Australian Shepherd Pitbull Mix Eigenschappen, Karakteristieken en Verzorging

australische herder pitbull mix

De Australian Shepherd Pitbull mix is een hybride ontwerphond die een intelligente werkhond combineert met een moedige terriër. Deze eerste generatie kruising is de nakomeling van de Australian Shepherd en de Pitbull. Er zijn verschillende honden bekend als Pitbull Terriers, waaronder de American Staffordshire Terrier, American Pitbull Terrier, Staffordshire Bull Terrier en de Mini Staffordshire Bull Terrier. De Australian Shepherd Pitbull mix zal ongeveer 60 pond wegen en tot 24 inch lang zijn. Het zijn actieve, trouwe honden die goed gedijen in werkhuizen met veel positieve versterkingstraining. Vandaag delen we de beste huizen voor dit trouwe, luide, brutale en slimme ras. En we geven je de beste tips voor het adopteren, opvoeden en verzorgen van je Australian Shepherd Pitbull mix pup, zodat hij het perfecte gezinshuisdier wordt.

Inhoud


Wat is een Australian Shepherd Pitbull Mix?

Dit is een designer hond die twee intelligente rassen met een sterke werkgeschiedenis combineert. De Pitbull Terrier en de Australische Herder. Het zijn middelgrote honden met een brede bouw en een vasthoudende houding. Ze hechten zich sterk aan hun gezinsleden, en doen het het beste als ze de hele dag aan de zijde van hun eigenaar kunnen blijven.

Waar komt de Australian Shepherd Pitbull Mix vandaan?

Het is moeilijk om de exacte oorsprong van de Australian Shepherd Pitbull mix vast te stellen. We weten wel dat het een relatief nieuw gemengd ras is. Ze maken deel uit van de designer honden rage die bestaat sinds het begin van de jaren 90. De beste manier om deze hybride hond te leren kennen is te kijken naar de geschiedenis van beide ouders.

De geschiedenis van de Australische herder begint in de Baskische regio van de Pyreneeën. In de vroege jaren 1800 vergezelden deze trouwe herdershonden de Basken toen ze immigreerden naar de open vlaktes van Australië. Ze werden gekruist met andere honden, zoals Border Collies.

Toen de Basken Australië verlieten en koers zetten naar Californië, gingen hun honden opnieuw met hen mee. Californische ranchers namen aan dat deze honden een Australisch ras waren. Zo kwamen ze aan hun misleidende naam.

De brutale geschiedenis van de Pitbull begint in het begin van de 19e eeuw in Groot-Brittannië. Ze werden gefokt uit Old English Bulldogs voor de bloedsport die bekend staat als bull baiting. In 1835, toen het Britse parlement de Cruelty to Animals Act aannam, werd deze wrede sport verboden. Ze werden populaire huisdieren en bewakingsmaatjes.

australische herder pitbull mix

Australian Shepherd Pitbull Mix Uiterlijk

U kunt verwachten dat uw Australian Shepherd Pitbull mix een middelgrote hond is met een stevige lichaamsbouw. Ze hebben flaporen en een stevige bouw met een diep gespierde borstkas.

Een brede schedel, uitgesproken wangen, een goed gedefinieerde kaak, en donkere, wijd geplaatste ogen die laag in het hoofd zitten zijn prominente kenmerken die uw mix zou kunnen erven.

Hoe groot zijn Australian Shepherd Pitbull mixen?

Iets langer dan groot, de Australian Shepherd staat tussen de 18 en 23 inch en weegt tussen de 40 en 65 pond. Sterk en gespierd voor zijn grootte, de Pitbull is 17 tot 19 inch groot en weegt tussen de 40 en 70 pond.

Uw hybride puppy zal dus ergens tussen de 17 en 23 inch groot zijn als hij volgroeid is, en tot 70 pond wegen.

Vachtkleuren

Er is een enorm scala aan potentiële kleuren en patronen die een Australian Shepherd Pitbull mix zou kunnen erven. Ze zullen waarschijnlijk eerder een patroon of markering hebben dan een effen kleur, en kunnen zelfs het kenmerkende merle patroon erven als ze een tweede of derde generatie zijn.

Australian Shepherd Pitbull Mix Verzorging

Borstel de waterdichte, dubbellaagse vacht van de Australian Shepherd eenmaal per week, om klitten te voorkomen. Dit ras is een beruchte verhuiler. Tijdens het verharingsseizoen zal hij vaker geborsteld moeten worden. Gebruik om de twee of drie dagen een ondervachthark om overtollig haar te verwijderen.

De korte, glanzende vacht van de Pitbull is gemakkelijk in model te houden en hoeft maar één keer per week geborsteld te worden. Uw mix zal waarschijnlijk minstens twee keer per week geborsteld moeten worden om in goede conditie te blijven.

Zijn ze hypoallergeen?

Dit is een sterk verharend gemengd ras, dat het grootste deel van het jaar een spoor van huidschilfers en vacht door uw huis zal achterlaten. Zelfs met regelmatige verzorging! Helaas is dit geen goede keuze voor mensen met een hondenallergie.

Australian Shepherd Pitbull Mix Temperament

Dit is een hond met een sterke werkethiek. Verveling kan snel leiden tot destructief gedrag. Hun onbedwingbare drang om te hoeden of te azen kan ook een probleem vormen als u jonge kinderen of andere huisdieren hebt. Als zeer intelligent ras zijn ze een uitstekende waakhond en blinken ze uit in dienstverlenende functies.

Ze gedijen op menselijk gezelschap. Maar hun onvermoeibare uitbundigheid en behoefte om bij mensen in de buurt te zijn, kan voor onervaren of inactieve eigenaren een hele opgave zijn. Ondanks een hoop slechte pers en een verbod op veel plaatsen, staat de Pitbull mix bekend als trouw, liefdevol en vol plezier.

Deze mix kan territoriaal en overbezorgd zijn, evenals geneigd tot graven en kauwen. Ze kunnen ook destructief worden als ze lange tijd geen gezelschap hebben.

Zijn Australian Shepherd Pitbull Mix honden agressief?

Hoewel de Australian Shepherd en de Pitbull liefdevol en trouw aan hun familie kunnen zijn, kunnen beide rassen de neiging hebben om agressief te zijn. De Australische Herder kan agressie tonen aan vreemden, terwijl die van de Pitbull gericht is op andere honden.

Dit betekent niet dat alle Australian Shepherd Pitbull mixen antagonistisch zullen zijn. Een vroege socialisatie die hen blootstelt aan een grote verscheidenheid aan mensen en andere honden is de beste manier om ervoor te zorgen dat uw puppy opgroeit tot een zelfverzekerde en goed opgevoede volwassene.

Het trainen van uw Australische Herder Pitbull Mix

Alle honden hebben een vroege socialisatie en training nodig die gebruik maakt van positieve bekrachtiging. Australian Shepherd Pitbull mix honden zijn zeer intelligent en gretig om te behagen, en dit kan de training voor sommigen gemakkelijk maken. Hun fysieke kracht en uitbundigheid betekent echter dat ze baat hebben bij puppytrainingslessen.

De Australian Shepherd Pitbull mix is energiek, atletisch en heeft veel dagelijkse beweging nodig. Ze op een erf laten rondrennen is niet genoeg. Dit is een mensgerichte hond die houdt van wandelen, rennen en spelen met de familie. Hondenevenementen zoals gehoorzaamheid, schapendrijven en behendigheid zijn ook leuk.

Hoe lang leven Australian Shepherds en Pitbulls?

De Australian Shepherd heeft een levensduur van 12 tot 15 jaar, de Pitbull van 12 tot 16 jaar. U kunt dus verwachten dat uw gekruiste puppy minstens tot halverwege zijn tienerjaren leeft.

Australian Shepherd Pitbull Mix Gezondheid

Gelukkig voor de Australian Shepherd Pitbull mix, zijn beide ouders vrij sterke rassen. Dat gezegd zijnde, zijn er nog steeds enkele gezondheidsproblemen waar men rekening mee moet houden.

Beide rassen zijn gevoelig voor heupdysplasie en oogziekten, waaronder staar. Collie oogafwijkingen zijn gevonden bij de Australian Shepherd, evenals epilepsie. Pitbulls moeten worden getest op de genetische hersenaandoening cerebellaire ataxie, die optreedt tussen de leeftijd van 3 en 5 jaar.

Voeding voor een actieve hond van een gemengd ras

De Australian Shepherd Pitbull mix moet gevoed worden met een hoge kwaliteit puppy- of hondenvoer. Omdat beide ouders geneigd zijn tot overgewicht, moeten calorieën en traktaties goed in de gaten worden gehouden.

Zijn Australian Shepherd Pitbull mixen goede familie honden?

De Australian Shepherd Pitbull mix is een geweldige hond voor een actief gezin. Dit is een zeer levendig en uitbundig dier dat veel ruimte en beweging nodig heeft. Mensen die voor het eerst een hond bezitten of die andere huisdieren of jonge kinderen hebben, kunnen beter een ander ras overwegen.

Voor- en nadelen van een Australian Shepherd Pitbull Mix

Nadelen:

  • geneigd destructief te zijn als hij zich verveelt of te veel alleen gelaten wordt.
  • De kudde neiging maakt ze ongeschikt voor huizen met andere huisdieren of jonge kinderen.
  • Kan agressief zijn tegen andere honden en vreemden
  • Heeft veel beweging nodig

Voordelen:

  • Een over het algemeen gezond ras
  • Geweldige metgezel voor actieve mensen
  • Een intelligent en trainbaar ras
  • Loyaal, liefdevol en leuk

Het redden van een Australische Herder Pitbull Mix

Reddingshonden zijn vaak al getraind en gesocialiseerd. Je hebt ook een goed beeld van het uiterlijk en het temperament van de hond. Het beste van alles is dat u een oudere hond een tweede kans geeft.

Australische Herder Pitbull Mix Puppies

Naarmate honden van gemengde rassen populairder worden, wordt het gemakkelijker om fokkers te vinden. Ze zullen echter niet allemaal hetzelfde niveau van zorg aan hun voorraad geven. Ga op zoek naar een gerenommeerde fokker die u toestaat de ouders van de puppy te bezoeken en die een gezondheidscertificaat voor hen kan overleggen. Deze stap-voor-stap gids neemt u mee door alle fasen van het vinden van een puppy.

Het kiezen van een hond als de Australian Shepherd Pitbull mix vereist een enorme inzet voor training en socialisatie. Onze trainingsgidsen zullen een grote hulp zijn. En hier zijn enkele rasspecifieke producten om te bekijken:

Vergelijkbare Australian Shepherd Pitbull Mixen en Rassen

Australische Herder Pitbull Mix Reddingen

Als u een Australian Shepherd of Pitbull reddingsorganisatie aan deze lijst wilt toevoegen, doe dat dan in de commentaren hieronder.

Is een Australian Shepherd Pitbull Mix geschikt voor mij?

Als u veel tijd buiten doorbrengt en op zoek bent naar een constante metgezel om lange wandelingen mee te maken, zou de Australian Shepherd Pitbull mix een uitstekende keuze zijn. Deze honden zijn het meest geschikt voor oudere kinderen of alleen volwassenen, die veel tijd en enthousiasme hebben voor positieve versterkingstraining.

Laat een reactie achter om ons te laten weten hoe het gaat!

Referenties en bronnen