Zijn Franse Bulldogs agressief of zijn het vriendelijke gezinshonden?

zijn franse bulldogs agressief

Zijn Franse Buldoggen agressief? Frenchies zijn over het algemeen vriendelijke, sociale en aanhankelijke honden.

Maar, als ze niet goed getraind en gesocialiseerd worden, bestaat het risico van agressie. Ook al zijn het kleine honden, agressie kan een echt probleem zijn.

Tekenen van agressie bij Frenchies kunnen bestaan uit grommen, snauwen, stijve lichamen, en meer. Dus hoe kun je zien of je Franse Bulldog agressief wordt?

Zijn Franse Buldoggen Agressief – Inhoud

Veel mensen doen graag onderzoek naar agressie bij hondenrassen voordat ze er een mee naar huis nemen. Als jij dat bent, blijf dan lezen om alles te weten te komen wat je moet weten over het temperament van Frenchies.

Maar, als u al een Frenchie bezit die tekenen van agressie vertoont, kunt u de links gebruiken om naar de meest nuttige secties te springen.

Algemeen Frans Bulldog Temperament

Frenchies zijn populaire honden omdat ze, wanneer ze goed gesocialiseerd en getraind zijn, prachtige persoonlijkheden kunnen hebben.

Deze kleine hondjes zijn trouw, liefdevol en aanhankelijk. Ze krullen zich graag op de schoot van hun eigenaar en zijn het gelukkigst als ze samen met u zijn.

zijn franse bulldogs agressief

Frenchies zijn ook intelligent en willen graag behagen. Ze kunnen dus goed tegen training, vooral positieve, op beloning gebaseerde methoden.

De meeste eigenaren melden dat hun Fransoos vriendelijk, relaxed en sociaal is.

Maar, er zijn momenten waarop deze kleine hondjes minder sympathieke trekjes kunnen vertonen. Maar, hoe weet je wanneer een Frenchie agressief is?

Tekenen van Agressie bij Franse Bulldoggen

Als uw Frenchie bijt, gromt en snauwt, maar ze zijn nog een heel jonge pup, zijn ze misschien niet agressief. In feite zijn deze gedragingen heel normaal bij jonge pups.

Maar, als het voortduurt tot op oudere leeftijd van uw Frenchie, heeft u misschien een agressieve Frenchie.

Agressie bij Franse Bulldogs kan zich uiten in verschillende gedragingen, afhankelijk van de oorzaak van de agressie.

Bijvoorbeeld, als uw Frenchie op angst gebaseerde agressie vertoont, kan hij proberen zich te verbergen, of weg te rennen voordat hij agressief gedrag vertoont.

Als ze lichamelijk contact en oogcontact proberen te vermijden, kunnen ze bang zijn, wat kan leiden tot angstagressie.

Maar, er zijn nog een paar andere oorzaken voor agressie waar eigenaren zich bewust van moeten zijn.

Oorzaken van Franse Bulldog Agressie

Er zijn een aantal zaken die bij alle hondenrassen, inclusief de Frenchie, tot agressie kunnen leiden of veroorzaken.

Dit is een zeer trouw ras. Veel eigenaren houden van deze eigenschap, maar het kan de keerzijde hebben van agressie tegenover vreemden.

Frenchies kunnen territoriaal worden voor hun huis en bewakingsgedrag vertonen. Territoriumbewaking is een veel voorkomende oorzaak van agressie bij honden. Als uw Fransoos naar u gromt als u in de buurt van zijn etensbak komt, kan het zijn dat hij zijn middelen bewaakt.

Een andere veel voorkomende oorzaak van agressie bij honden is onjuiste socialisatie. Er is een klein venster, wanneer uw puppy jong is, waarin u hem moet laten kennismaken met zoveel mogelijk nieuwe ervaringen, dingen en mensen.

Goed gesocialiseerde honden zullen minder snel reageren met op angst gebaseerde agressie als ze ouder zijn.

Franse Bulldog Socialisatie

Zijn Franse Bulldogs agressief? Als ze niet goed gesocialiseerd zijn, kunnen ze dat zijn.

Hoewel pups niet op de grond mogen voordat ze volledig gevaccineerd zijn, kun je toch veel van hun socialisatie bereiken door ze te dragen om nieuwe plaatsen en dingen te zien.

Dit artikel heeft 12 geweldige plaatsen om je puppy te socialiseren.

Socialisatie helpt om uw puppy voor te bereiden op ervaringen die hij in de toekomst kan opdoen. Als hij ze als pup al heeft meegemaakt of gezien, zal hij er als volwassene minder snel bang voor zijn.

Dit omvat het ontmoeten van andere honden en dieren zoals katten, paarden, enzovoort. Het omvat ook het ontmoeten van verschillende mensen, het zien en gebruiken van verschillende soorten vervoer, en het ervaren van verschillende omgevingen.

Als uw hond thuis tijd zal doorbrengen met kinderen of andere dieren, of u nu al huisdieren hebt of dat u familievrienden hebt die ze kunnen meebrengen, moet u uw hond als pup aan deze dingen socialiseren.

Zonder de juiste socialisatie kunnen Frenchies agressief reageren als ze als volwassene nieuwe dingen ervaren.

Kunnen Frenchies opschieten met andere honden?

Zijn Franse Bulldoggen agressief tegenover andere honden? Als u thuis andere honden hebt of ergens in de buurt van veel andere honden woont, wilt u een ras dat vriendelijk is tegen andere honden.

Frenchies hebben sinds de 19e eeuw de rol van gezelschapsdieren. Ze kunnen dus goed overweg met mensen, maar hoe zit het met honden?

Franse Bulldoggen kunnen goed overweg met andere honden, vooral als ze met hen zijn opgevoed.

Dus, als u thuis andere honden heeft, zal uw Frenchie het waarschijnlijk goed doen. Ze zijn echter zeer sociaal, trouw en kunnen familieleden bewaken.

Deze kleine honden willen altijd het middelpunt van de belangstelling zijn. Dit kan dus een oorzaak zijn van conflicten als u andere honden in huis heeft.

Als Frenchies goed gesocialiseerd zijn, kunnen ze goed opschieten met andere honden buitenshuis. Maar zorg ervoor dat ze als pup aan zoveel mogelijk nieuwe honden worden voorgesteld.

Kunnen Frenchies overweg met kinderen?

Zijn Franse Buldoggen agressief tegen kinderen? Als ze opgroeien in huizen met jonge kinderen, kunnen Frenchies waarschijnlijk goed opschieten met deze kinderen.

Met kinderen buitenshuis zullen ze meestal prima overweg kunnen, zolang ze als puppy goed gesocialiseerd zijn.

Frenchies zijn echter zeer kleine honden. Ze kunnen dus gemakkelijk gewond raken door jonge kinderen die niet weten hoe ze het beste met ze om kunnen gaan.

Dit kan leiden tot agressieve reacties, zoals grommen of bijten als uw Frenchie gewond raakt.

Deze zeer kleine honden zijn dus meestal het beste in huizen met oudere kinderen die geleerd hebben hoe ze het beste met tere, kleine dieren kunnen omgaan.

Zijn Frenchies goed met katten?

Net als met honden, zullen Frenchies waarschijnlijk goed zijn met katten waarmee ze opgroeien.

Als ze echter niet goed gesocialiseerd zijn, doen ze het misschien niet goed met katten buitenshuis.

Zorg ervoor dat u uw Frenchie aan zoveel mogelijk katten laat kennismaken – zelfs van een afstand – als ze een jonge pup zijn.

Dit zal hen helpen vertrouwen te houden rond katten wanneer ze ouder zijn, en het risico op agressie en achtervolging verminderen.

Zijn Frenchies goed met andere huisdieren?

Zijn Franse Buldoggen agressief tegen andere dieren? Zolang Frenchies goed gesocialiseerd zijn met andere kleine dieren, zouden ze oké moeten zijn.

Maar, eigenaren willen misschien waken over interacties tussen hun Franse Bulldoggen en andere dieren.

Frenchies hebben een lange geschiedenis als gezelschapsdieren. Ze hebben dus minder jachtinstinct dan andere rassen.

Maar, er is nog steeds het risico dat Frenchies zullen proberen kleinere dieren op te jagen. Vooral als ze niet als pup aan hen zijn voorgesteld.

Help! Mijn Fransoos is agressief

Vertoont uw Franse Bulldog tekenen van agressie in huis? Misschien bewaakt uw Fransoos zijn eten of speelgoed, of wordt hij agressief tegen de kinderen in huis of andere huisdieren.

Als uw Fransoos agressief is tegen kinderen in huis, zorg er dan voor dat u hun interacties in de gaten houdt om er zeker van te zijn dat uw hond niet reageert met agressie omdat hij gekwetst of verkeerd behandeld wordt.

We hebben ook een nuttige gids over voedselagressie bij honden. Als u denkt dat uw Fransoos zijn middelen bewaakt, kijk dan eens naar dit artikel.

Als alternatief is de beste manier om met een agressieve hond om te gaan het zoeken van een gedragstherapeut bij u in de buurt.

Zorg ervoor dat u er een kiest die positieve bekrachtigingsmethoden gebruikt. Zij zullen de beste optie zijn om naar uw hond en uw unieke situatie te kijken.

Als je moeite hebt om er een te vinden, praat dan met je dierenarts! Zij kunnen misschien een aantal goede contacten voorstellen.

Zijn Franse Buldoggen Agressief?

Over het algemeen heeft het Frenchie ras een geweldig temperament, wat een deel is van wat hen zo’n populair ras maakt.

Maar ze moeten van jongs af aan goed gesocialiseerd en getraind worden om dit geweldige temperament te krijgen.

Als een Franse Bulldog niet goed is gesocialiseerd, kunnen ze tekenen van agressiviteit vertonen. Er is een bijzonder risico op waakzaam gedrag, en agressieve reacties op jonge kinderen die misschien niet weten hoe ze goed met hen om moeten gaan.

Heeft u ooit problemen gehad met een agressieve Franse Bulldog? Hoe ging u ermee om?

Verwante Artikelen

Lezers vonden ook leuk

Referenties en bronnen

  • Howell, T. (et al), ‘Puppy Parties and Beyond: The Role of Early Age Socialization Practices on Adult Dog Behavior’, Veterinary Medicine: Research and Reports (2015)
  • Casey, R. (et al), ‘Human Directed Aggression in Domestic Dogs (Canis Familiaris): Occurrence in Different Contexts and Risk Factors’, Applied Animal Behavior Science (2014).
  • Sherman, C. (et al), ‘Characteristics, Treatment, and Outcome of 99 Cases of Aggression Between Dogs’, Applied Animal Behavior Science (1996).
  • Wright, J. ‘Canine Aggression: Dog Bites to People’, Readings in Companion Animal Behavior (1995).