Australian Shepherd Beagle Mix Raseigenschappen en Verzorging

Australische Herder Beagle Mix

De Australian Shepherd Beagle mix heeft een raszuivere Australian Shepherd ouder en een andere Beagle ouder. Deze hybride designer hond combineert twee hard werkende, jagende en hoedende, rassen. Ze zijn zeer intelligent, ongelooflijk actief en zakken voor plezier in de juiste gezinshuizen. Afgezien van zijn leuke, levendige persoonlijkheid, zorgt de mix van de weelderige lokken van de Australian Shepherd en het klassieke jachthondenuiterlijk van de Beagle voor een zeer knappe hond. Vandaag delen we de typische raseigenschappen, kenmerken en gedragingen van een Beagle Australian Shepherd hybride. We kijken ook naar de zorg die nodig is om een gelukkige, gezonde Australian Shepherd Beagle mix op te voeden.

Inhoud


Waar komt de Australian Shepherd Beagle Mix vandaan?

Zoals het geval is met veel gemengde rassen, is er weinig informatie over de oorsprong van deze mix. Over de ouderrassen, de Australian Shepherd en de Beagle, kunnen we echter veel te weten komen.

De Australische Herder is eigenlijk helemaal niet zo “Aussie”, het ras vond zijn oorsprong in Europa, waar het werd gebruikt door de plaatselijke herders in de Pyreneeën. In de jaren 1800 werden deze honden meegenomen naar Australië en brachten daar enige tijd door, waar hun verbazingwekkende herderscapaciteiten en werklust verder werden aangescherpt. Van daaruit maakte de Aussie Shepherd een reis naar Amerika, waar deze hard werkende en getalenteerde hond verder werd bewonderd en verfijnd om de “Aussie” te worden die we vandaag de dag kennen.

De geschiedenis van de Beagle is zo lang dat zijn exacte oorsprong duister is. Er zijn meldingen van honden die heel goed de voorgangers van de Beagle zouden kunnen zijn, zo ver terug als het jaar 55 voor Christus in Engeland. Kleine jachthonden, waarschijnlijk deze vroege Beagles hebben sindsdien een plaats gehad in de geschiedenis van Engeland, vanwege hun vermogen om te voet op konijnen te jagen, zonder de noodzaak van paarden.

Leuke feiten over Australian Shepherd Beagle Mix

 • Aussie Beagles hebben talent en roem in hun genenpoel.
 • Snoopy, Charlie Brown’s trouwe metgezel, is in feite een Beagle!
 • Wat betreft de Australische Herder kant van de familie, een Aussie Herder in de jaren 70 genaamd Hyper Hank was een getalenteerde Frisbee uitvoerder.
 • Hij trad zelfs op bij de opening van de Superbowl XII en bezocht President Carter en zijn familie in het Witte Huis.

Australian Shepherd Beagle Mix Maat

Zoals bij elk gemengd ras, kunnen deze honden op beide ouders lijken. Je kunt dus eindigen met een hond die korter en dikker is zoals de Beagle, of iets fijner zoals de Australian Shepherd.

U kunt verwachten dat een Aussie Beagle uitgroeit tot een middelgrote hond, die ergens tussen de 13 en 20 centimeter bij de schouder bereikt en 20 – 60 pond weegt.

Vachtkleuren en vachttype

De Australische herder heeft een langere, dubbele vacht die voorkomt in grijs, zwart, wit en karamel. Vaak ziet hun vacht er ‘merle’ of gemarmerd uit. De Beagle heeft een kortere vacht en komt voor in een grote verscheidenheid aan kleuren en kleurencombinaties. Kleuren omvatten:

 • Wit
 • Fawn
 • Zwart
 • Citroen
 • Rood
 • Bruin
 • Blauwe teek
 • Rode teek
 • Blauw en
 • Tan.

Het is niet ongewoon om Australian Shepherds te zien met misplaatste oogkleuren. Een Aussie Beagle mix kan zelfs een hond opleveren met de doordringende blauwe ogen die gebruikelijk zijn bij Australische Herders, samen met de ‘eyeliner’ van de Beagle.

Verzorging, verharing en allergieën

Deze mix heeft baat bij tenminste tweemaal per week borstelen. Als een pup op zijn Aussie Shepherd ouder lijkt, moet hij iets zorgvuldiger worden verzorgd vanwege zijn dikke dubbele vacht.

Ze verharen veel en vervellen het hele jaar door. Borstelen zal dit verminderen, maar je moet nog steeds goed stofzuigen. Helaas is deze kruising geen ideale keuze voor mensen met een hondenallergie.

Australian Shepherd Beagle Mix Temperament

Het is belangrijk om vertrouwd te zijn met de dominante eigenschappen van beide ouderrassen, want de kans is groot dat uw pup er enkele van zal overnemen. De Australische herder is een intelligente, onvermoeibare werker die graag hoedt. Daarom moet u deze honden bezig houden, anders zullen ze zich vervelen en rusteloos worden.

Aussies zijn ook trouwe metgezellen, dus als je eenmaal een band hebt met deze honden, verwacht dan dat ze je zowat overal zullen willen vergezellen. Beagles zijn jachthonden, en als zodanig zijn ze ook energiek en hebben ze veel tijd nodig om te spelen. Ze zijn net als de Aussie intelligent en worden gemakkelijk getraind. Beagles staan ook bekend om hun vrolijke en extraverte persoonlijkheden.

Elke combinatie van deze twee rassen zal geen couch potato zijn, en ze zijn waarschijnlijk zweepslim. Deze intelligentie betekent dat een Aussie Beagle Mix waarschijnlijk gemakkelijk te trainen is en zal gedijen op de aandacht en mentale uitdaging.

Het trainen van uw Australische Herder Beagle Mix

Voordat je je puppy kunstjes gaat leren, wil je hem waarschijnlijk graag zindelijk maken. Als je niet helemaal weet waar je moet beginnen met de zindelijkheidstraining, bekijk dan dit artikel, dat een handig trainingsschema bevat.

Deze beide honden zijn gefokt om te werken en hebben een hoog energieniveau, dus een Aussie Beagle zal 1-2 uur beweging per dag nodig hebben. En om duidelijk te zijn, ze de hele dag in de tuin laten liggen telt niet als ‘beweging’ – deze honden moeten bezig zijn.

Beagles zijn geurhonden, en als ze zich vervelen zullen ze zich bezighouden met het volgen van alle geuren die ze tegenkomen. Dit heeft hen de reputatie opgeleverd dat ze zeer bedreven ontsnappingskunstenaars zijn.

Een Aussie Shepherd is, eenmaal volgroeid, een geweldige jogging- of wandelgenoot, die u fit en uw hond gelukkig houdt. Als u niet de tijd heeft om elke dag 1-2 uur door te brengen met spelen, trainen en interactie met een Aussie Beagle, is een van deze honden misschien niet de beste keuze voor u.

Australische Herder Beagle Mix

Australische Herder Beagle Mix Gezondheid

Beide hondenrassen hebben een relatief goede gezondheid. Echter, zoals bij de meeste rashonden, zijn er enkele gezondheidsproblemen die kunnen opduiken.

Heupdysplasie is een veel voorkomend probleem bij veel hondenrassen. Het is het gevolg van het grote bot in de bovenbenen dat niet goed in de heupkom past. Dit leidt tot artritis en mobiliteitsproblemen. Wij raden aan om zowel Beagles als Aussie Shepherds te testen op heupdysplasie.

Evenzo hebben beide ouderrassen aanleg voor epilepsie. Het is belangrijk dat beide ouderdieren worden gescreend op deze potentieel ernstige gezondheidstoestand.

Beagles staan bekend om problemen met hun schildklier, met name hypothyreoïdie. Dit resulteert in gewichtstoename en verlies van vacht. Beagles kunnen ook oogproblemen ontwikkelen, het Musladin-Lueke Syndroom, en kunnen ook problemen krijgen met ontwrichte knieschijven.

Australian Shepherds kunnen gevoelig zijn voor sommige vormen van kanker en staar. Beide honden moeten hun oren regelmatig laten controleren op infecties en vreemde voorwerpen.

Hoe lang leven Australian Shepherd Beagle Mixen?

Indien gezond, leven beide rassen tot ongeveer 15 jaar.

Zijn gemengde rassen gezonder?

Zij wijzen op wetenschappelijke studies die aangeven dat honden met een genetisch diverse achtergrond gezonder zijn dan rashonden. Ze beweren ook dat rasstandaarden, die de gewenste fysieke eigenschappen van rashonden voorschrijven, vaak meer te maken hebben met esthetiek dan met het welzijn van de hond.

Dit heeft geleid tot honden met afgeplatte gezichten en ademhalingsmoeilijkheden, rug- en gewrichtsproblemen, en moeite met bevallen. Wat betreft het verbeteren van het ras, stellen voorstanders van gemengde rassen dat een echt verantwoordelijke fokker eigenschappen zal aanmoedigen die de hond gezonder en gelukkiger maken. Zelfs als dat betekent dat de hond afwijkt van de verwachte normen van het ras.

Zijn Australian Shepherd Beagle Mix goede familie honden?

Een Aussie Beagle mix kan een goede familiehond zijn, maar niet voor alle gezinnen. Deze honden zijn het product van twee energierijke rassen die graag werken.

Voor een actief gezin dat veel tijd heeft om te spelen en hun hond te trainen, zou een Aussie Beagle mix een geweldig huisdier kunnen zijn. Als u echter deel uitmaakt van een druk gezin dat weinig tijd heeft en een relaxte hond zoekt, dan is dit niet het gemengde ras voor u.

Voor- en nadelen van het krijgen van Australian Shepherd Beagle Mix

Cons

 • Moet veel tijd steken in training en oefening.
 • Kan zich vervelen en destructief worden.
 • Kunnen ontsnappingskunstenaars zijn.

Pros

 • Geweldig voor actieve mensen die een metgezel willen om mee op avontuur te gaan.
 • Fun loving, vriendelijk en loyaal.
 • Makkelijk te trainen.
 • Vergelijkbare Australian Shepherd Beagle mixen en rassen

Als u het geluid van deze honden leuk vindt, maar niet zeker weet of u er een in uw omgeving zult vinden, zijn hier enkele andere rassen of mengsels die u misschien leuk vindt:

Het redden van een Australian Shepherd Beagle Mix

Omdat het een relatief ongewoon gemengd ras is, vindt u misschien geen reddingsgroep die zich specifiek richt op de Aussie Beagle kruising. Als u echter een van deze honden wilt redden, kijk dan bij lokale reddingsgroepen voor de ouderrassen. Soms zullen deze groepen helpen een thuis te vinden voor zowel kruisingen als volbloeden.

Australische Herder Beagle Mix Puppies

Als je op zoek bent naar een pup van een gemengd ras, blijf dan weg van puppyboerderijen. De honden in deze instellingen zijn onder erbarmelijke omstandigheden gehuisvest en lijden vaak aan onbehandelde verwondingen en gezondheidsproblemen.

Niet alleen worden ze vaak lichamelijk verwaarloosd, maar ook geestelijk worden deze honden beroofd van de kans om te socialiseren en te spelen. Helaas komen die schattige puppy’s die je in de etalage van de dierenwinkel ziet ook vaak uit puppyfabrieken. Als je wilt weten hoe je kunt voorkomen dat je een puppy uit een puppy mill haalt, bekijk dan dit artikel.

Een Australian Shepherd Beagle Mix Puppy opvoeden

Als je klaar bent om een nieuw lid in je gezin te introduceren in de vorm van een Aussie Beagle kruising pup, dan zul je deze bronnen nuttig vinden als het gaat om het opvoeden en trainen van je nieuwe puppy.

Australische Herder Beagle Mix Reddingen

Als u de informatie in dit artikel zorgvuldig hebt gelezen en overwogen en denkt dat dit de juiste hond voor u is, overweeg dan om er een te redden.

Hier is een lijst van reddingsorganisaties gewijd aan de ouderrassen.

Is een Australian Shepherd Beagle Mix geschikt voor mij?

Deze honden kunnen geweldige metgezellen zijn voor het juiste gezin of individu. Te oordelen naar de kenmerken van hun ouders, kunt u verwachten dat Aussie Beagles slimme, energieke loyale, hardwerkende en plezierige honden zijn. Het zijn echter beide energierijke rassen die tijd in hun training moeten steken.

Beide rassen gaan zich gemakkelijk vervelen als ze aan hun lot worden overgelaten. Als u de tijd en de energie hebt om de Aussie Beagle te trainen en uit te oefenen, dan zult u zeker merken dat ze een geliefde aanvulling op uw gezin zijn.

Heb jij een Australian Shepherd Beagle mix? We horen graag over hem of haar in de commentaren hieronder!

Referenties en bronnen