Zijn Husky’s wolven? Het verband dat u moet weten

Zijn Husky's wolven? Foto van een Husky en een Wolf.

Het is een veel voorkomende vraag. Ze lijken immers veel op elkaar, maar zijn husky’s ook wolven? Is er een verband tussen husky’s en wolven?

Hoewel husky’s en wolven veel op elkaar lijken, worden ze niet beschouwd als nauw verwant. Husky’s zijn gedomesticeerde honden met specifieke verzorgings- en socialisatiebehoeften. Ze kunnen niet aan hun lot worden overgelaten. Wolven zijn wilde dieren die niet gedomesticeerd of gecontroleerd kunnen worden door ervaren professionele hondentrainers en -geleiders. Ze delen fysieke kenmerken, maar geen emotionele. Hun DNA is gelijkaardig maar zeer verschillend in een prachtige tegenstelling.

Is een husky deels wolf?

Als je ver genoeg teruggaat in het DNA en de genetica, hebben alle honden deels wolf-genen in zich. Een husky is een uniek soort hond die wordt beschouwd als nauw verwant aan een specifiek soort wolf – een grijze wolf.

Husky’s en grijze wolven kunnen DNA en genoeg genetica delen om succesvol te kruisen. De nakomelingen zullen nooit volledig gedomesticeerd of volledig wild zijn, maar er middenin blijven hangen.

Dat gezegd zijnde, als het aankomt op het eigenlijke temperament en de merkbare eigenschappen van een husky, zouden ze meer gemeen hebben met een pomerans dan met een wolf.

Hoeveel procent wolf is een husky?

Dat hangt af van de fok van je husky! Als je een gemengd ras hebt (meestal wolf-hond genoemd), kan het wel 50% van elk zijn. Klassieke husky’s die je bij fokkers kunt kopen hebben veel en veel minder. Het zou, nogmaals, vergelijkbaar zijn met andere soorten hondenrassen.

Het werkelijke percentage DNA is een gemeenschappelijke verhoging. De meesten zijn het erover eens dat hoewel ze genoeg DNA delen om correct te paren, husky’s en wolven totaal verschillende soorten zijn.

Delen husky’s DNA met wolven?

Husky’s delen, samen met andere honden, DNA met wolven. De meesten zijn het erover eens dat honden oorspronkelijk wilde dieren waren, hoewel hun voorouders sterk verschillen van de klassieke wolven die we tegenwoordig zien.

Daarom zijn deskundigen het erover eens dat er geen manier is om een husky wild of een wolf gedomesticeerd te maken. Het kan op geen van beide manieren omdat de splitsing tussen hen te ver teruggaat in de geschiedenis van hun DNA.

Hebben husky’s wolvenbloed?

Nee, husky’s hebben geen wolvenbloed in zich omdat ze een heel andere soort zijn dan een wolf, tenzij je ver terug in de generaties zou gaan en dat als proefpersoon zou gebruiken! Moderne husky’s, zelfs raszuivere, hebben geen wolvenbloed.

Waarom lijken Husky’s op wolven?

Husky’s lijken op wolven omdat ze gefokt zijn om op soortgelijke wijze te leven. Husky’s zijn vaak werkhonden en worden nog steeds op veel afgelegen plaatsen gebruikt om hondensleeën te trekken. Gefokt worden om in dit soort klimaat te leven betekent dat ze koude temperaturen, sterke winden en sterke en gespierde wezens moeten overleven.

Dit, gecombineerd met zorgvuldig fokken door selectieve gene mapping, creëert een husky die aantoonbaar lijkt op een wolf!

Zijn husky’s de hond die het dichtst bij een wolf staat?

Dingo’s en coyotes staan wat hun DNA betreft het dichtst bij de wolf, hoewel ze er nog steeds volledig van gescheiden zijn als je ze ging vergelijken in opmaak, grootte, enz.

Zoals hierboven vermeld, vinden velen dat wolfshonden of wolfshonden (die gemengde rassen zijn) beschouwd zouden worden als de hond die het dichtst bij een wolf staat. Het hangt er echter vanaf hoe je “dicht” definieert, aangezien het nog steeds verschillende soorten zijn!

Welk hondenras heeft het meeste wolf DNA?

Daar is nogal wat levendige discussie over! Velen vinden dat de wolfshonden het dichtst in de buurt komen. Velen vinden dat Alaska Malamutes het dichtst in de buurt komen voor wat betreft echte hondenrassen. Anderen vinden dat Duitse Herders het dichtst in de buurt komen.

Er zijn er echter evenveel die het oneens zijn als die het eens zijn over welk hondenras het dichtst in de buurt komt. Dus, wat is het antwoord? Het is een jump shot tussen Malamutes en Duitse Herders zolang je niet te goed kijkt!

Waarom denken mensen dat wolven en husky’s verwant zijn?

Veel mensen maken deze veronderstelling omdat zelfs degenen in de professionele wereld snel toegeven dat een husky veel lijkt op een grijze wolf. Ze kunnen dezelfde gedragingen, lichaamstaal en uitdrukkingen hebben. Hun denkprocessen en instincten zijn echter zo verschillend dat je altijd het verschil kunt zien door ze te bestuderen. Ondanks het argument dat ze DNA delen, zijn het duidelijk verschillende dieren.

De verschillen tussen wolf en husky

Dus, hoe je het ook bekijkt, een wolf en een husky zullen behoorlijk verschillende honden zijn. Wat zijn de verschillen tussen hen? Kijk maar eens!

Wolven:

  • Zijn 83 cm groot en wegen gemiddeld 90,7 kg.
  • Zijn van nature bang voor mensen
  • Zijn alfa en willen geen leider in de buurt.
  • Hebben grote hoofden en gespierde lichamen
  • Hebben grote, scherpe tanden

Huskies:

  • Zijn 60 cm groot en wegen tot 29 kg.
  • Zijn sociaal en vriendelijk tegen andere dieren en mensen
  • Jagen op een leider en alfa
  • Hebben kleinere koppen en magere maar dunne lichamen
  • Hebben tanden ter grootte van een hond

Hoe kun je een wolf van een husky onderscheiden?

Je kunt de bovenstaande eigenschappen gebruiken om je te helpen bepalen of je met een husky of een wolf te maken hebt. Over het algemeen zal een wolf zich nooit laten zien. Een husky zal voedsel gemotiveerd zijn als je een snack aan het eten bent, terwijl een wolf gewoon zal wachten tot je in slaap valt of weggaat en neemt wat er over is. Hun doel is om het eten te krijgen en jou te vermijden omdat jij een roofdier bent. Het doel van een husky is om het eten te pakken, of je er nu bent of niet.

De enige manier waarop je een wolf van een husky kunt onderscheiden is als je een film bekijkt en naar de “wolven” kijkt. Je zult zien dat de meeste wolven in de films eigenlijk husky’s zijn! Ze zijn getraind als professionele hondenacteurs (ja, echt waar), en ze worden gebruikt in films omdat ze gehoorzaam zijn en aanwijzingen opvolgen op de set!

Kunnen wolven gedomesticeerd worden?

Nee, een wolf kan niet gedomesticeerd worden. Er zijn door de jaren heen talloze pogingen gedaan om dat te doen, maar die zijn niet goed afgelopen. Zelfs na conditionering tot gehoorzaamheid blijft een wolf zijn wilde zelf. Dit is een van de redenen waarom alle wilde dieren nooit voor huisdieren moeten worden aangezien.

Die wilde natuur kan in volledige vorm terugkomen zonder waarschuwing. Het kan betekenen dat dit wilde dier zowel andere huisdieren als mensen zal verwonden of doden. Een wolf kan nooit gedomesticeerd worden, en zelfs een wolf gefokt met een husky kan nooit volledig gedomesticeerd worden.

Een wild dier is totaal anders dan een gedomesticeerd dier en is nooit veilig om in de buurt te hebben zoals je zou doen met een gedomesticeerde hond. Veel dierprofessionals zijn het erover eens dat het proberen te domesticeren van een wolf door zorgvuldig kruisen alleen maar wreed is voor de dieren die ze creëren, omdat ze zich nooit thuis zullen voelen in het wild of in gevangenschap.

Evenzo kan een husky nooit wild worden. Zelfs als je hem alleen zou laten, zou hij overleven en zijn weg vinden, maar hij zou nooit een wilde hond worden. Omdat het een heel andere soort is, zou dat helemaal geen optie zijn vanwege dat kernverschil.

Tot slot

Husky’s en wolven lijken op elkaar, maar het zijn duidelijk verschillende soorten. Husky’s zijn huishonden, en wolven zijn wilde dieren. Husky’s zijn roedeldieren en willen graag met mensen omgaan.

Wolven zijn alfa’s van roedels en zullen zich verbergen voor mensen. Het is gemakkelijk om ze visueel door elkaar te halen, maar niet in hun houding en gedrag.

Hoewel een husky en een wolf erg op elkaar lijken en zich soms hetzelfde gedragen, zijn het heel verschillende wezens en moeten ze nooit met elkaar worden verward als het erom gaat er een aan je gezin toe te voegen!

We horen graag wat je van het bericht vindt, alleen zo kunnen we het verbeteren.