Waarop letten bij het kopen van een puppy

Waarop letten bij het kopen van een pup

In Waar moet je op letten bij het kopen van een pup kom je te weten hoe je een gezonde pup van een zieke kunt onderscheiden, goede fokkers van slechte. En ontdek welke rassen het beste bij u en uw gezin passen.

Waarop letten bij het kopen van een puppy

Dus je hebt besloten om een puppy in je leven te brengen! Wat spannend!

Er staan je mooie tijden te wachten.

Een puppy krijgen is waarschijnlijk het hoogtepunt van je jaar, en natuurlijk wil je dat dit een geweldige ervaring wordt.

Daar gaat dit artikel over.

We zorgen ervoor dat je de informatie hebt die je nodig hebt om de allerbeste puppy voor jou te kiezen!

Zijn niet alle puppies perfect?

“Maar wacht!” roep je. “Zijn niet alle puppies perfect? En hoe moet ik tussen hen kiezen?”

Alle puppy's zijn perfect schattig, maar sommige puppy's zijn beter geschikt voor sommige gezinnen. Hier kom je te weten waar je op moet letten bij het kopen van een puppy

Alle puppy’s zijn perfect schattig!

Het is waar dat alle puppy’s perfect schattig zijn. Maar niet alle puppy’s zijn de beste puppy voor jou.

Dat komt omdat er enorme verschillen zijn tussen sommige van onze hondenrassen, en enorme verschillen tussen pups die uit verschillende bronnen komen.

En natuurlijk is uw gezin uniek. U heeft uw eigen levensstijl en routines, en uw hond moet daarmee kunnen opschieten.

De perfecte puppy kiezen is niet eenvoudig! Ontdek hoe u de puppy van uw dromen kiest

We moeten kijken naar de manieren waarop verschillende honden verschillen en hoe sommige typen honden misschien beter bij u passen dan andere.

Als je eenmaal hebt besloten welk type hond je wilt, kijken we hoe je kunt kiezen tussen verschillende pups uit hetzelfde nest, en waar je op moet letten als je een pup bezoekt die te koop wordt aangeboden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een puppy – belangrijke punten om te overwegen

 • Of u een raszuivere of gemengde puppy koopt
 • Waar haalt u uw puppy vandaan – kiezen tussen puppyleveranciers
 • Hoe probleempups te vermijden
 • Hoe uw puppy af te stemmen op uw levensstijl
 • Hoe kies je een puppy uit een nest

Hoe kies je de juiste puppy voor jou - een gedetailleerde gids

Verschillende soorten hondenrassen of mixen

Ooit waren alle honden gemengde rassen. Maar de laatste honderd jaar of zo zijn sommige van onze honden alleen gefokt met andere honden van precies hetzelfde type.

Dit zijn onze raszuivere rashondenrassen

Om de rassen zuiver en gescheiden van elkaar te houden zijn deze honden geregistreerd bij het bestuursorgaan of de Kennel Club van uw land of regio. En fokken tussen verschillende registers is verboden

Er zijn enkele voordelen aan het kopen van raszuivere honden, en ook enkele nadelen. En we hebben veel informatie op deze website over die onderwerpen in onze puppy zoek serie.

Is uw puppy de beste van het nest - dit is een goede gids voor het kiezen van de juiste pup.

Een van de belangrijkste voordelen van het kopen van een raszuivere pup is dat je een heel goed idee hebt van hoe hij eruit zal zien als hij opgroeit, en ook een idee van zijn temperament.

Het temperament ligt ook aan u, want temperament wordt sterk beïnvloed door de opvoeding.

Maar als u een hond wilt met een zeer voorspelbaar uiterlijk, dan zult u waarschijnlijk een raszuivere pup willen kopen.

Raszuiver vs gemengd ras. Redding versus fokker. Problemen vermijden - het staat allemaal in deze gids

Een raszuivere pup betekent vaak toegang tot hondenfokkers die zwaar investeren in het welzijn van hun pups en in hun eigen reputatie als goede fokkers.

Dus dit kan ook betekenen – met enkele uitzonderingen die we zullen bespreken in problemen om te vermijden – betere gezondheidszorg en eersteklas after sales support voor uw pup.

Hoe kiest u de juiste pup voor u

We zullen u zo dadelijk helpen om de verschillende soorten honden te bekijken. Voor nu, laten we verder gaan om nu beter te kijken naar puppy leveranciers. Er zijn veel verschillende plaatsen waar u terecht kunt om een kleine puppy te kopen. En ze zijn niet allemaal een goed idee.

Dit is heel belangrijk omdat de toekomstige gezondheid en het welzijn van uw puppy sterk kunnen afhangen van waar u hem ging kopen.

Waarop letten bij de aankoop van een puppy – leveranciers kiezen

Iedereen kan met zijn hond fokken en de pups verkopen. In de meeste landen is er geen wetgeving die bepaalt wie een hondenfokker mag zijn en wie niet.

Wat dat voor u betekent is dat er zeer goede hondenfokkers zijn, en er zijn ook zeer slechte hondenfokkers die zieke puppies verkopen die kunnen sterven, of puppies die kunnen opgroeien tot agressieve honden.

U moet uw puppyleverancier dus heel zorgvuldig kiezen.

Rescue is een optie waarvan veel mensen zich niet realiseren dat die openstaat voor zowel mensen die een puppy willen als mensen die op zoek zijn naar een oudere hond.

Je kunt soms ook vrij jonge pups krijgen van reddingscentra of asielen. Kijk bij adopteren vs kopen van een hond voor meer informatie.

Fokkers vallen meestal in drie kampen uiteen

 • Zij die honden fokken voor wedstrijden (hondenshows, sport, enz.)
 • die commercieel honden fokken met winstoogmerk
 • Diegenen die fokken met een huisdier

De fokkers in de eerste categorie zijn vaak wat we beschrijven als “verantwoordelijke fokkers”, maar ze zijn niet altijd de beste plaats om een hond te krijgen. Het hangt af van het ras – we gaan daar nader op in bij “te vermijden problemen”.

Hoe kiest u de juiste puppy voor uw gezin?

Er is vaak enige overlapping in de categorieën hier, omdat sommige fokkers voor wedstrijden ook winst maken met hun honden.

De meesten van u zullen weten dat puppyfabrieken of commerciële puppyfokkerijen moeten worden vermeden (maar misschien weten ze niet precies waarom). Velen kopen elke week van puppyfabrieken zonder te beseffen dat ze dat doen.

Eigenaren van puppyfabrieken hebben een aantal zeer slimme regelingen opgezet om hun pups er thuis gefokt uit te laten zien. Dus om te voorkomen dat u in een van deze listen trapt, is het belangrijk dat u leert hoe u een gekweekte pup kunt herkennen.

Hoewel veel mensen hun handen vol afschuw opgooien bij zogenaamde ‘achtertuinfokkers’ zijn niet alle zelfgefokte pups een slechte keuze.

Net zoals niet alle pups van ‘gerenommeerde showfokkers’ een goede keuze zijn. Het is ingewikkelder dan dat – dus heb geduld met me als we verder gaan met problemen die we moeten vermijden.

Verdere lectuur voor deze sectie is te vinden in deze artikelen

Te vermijden problemen bij het zoeken naar een puppy om te kopen

Dit is het gedeelte waar niemand van ons aan wil denken. Het gedeelte waarin we moeten erkennen dat niet alle honden gelijk zijn.

Sommige honden worden geboren met ernstige gezondheidsproblemen die je hart zullen breken en je portemonnee zullen legen. En er zijn manieren om sommige van deze problemen te voorkomen, die u moet kennen VOORDAT u die cheque uitschrijft!

Andere honden worden geboren met gezondheidsproblemen die zo wijdverspreid zijn binnen een ras dat ze alleen vermeden kunnen worden door die hele ras van de hond. Of in sommige gevallen door naar individuele fokkers te gaan die weg fokken van het officiële rastype.

Dit zijn de rassen waarbij de bekende fokker het beste vermeden kan worden. En sommige van deze rassen zijn verrassend populair, dus het is gemakkelijk voor de onoplettende puppy-koper om te denken dat het wel goed komt.

In veel gevallen zijn er ernstige gezondheidsproblemen die elke pupkoper met zijn ogen kan spotten als hij eenmaal weet waar hij naar zoekt. De volgende stap is dus om te lezen wat misschien wel het belangrijkste artikel op deze website is.

8 dingen die u moet vermijden bij het kiezen van een puppy

Dat artikel schetst de belangrijkste problemen die vaak voorkomen bij rashonden en die je koste wat kost moet vermijden.

Het lijkt misschien moeilijk te geloven dat zulke ernstige gezondheidsproblemen bestaan bij zulke populaire hondenrassen, maar helaas is het de waarheid. Deze problemen zijn goed gedocumenteerd en worden goed begrepen door de veterinaire beroepsgroep, die al enige tijd krachtig campagne voert voor een oplossing.

Op dit moment is de beste oplossing voor uals je met een van deze rassen wordt geconfronteerd, is vaak om weg te lopen.

Het is frustrerend als je je zinnen hebt gezet op een bepaalde pup. Gelukkig zijn er veel hondenrassen die niet lijden aan de problemen beschreven in dat artikel.

Verder lezen over gezondheidsproblemen bij verschillende hondengroepen en rassen

Uw puppy afstemmen op uw levensstijl

We hebben allemaal een druk leven. Velen van ons werken fulltime, sommigen hebben kinderen, sommigen houden van het buitenleven, anderen niet zozeer. Of u nu in een herenhuis woont of op een boot, er is een hondenras dat bij u past.

Het is belangrijk om na te denken over wat voor soort activiteiten u met uw hond gaat doen. Niet elke hond zal elke zomer genieten van een jachtpartij, en niet elke hond zal zich aanpassen aan het leven in een appartement.

Rashonden zijn verdeeld in zeven groepen, de meeste groepen zijn rassen die ooit een gemeenschappelijk doel hadden, en in sommige gevallen nog steeds hebben.

Ik ga ze hier niet allemaal posten, want dat zou oplopen tot honderden pagina’s! Maar je kunt de informatie die je nodig hebt vinden via onderstaande links

De rasbeoordelingen en hondengroepbeschrijvingen op deze website zullen u helpen. Of als u er de voorkeur aan geeft, kunt u in mijn nieuwe boek Choosing The Perfect Puppy diepgaande informatie vinden over de verschillende soorten honden en de levensstijl die daar het beste bij past. Daarover staat meer onderaan dit artikel.

Hier is de informatie die u nodig hebt bij het kiezen van het juiste hondenras voor uw gezin

Een puppy uit een nest kiezen

Dit is het deel waar veel mensen zich te veel zorgen over maken. Het uitzoeken van een pup uit een nest moet leuk zijn, en in veel gevallen zullen alle pups in een nest even geschikt zijn, als je tenminste de moeite hebt genomen om de juiste fokker en het juiste nest pups te vinden.

Er zijn een paar belangrijke kenmerken van een gelukkige gezonde pup waar je naar zult zoeken

Een gezonde pup

 • Ruikt goed
 • Is vriendelijk met een kwispelende staart
 • Draaft zelfverzekerd rond en speelt met zijn nestgenoten

Een pup die een van de volgende dingen doet is misschien niet de pup die u zoekt

 • Bevriest of schudt als hij op de grond wordt gezet
 • Schrikt weg van je handen als je hem gaat aaien.
 • Heeft geen interactie met zijn nestgenoten of met mensen.

Dat zijn geen goede tekenen.

Als uw pup een knobbel bij zijn navel heeft (navelbreuk) of slecht uitgelijnde tanden (ondervoorbijtend/overbijtend) is dat waarschijnlijk ook het beste te vermijden, maar deze dingen zijn niet altijd gemakkelijk te herkennen door een onervaren persoon.

Individuele pups worden vies, maar een nest dat er vies uitziet of vies ruikt en in vieze omstandigheden wordt gehouden, wordt waarschijnlijk niet goed verzorgd.

Pups kunnen slaperig zijn, vooral als je ze bezoekt als ze nog klein zijn, maar tijdens wakkere tijden moet het hele nest even levendig zijn.

De oplossing voor puppy-plukproblemen is het vinden van een goede fokker, omdat je dan niet hoeft uit te zoeken welke pups gezond zijn – dat zijn ze allemaal.

Kleine gebreken, zoals een ondervoorbijtend kaakje, worden door een goede fokker ook erkend en er wordt een korting aangeboden als u die pup toch wilt kopen.

Meer informatie over het uitzoeken van een pup

Het kiezen van de perfecte puppy

De afgelopen jaren heb ik gewerkt aan een project om veel van de rasinformatie die u op deze website vindt, samen te brengen in één boek. Dat project is nu voltooid!

Choosing The Perfect Puppy is gepubliceerd op 6 april 2017 en is een stap voor stap gids voor het vinden van uw nieuwe beste vriend.

Hierin vind je diepgaande informatie over enkele van de populairste rassen ter wereld. Informatie gebaseerd op de laatste wetenschappelijke studies en uitgelegd in eenvoudig Engels.

Het hoofdgedeelte over rasbeoordelingen houdt zich niet in, en als een ras een hoog risico vormt op het gebied van gezondheid of temperament, vertel ik je dat. Ik raad ook de beste plaatsen aan om een puppy te kopen, wat al dan niet een reguliere hondenfokker kan zijn, afhankelijk van de kenmerken van het ras.

Voorin het boek staat gedetailleerde informatie over de verschillende typen honden en hoe elk type waarschijnlijk past in het gezinsleven. Er is informatie om u te helpen bij het vinden van een gezonde puppy en vooral een puppy met het juiste temperament voor u.

U vindt duidelijke uitleg over waar u op moet letten bij het kopen van een puppy, over het vermijden van puppyfabrieken en over het vinden van een goede hondenfokker die uw puppy met liefde zal opvoeden en verzorgen tot hij klaar is om zich bij uw gezin te voegen.

Het boek geeft u de instrumenten om een plezierige en succesvolle zoektocht naar de puppy van uw dromen te voltooien en is te koop in de boekhandel en online.