Waarom praten Husky’s zoveel? (Huskies maken rare geluiden)

Waarom praten Husky's? Foto van een pratende Husky hond.

Husky ouders zullen snel merken dat hun honden graag tegen hen “praten”. Van het maken van een praatje tot het “beantwoorden” van uw commando’s of opmerkingen, het zijn echte kletskousen.

Wij noemen het “praten” omdat het onze spraak nabootst wanneer husky’s graag huilen, gillen, mopperen en schreeuwen naar andere dieren en mensen.

Ze zijn een spraakzaam ras omdat ze een sterk roedelinstinct hebben…. Dus als je iets tegen ze zegt, praten ze terug!

Sommigen denken dat deze spraakzaamheid ook te maken heeft met het feit dat husky’s energieke en prikkelbare hondenrassen zijn….

Kunnen husky’s echt praten?

Helaas is er geen manier om hun geluiden te maken en te vertalen in een begrijpelijke mensentaal. Hoewel husky’s bepaalde woorden kunnen nadoen (daarover later meer), is het niet iets wat ze doen om echt begrepen te worden.

Husky’s praten over het algemeen graag, dus ze kletsen en kwetteren wat tegen hun mensen, zonder dat het ze echt iets kan schelen dat jullie beiden technisch gezien verschillende talen spreken. Ze gebruiken verschillende soorten geluiden tijdens hun gesprekken, en die betekenen veel dingen.

Welke geluiden maken husky’s?

Er zijn allerlei geluiden die hondeneigenaren uit de mond van hun Husky hebben horen komen! De meest voorkomende zijn mopperen, gillen, janken en schreeuwen. Deze worden allemaal gebruikt om verschillende dingen te communiceren.

Mopperend

Mopperen is vaak een van de grappigste opties voor de meeste huisdierouders, zelfs als ze dat niet willen toegeven! Waarom? Omdat het zoveel lijkt op menselijke geluiden! Als we een husky vragen iets te doen wat hij niet wil doen (zoals van de bank komen, bijvoorbeeld), zal hij mopperen als hij het doet.

Hij kan zelfs klagen als hij in plaats daarvan op zijn hondenbed gaat liggen. Net zoals mensen onder hun adem mompelen en staren, bootsen husky’s dat na met een zeer krachtige blik en luid gemopper!

Yipping

Deze snelle kleine “peppy” geluiden. Het menselijke equivalent is zoiets als “yay” of “woohoo” of zelfs “wee.” Dit zijn vrolijke geluidjes als je husky speelt met zijn speelgoed, mensen of hondenmaatjes.

Soms zullen ze deze geluidjes maken als ze opgewonden zijn over etenstijd of traktatietijd en op weg zijn naar hun etensbak/snoeplocatie.

Huilen

Als je ooit een husky hebt horen huilen, krijg je misschien een beetje de kriebels. Het is een aanhoudende, lange en vaak treurige toon die je onmiddellijk doet stoppen met wat je aan het doen bent om te kijken wat er aan de hand is.

Huskies gebruiken hun gehuil om hun locatie aan te geven. Omdat het vaak de voornaamste manier is waarop ze met andere roedelleden communiceren, is het gehuil een gemakkelijk te horen geluid dat op grotere afstand te horen is dan blaffen, en het helpt hun roedelleden te weten waar ze heen moeten om hen te bereiken.

Soms zullen husky’s janken bij geluiden waardoor ze denken dat roedelleden hen zoeken, zelfs als we weten dat het gewoon de tv is. Veel voorkomende voorbeelden zijn sirenes van noodvoertuigen, wolven of andere honden die blaffen of huilen, enz. Uw Husky probeert gewoon behulpzaam te zijn!

Gillen/schreeuwen

Deze geluiden zijn vaak de meest gehate geluiden van husky-ouders, gewoon omdat ze zo, nou ja, luid zijn. Bekend als schreeuwen of gillen, opent je husky gewoon zijn mond en valt je aan met lawaai.

Het is vaak hoog, langdradig, en kan zelfs worden opgedeeld in verschillende lettergrepen en vermengd met andere geluiden zoals huilen. Zoals je je kunt voorstellen is het geen prettig geluid om te horen, en je husky’s doen dat bewust.

Uw Husky gebruikt dit soort geluid als hij van streek is en is van plan u dat te laten weten. Vergelijkbaar met hoe een peuter gilt en schreeuwt, zal een husky ook gillen en schreeuwen. Het kan worden gecombineerd met een weigering om iets te doen (nogmaals, zoals van de bank komen) of worden gedaan terwijl hij de handeling uit protest uitvoert.

Niet alle husky’s zullen al deze geluiden maken. Veel ervan is persoonlijkheid vermengd met rasspecifieke kenmerken. U hoeft zich geen zorgen te maken als uw Husky niet schreeuwt. U zult waarschijnlijk blij zijn!

Waarom gooien husky’s driftbuien?

Voor sommige husky’s is een driftbui gewoon wat geschreeuw en gegil. Het kan van korte duur zijn of van lange duur. Voor anderen is het schreeuwen in combinatie met het actief krijgen van een driftbui!

Bijvoorbeeld, als je tegen je Husky zegt dat hij van de bank af moet komen. Ze zullen schreeuwen en gillen en driftig hun hoofd heen en weer schudden. Ze kunnen zich dieper ingraven in de kussens of met hun poten op de bank slaan terwijl ze schreeuwen. Hoe meer u uw hond probeert weg te sturen, hoe harder en meer hij zal protesteren.

Huskies gooien driftbuien gewoon omdat ze dat kunnen. Het zijn zeer expressieve honden, en ze hebben er geen moeite mee om je zo luid als ze willen te vertellen wat ze voelen. Het zijn eigenlijk harige kleuters.

Waarom schreeuwen husky’s zo veel?

Zoals gezegd uiten husky’s zich graag. Als ze ongelukkig zijn, zijn ze geneigd daar een beetje dramatisch over te doen. Zie husky’s als de hondenversie van drama koninginnen. Ze genieten ervan om luid, aanhoudend en – vaak – gênant te zijn als het in het openbaar gebeurt.

Waarom maken husky’s rare geluiden?

Als je nog nooit een husky hebt gehad en je je nu ineens realiseert dat husky’s allerlei geluiden maken, dan staat je iets te wachten! Ze houden ervan om te vocaliseren en nieuwe geluiden te proberen om een betere reactie van hun mensen te krijgen. Vaak kopiëren ze ook gewoon wat ze jou of iemand anders horen doen!

Zijn husky’s de meest spraakzame hond?

Er is niet echt één vaste winnaar van spraakzaam zijn, maar husky’s behoren zeker tot de hoogst genoteerde honden voor algemene spraakzaamheid.

Natuurlijk hangt het af van de persoonlijkheid van de hond. Als je meer dan één husky hebt, kun je merken dat ze allebei samen spraakzaam zijn, maar ook rustig als ze alleen met hun mensen zijn.

Waarom praten husky’s meer dan andere honden?

Husky’s behoren tot de oudste rassen. Gefokt als gezelschapshonden, zijn het zeer sociale honden die graag hun “roedel” om zich heen hebben, of dat nu mensen of honden zijn. Ze genieten van de interactie met de roedel, en daar hoort ook praten bij.

Husky’s pikken na verloop van tijd onze verschillende toonpatronen op en beginnen die te imiteren. Ze zullen soms zelfs tonen goed afstemmen op situaties waarin het lijkt alsof ze je nadoen. Huskies willen gewoon hun stem toevoegen aan het gesprek en bij de groep horen.

Ook zijn husky’s van nature zeer intelligente honden. Ze begrijpen dat mensen praten om te communiceren, dus zullen ze onze taal bestuderen en proberen mee te doen met soortgelijke tonen, geluiden en meer.

Hoewel het voor hen misschien nog steeds wartaal is, is het fascinerend om te zien hoe husky’s hun natuurlijke intelligentie gebruiken om mee te doen!

Hoe klinkt het als husky’s met elkaar praten?

Husky’s zijn net zo spraakzaam met elkaar als met hun mensen. Klaar voor een traktatie? Bekijk deze video en zie zelf hoe vocaal (en grappig) husky’s kunnen zijn als ze praten!

Geef toe: je hebt minstens één keer gelachen! Het is nog grappiger met de ondertiteling, ongeacht waar deze honden het eigenlijk over hadden!

Hoe kan ik het praten van mijn husky stillen?

Als je het moeilijk vindt om met het praten van je husky om te gaan en je op zijn minst wat steun nodig hebt om het volume zachter te zetten, dan zijn er enkele dingen die je kunt doen om te helpen!

Begrijp wat je Husky wil dat je weet

Als u merkt dat uw husky harde of scherpe geluiden maakt en altijd op een bepaald moment van de dag of wanneer u gevraagd wordt iets specifieks te doen, helpt aanspreken.

Als je begrijpt dat ze je proberen te laten weten dat het etenstijd is of dat hij niet van de bank af wil, kun je hem sneller kalmeren. Tenslotte praten husky’s omdat ze gehoord willen worden!

Hen erkennen kan hen helpen sneller te kalmerenvooral als ze weten dat ze daarmee niet krijgen wat ze willen.

Geef ze veel speeltijd, beweging en aandacht.

Husky’s zijn intelligente en hyperactieve honden. Dat betekent dat ze veel boeiende speeltijd, beweging en toegewijde aandacht nodig hebben.

Als uw Husky voortdurend zonder reden tegen u praat, kan het zijn dat hij de tijd met u mist en meer wil. Door hem veel aandacht en zorg te geven, zal hij makkelijker en sneller ontspannen en tot rust komen.

Husky’s kunnen gevoelig zijn voor verlatingsangst omdat het roedeldieren zijn. U moet veel tijd met hem doorbrengen als u thuiskomt van uw werk om aan zijn behoeften te voldoen, of u kunt overwegen een speelkameraadje voor hem te zoeken, of misschien zelfs een hondendagverblijf.

Vergeet niet dat praten deel uitmaakt van de natuur van een husky.

Hoewel het begrijpelijk is dat je rust wilt, zul je ook moeten onthouden dat husky’s van nature spraakzaam zijn. Ze genieten ervan om vocaal te zijn en zullen spraakzaam blijven, zelfs als in al hun behoeften is voorzien!

Als dit u stoort, kan het belangrijk zijn om te overwegen of de Husky al dan niet het juiste ras voor u is!

Conclusie

Husky’s praten om te communiceren met andere honden en mensen, zelfs als mensen niet helemaal begrijpen wat ze zeggen. Het is gewoon een deel van de reden waarom we van ze houden.

Hun geluiden kunnen bestaan uit mopperen, janken, schreeuwen, en meer. Begrijpen wanneer elk geluid wordt gebruikt is essentieel om aan hun behoeften te voldoen.

Overweeg dit te delen met iemand die een goede lach en/of herinnering aan de husky natuur nodig heeft!

We horen graag wat je van het bericht vindt, alleen zo kunnen we het verbeteren.