Beaglier Gemengd Hondenras Foto’s, Kenmerken, & Feiten

De Beaglier is een hond van gemengd ras – een kruising tussen de hondenrassen Beagle en Cavalier King Charles Spaniel. Compact, energiek, en trouw, deze pups erven een aantal van de beste kwaliteiten van hun beide ouders.
Beaglier
Beaglier wordt ook gespeld als Beagalier en Beagelier. Ondanks hun ongelukkige status als een designer ras, kunt u deze pups vinden, in asielen en reddingen.

Deze schattige pups zijn geweldige gezinsuitbreidingen voor actieve alleenstaanden of gezinnen met oudere kinderen in grote huizen of kleine appartementen. Als u op zoek bent naar een pup met een temperamentvolle en plezierige persoonlijkheid, dan is dit misschien uw soulmate. Lees verder om uit te vinden of deze hond van een gemengd ras geschikt is voor u!

Kijk hieronder voor alle eigenschappen en feiten over Beagliers!

Meer over dit ras

Kenmerken

 • Beagliers zijn honden van gemengde rassen. Het zijn geen raszuivere honden zoals hun Beagle of Cavalier King Charles Spaniel ouders.
 • De belangrijkste kleuren van Beagliers zijn combinaties van bruin, zwart, wit, en crème. Soms zijn hun vachten effen, maar meestal zijn ze een combinatie van deze kleuren.
 • Ze hebben meestal een korte, glanzende vacht, en ze zijn over het algemeen vrij gemakkelijk te verzorgen. Een goede borstelbeurt per week is waarschijnlijk voldoende.
 • Beagliers zijn gevoelig voor gewichtstoename, en ze hebben een hoog energieniveau. Zorg ervoor dat uw hond minstens één goede wandeling van een half uur tot een uur per dag krijgt, met een paar goede, actieve speelsessies en kortere wandelingen ertussen.
 • Wat de training betreft, kan het aan het geluk van het lot liggen. Sommigen zijn gemakkelijk te trainen, terwijl andere Beaglier-ouders melden dat ze enigszins koppig zijn. Positieve handhaving is de manier om te gaan met deze pups.
 • Omdat de Beaglier een kleine hond is, kunnen ze gemakkelijk verwond worden door overprikkelde kinderen. Beagliers zijn het liefst in de buurt van volwassenen of oudere kinderen die weten hoe ze voorzichtig moeten spelen.
 • Als het op andere huisdieren aankomt, kunnen Beagliers goed opschieten met andere dieren als ze langzaam en kalm worden geïntroduceerd, en vroege socialisatie zal dit soepel laten verlopen. Het is het beste als ze al vroeg aan andere huisdieren wennen.


beagletraining

Geschiedenis

Het gemengde hondenras Beaglier mag dan van nature hebben bestaan door de jaren heen, maar ontwerpers fokkers begonnen met het opzettelijk mengen van Cavalier King Charles Spaniels en Beagles in de jaren 1990, in Australië.

Hoewel het Beaglier ras zijn start kreeg als een designer ras, zijn sommige in asielen of onder de hoede van reddingsgroepen terecht gekomen. Overweeg adoptie als je besluit dat dit het ras voor jou is.

Grootte

De Beaglier is een relatief nieuw gemengd ras, dus er zijn weinig normen als het gaat om de grootte. Als een mix tussen King Charles Spaniel en Beagle ouders, kunt u verwachten dat Beagliers aan de kleine kant zijn.

De meeste wegen 10 tot 20 pond en variëren in hoogte van 12 tot 16 centimeter op de schouder. Dat gezegd hebbende, kunnen velen kleiner of groter zijn, afhankelijk van welke ouders genen meer dominant zijn.

Persoonlijkheid

Veel Beaglier liefhebbers beschrijven de persoonlijkheid van deze honden als aanhankelijk, goedaardig en loyaal. Hoewel ze de grootte hebben van een gemiddelde schoothond, geven ze door hun hoge energieniveau waarschijnlijk de voorkeur aan een spelletje apporteren boven een knuffelsessie.

Sommige Beagliers kunnen een prooidrift hebben, maar de meesten lijken de jachtneigingen van hun Beagle-ouders te hebben verloren. Als je op zoek bent naar een welgemanierde, gelijkmatig gehumeurde hond, kun je niet veel beter doen dan de Beaglier.

Wat de training betreft, kan het neerkomen op het geluk van het lot. Sommigen zijn gemakkelijk te trainen, terwijl andere Beaglier ouders melden dat ze enigszins koppig zijn. Positieve dwang is de manier om te gaan met deze pups. Voor een geduldige, consequente eigenaar zullen hun loyaliteit en hun verlangen om te behagen de training wat vlotter doen verlopen. Beloningen met traktaties kunnen ook helpen om ze aangenamer te maken.

Ze hebben de neiging zich vooral aan één gezinslid vast te klampen, hoewel ze het ook met anderen in huis goed kunnen vinden. Beagliers zijn misschien het meest geschikt voor een eenpersoonshuishouden of gezinnen met oudere kinderen.

Gezondheid

Het gemengde Beaglier-ras heeft aanleg voor een aantal van dezelfde aandoeningen waarmee de Cavalier King Charles Spaniel en de Beagle ook te maken hebben. Hoewel de meesten over het algemeen gezond zijn, kunnen sommigen vatbaar zijn voor een paar gezondheidsproblemen, en daarom is het belangrijk om goed te zorgen en regelmatig de dierenarts te laten controleren.

Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen waar Beagliers aan lijden zijn:

 • kersenoog
 • oorontstekingen
 • hartaandoening
 • glaucoom
 • epilepsie
 • hypothyreoïdie
 • tussenwervelschijfaandoening
 • heupdysplasie
 • luxerende patella
 • gezichtsvermogen
 • gehoorstoornissen
 • vroegtijdige mitralisklepaandoening
 • syringomyelia

Verzorging

Zoals bij alle honden moet u uw Beaglier regelmatig door de dierenarts laten nakijken om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen. Uw dierenarts kan u helpen een verzorgingsroutine te ontwikkelen die uw hond gezond houdt.

Beagliers zijn gevoelig voor gewichtstoename, en ze hebben een hoog energieniveau. Zorg ervoor dat uw hond minstens één goede wandeling van een half uur tot een uur per dag krijgt, met een paar goede, actieve speelsessies en kortere wandelingen ertussen.

Controleer de oren dagelijks op vuil en ongedierte en maak ze schoon zoals aanbevolen door uw dierenarts. Knip de nagels van uw hond voordat ze te lang worden – meestal één of twee keer per maand. Ze mogen niet tegen de vloer aanklikken. Uw trimsalon kan u hierbij helpen.

Uw belangrijkste zorg met betrekking tot de verzorging van uw Beaglier is het handhaven van hun mondhygiëne. U moet hun tanden dagelijks poetsen, omdat kleine rassen vatbaar zijn voor gebitsproblemen. Uw dierenarts kan u leren hoe u de tanden van uw hond goed moet poetsen, en YouTube kan u helpen met tutorials over tanden poetsen en nagels knippen.

Voeding

Een ideale Beaglier voeding moet worden samengesteld voor een klein ras met veel energie. Ze hebben de neiging om aan te komen als ze te veel eten krijgen, dus u moet zich houden aan een regelmatig voedingsschema en overdag geen eten laten staan.

Zoals bij alle honden, veranderen de voedingsbehoeften van de Beaglier van pup af aan naar volwassenheid en zullen ze blijven veranderen tot op hoge leeftijd. U moet uw dierenarts vragen om aanbevelingen over het dieet van uw Beaglier, omdat er veel te veel variatie is tussen individuele honden – met inbegrip van gewicht, energie en gezondheid – om een specifieke aanbeveling te doen.

Vachtkleur en vachtverzorging

Beaglier vachten zijn vaak een mix van de vachten en kleuren van hun Beagle en Cavalier King Charles Spaniel ouders. De belangrijkste kleuren van Beagliers zijn combinaties van bruin, zwart, wit en crème. Soms zijn hun vachten effen, maar meestal zijn ze een combinatie van deze kleuren.

Ze hebben meestal een korte, glanzende vacht, en ze zijn over het algemeen vrij gemakkelijk te verzorgen. Een goede borstelbeurt per week is waarschijnlijk voldoende. Baden moet spaarzaam gebeuren, omdat ze de neiging hebben een droge, schilferige huid te krijgen, en ze hebben hun natuurlijke oliën nodig voor een optimale glans.

Omdat ze de neiging hebben een kortere vacht te hebben, zijn Beagliers niet bijzonder geschikt voor extreme weersomstandigheden. In de winter heeft uw hond waarschijnlijk een vacht nodig, en in de zomer moet u misschien zonnebrandcrème aanbrengen op de oren, neus en gevoelige gebieden waar de vacht minder goed bedekt is.

Kinderen en andere huisdieren

Omdat de Beaglier een kleine hond is, kunnen ze gemakkelijk verwond worden door overprikkelde kinderen. Beagliers zijn het liefst in de buurt van volwassenen of oudere kinderen die weten hoe ze voorzichtig moeten spelen. De Beaglier kan een geweldige, actieve metgezel zijn.

Als het op andere huisdieren aankomt, kunnen Beagliers goed opschieten met andere dieren als ze langzaam en kalm worden geïntroduceerd, en vroege socialisatie zal helpen dit soepel te laten verlopen. Het is het beste als ze al vroeg aan andere huisdieren wennen.

Wees altijd voorzichtig met het aan elkaar voorstellen van nieuwe honden. Neus tegen kont is een goed teken. Oog in oog staren is niet goed, en als dat gebeurt, moeten de honden onmiddellijk van elkaar gescheiden worden.

Voor meer inzicht in dit ras kunt u het beste lezen over hun ouders, de Cavalier King Charles Spaniel en de Beagle.