Zijn Huskies goed met kinderen? (Zuigelingen en baby’s)

Zijn Husky's goed met kinderen? Foto van een meisje met een husky hond.

Als u zich afvraagt of uw vriendelijke en energieke husky goed zal zijn met uw kinderen, ongeacht de leeftijd, is dat een goede vraag!

Husky’s zijn goede familiehonden, inclusief huishoudens met jonge kinderen. Het is echter essentieel om ervoor te zorgen dat uw kinderen weten hoe ze veilig met honden moeten omgaan. U zult er ook voor willen zorgen dat uw husky een socialisatietraining krijgt met kinderen en andere dieren.

Waarom en hoe zijn husky’s goed met kinderen?

Husky’s zijn toch zulke grote en energieke honden. Hoe kunnen ze goed omgaan met kinderen die zelf zo kwetsbaar en onvoorspelbaar zijn? Er zijn een heleboel redenen, en ze zijn allemaal even hartverwarmend en opwindend!

Geweldig temperament

Temperament heeft er veel mee te maken, zoals je waarschijnlijk wel kunt raden. Als ras zijn husky’s goedmoedig, liefdevol, aanhankelijk en vriendelijk.

Omdat ze de neiging hebben relatief gemakkelijk met mensen om te gaan, betekent dit dat kinderen een natuurlijke keuze zijn voor zover uw hond van zijn tijd met hen geniet.

Intelligentie en intuïtie

Husky’s zijn ongelooflijk slim, zoals je waarschijnlijk al hebt ontdekt. Zo niet, dan staat je iets te wachten! Door de manier waarop ze oorspronkelijk gefokt zijn, zijn ze briljant en zeer intuïtief in situaties.

Door op je non-verbale signalen te letten en op die van je kind te letten, Huskies begrijpen dat ze met kinderen te maken hebben en passen ze hun gedrag automatisch aan.

Huskies zijn zelf gigantische kinderen

Nou ja, soort van. Huskies houden van veel van dezelfde activiteiten als kinderen, zoals apporteren, gehoorzaamheidstraining en het klassieke “rennen op het strand” of “rennen door sproeiers”. Husky’s zijn in de meeste gevallen dol op water en spelen graag met uw kinderen in het water.

Als extra bonus is hun interactie met water ook vermoeiend voor beide tegelijk, zodat u kunt genieten van een vrij rustig huis na wat speeltijd samen.

Husky’s zijn eerder gezelschapshonden dan waakhonden

Hoewel sommige husky’s hun voedsel kunnen beschermen, zullen de meeste husky’s niet veel nut hebben als waakhond als het gaat om een indringer. Hoewel dat geen goede zaak is als het gaat om uw mooie sieraden, is het een geruststellende gedachte dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat uw hond zich tegen uw kinderen keert als ze als een bedreiging worden gezien.

Huskies zijn eerder geneigd om onmiddellijke vriendjes te worden met iedereen die ze ontmoeten. Dat kunnen indringers zijn, maar ook uw kinderen, zelfs als ze nog moeten leren hoe ze zich in de buurt van honden moeten gedragen (waarover straks meer).

Het zijn trouwe honden

Ook husky’s werden gefokt als gezelschapshonden, zoals gezegd. Dat betekent dat ze ongelooflijk trouw zijn en zich aan hun mensen zullen hechten, zodat niemand ooit zonder maatje zal zitten. Het kan veel ouders vaak een goed gevoel geven dat honden en mini-mensen samen opgroeien!

Zijn Husky’s goed rond baby’s?

Ja, husky’s zijn over het algemeen erg goed in de buurt van baby’s. Dat gezegd hebbende, husky’s zijn erg mondig en gebruiken hun mond om natuurlijk te communiceren. Ze kunnen daardoor per ongeluk uw kwetsbare baby verwonden.

Zorg er voor de zekerheid altijd voor dat je samen met je baby en husky aanwezig bent.

husky’s opvoeden rond kinderen: wat moet ik weten?

Veel mensen zullen bewust een husky mee naar huis nemen als hun kinderen groter worden, specifiek omdat husky’s geweldige honden zijn voor gezinnen. Dat gezegd hebbende, zijn er enkele essentiële onderdelen om ervoor te zorgen dat iedereen gezond en gelukkig blijft.

  • Goede socialisatie
  • Juiste training
  • Tijd en geduld

Goede socialisatie

Als u al eerder honden hebt gehad, weet u waarschijnlijk al dat u uw puppy naar socialisatielessen moet brengen. Uw puppy moet leren omgaan met andere dieren en mensen. Het is een kernonderdeel van de puppytijd dat resulteert in zelfverzekerde, comfortabele volwassen honden!

Het zal van vitaal belang zijn bij husky’s, vooral omdat hun prooidrift sterker kan zijn dan bij sommige hondenrassen. Door ze te socialiseren wordt deze prooidrift geconditioneerd en kunnen andere huisdieren en kleinere kinderen beschermd worden tegen deze natuurlijke instincten.

Je zult echter ook wat tijd moeten besteden aan het goed socialiseren van je kinderen! Kinderen moeten honden en hun natuurlijk gedrag begrijpen om te leren hoe ze moeten reageren als het om uw hond gaat.

Net zoals mensen socialisatielessen krijgen met soortgenoten, moeten ze ook tijd krijgen rond honden en andere dieren, zodat ze niet vreemd zijn.

Goede training

Training is cruciaal voor uw husky. Dit zijn bijzonder koppige honden, en ze zullen een sterk persoon nodig hebben om ze te trainen, aangezien ze zich vaak tegen de training zullen verzetten.

Uw hond trainen om zich correct te gedragen rond baby’s, peuters, kinderen en zelfs tieners, is echter essentieel. Huskies zijn uitzonderlijk slim en zullen het juiste gedrag oppikken wanneer het wordt aangeleerd.

Enkele voorbeelden van dingen voor hen om te leren zouden zijn hoe ze “zacht” moeten worden als ze bijten of bijten tijdens het spelen – leren om alleen zachte klappen te gebruiken bij ruw spel (of misschien helemaal geen ruw spel).

Andere training zou kunnen inhouden dat hij moet oppassen niet over de kinderen heen te lopen als ze opgewonden raken op het strand en beginnen rond te rennen, enz. De bedoeling van het trainen van uw hond over hoe te handelen rond kinderen is hem te helpen begrijpen wat geschikt is en wat niet als het gaat om interactie met uw kinderen op hun verschillende leeftijden.

Ook uw kinderen hebben training nodig! Baby’s, peuters en jonge kinderen begrijpen niet hoe ze honden zachtjes moeten aaien of niet aan hun staart, oren, enz. moeten trekken. Ze weten vaak niet waarom ze het eten van een hond niet mogen pakken.

Zorg ervoor dat uw kinderen begrijpen hoe ze veilig en respectvol met uw hond moeten omgaan zodat ieders rechten en comfort worden gerespecteerd.

Tijd en geduld

Zorg ervoor dat iedereen in uw gezin geduld heeft en iedereen de tijd geeft om aan elkaar te wennen. Kinderen zullen tijd nodig hebben om zich aan te passen aan een eerlijke behandeling van honden, en honden zullen ook tijd en aanpassingen nodig hebben om te leren hoe ze op de juiste manier met kinderen kunnen spelen.

Het is gewoon een deel van het proces voor iedereen om zich bij elkaar te voegen. Het kan snel gaan, of het kan je husky wat tijd kosten om aan alles te wennen. Het duurt zo lang als het duurt.

Als de omgeving gelukkig en comfortabel en productief blijft, zijn leren en aanpassen rondom veel gemakkelijker – ook voor jou!

Dingen om te onthouden met husky’s en kinderen

Er zijn een paar last-minute aanwijzingen om in gedachten te houden als het gaat om het idee van het koppelen van husky’s met kinderen. Ze zullen helpen om elke interactie veilig en leuk te houden.

Huskies kunnen pijn doen zonder te proberen

Dat bedoelen ze natuurlijk niet, maar het gebeurt heel gemakkelijk – vooral als je een zuigeling of een pasgeborene hebt.

Zelfs als je weet dat je husky de vriendelijkste, liefste hond is en je kind koestert, kunnen ze overprikkeld raken en hen pijn doen.

Zorg ervoor dat je je hiervan bewust bent, en dat je je er zoveel mogelijk op voorbereidt door toezicht te houden op al hun tijd samen – voor de zekerheid!

Leer altijd socialisatie en training aan beide

Er zullen velen zijn die alleen socialisatie en training geven aan ofwel honden ofwel kinderen, in plaats van aan beide.

Echter, gezonde en veilige relaties komen voort uit het begrip van zowel hond als mens om veilig en correct met elkaar om te gaan..

Geef prioriteit aan zowel socialisatie als training voor iedereen, en je zult zien wat een positief verschil het maakt voor veiligheid en comfort. En niet te vergeten het stress niveau!

Alleen zijn is nooit een goed idee

Hoe goed uw hond en kinderen het ook met elkaar kunnen vinden, u wilt ze misschien niet alleen laten. Vooral als uw hond een puppy is, nog, en uw kinderen jong zijn. Ongelukken gebeuren, en verwondingen kunnen veel dingen compliceren, inclusief hun relatie met elkaar.

Je zult willen vermijden om je husky en kinderen samen helemaal alleen te laten, in ieder geval totdat je husky volgroeid is en/of je kinderen ouder of zelfs tieners zijn.

Tot slot

Husky’s zijn geweldige familiehonden en kunnen veel geweldige kwaliteiten hebben als het gaat om samenleven met kinderen, inclusief zuigelingen, maar zowel uw husky als de kinderen zullen socialisatie, training, tijd en geduld nodig hebben om de relatie gezond en veilig te maken.

Ken je een trotse husky ouder? Deel het alsjeblieft met hen! Of, als je iemand kent die overweegt wat ze moeten doen om een hond aan hun gezin toe te voegen, die wil dit misschien ook wel weten!

We horen graag wat je van het bericht vindt, alleen zo kunnen we het verbeteren.