American Bulldog Lab Mix – Wat gebeurt er als twee verschillende honden combineren?

amerikaanse bulldog lab mix

Benieuwd naar de American Bulldog Lab Mix?

Dan ben je hier aan het juiste adres!

In het artikel van vandaag leren we alles wat een toekomstige eigenaar of nieuwsgierige hondenliefhebber moet weten over de energieke en intelligente Amerikaanse Bulldog Labrador mix.

Laten we beginnen!

Ontmoet de Amerikaanse Bulldog Lab Mix!

Ook bekend als de American Bullador, is de American Bulldog Lab Mix precies zoals zijn naam hem uitlegt – een American Bulldog gemengd met een Labrador Retriever!

De nakomeling van twee slimme en actieve rassen zal zeker wat hoofden doen omdraaien en mensen in de hondenwereld aan het praten krijgen.

Maar wat is er met deze designerhond dat deskundigen in een debat heeft gebracht?

Laten we praten over de kruisingscontroverse.

Hybrid Dog Hearsay – De waarheid over de kruisingscontroverse

Hybride honden, kruisingen en designer honden.

Drie namen voor één debat.

Maar wat is het met kruisingen dat zoveel mensen in opstand brengt?

Hoewel kruisingen al bestaan sinds het begin van de relatie tussen mens en hond, lijkt het erop dat in de laatste twee decennia de trend toeneemt.

Veel fokkers verkopen honden van gemengde rassen voor de prijs van een raszuivere hond.

Is dat eerlijk?

En wat maakt een gemengd ras anders dan een straathond?

Eigenlijk, zoals de voorstanders van kruisingen je zullen vertellen, is er nogal een groot verschil tussen designerhonden en mormels.

Een kruising is bijvoorbeeld de ontworpen nakomeling van twee specifiek gekozen raszuivere ouders. Een bastaard daarentegen is meer een toevallig gemengd ras met een onbekende afkomst.

En dan is er nog de kwestie van de gezondheid

Het is algemeen bekend dat rashonden steeds vatbaarder worden voor genetische gezondheidsproblemen als gevolg van generaties van overfokken om de rasstandaard te handhaven.

De voorstanders van kruisingen hopen dat de praktijk zal helpen om gezondere nakomelingen te creëren door simpelweg de genenpoel te verbreden en de kans op het doorgeven van overerfbare ziekten aan nieuwe nesten te verminderen.

Er zijn echter sceptici die volhouden dat rashonden en gekruiste honden even vatbaar zijn voor het erven van bepaalde gezondheidsproblemen van hun ouderdieren.

Laten we het nu eens hebben over de designerhond in kwestie – de American Bulldog Lab mix!

Geschiedenis van de Amerikaanse Bulldog Lab Mix

Waar komt de American Bulldog Lab Mix vandaan?

Nou, omdat hij een nieuwere generatie kruising is, is de waarheid dat het exacte verhaal van zijn oorsprong nog steeds een beetje een mysterie is.

Om meer over hem als geheel te weten te komen, laten we eens kijken naar de geschiedenis van zijn raszuivere ouders.

Geschiedenis van de Amerikaanse Bulldog

De Amerikaanse Bulldog, ook bekend als de Bully, is de grootste van de drie Bulldogtypen.

Zijn kleinere tegenhangers zijn de kleine Franse Bulldog en de gedrongen, breedhoofdige Engelse Bulldog.

Oorspronkelijk gemaakt als jachthond voor varkens en als boerderijhond in het zuiden van de Verenigde Staten, wordt aangenomen dat de American Bulldog de dichtstbijzijnde afstammeling is van de oorspronkelijke Old English Bulldog.

Bijna Verloren

Na bijna uitgestorven te zijn in de 20e eeuw, dook de Amerikaanse Bulldog weer op dankzij het zorgvuldige fokwerk van Dr. John D. Johnson en Alan Scott.

Wist u zelfs dat er twee lijnen van de American Bulldog zijn vernoemd naar de fokkers?

Dat klopt, deze Amerikaanse Bulldog types staan bekend als het Scott-type en het Johnson-type.

Ondanks het feit dat hij nog niet officieel erkend is door de Amerikaanse Kennel Club, blijft de Amerikaanse Bulldog vandaag de dag groeien in populariteit in de Verenigde Staten.

Echter, als gevolg van wat velen beschouwen als een oneerlijke reputatie van een “agressieve” hond, en als nauw vergeleken met en vaak verward met zijn hondachtige look-alike (maar van een heel ander ras) de Pit Bull, is de Amerikaanse Bulldog in bepaalde regio’s verboden.

Geschiedenis van de Labrador

Volgens de American Kennel Club is de Labrador Retriever de nummer één meest populaire hond in de Verenigde Staten van Amerika.

Een oud ras dat waarschijnlijk al bestaat sinds het begin van de jaren 1500, de Lab komt oorspronkelijk uit Newfoundland, Canada.

Ooit werd de Lab vooral gebruikt als werkhond op vissersboten, aangezien hij een vrij vaardige waterjager en uitstekende eendenvanger was.

De Labrador, een ideale metgezel voor watersporters, was perfect gebouwd voor de harde Canadese wateren.

Zijn weerbestendige vacht, zwemvliezen en “otterstaart” maakten van hem een geboren zwemmer, terwijl zijn trouwe karakter en intelligente geest hem tot de beste vissersvriend maakten.

Veranderd maar nog steeds hetzelfde

Verdere verfijning van de Labrador Retriever door Britse fokkers ging door tot ongeveer de 19e eeuw, en liefhebbers van de Labrador zeggen dat de hedendaagse Lab dezelfde onvervangbare en gewilde eigenschappen behoudt die hem vanaf het begin zo begeerlijk maakten!

Voeg dus de Lab en de Amerikaanse Bulldog samen en je krijgt een unieke kruising met een al even unieke erfenis.

Maar hoe is de persoonlijkheid van de American Bulldog Lab?

Laten we het uitzoeken!

Amerikaanse Bulldog Lab Mix Temperament

Zoals het geval is met alle kruisingen, zal het American Bulldog Lab mix temperament afhangen van de gedragskenmerken die de kruising erft van zijn raszuivere ouders.

Bulldog Temperament

Als de Amerikaanse Bulldog Lab mix bijvoorbeeld de aanleg van zijn Amerikaanse Bulldog ouders erft, kunt u verwachten dat hij een vriendelijk, actief ras is dat geniet van spelen en ruw gedrag.

En terwijl liefhebbers zeggen dat dit ras een uitstekende familiehond is, moet een toekomstige eigenaar van de American Bulldog, of een American Bulldog mix, er rekening mee houden dat dit een ongelooflijk krachtig ras is met een zeer hoge prooidrift.

Vanwege zijn jacht- en bewakingsinstincten is de Amerikaanse Bulldog mogelijk niet geschikt voor huizen met jongere kinderen.

Dit is ook een hond die het niet goed doet met vreemden of andere honden waarmee hij niet is opgevoed.

Aan de andere kant, met zijn familie, wordt van de Amerikaanse Bulldog gezegd dat hij een zachtaardig, liefhebbend huisdier is dat zeer beschermend en trouw is.

Maar wat als uw American Bulldog Mix op zijn Labrador ouder lijkt?

Labrador Temperament

De Labrador Retriever is veel minder op zijn hoede voor vreemden en andere dieren dan zijn beschermende en assertieve vriend, de Amerikaanse Bulldog.

In tegenstelling tot de Amerikaanse Bulldog zal de Labrador er geen probleem mee hebben dat mensen uw huis in en uit gaan.

Of ze nu vriend of vijand zijn, de Labrador heeft geen vijanden!

Dit maakt hem niet de beste waakhond.

Het maakt hem wel een uitstekend gezinshuisdier voor kinderen van alle leeftijden en gezinnen met andere huishonden.

Gemeenschappelijke kenmerken

Toch zijn zowel de Labrador als de Amerikaanse Bulldog zeer energierijke rassen, en vooral de Lab kan langzaam volwassen worden, wat betekent dat een jonge Lab nogal een handvol kan zijn.

Zowel de Labrador als de Amerikaanse Bulldog zijn pretentieuze en intelligente rassen.

Terwijl de Lab klaar en bereid is om alles te leren wat je hem leert, kan de Amerikaanse Bulldog een koppige inslag hebben en je lessen oninteressant vinden.

Houd in gedachten dat uw American Bulldog Lab kruising een aantal van de bovengenoemde gedragskenmerken van zijn ouders kan erven, dus vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining vanaf de puppytijd zal een absolute must zijn.

Maar hoe train je zo’n intelligente en energieke kruising?

Lees verder!

Het trainen en oefenen van een Amerikaanse Bulldog Labrador Mix

Zoals we al zeiden, is de American Bulldog Labrador mix een slimme, energieke hond die ofwel gretig kan zijn en klaar om te leren, zoals zijn Lab ouder, of enigszins koppig en hardhoofdig, zoals zijn American Bulldog ouder.

En hoewel je bij een kruising nooit precies weet wat je krijgt, gelden de basisregels van de training voor alle rassen.

Socialisatie

Bijvoorbeeld, de Amerikaanse Bulldog en Lab mix zal vroege socialisatie nodig hebben, beginnend in de puppytijd, en hij zal ook gehoorzaamheidstraining nodig hebben gedurende zijn hele leven.

Dit is niet alleen omdat de American Bulldog Lab mix een kruising is tussen twee zeer energieke rashonden,

Ook kan een van die raszuivere ouderrassen, de Amerikaanse Bulldog, op zijn hoede zijn voor vreemden en soms koppig.

Vroege socialisatie zal de kans op angst en stress bij uw hond helpen verminderen.

Bovendien kan het helpen ervoor te zorgen dat uw American Bulldog Lab mix opgroeit tot een gelukkige en veelzijdige hond.

Bovendien zal gehoorzaamheidstraining die begint in de puppytijd beter bevestigen dat u de baas bent en dat uw American Bulldog Lab mix klaar, bereid en blij is om uw leiding te volgen!

Oefening

Als het gaat om het oefenen van uw American Bulldog Lab, stellen deskundigen voor om minstens een uur of meer per dag te bewegen.

Dit kan bestaan uit een mooie wandeling, jog, of wandeling, en daarna wat ravotten in een veilig omheinde achtertuin.

Mentale stimulatie

Aangezien uw American Bulldog Lab mix de hybride nakomelingen zijn van twee nogal slimme rassen, kunt u ook overwegen om hem te trainen om hondentaken te doen, zoals het brengen van de krant en boodschappen of helpen met de was.

Doggy jobs zoals die hierboven opgesomd helpen om intelligente honden een positieve uitlaatklep te geven voor hun drukke geest, wat op zijn beurt voorkomt dat ze zich gaan vervelen en destructief worden.

En aangezien de Amerikaanse Bulldog Lab mix een grotere kruising is met een neiging tot kauwen en springen, zul je er zeker voor willen zorgen dat hij voldoende kauwspeeltjes heeft en toegang tot de achtertuin waar hij extra energie kan verbranden.

Laten we nu eens kijken hoe de American Bulldog Lab mix eruit zou kunnen zien!

amerikaanse bulldog lab mix

Hoe ziet de American Bulldog Lab Mix eruit?

Nogmaals, aangezien we te maken hebben met een kruising, wordt het uiterlijk van uw American Bulldog Lab mix overgelaten aan toeval en genetica.

Laten we eens kijken naar de bepalende kenmerken van beide ouderrassen van de American Bulldog Lab mix om een beter idee te krijgen van onze opties.

Bulldog

Om te beginnen is de American Bulldog, die 20-28 inches groot is en tussen de 60-130 pond weegt, een middelgrote hond met een gespierde bouw, een korte snuit, brede borst, flaporen en een lange staart.

De vacht van de Amerikaanse Bulldog is kort en sluik en komt in vier kleurencombinaties, waaronder:

Lab

De Labrador is iets kleiner, staat 22-25 duim en weegt 55-80 pond. Hij heeft ook flaporen, een lange staart en alerte, intelligente ogen.

Zijn vacht is dubbel gelaagd, weerbestendig, en komt in drie kleurvariëteiten, waaronder:

Het bovenstaande in gedachten houdend, kan een American Bulldog Lab Mix overal van 20-28 inch lang zijn en overal 55-130 pond wegen.

Zijn vachttype en kleur worden overgelaten aan het toeval en aan het ouderras waar hij genetisch gezien het meest op lijkt.

American Bulldog Lab Mix Verzorging en Algemene Verzorging

De American Bulldog Labrador is een kruising tussen twee honden die verharen, maar de Labrador verhaart zeker overvloediger dan de American Bulldog, vooral twee keer per jaar tijdens het verharingsseizoen.

Een toekomstige eigenaar moet zich voorbereiden op een wekelijkse borstelbeurt waarbij het losse haar uit de vacht van de American Bulldog Lab mix wordt geharkt.

Tenzij uw American Bulldog Labrador mix bijzonder vuil wordt, zal hij echter slechts af en toe een bad nodig hebben.

Hij moet ook regelmatig zijn nagels knippen om te voorkomen dat ze breken en zijn oren controleren en schoonmaken om te voorkomen dat vocht en wasachtige opbouw oorontstekingen veroorzaken.

Levensverwachting en gezondheidsproblemen voor een Amerikaanse Bulldog Lab Mix

Alle honden hebben de mogelijkheid om genetische ziekten te erven.

Om deze reden, of u nu een kruising of een raszuivere hebt, raden wij altijd een vroegtijdig gezondheidsonderzoek bij uw pup aan.

Een vroeg gezondheidsonderzoek kan u helpen een beter idee te krijgen van wat uw puppy in zijn toekomst wel of niet te wachten staat.

Het zal u ook beter helpen bepaalde problemen voor te bereiden of zelfs te voorkomen.

Met dat in gedachten, laten we eens kijken naar de mogelijke genetische gezondheidsproblemen die uw Amerikaanse Bulldog Labrador mix zou kunnen erven van zijn raszuivere ouders, te beginnen met de Amerikaanse Bulldog.

Bulldog Gezondheid

Met een levensduur van 10-15 jaar is de Amerikaanse Bulldog genetisch vatbaar voor:

 • heup en elleboog dysplasie
 • zenuwziekte
 • schildklierproblemen
 • ichthyosis
 • oogproblemen zoals entropion en staar
 • schurft
 • blaasstenen
 • nierstenen

Verder is de American Bulldog ook vatbaar voor iets dat bekend staat als brachycephale luchtwegobstructie.

Dit is een ademhalingsstoornis veroorzaakt door de schedelontwikkeling bij hondenrassen met kortere schedels en plattere neuzen.

Brachycephalic airway syndrome kan een aantal problemen veroorzaken, waaronder:

 • ademhalingsmoeilijkheden
 • inspanningsintolerantie
 • snurken
 • hoesten
 • flauwvallen
 • slaap apneu
 • algemeen ongemak

Vroegtijdig gezondheidsonderzoek en advies van uw dierenarts kunnen u helpen uw hond beter te begrijpen en te verzorgen, mocht hij symptomen van deze aandoening vertonen.

Laten we het nu hebben over de Lab.

Lab gezondheid

Met een levensduur van 10-12 jaar wordt van de Lab gezegd dat het een algemeen gezond ras is.

Toch heeft hij enkele problemen waar een aspirant Lab of Lab-kruising eigenaar van op de hoogte moet zijn.

Let bij uw Labrador of Lab-kruising op:

 • elleboog en heup dysplasie
 • losse kniegewrichten
 • gescheurde ligamenten in hun achterpoten
 • hartziekte
 • oogziekte
 • epilepsie
 • kanker
 • obesitas
 • bloat
 • chronische allergieën

Is de American Bulldog Labrador Mix geschikt voor mij?

De Labrador Retriever American Bulldog mix is een intelligente, loyale en energieke kruising.

Maar hoe weet u of hij de juiste kruising voor u is?

Bedenk eerst en vooral dat met name de Amerikaanse Bulldog in bepaalde regio’s verboden is.

Dit verbod kan ook gelden voor elke hond die een American Bulldog mix is.

Hoewel er veel discussie is over rassendiscriminatie, is de realiteit dat op dit moment, of je het nu wel of niet eens bent met de verboden, je er toch voor moet zorgen dat het goed is om een American Bulldog kruising te hebben in jouw omgeving.

Veel mensen krijgen verboden honden en worden uiteindelijk gedwongen ze los te laten in asielen als ze eenmaal gevangen zijn.

Dit is niet alleen verwoestend voor de eigenaar, maar ook voor de hond.

Ik mag deze kruising hebben

Zelfs als deze mix welkom is in uw streek, is er nog veel om over na te denken voordat u er een krijgt.

De American Bulldog Lab mix zal gedijen in huizen met veel ruimte voor hen om te groeien, te rennen en te spelen.

Ze doen het het beste in grote, omheinde achtertuinen.

Ze hebben een eigenaar of familie nodig die actief is en in staat is ze zoveel mogelijk te trainen, te spelen en te bewegen.

Vergeet niet dat de American Bulldog Lab mix het goed doet met kinderen.

Hij kan echter gemakkelijk opgewonden raken rond bijzonder speelse jongeren en hen per ongeluk pijn doen door te ruw te spelen.

Maar de kans is groot dat jullie tweeën een geweldig paar zouden zijn als..:

 • je oudere kinderen hebt
 • OF u bent in staat uw hond van jongs af aan goed te socialiseren
 • je hebt genoeg tijd om met hem door te brengen
 • ze zijn niet verboden in jouw gebied

Als het niet het ras voor jou is, zijn er genoeg andere te overwegen. Zoals de Amerikaanse pestkop!

Hoe vind ik de beste American Bulldog Lab Mix Puppy?

Wanneer u op zoek bent naar Amerikaanse Bulldog Lab puppy’s, raden wij u altijd aan veel onderzoek te doen.

Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van uw American Bulldog Lab mix pups van een fokker, of gaat u liever via een rescue?

Er zijn voor- en nadelen aan beide opties, dus neem je tijd, zorg ervoor dat welke bron je ook gebruikt verantwoordelijk en betrouwbaar is, en neem de beslissing die goed is voor jou en je toekomstige hond.

Fokkers

Fokkersprijzen voor een American Bulldog Lab mix pup kunnen variëren van $500 tot meer dan $1000.

Wij houden ervan dat de meeste verantwoordelijke fokkers hun puppy’s op gezondheid hebben gescreend.

Zij zouden u certificaten moeten kunnen aanbieden waaruit blijkt dat hun honden goed zijn om met u mee naar huis te gaan.

Rescue

Aan de andere kant, als je een American Bulldog Lab mix wilt redden, bereid je dan voor op adoptiekosten van rond de $50 tot $100.

Een geweldig ding over het gaan via een asiel om uw Amerikaanse Bulldog Lab kruising te redden, afgezien van het aanbieden van een thuis aan een behoeftige hond, is dat schuilplaatsen meestal de eerste dierenarts kosten zullen dekken.

Dus bent u de gelukkige eigenaar van een American Bulldog Lab mix?

Heb je enig advies voor potentiële Amerikaanse Bulldog Lab eigenaren?

Drop ons een berichtje in de comments sectie!

Referenties

Joan C. Hendricks VMD, PhD, Brachycephalic Airway Syndrome, Veterinary Clinics of North America: Kleine Dieren Praktijk

Borbala Turcsan, Adam Miklosi, Eniko Kubinyi, Owner Perceived Differences Between Mixed-Breed and Purebred Dogs.

Tiffani J Howell, Tammie King, Pauleen C Bennett, Puppy Parties and Beyond: the role of early age socialization practices on adult dog behavior, Volume 6, blz. 143-153.

Nathan B Sutter en Elaine A Ostrander, Dog Star Rising: The Canine Genetic System, Nature Reviews Genetics, Volume 5, blz. 900-910.

Lowell Acumen DVM, DACVD, MBA, MOA, The Genetic Connection; a Guide to Health Problems in Purebred Dogs, Second Edition, 2011.

Volbloed Vs Mutt-Common Objections to Mixed Breed Dogs

Carol Beuchat Ph.D., The Myth of Hybrid Vigor in Dogs…Is A Myth