Beagle pup Prijs: wat zijn de kosten hiervoor?

Dat de Beagle een populaire hond is hoeven we je niet te vertellen. Het is een mooie hond om te zien, niet al te groot en heel vriendelijk. Het is een energieke gezinshond die houdt van aandacht, uitgelaten worden en spelen. Je wordt al vrolijk als je naar Beagle foto’s kijkt!
beagle pup prijs
Maar let op; in de eerste plaats zijn Beagles juist door hun enthousiasme en aanhankelijkheid niet voor iedereen de ideale keuze, ook hebben ze flink wat training nodig omdat ze best eigenwijs kunnen zijn. Als jij je huiswerk hebt gedaan en zeker weet dat een Beagle kopen de juiste keuze is, dan wil je uiteraard weten hoeveel je moet betalen voor een Beagle puppy.

Omdat Beagles zo in trek zijn kun je ten prooi vallen aan broodfokkers die het niet zo nauw nemen met de gezondheid van deze honden, en je een zieke hond verkopen. Dat is niet alleen vervelend voor jou, maar ook zielig voor het dier. Dan zijn er nog handelaren die woekerprijzen vragen voor puppy’s.

Op deze pagina lees je wat een Beagle puppy kost, wat de bijkomende kosten zijn en waar je verder op moet letten bij een Beagle kopen.

Wat betaal je voor een Beagle puppy?

Veel mensen kiezen voor een rashond omdat deze specifieke kenmerken bezitten, zowel qua uiterlijk als het karakter. Betrouwbare fokkers doen hun best om ouders te selecteren die rasechte en vooral ook gezonde puppy’s opleveren. Hier hangt uiteraard een prijskaartje aan, en Beagles zijn niet bepaald goedkoop.

Een raszuivere Beagle zonder stamboom zal ergens tussen 450 en 600 euro kosten. Wil je een Beagle met stamboom kopen, dan betaal je ergens tussen 650 en 900 euro. Dit biedt je als (toekomstige) eigenaar meer zekerheid.

beagletraining

Wat mag een Beagle kosten?

Er zijn fokkers die nog veel meer vragen voor een Beagle puppy, 1000 euro en duurder komt regelmatig voor. Hebben deze Beagles iets bijzonders? Zijn ze sterker, slimmer of hebben ze misschien een gouden staart? Nee hoor, sommige fokkers weten dat er veel vraag naar deze honden is en profiteren hier van. Je kunt beter wat verder zoeken naar een fokker die een Beagle pup voor minder dan 1000 euro verkoopt, anders wordt je min of meer opgelicht. Er zijn geen ‘maximum’ prijzen, maar als iemand zo ver boven de gangbare marktprijs zit, dan mag je daar toch wel vraagtekens bij zetten.

Andere kosten bij een puppy

Eigenlijk is de aanschaf van de hond niet eens zo duur als je alle producten telt die je nodig hebt voor het onderhoud en de verzorging van jouw Beagle. Als eerste zul je medische kosten moeten maken. Jouw hond heeft inentingen nodig, vaccinaties en mogelijk andere kosten. Reken voor inenten, ontwormen en een anti-vlooien kuur pakweg 250 euro. Dan betaal je nog ongeveer 50 euro voor het chippen en registratie. Alles bij elkaar mag je ongeveer de prijs van de hond dubbel tellen om alle zaken te regelen, tussen 750 en 1000 euro extra dus.

Dit moet je kopen voor een Beagle

Nu heb je een lieve hond die helemaal klaar is om de wijde wereld te ontdekken. Dat gaat natuurlijk niet zomaar. Je hebt een riem nodig om je hond aangelijnd uit te laten, een mand om lekker in te slapen en voeding waar jouw puppy goed van zal groeien. Goed hondenvoer is niet goedkoop, en eten doet je Beagle iedere dag! Dat voer moet natuurlijk in een voerbak die je ook wel een paar keer zult vervangen. Zijn we nog wat vergeten? Borstels, dekens, een bench of een hondenhok om nog maar enkele opties te noemen. En dan moet je zeker de speeltjes niet vergeten!

Leven is spelen

Beagles zijn honden die zeer energiek zijn en iets nodig hebben om die energie kwijt te raken. Je zult vaak op pad gaan met je huisdier, ook thuis moet je dit slimme beestje kunnen uitdagen. Zo zorg je ervoor dat je hond met speelgoed in de weer is en niet je bankstel aan flarden trekt. Zeker met een Beagle in huis moet er voldoende afleiding zijn, tenzij je zelf full-time met je hondje in de weer bent.

Hoe oud wordt een Beagle?

De leeftijd van honden kan sterk verschillen. Op basis van het hondenras kun je al vrij nauwkeurig een gemiddelde leeftijd bepalen. Zo is het van Beagles bekend dat ze gemiddeld ergens tussen 10 en 15 jaar oud worden. Ze kunnen dus een hoge leeftijd bereiken. Dit betekent in de eerste plaats dat je regelmatig van voer moet wisselen. Voor iedere levensfase is er ander hondenvoer; puppy, volwassen en senior honden. Die kilo’s tikken in de loop der jaren flink aan natuurlijk.

Ouderdom komt met gebreken, dit geldt ook voor jouw trouwe viervoeter. Je zult regelmatig met je hond naar de dierenarts gaan voor standaard controles en mogelijk ook ziekten, aandoeningen of operaties na een ongeluk. Als je geluk hebt vallen deze kosten mee, toch moet je er zeker rekening mee houden dat jouw Beagle in de loop der jaren wat meer ondersteuning nodig heeft.

We willen je zeker niet afschrikken maar je wel even op de feiten drukken. Het houden van een Beagle is een verantwoordelijkheid voor vele jaren, houd daar rekening mee voordat je een hond koopt.

Hier moet je op letten bij een Beagle kopen

Een erkende fokker zal doorgaans wachtlijsten hanteren. Als je een Beagle puppy in huis wilt halen zul je dus wat geduld moeten uitoefenen. Vraag daarom ook goed na wat de gevolgen zijn als je toch besluit om de hond niet te kopen. Er kunnen zich uiteraard altijd onvoorziene situaties voordoen waardoor je tijdens het wachten eigenlijk niet meer voor een hond kunt zorgen.

Via online websites kun je sneller aan een Beagle komen, daarbij moet je opletten voor de broodfokkers. Dit zijn bedrijven die aan de lopende band honden ‘produceren’ waarbij je de omstandigheden en praktijken toch zeker in twijfel mag trekken. Als iemand een volle kennel met Beagle puppy’s ‘uit voorraad’ verkoopt dan klopt er iets niet.

Je komt op internet ook advertenties tegen van aanbieders die een nestje met hondjes hebben. Helaas zijn er malafide handelaren die zelf meerdere advertenties plaatsen van ‘kleine’ nestjes die in feite gewoon van de ‘lopende’ band komen. In dat geval zullen de Beagles meestal uit het buitenland komen zonder stamboom of enige vorm van controle. Ook de papieren kunnen vervalst zijn, of de juiste inentingen zijn geplaatst is ook niet zeker.

Let niet alleen op informatie over de puppy’s maar informeer ook naar de ouders en vraag naar foto’s. Vragen staat vrij, als je twijfels hebt over de antwoorden dan moet je zeker terughoudend zijn.

Naast een ‘miskoop’ houden broodfokkers geen rekening met de belangen van de honden. Erfelijke ziekten en andere aandoeningen kunnen invloed uitoefenen op de kwaliteit van leven van een hond, het is ook de verantwoordelijkheid van de klant om hier alert op te zijn. Als de vraag naar honden van dubieuze herkomst stopt, dan zal het aanbod ook afnemen.