Wat is ruw vet in hondenvoer?

Goberian zittend in gras

Inhoudsopgave weergeven

  • Wees niet beledigd, de term ‘ruw vet’ in hondenvoer is misleidend
  • Het belang van vet in het dieet van uw pup
  • Hoeveel ruw vet is nodig voor een gezonde hond?
  • Waar moet je op letten op etiketten van hondenvoer?
  • Bestudeer het etiket voor goede vetten
  • In een notendop

Wees niet beledigd, de term ‘ruw vet’ in hondenvoer is misleidend

Het is begrijpelijk dat hondenouders hondenvoer met ‘ruwe’ ingrediënten uit de weg gaan. Ruw vet is echter niet onbeleefd of onzedelijk. In plaats daarvan verwijst het naar de hoeveelheid vet in het voedsel van uw hond. Maar het is iets ingewikkelder dan dat. Het is de meting van vet dat in Doggo’s mond gaat voordat het wordt verteerd en gemetaboliseerd. Dus, kijken naar de maat van ruw vet op het etiket van hondenvoer kan verwarrend zijn. Het geeft niet de kwaliteit van het vet aan, noch laat het zien hoe het zou metaboliseren.

Niet alleen lijkt het woord grof, maar vet is ook een woord dat voor veel mensen een negatieve connotatie heeft. Echter, een beetje vet is essentieel in het dieet van uw pup. Het bevat vitamines die vetoplosbaar zijn en het levert energie.

Het belang van vet in het dieet van uw pup

Als je denkt dat vet slecht is, lees dan dit. Vet is een voedingsstof die meerdere belangrijke rollen speelt in het lichaam van Fido. Naast energie zorgt vet ook voor demping en isolatie. Een belangrijk feit om op te merken is dat zowel te veel als te weinig de gezondheid van uw pup nadelig kan beïnvloeden.

Hoeveel ruw vet is nodig voor een gezonde hond?

Laten we eens kijken naar de normen die worden voorgeschreven door de Vereniging van Amerikaanse feed control officials. Deze organisatie stelt normen vast voor de nutritionele volledigheid van dierenvoeding. Wat betekent het om te zeggen dat de term ‘ruw’ verwijst naar de hoeveelheid ruw vet die in Doggo’s mond gaat? De sleutel tot de waarde ervan in zijn dieet is hoeveel er nog over is om zijn gezondheid ten goede te komen nadat het is gemetaboliseerd. Daarom zegt de AAFCO dat het echt gaat om het soort ruw vet in het hondenvoer.

Waar moet je op letten op etiketten van hondenvoer?

Zoek eerst naar de metaboliseerbare energiehoeveelheid op een hondenvoeretiket. Wanneer u hondenvoer vergelijkt, is de hoogste metaboliseerbare energiehoeveelheid het meest voedzame voedsel. Volg de portiegroottes echter zorgvuldig, want hoe hoger het voedingsgehalte, hoe lager de portiegrootte moet zijn.

Bestudeer het etiket voor goede vetten

Staar jezelf niet blind op de ruwe vetpercentages. Bestudeer in plaats daarvan de ingrediënten. Kwaliteitshondenvoer is er een met uitgebalanceerde hoeveelheden omega-6 en omega-3 vetzuren. Kippenvet, varkensvet, sojabonen, maïs, zonnebloem en saffloerolie zijn allemaal bronnen van Omega-6 vetzuren. Zoek voor Omega-3 vetzuren naar vis, koolzaadolie en lijnzaadolie. Vermijd vetten van lage kwaliteit zoals reuzel en talg.

In een notendop

Dit is een ingewikkeld ingrediënt om te begrijpen. Vergeet echter de term ruw en ongeacht hoe je je voelt over vet, zoek naar de genoemde goede vetten en volg de portie-aanwijzingen zorgvuldig op. Voeg daar royale porties liefde aan toe en Doggo komt goed!