, maar meer de hoeveelheid van het likken en het ongeduld dat honden voelen omdat ze beter willen zijn. In de geest van uw huisdier, als één likje goed is, zullen 100 likjes nog beter zijn, en dit is waar het problematisch begint te worden. Daarom is een hondenhals kegel nodig om te voorkomen dat uw huisdier de wond overmatig likt.

V: Zijn hondenkappen comfortabel?

kraag hond na operatie
A: Ja, zolang u maar voorzichtig aankoopt. Alle hondenkappen die we hebben aanbevolen zijn voorgesteld omdat ze comfortabel zijn. U kunt ook comfortabele halsbanden krijgen, die zijn ontworpen om stress te verminderen en ervoor te zorgen dat honden een alternatief hebben voor de stijve en stijve Elizabethaanse kegels.

V: Wanneer verwijder ik de beschermkap van mijn hond?

opblaasbare kraag hond
A: Als uw hond de beschermkap draagt vanwege een operatie, moet deze blijven zitten totdat de hechtingen zijn verwijderd. Het doel van de lampenkap is immers om ervoor te zorgen dat de hond niet kan kauwen of likken op de incisie. Dit kan een infectie of ernstige ontsteking veroorzaken door de wond te besmetten of open te maken. Daarom moet u ervoor zorgen dat de hondenkap wordt vastgehouden totdat de hond volledig is genezen.

V: Kunnen honden eten en drinken met een beschermkap?

A: U vraagt zich misschien af hoe uw hond erin zal slagen om te eten of te drinken terwijl hij de hondenkap draagt. Nou, uw hond zou in staat moeten zijn om zijn eet- en drinkbakjes te bereiken. Als u de juiste maat hondenkap heeft gekozen, is dit niet iets waar u zich zorgen over moet maken. Natuurlijk zijn er een paar dingen die u kunt doen om te helpen, want uw hond zal zich waarschijnlijk een beetje ongemakkelijk voelen. Om het proces gemakkelijker te maken, waarom zou u de kommen van uw hond niet optillen of veranderen in iets eenvoudigs? Als de water- en voerbakken van uw hond meestal gecombineerd zijn, d.w.z. dat de twee kanten met elkaar verbonden zijn, moet u twee aparte bakken gebruiken terwijl uw hond de halsband draagt, anders zal het voor hem erg moeilijk zijn om tussen de twee bakken te manoeuvreren. Het optillen van de kommen is ook gunstig omdat het betekent dat uw hond niet zo ver naar beneden hoeft te leunen om te drinken en te eten.

V: Hoe meet ik de nek van mijn hond voor een beschermkap?

alternatief voor kraag hond
A: Uw dierenarts kan helpen om ervoor te zorgen dat uw hond de juiste maat hondenkap heeft. In het algemeen moet u er echter voor zorgen dat de basis om de nek van uw hond past op dezelfde manier als zijn halsband. Om dit te doen, moet u de maat rond de nek meten (de omtrek, en de maat van de nek tot aan de snuit. Sommige beschermkappen voor honden zijn gemakkelijker te plaatsen omdat ze zo ontworpen zijn dat ze om de normale halsband van uw hond passen. U weet dat de hondenkap van uw hond goed past als het brede uiteinde iets korter is dan de neus van uw pup als hij hem recht uitsteekt. Plus, zoals vermeld in het vorige gedeelte, moet uw hond in staat zijn om zijn bek naar zijn waterbakjes en etensbakjes te brengen.

V: Kan ik de hondenkap van mijn hond trimmen?

A: U kunt de beschermkap van uw hond knippen, zolang deze maar lang genoeg is om te voorkomen dat uw hond de insnijding likt. Als u echter gebruik maakt van het advies dat in deze gids wordt gegeven en u kiest een hondenkap met zorg uit, dan hoeft u dit niet te doen.