Zijn Engelse Bulldogs goede huisdieren of wegen hun nadelen zwaarder dan hun voordelen?

zijn engelse bulldogs goede huisdieren

Zijn Engelse Bulldogs goede huisdieren? Hoewel ze een geschiedenis hebben als vechthonden, waren Engelse Bulldogs het 5e meest populaire ras geregistreerd bij de AKC in 2018.

Engelse Bulldogs hebben gemakkelijk gaande persoonlijkheden, maar hun dramatisch overdreven fysieke kenmerken hebben hen kwetsbaar gemaakt voor veel gezondheidsproblemen.

De Engelse Bulldog in een oogopslag

Om de vraag “zijn Engelse Bulldogs goede huisdieren” te beantwoorden, laten we eens kijken naar wat basisinformatie over dit ras.

Engelse Bulldogs zijn middelgrote honden, alleen al vanwege hun hoogte – slechts 14 tot 15 centimeter groot – maar kunnen tot 50 pond wegen.

Dit maakt ze relatief fors gezien hun korte gestalte. En dat zijn ze ook.

Bulldogs komen in een verscheidenheid van kleuren en aftekeningen en hebben een zeer uitgesproken uiterlijk. Hun geplette gezicht lijkt op dat van een mopshond, plus wat rimpels rond de snuit.

Engelse Bulldogs hebben meestal ondervoorbijtend kaken, wat betekent dat hun ondertanden uitsteken over de boventanden als gevolg van een langere onderkaak.

Sommige mensen vinden deze eigenschappen schattig, maar ze zijn het resultaat van tientallen jaren van twijfelachtige fokpraktijken die helaas hebben geleid tot een aantal veel voorkomende gezondheidsproblemen bij dit ras. Plus, deze gezondheidseigenschappen betekenen dat de Engelse Bulldog een van de duurste hondenrassen wordt die er zijn.

We zullen later in het artikel dieper ingaan op deze gezondheidsproblemen.

Engels Bulldog Temperament

zijn engelse bulldogs goede huisdieren

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij de vraag “zijn Engelse Bulldogs goede huisdieren” is temperament.

Hoewel Engelse Bulldogs ooit werden gebruikt in gruwelijke sporten zoals stierengevechten, zijn ze sindsdien sterk veranderd.

De huidige Bulldogs zijn gezelschapsdieren en niet zo atletisch. Maar het zijn kalme, vriendelijke en aanhankelijke honden.

Velen van hen stralen zelfvertrouwen uit, een eigenschap die velen behouden uit hun dagen als vechters.

Ze doen het meestal goed met kinderen van alle leeftijden. Maar het blijft belangrijk om hun omgang met kinderen in de gaten te houden, vooral met de allerkleinsten.

Hoewel Engelse Bulldogs het goed doen met mensen, zijn ze soms niet zo goed met andere honden.

Daarom is vroege socialisatie zo belangrijk – zowel met mensen als met andere honden.

Als uw pup positieve ervaringen heeft met andere honden als ze jong zijn, is de kans groter dat ze als volwassene vriendelijk zijn tegen andere honden.

Voedingsvereisten

Een ander ding om te overwegen bij de vraag “zijn Engelse Bulldoggen goede huisdieren” is het dieet. Voor het dieet van sommige honden is meer nodig dan voor andere.

U moet een Bulldog de hoogste kwaliteit voer geven die u zich kunt veroorloven.

De meeste Engelse Bulldogs kunnen niet veel bewegen omdat ze vatbaar zijn voor ademhalingsproblemen, dus het is belangrijk dat de voeding wordt gereguleerd om de kans op overgewicht te verminderen.

Aangezien Bulldogs ook vatbaar zijn voor zaken als heupdysplasie, is het extra belangrijk dat ze geen overgewicht krijgen.

Ohio State University’s Veterinary Medical Center heeft een nuttig artikel over hoe u de caloriebehoeften van uw hond kunt berekenen.

Verder komt het vaak voor dat Bulldogs allergieën hebben, dus u zult met uw dierenarts moeten spreken als uw hond tekenen van voedselallergie vertoont om aanstootgevende ingrediënten uit het dieet te elimineren.

Mogelijke gezondheidsproblemen

Bij de vraag “zijn Engelse Buldoggen goede huisdieren”, is een van de belangrijkste dingen die u moet overwegen hun gezondheid.

Helaas hebben Engelse Bulldogs ernstige gezondheidsproblemen. En veel van hen zijn een direct gevolg van slechte fokpraktijken die gericht zijn op het uiterlijk.

Helaas houden sommige onethische fokkers geen rekening met de mogelijke schade die ze de hond kunnen berokkenen.

Een in 2016 gepubliceerde studie onderzocht de genetische diversiteit van 102 Engelse Bulldogs en de vele gezondheidsproblemen waarmee ze te maken hebben.

Brachycephalie en misvormingen

Om te beginnen kan het brachycefaal syndroom een aantal misvormingen veroorzaken.

Bij de Bulldog omvatten deze misvormingen doorgaans een te grote tongbasis en gehemelte, stenotische neusgaten en een hypoplastische luchtpijp. De onderkaak is ook naar voren geduwd.

Honden die aan dit probleem lijden ondervinden moeilijkheden met eten en ademen.

Naast Brachycephalie wordt ook het lichaam van de Engelse Bulldog als misvormd beschouwd.

Hun karakteristieke korte lengte wordt veroorzaakt door chondrodysplasie, een skeletaandoening die resulteert in dwerggroei.

Chondrodysplasie kan leiden tot de volgende aandoeningen:

 • heupdysplasie
 • elleboogdysplasie
 • patellaire en schouder luxatie
 • tussenwervelschijf ziekte
 • kruisbandruptuur
 • hemivertebra
 • torsionele bekkenmisvorming
 • problemen met normale copulatie en baring.

Buldoggen worden soms geboren met een kurkentrekkerstaart. Maar dat kan wijzen op ernstige problemen met de hele wervelkolom, zoals hemivertebrae.

Een minder problematisch ras om te overwegen kan de Alapaha Blue Blood Bulldog zijn.

Andere veel voorkomende gezondheidsproblemen

Engelse Bulldogs zijn ook vatbaar voor een aantal andere problemen als gevolg van een gebrek aan genetische diversiteit, waaronder

 • hartklep afwijkingen
 • kankers
 • auto-immuunziekten
 • immunologische aandoeningen.

Dus, zijn Engelse Bulldoggen goede huisdieren? Deze lange lijst van gezondheidsproblemen suggereert van niet.

Niet alleen is hun voortdurende fokken onmenselijk, maar veel dierenartsen bevelen voor dit ras preventieve zorgplannen aan die meer bezoeken dan normaal kunnen vereisen.

Je moet je er ook van bewust zijn dat het niet ongewoon is dat de Bulldog een operatie nodig heeft om sommige van deze problemen te corrigeren, afhankelijk van de ernst.

Dus, als u serieus geïnteresseerd bent in het krijgen van een Engelse Bulldog, stellen wij voor er een te redden uit een asiel. In plaats van het verder fokken van een dier met zoveel gezondheidsproblemen te steunen.

Conclusie

Engelse Bulldogs zijn vrij populair en worden door velen geliefd. Geen verrassing aangezien ze zo’n goed temperament hebben.

Ze zijn vriendelijk en aanhankelijk en doen het zelfs goed met kinderen van alle leeftijden.

Helaas worden Engelse Bulldoggen vaak geplaagd door een overvloed aan gezondheidsproblemen als gevolg van onverantwoorde fokpraktijken, voornamelijk veroorzaakt door selectief fokken op uiterlijk in plaats van gezondheid.

Als zodanig lijdt dit ras vaak aan het brachycephalic airway syndrome, dat ademhalingsproblemen veroorzaakt.

De typische korte bouw is een gevolg van chondrodysplasie, waardoor ze ook een hoger risico lopen op heupdysplasie of patella luxatie.

Als u echt van de Engelse Bulldog houdt, moet u er waarschijnlijk geen kopen van een fokker.

Het is beter om het onethisch fokken van deze honden niet te steunen en in plaats daarvan een Engelse Bulldog uit een asiel te adopteren.

Dus, zijn Engelse Bulldogs goede huisdieren? Vanwege al hun gezondheidsproblemen, veroorzaakt door onmenselijke fokpraktijken, moeten we nee zeggen.

Verwante artikelen

Referenties en verdere lectuur

The Ohio State University Veterinary Medical Center

De Amerikaanse Kennel Club

Pederson N et al. 2016. Een genetische beoordeling van de Engelse Bulldog. Canine Genetics and Epidemiology.