Wat voor soort melk drinken puppy’s?

wat voor soort melk drinken puppy's

Wat voor soort melk drinken puppies? De melk van een moederhond is speciaal samengesteld om pups de exacte balans van voedingsstoffen te geven die ze nodig hebben om te groeien.

Als u om een of andere reden uw pasgeboren puppy’s zelf moet voeden, kunt u het beste uw dierenarts raadplegen en een geschikte vervanger voor hondenmelk vinden.

Koeienmelk heeft niet de juiste voedingsbalans voor puppy’s, dus mag niet alleen worden gebruikt als vervanging van hondenmelk.

Bij twijfel is uw dierenarts de beste gesprekspartner.

Welk type melk drinken puppy’s en andere veelgestelde vragen

Het voeden van pasgeboren puppy’s kan voor sommige hondeneigenaren een ingewikkeld proces zijn. Laten we daarom eens kijken naar de beste melk voor puppy’s.

Welk type melk drinken puppy’s?

De meeste puppy’s moeten gewoon de melk van hun moeder drinken. Puppy’s drinken alleen melk totdat ze gespeend zijn van vast voedsel.

Dit begint meestal rond de leeftijd van 4 weken, totdat ze met 7 tot 8 weken alleen nog maar vast voedsel eten.

De melk van een moederhond is speciaal ontworpen om alle voedingsstoffen te bevatten die pups nodig hebben om uit te groeien tot gezonde oudere honden. En, studies hebben aangetoond dat deze voedingssamenstelling verandert gedurende de lactatie.

wat voor soort melk drinken puppies

Het bereiken van deze exacte balans van voedingsstoffen in een vervanger voor hondenmelk kan heel moeilijk zijn. Uit een onderzoek naar verschillende vervangingsmiddelen voor hondenmelk is gebleken dat zelfs commerciële producten sterk verschillende voedingswaarden bevatten.

Dus, als je pups een gezonde moeder hebben die veel melk produceert, hoef je niet in te grijpen. Zij zal ervoor zorgen dat ze alles krijgen wat ze nodig hebben.

Maar, er zijn enkele gevallen waarin je je pups misschien wat meer moet ondersteunen.

Wanneer moet je puppy’s melkvervangers geven?

De meeste puppy’s hebben geen extra voeding of een melkvervanger nodig. Maar er zijn momenten waarop je moet ingrijpen en ze eten moet geven.

Ten eerste, en misschien wel het meest voor de hand liggend, is dat als uw pups wees zijn. Moederhonden kunnen helaas overlijden tijdens de bevalling, of kort daarna.

Als uw pups geen moeder hebben om hen te voeden, zult u moeten zorgen voor een vervanger voor hondenmelk, en hen flesvoeding moeten geven.

Ten tweede, uw moederhond kan moeite hebben om genoeg of geen melk te produceren. Als ze geen melk geeft, moet u ingrijpen en zorgen dat de pups genoeg te drinken krijgen.

En ten derde kunnen sommige individuele pups in een nest niet genoeg melk krijgen. Dit kan komen door een ziekte, een aangeboren afwijking, of zelfs afstoting door de moeder.

Als u bezorgd bent dat pups hun deel niet krijgen, kan uw dierenarts adviseren om ze te voeden met een melkvervanger.

Kunnen puppy’s koemelk drinken?

Koeienmelk heeft een heel andere voedingssamenstelling dan hondenmelk. Dit komt omdat het ontworpen is om kalveren te ondersteunen.

Als uw puppy alleen koemelk drinkt, kunnen ze voedingsstoffen missen die nodig zijn om uit te groeien tot gezonde volwassen honden.

De meeste dierenartsen zullen u aanraden een commerciële hondenmelkvervanger te gebruiken als uw puppy’s dat nodig hebben.

Dit komt meestal in de vorm van een poeder dat je tot een vloeistof maakt door er water aan toe te voegen.

Maar, vergeet niet om met uw dierenarts te praten voor hulp bij het kiezen van de beste, omdat hun voedingssamenstellingen aanzienlijk verschillen.

Kan ik mijn eigen puppymelkformule maken?

Het is ook mogelijk om uw eigen vervangingsformule voor hondenmelk te maken.

Het zal echter moeilijk zijn om ervoor te zorgen dat u de juiste balans van voedingsstoffen voor uw pup krijgt.

Nogmaals, uw dierenarts is de beste persoon om mee te praten. Zij kunnen u misschien een recept aanbevelen om uw eigen vervanger voor hondenmelk te maken.

Maar, pups drinken veel in hun eerste levensweken. Dus, als je zelf je hondenmelk maakt, verwacht dan dat je het behoorlijk druk krijgt.

Voor de meeste mensen is het handiger om gewoon een commerciële vervanger te kopen. Het kost minder tijd en er is minder druk om te garanderen dat de voedingsbalans correct is.

Hoe moet ik een weespup voeden?

Zodra u de door u gekozen vervanger voor hondenmelk hebt, moet u weten hoe u die aan uw puppy of puppy’s moet voeren.

Over het algemeen is de beste optie om ze flesvoeding te geven. Dit zal het natuurlijke borstvoedingsproces voor puppy’s nabootsen.

Maar volg het advies van uw dierenarts. Als uw puppy een melkvervanger nodig heeft vanwege een aangeboren gezondheidsprobleem, kan een andere methode het beste zijn.

Hoe vaak drinken puppy’s melk?

Als ze voor het eerst geboren worden, drinken puppy’s veel melk. In feite zoeken ze soms wel om de twee uur voedsel.

Ze zullen veel melk blijven drinken totdat je ze begint te spenen op vast voedsel, wat meestal gebeurt rond de leeftijd van 4 weken.

Maar ook daarna blijft melk een onderdeel van hun dieet, totdat ze volledig gespeend zijn van vast voedsel.

Als u uw pups flesvoeding moet geven, moet u misschien zeer regelmatig op controle komen bij uw dierenarts om ervoor te zorgen dat uw pups een gezond gewicht hebben.

Als ze ondergewicht hebben, kan uw dierenarts vaker voedingen plannen. Of hij kan het aantal voedingen verminderen als uw pups snel te zwaar worden.

Kunnen oudere honden melk drinken?

Veel mensen kiezen ervoor om hun oudere honden koemelk te geven.

Als incidentele traktatie is koemelk prima voor oudere honden. Maar te veel of te vaak drinken kan leiden tot maagklachten of gewichtstoename.

Sommige honden kunnen ook lactose-intolerant zijn. Het is geen goed idee om uw hond koemelk aan te bieden als hij daar gevoelig voor is.

U kunt meer lezen over honden en melk in deze complete gids.

Maar, net als bij puppies, mag koemelk nooit gebruikt worden als enige bron van voedingsstoffen voor uw hond.

Welk type melk drinken puppy’s? Een samenvatting

Puppy’s doen het het beste als ze de melk van hun moeder kunnen drinken. Maar in veel gevallen kunnen ze dat niet.

Als uw puppy een vervanger voor hondenmelk nodig heeft, is het meestal het gemakkelijkst om een commerciële optie te kiezen. Praat met uw dierenarts om de juiste voor uw pup te vinden.

Uw dierenarts is de beste bron voor het beantwoorden van vragen over de gezondheid van uw individuele puppy!

Referenties en bronnen