Kunnen Huskies leven in warm weer? (Gevaarlijke temperaturen)

Kunnen Husky's leven in heet weer? Foto van een Husky-hond met een hete juli-zon.

Als je ooit naar een husky hebt gekeken en hebt gedacht, “hoe overleven ze in deze hitte?” dan ben je niet de enige! Dus, wat is het antwoord op die vraag? Kunnen husky’s comfortabel en veilig leven in warm weer? Kijk maar eens.

Husky’s kunnen in warm weer leven en passen zich vrij snel aan om in een heet en tropisch klimaat te leven! Huskies zijn bedoeld om zich aan vele omgevingen aan te passen en blijven dat ook doen bij hedendaagse rassen.

Ze doen het net zo goed als andere soorten honden bij warm weer, maar je zult toch enkele tips en suggesties aan het werk moeten zetten om je husky veilig en gezond te houden op die verzengende dagen.

Zijn Husky’s slecht in warm weer?

Verrassend genoeg niet! Husky’s zijn geweldig bij warm weer en gaan net zo graag uit wandelen of spelen in de achtertuin, enz. Ze lijken geen last te hebben van de zon of de hitte, bevestigen hondenexperts, die aangeven dat husky’s niet onmiddellijk tekenen van nood vertonen als ze buiten in de hitte zijn.

Dit is deels te danken aan hun mooie en dikke vacht! Husky’s hebben een dikke boven- en ondervacht. Hun bovenvacht bestaat uit sterke, stevige, pezige stukken vacht die water, zonlicht en UV helpen afstoten en de lucht heen en weer bewegen om hen koel te houden. Hun ondervacht doet vele dingen, waaronder het isoleren van hun huid tegen de warmte die hun bovenvacht absorbeert. Het is als een kledingstuk!

In de winter zal de vacht van een husky hem isoleren zoals onze gelaagde jassen ons beschermen. In de zomer zorgt de vacht van een husky voor verkoeling en veiligheid. Het dichtste wat wij daarbij komen is zweten!

Wat is het ideale klimaat voor een Husky?

Technisch gezien zijn husky’s een ras voor koudere klimaten. Afkomstig uit Siberië – de letterlijke plaats, niet slechts een overdrijving – zijn ze eigenlijk ontworpen om comfortabel te leven bij temperaturen die regelmatig kunnen oplopen tot -75 graden F (-60 graden C).

In de loop der tijd zijn ze wereldwijd “gemigreerd” en kunnen nu worden gevonden in het midden van de VS, Duitsland, Cuba en zich in al deze klimaten even comfortabel voelen. Vreemd, toch? Husky’s zijn ongelooflijke honden.

Wat betreft de voorkeur van een husky, zul je merken dat de meesten het aan de koelere kant vinden-bijvoorbeeld een klimaat in Zwitserland of Canada met warme zomermaanden en veel koudere maanden. Ook al zijn husky’s door de jaren heen geëvolueerd, ze hebben nog steeds een voorkeur en liefde voor vriestemperaturen en sneeuw!

Welke temperatuur is gevaarlijk voor husky’s?

Husky’s zijn magisch als het gaat om hun aanpassingsvermogen, maar ze hebben natuurlijk wel hun grenzen. Wat de extremen in het klimaat betreft, moet u uw husky binnen houden en de temperatuur onder controle houden als het kouder is dan -60 graden Celsius of warmer dan 32 graden Celsius. Husky’s mogen gerust buiten zijn bij weer dat kouder/warmer is dan deze getallen. Maar in deze gevallen met extra voorzorgsmaatregelen (waarover later meer).

Welke temperatuur is te warm voor een husky?

Het antwoord hierop zal variëren afhankelijk van allerlei details over waar je bent en je husky. Enkele criteria zijn:

 • Vochtigheidsgraad (aka “voelt als” temperatuur)
 • De kleur van je husky
 • De leeftijd en gezondheid van je husky
 • Hoe snel je husky beweegt
 • Lopen op asfalt vs. gras/vuil

Over het algemeen echter zal alles boven de genoemde 32 graden een beetje “te heet” zijn voor je husky om door te gaan met regelmatig buitenspelen. Zodra het warmer wordt dan 35 graden F, zal je husky het moeilijk krijgen in de zon, of als hij zich sneller beweegt dan een paadje. Dit is de maximale temperatuur voor een husky, zowel buiten in de zon als tijdens een wandeling.

Wat doen Husky’s bij warm weer?

Dus, als je te maken hebt met een situatie waarin het de hitte van de zomer is, en je regelmatig te maken hebt met 90 graden (32 graden) weer, wat moet je dan doen aan de gezondheid en veiligheid van je husky terwijl je toch beweging en speeltijd krijgt? Het draait allemaal om creativiteit.

Geef hem een kiddy pool, of een normaal zwembad.

Hier is een “geheim” dat elke husky ouder weet: husky’s houden van, houden van, houden van water. Van een plas op de oprit tot een vijver, ze vinden het heerlijk om nat te worden! Als u uw husky bij warm weer goed wilt trainen, doe dat dan in een sproeier en kinderbadje of in een typisch zwembad/meer als u daar toegang toe hebt. Husky’s zullen gemakkelijk koel blijven, en ze zullen ook een geweldige workout hebben als ze in het water spetteren.

Zorg dat hij veel schaduw heeft

Net als wij mensen heeft een hond beschutting nodig als het buiten snikheet wordt, zodat hij kan rusten en afkoelen in de wind. Dat kan een eenvoudige boom zijn, maar ook een speciaal gebouwd hondenhok. Test de schaduw zelf uit door te kijken of je een verschil merkt in de hitte als je erin zit. Als het voor u goed genoeg is om u koeler te voelen, zal het voor een husky ook nuttig zijn om goed af te koelen.

Neem hem ’s morgens en ’s avonds mee naar buiten

Als je ervoor wilt zorgen dat hij zijn wandelingen krijgt (vooral als hij ervan houdt), zul je die zorgvuldig willen timen. Verdeel ze in kortere sessies en zorg ervoor dat u hem in de koele uren van de ochtend en/of avond uitlaat, zodat hij een zo goed mogelijke kans heeft om koel te blijven en toch te ontdekken.

Plan binnen speeltijd en beweging

Als het buiten zo warm is dat je je er niet prettig bij voelt om jezelf buiten te zetten, laat staan je husky, dan kun je gewoon binnen beweging en speeltijd plannen! Plan dingen als hindernisbanen, apporteren, touwtrekken en meer. Wat je ook kunt gebruiken om hem veilig te laten bewegen en sporten. Hij zal waarschijnlijk net zo opgelucht zijn als jij om uit de hitte te blijven!

Symptomen een husky heeft het te warm

Als u wilt doen wat u kunt om uw hond koel te houden, is een van de beste verdedigingen het kennen van de gevarensignalen van een hond die oververhit raakt. Enkele van de meest voorkomende die je zult opmerken zijn:

 • Droge neus en mond
 • Overmatig hijgen/hyperventileren
 • lusteloosheid, struikelen, instorten
 • Braken
 • Gebrek aan eetlust
 • Desoriëntatie

Al deze tekenen wijzen erop dat je husky uitgedroogd is en ernstig behoefte heeft aan vers, koel water en een pauze op een plek met airconditioning. Hoe ernstiger deze zijn, en hoe meer hij er heeft, hoe meer risico hij loopt! Als u zich zorgen maakt, is een reis naar uw dierenarts ongetwijfeld een goed idee, vooral als hij het bewustzijn verliest.

Hoe een husky koel te houden

Je zult blij zijn te weten dat het koel en comfortabel houden van je husky in de hitte alles te maken heeft met nadenken over wat jij, als mens, nodig zou hebben. We hebben het al gehad over het concept van schaduw en spelen in het water. Maar vergeet niet te denken aan details als toegang tot water en aandacht voor je husky wat betreft zijn interesses. Als hij niet naar buiten wil in de hitte, dwing hem dan niet!

Veel huskyouders zullen het idee overwegen om de vacht van hun husky te scheren om het hem koeler te maken. Het is normaal dat ze zo denken, omdat we het zien als een echte vacht. De vacht van een husky doet echter veel goede dingen voor hen in de hitte, zoals we al gezegd hebben. Je mag de vacht van een husky nooit scheren, tenzij anders voorgeschreven door je dierenarts. Hun vacht beschermt hun gevoelige huid tegen de zon, en het helpt hen ook om af te koelen, enz.

Hoe te weten of een husky het koud heeft

Als je met je husky in een kouder klimaat woont en je bent een beetje bezorgd dat hij het misschien te koud heeft, zijn er een paar indicatoren dat hij naar binnen moet komen waar je op kunt letten als onderdeel van je controles.

Opgekruld in een bal

Als je merkt dat je husky zich opkrult in een strakke bal met zijn kop begraven onder zijn staart, is dat een teken dat hij zijn lichaamswarmte probeert te behouden en dat hij de kou voelt. Husky’s die van de kou genieten kunnen in een bal opgekruld zijn, maar je weet het verschil aan hoe strak hij is opgekruld.

Komt niet uit zijn hondenhok

Hondenhokken hebben als doel uw honden letterlijk uit de elementen te halen. Als u merkt dat uw husky veel tijd doorbrengt in zijn hondenhok en er niet uitkomt, zelfs als u hem naar binnen roept, kunt u er zeker van zijn dat hij zijn deel doet om het huis warm te houden, zodat ook hij warm kan blijven.

Blijf zijn poten verzorgen

Ook al zijn ze ontworpen voor de sneeuw en het “bloot” zijn in het weer, hondenpoten zijn maar zo bestand tegen de kou. Als je husky steeds zijn poten oppakt en ze likt of ze onder zijn lichaam verstopt, zoals een kat doet, heeft hij het moeilijk met de kou en moet hij binnen komen om op te warmen.

De hond staat aan de deur, jankend om binnen te komen

Dit geldt eigenlijk voor elke vorm van zorg. Als uw hond zeurt om binnen te komen, is daar een reden voor! U zult hem ongetwijfeld naar binnen willen brengen zodat hij zich comfortabel en veilig voelt. Hij is immers een gewaardeerd lid van uw gezin.

Huskies kunnen het in de hitte net zo goed doen als in de kou, al zul je een paar stappen moeten nemen om ze veilig, gezond en gelukkig te houden als de thermometer stijgt. Ken je iemand die dit advies nuttig zal vinden om zijn husky veilig en gezond te houden? Deel het dan met hem of haar!

Conclusie

Huskies kunnen net zo veilig leven in warm weer als in hun favoriete koude weer. U moet de tekenen van een hitteberoerte en uitdroging kennen, en weten hoe u ze op de warmste dagen comfortabel kunt houden.

We horen graag wat je van het bericht vindt, alleen zo kunnen we het verbeteren.