Beste hondenvoer voor Rottweilers Volwassenen en Senioren

beste hondenvoer voor rottweiler

Het vinden van het beste voer voor Rottweiler honden is zo’n belangrijk onderdeel van de verzorging, de gezondheid en het algehele welzijn van uw Rottie hond!

Wanneer u uw pup een uitgebalanceerd, volledig en compleet Rottweiler hondenvoer recept geeft, kunt u erop vertrouwen dat uw hond krijgt wat ze nodig heeft om gezond en sterk op te groeien. En dat ook te blijven!

Het uitzoeken van het beste hondenvoer voor Rottweilers kan ook veranderen op basis van de leeftijd, het activiteitsniveau en de levensfase van uw Rottie.

Leer in dit artikel over enkele van de beste Rottweiler voedingen voor volwassen honden en senior Rottweilers. We hebben ook gespecialiseerde diëten voor Rotties met allergieën of gevoelige buiken.

Als uw Rottweiler nog een puppy is, kunt u heerlijke en aan de leeftijd aangepaste maaltijden vinden in onze gids voor het beste Rottweiler puppyvoer.

De producten in dit artikel zijn zorgvuldig en onafhankelijk geselecteerd door het Happy Puppy Site team. Als u besluit een aankoop te doen via een van de links met een sterretje, verdienen wij mogelijk een kleine commissie op die verkoop. Dit is zonder extra kosten voor u.

Beste voeding voor Rottweiler hond gezondheid

De beste voeding voor Rottweiler honden zal altijd een voeding zijn die nutritioneel heel, compleet en evenwichtig is.

beste hondenvoer voor rottweiler

Dit betekent dat het voer de volledige aanvulling bevat van vitaminen, mineralen en voedingsstoffen die uw Rottie in elke levensfase nodig heeft.

Net zoals uw arts u op verschillende momenten in uw leven andere vitaminen, supplementen of voedingsmiddelen kan aanbevelen, zo kunnen ook de voedingsbehoeften van uw Rottie veranderen naarmate de jaren verstrijken.

Zolang u echter een volledige en evenwichtige hondenvoeding geeft die uw dierenarts goedkeurt, moet u geen extra vitaminen of mineralen toevoegen.

Raadpleeg uw dierenarts voordat u supplementen toevoegt aan het dieet van uw hond.

Rottweiler voedingsgids – Bescherming tegen bot- en gewrichtsproblemen

Wist u dat Rottweilers blijven groeien tot ze ongeveer twee jaar oud zijn?

Vanwege hun grote omvang kunnen Rottweilers bijzonder gevoelig zijn voor problemen met het skelet, de botten en de gewrichten.

Kies een formule voor hondenvoer voor grote rassen om ervoor te zorgen dat uw Rottie een dieet eet dat een langzame, gestage groei bevordert.

Let vooral op de verhouding tussen calcium en fosfor (vaak afgekort tot Ca:P) in het voer voor grote rassen dat u kiest.

Volgens dierenartsen is de optimale verhouding 1:1 tot 1:3. Of u kunt streven naar 3 gram/1000 kg calcium (1,5 procent).

Een ander ingrediënt dat vaak aan hondenvoer wordt toegevoegd ter ondersteuning van gezonde gewrichten is glucosamine.

Van glucosamine is in klinisch onderzoek aangetoond dat het de symptomen van artrose bij honden verbetert.

Rottweiler hondenvoer kiezen voor huid- en eczeemproblemen

Rottweilers hebben, zoals veel werkhondenrassen, een dikke dubbellaagse vacht.

Met zo’n dikke, zware vacht kunnen vuil, puin, ongedierte en vocht gemakkelijk naast de huid vast komen te zitten, wat schaafwonden, irritatie en infectie veroorzaakt.

Nat eczeem is een bijzonder gezondheidsprobleem voor Rotties. Slechts één kleine schaafwond, beet of steek kan zich snel verspreiden en uw hond veel ongemak bezorgen!

Een goed hondenvoer voor Rottweiler honden zal vitaminen, mineralen, antioxidanten en essentiële vetzuren bevatten. Deze ondersteunen de gezondheid van de huid en een sterk immuunsysteem om infecties te bestrijden.

Beste voer voor Rottweilers met hartproblemen

Rottweilers kunnen genetisch aanleg hebben voor bepaalde gezondheidsproblemen met het hart.

Vaak zijn deze al vanaf de geboorte aanwezig.

Van bijzonder belang is een aandoening genaamd aorta stenose, die extra druk uitoefent op het hart als het pompt.

Het handhaven van een gezond gewicht is een belangrijk onderdeel van het beheer van dergelijke hartaandoeningen.

Het dragen van extra gewicht belast het hart extra waardoor het probleem verdubbelt.

Uw keuze van Rottievoer kan helpen om de algehele gezondheid van het hart en de hart- en bloedvaten van uw hond te ondersteunen.

Zoek naar voer met kwaliteitsingrediënten, en niet volgestopt met calorierijke maar qua voedingswaarde lege vulstoffen.

En let goed op de portiegrootte!

Door dierenarts aanbevolen hondenvoer voor Rottweilers

Bij twijfel is het beste merk hondenvoer voor Rottweilers altijd een merk dat uw dierenarts aanbeveelt.

Het vragen aan de dierenarts van uw hond kan uw werk ook gemakkelijker maken als u de grote verscheidenheid aan Rottweiler hondenvoer overziet en probeert uw uiteindelijke keuze te maken!

Elk van deze merken is door de dierenarts aanbevolen hondenvoer voor Rottweilers. Sommige zijn samengesteld door dierenartsen en andere worden vaak verkocht in dierenklinieken.

U herkent de merknamen waarschijnlijk wel!

Hill’s Science Diet Large Breed Droogvoer

Hill’s Science Diet is een van de titanen van het hondenvoer, verkocht in dierenklinieken en dierenwinkels in het hele land.

Dit voer speciaal afgestemd op grote hondenrassen* is gemaakt in de VS en zit boordevol glucosamine en chondroïtine voor een gezonde gewrichten.

Er zijn ook aminozuren voor de hersenen en het gezichtsvermogen en vitamine C en E voor een gezond immuunsysteem.

Iams Proactive Health Large Breed Adult Droogvoer

Deze door dierenartsen aanbevolen voeding voor volwassen honden* is rijk aan prebiotica en probiotica, glucosamine en chondroïtine, vitaminen en mineralen om een gezonde werking van de hele hond te ondersteunen.

Purina Pro Plan Large Breed Formula Adult Droogvoer

De gehele lijn van Purina hondenvoer is mede samengesteld met behulp van wetenschappers, voedingsdeskundigen, gedragsdeskundigen en dierenartsen.

Dit grote rassenvoer recept* heeft vijf verschillende aandachtspunten: Savor, Focus, Sport, Bright Mind en Natural om te voldoen aan de specifieke voedings- en levensfase behoeften van uw pup.

Beste droogvoer voor Rottweilers als volwassenen

Uw volwassen Rottie zal waarschijnlijk een actieve pup zijn, die veel energie verbrandt met spelen, rennen en springen en een gezonde eetlust heeft tijdens het eten!

U zult er zeker van willen zijn dat het hondenvoer dat u aanbiedt de verloren calorieën volledig kan aanvullen in een evenwichtige verhouding van eiwitten, vetten en koolhydraten om alle systemen op gang te houden!

Deze droge hondenvoer recepten zijn allemaal gemaakt met de behoeften van actieve honden van grote rassen zoals Rottweilers in het achterhoofd.

Royal Canin Rottweiler Volwassen Droogvoer

Royal Canin is een andere toonaangevende fabrikant van voeding voor specifieke hondenrassen.

Dit hondenvoer heeft een speciale langwerpige brok*, gevormd om uw Rottie te helpen kauwen en het eten niet op te slokken.

Dit voer bevat ook extra DHA, EPA en taurine voor een gezond hart en extra voedingsstoffen ter ondersteuning van gezonde botten en gewrichten.

Eukanuba Breed Specific Adult Droogvoer

Eukanuba* heeft zich aangesloten bij de groeiende lijst van hondenvoerfabrikanten die voeding formuleren voor specifieke hondenrassen.

Dit voer heeft DENTADEFENSE om de opbouw van tandsteen te verminderen en L-carnitine om vet te helpen verbranden en spieren op te bouwen.

Misschien wel het belangrijkste, dit voer heeft extra calcium voor sterke gezonde botten en gewrichten.

Pedigree Large Breed Adult Droogvoer

Pedigree Rottweiler voer* kan een andere goede keuze zijn voor uw grotere pup.

Dit voer bevat glucosamine en chondroïtine voor gezonde gewrichten, vitamine E voor een sterk immuunsysteem en veel essentiële vetzuren voor gezonde ogen, huid en vacht.

Het is ook samengesteld met de juiste calcium-fosforverhouding voor het behoud van sterke botten.

Beste hondenvoer voor senior Rottweiler honden

Als uw Rottie zijn gouden jaren nadert, kan hij beginnen te vertragen in zijn dagelijkse activiteit.

Dit kan problemen opleveren op de weegschaal als u zijn dagelijkse calorieën niet dienovereenkomstig aanpast!

Maar uw pup zal waarschijnlijk nog steeds staan te popelen om te eten, en u zult hem voedsel willen aanbieden dat hem kan vullen en voldoening geeft.

De beste aanpak voor deze levensfase is vaak het kiezen van een voedingsrecept dat speciaal is bereid voor senior honden van grote rassen.

Dit zijn onze favoriete senior Rottweiler hondenvoeders.

Nutro Wholesome Essentials Senior Large Breed Food

Dit natuurlijke recept voor senior honden van grote rassen* bevat toegevoegde glucosamine en chondroïtine ter ondersteuning van ouder wordende gewrichten.

Het recept bevat hele eiwitten, bruine rijst en zoete aardappel voor een betere spijsvertering en alle ingrediënten zijn non-GMO.

Diamond Naturals Senior Droogvoer

Dit volledig natuurlijke seniorenrecept* bevat extra glucosamine en chondroïtine, probiotica, antioxidanten om kanker te bestrijden en veel essentiële vetzuren om huid en vacht gezond te houden.

AvoDerm Natural Senior Droogvoer

Dit volledig natuurlijke recept voor senior honden* bevat glucosamine en chondroïtine, essentiële vetzuren en volledig natuurlijke ingrediënten om uw senior Rottie er goed uit te laten zien en zich gezond te laten voelen.

Beste hondenvoer voor Rottweiler voedselallergieën

Rottweilers kunnen, net als veel raszuivere rassen, gevoeliger zijn voor sommige ingrediënten in bepaalde recepten voor hondenvoer.

Enkele verdachte allergenen zijn tarwe, zuivel, soja, maïs, eieren, kunstmatige conserveringsmiddelen of ingrediënten, vulstoffen en bijproducten.

Praat met de dierenarts van uw hond over het overschakelen op een van deze merken als u denkt dat uw Rottie voedselgerelateerde allergieën ontwikkelt.

Natural Balance Beperkt Ingrediënt Diëten Droogvoer – Groot Ras

Als uw Rottie vermoedelijk voedselallergieën heeft, is een van de eerste diagnostische stappen die de meeste dierenartsen nemen het voorschrijven van een dieet met beperkte ingrediënten.

Deze natuurlijke voeding* is speciaal ontworpen om de kans te minimaliseren dat uw hond in aanraking komt met een ingrediënt dat een voedselallergie kan veroorzaken.

Wellness Core RawRev Natural Graanvrij Droogvoer

Deze graanvrije voeding* biedt een gericht menu van pure gevriesdroogde rauwe eiwitten die graanvrij, glutenvrij en verrijkt zijn met fruit en groente superfoods voor een gezond immuunsysteem.

Instinct Limited Ingredient Diet Natural Droogvoer van Nature’s Variety

Dit limited ingredient diet recept* is vrij van bekende allergenen waaronder tarwe, gluten, graan, zuivel, soja, eieren en kunstmatige ingrediënten.

Het is gemaakt van één eiwit en één groente met toegevoegde vitaminen en mineralen ter ondersteuning van de gezondheid van het immuunsysteem.

Beste voeding voor Rottweiler honden met een gevoelige maag

Rottweilers hebben deze reputatie als een groot woest waakhondenras, maar onder al die vacht zijn ze eigenlijk heel gevoelig!

Rotties kunnen om fysieke en emotionele redenen gevoelige maagproblemen hebben.

Het voeren van een gevoelige maag recept hondenvoer kan vaak helpen om het ongemak dat uw Rottweiler ervaart te verlichten.

The Honest Kitchen Gedroogd Graanvrij Hondenvoer

Als uw Rottweiler worstelt met gevoelige maagproblemen, kunt u dit superzachte gedehydrateerde hondenvoer van menselijke kwaliteit overwegen.*

U kunt het alleen voeren of mengen met uw eigen maagkalmerende ingrediënten.

Purina One SmartBlend Natural Sensitive Systems Formula

Dit speciale hondenvoer voor gevoelige magen* bevat glucosamine, licht verteerbare zalm, antioxidanten en voedende groenten en fruit om de algehele gezondheid te ondersteunen.

Blue Buffalo Basics Beperkt Ingrediëntendieet

Voor sommige honden zijn gevoelige maagproblemen terug te voeren op granen.

Dit recept met beperkte ingrediënten* bevat kalmerende kalkoen en licht verteerbare aardappel en pompoen.

Dit recept is vrij van granen, eieren, zuivel, soja, maïs, tarwe, rundvlees en kunstmatige ingrediënten.

Beste voeding voor Rottweiler honden

We hopen dat deze handige Rottweiler voedselgids u heeft geholpen bij het kiezen van het beste Rottie voer voor de leeftijd en levensfase van uw dierbare pup!

Rottweilers zijn grote, langzaam groeiende honden. Als jonge volwassenen hebben ze nog geschikt voer nodig om een gestage groei te ondersteunen, en als volwassenen hebben ze voer met veel eiwitten nodig om de spiermassa te helpen behouden.

Hun grootte kan ook hun gewrichten belasten. Kijk daarom uit naar voer met ongeveer 3 g calcium per 1 kg en extra gewrichtsbeschermende ingrediënten zoals glucosamine.

Als u vermoedt dat uw Rottie een gezondheidsprobleem heeft dat veroorzaakt wordt door hun dieet, of dat verholpen zou kunnen worden door een verandering van dieet, raadpleeg dan altijd uw dierenarts voordat u grote veranderingen aanbrengt.

Verander het dieet van uw hond altijd geleidelijk over een periode van zeven tot tien dagen om maagklachten te voorkomen.

Wat is het favoriete eten van uw Rottweiler?

Heeft jouw pup een uitgesproken mening over het beste voer voor Rottweilers?

Is hun favoriete maaltijd er een die we hier opgesomd hebben, of iets anders?

Deel uw aanbevelingen in het commentaarveld hieronder!

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als u deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.

Bronnen

Coates, K., et al, “Gezondheid,” The Rottweiler Club UK, 2018.

Griego, N., “Official Breed Health Statement”, American Rottweiler Club, 2014.

Calcagno, B., “Cost of Ownership”, DaVinci Rottweilers Kennel, 2013.

Buzhardt, L., DVM, “Nutritional Requirements of Large and Giant Breed Puppies,” VCA Animal Hospital, 2017.

Drake, M., DVM, CVA, “Hondenvoeding,” The Drake Center for Veterinary Care, 2018.

Linder, D., DVM, MS, DACVN, “Wat zijn deze getallen?”. Nutrition Math 101, 2016.

Oke, S., “Indicaties en contra-indicaties voor het gebruik van oraal toegediende gewrichtsgezondheidsmiddelen bij honden en katten”, Journal of the American Veterinary Medical Association, 2009.