Beste hondenvoer voor Bichon Frise

Beste hondenvoer voor Bichon Frise-honden

Hun speelse en vriendelijke karakter maakt Bichon Frisé de beste familiehond. Hun kleine formaat in combinatie met sneeuwwitte jassen en zwarte ogen maakt ze schattig. Ze hebben een levensduur van 12-15 jaar en wegen ongeveer 12-18 pond.

Voor een optimale gezondheid heeft uw Bichon Frisé een uitgebalanceerd dieet nodig met alle essentiële voedingsstoffen. Deze kleine honden hebben een juiste balans van vetten, eiwitten, koolhydraten, mineralen en vitamines nodig. Eiwitten zijn de basiscomponent van alle hondenvoeding. Eiwitten spelen een cruciale rol in het leven van uw hond. Ze dragen bij aan een gezonde vacht, de productie van enzymen en hormonen en spiergroei en -herstel.

Selecteer eiwitten uit hoogwaardige bronnen, waaronder kalkoen en uitgebeende kip. Plantaardige eiwitten zijn oké. Ze leveren echter niet voldoende eiwitten. Complexe koolhydraten zijn uitstekende bronnen van energie en vezels om het uithoudingsvermogen, het spijsverteringsstelsel en het zenuwstelsel te stimuleren. Complexe koolhydraten verteren langzaam om honden langer vol te houden. Zoete aardappelen en quinoa zijn geweldige bronnen van koolhydraten.

Bladgroenten, appels en haver zijn ook de beste. Vermijd hoog-glycemische koolhydraten, waaronder maïs, tarwe en aardappelen. Gezonde vetten zijn belangrijk voor de goede ontwikkeling van cellen, weefsels, spieren en zenuwen. Daarnaast geven vetten je hond een gladde vacht en een zachte huid. Ze leveren ook energie en verbeteren de smakelijkheid. Gezonde vetbronnen zijn zalmolie en lijnzaad.

Mineralen en vitamines ondersteunen bot, zenuw, kraakbeen, elektrolytenbalans en zuurstofstroom door het lichaam. Ze verhogen ook de immuniteit. Belangrijke mineralen zijn zink, ijzer, calcium, fosfor en kalium. Vitamine A, B, C, E en K zijn cruciaal in het dieet van uw hond. Bichon Frises hebben een gevoelige spijsvertering. Een dieet met beperkte ingrediënten is de sleutel. Vezels, probiotica en prebiotica zijn ook belangrijk. Bovendien zijn Bichon Frises gevoelig voor allergieën en hebben ze voedsel nodig zonder tarwe, maïs, soja of kunstmatige toevoegingen.

De juiste keuze voor uw honden minimaliseert de risico’s op spijsverterings- en gezondheidsproblemen voor een gelukkig leven. Het selectieproces is tijdrovend. Onze diepgaande selectie bespaart u echter kostbare tijd.

Wat zijn de toonaangevende merken voor de beste voedingsmiddelen voor Bichon Frise?

Veel merken beweren de juiste formules voor uw Bichon Frisé aan te bieden. Die claims kunnen echter alleen marketingtechnieken zijn. Hier zijn onze bewezen toonaangevende merken voor het beste voedsel voor Bichon Frisé:

 1. Blauwe Buffel
 2. Nutro
 3. Holistische selectie
 4. Koninklijke Canin
 5. Massief goud

Elk merk heeft een unieke prijs. De gemiddelde prijs is $ 3,66 per lb en de prijzen variëren van $ 2,08 tot $ 5,02 per lb. De levensfase van uw hond bepaalt ook het voedsel dat moet worden geserveerd. Energierijk voedsel is geweldig voor puppy’s, terwijl voedingsmiddelen met chondroïtine en glucosamine geschikt zijn voor senior Bichon Frisé. Hieronder vindt u onze toplijst met het beste eten voor Bichon Frisé:

 • Beste overall: Blue Buffalo Wilderness Klein Ras Droog Hondenvoer – $ 37.98 per zak van 11 pond ($ 3,45 per lb).
 • Beste budgetvriendelijk: Nutro Wholesome Essentials Klein Ras Droogvoer – $ 26,98 per zak van 13 pond ($ 2,08 per lb).
 • Beste voor gewichtsbeheersing: Holistisch klein ras Gezond gewicht graanvrije witvis &wilde zalm droogvoer – $ 45,99 per zak van 10 pond ($ 4,60 per lb).
 • Beste rasspecifiek: Royal Canin Bichon Frisé Volwassen Droogvoer – $ 50.21 per zak van 10 pond ($ 5,02 per lb).
 • Beste graanvrij: Solid Gold Mighty Mini Toy &Klein Ras Droogvoer – $ 33.29 per zak van 11 pond ($ 3,03 per lb).

Notitie: De in dit artikel genoemde prijzen zijn per 4 juni .

Inhoudsopgave weergeven

 • 1. Blue Buffalo Wilderness Klein Ras Droogvoer
 • 2. Nutro Wholesome Essentials Klein Ras Droogvoer
 • 3. Holistisch klein ras Gezond gewicht graanvrije witvis & wilde zalm droogvoer
 • 4. Royal Canin Bichon Frisé Droogvoer voor volwassenen
 • 5. Massief goud machtig mini speelgoed & klein ras droogvoer
 • 6. Hill’s Science Dieet Volwassen Kleine hapjes Droogvoer
 • 7. Merrick Classic Gezonde granen Klein ras droogvoer
 • 8. Wellness Klein Ras Compleet Droogvoer
 • Wat zijn de feiten die u moet weten over hondenvoer voor Bichon Frisé?
 • Wat is de ideale calorie-inname voor Bichon Frisé?
  • Wat zijn de voedingsmiddelen om te vermijden voor Bichon Frisé?
  • Is zelfgemaakt eten geschikt voor Bichon Frisé?
  • Zijn Bichon Frisé kieskeurige eters?

1. Blue Buffalo Wilderness Klein Briet Droogvoer

Wek de wolf in je kleine Bichon Frisé met Blue Buffalo Wilderness van de Blue Buffalo Company, Ltd. de eerste productiedatum is 30 januari 2012.


Blue Buffalo Wilderness Klein Ras Droogvoer

Zicht op Chewy | Bekijk op Amazon

Het bevat zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die voldoen aan de energie- en voedingsbehoeften van kleine honden, waaronder Bichon Frisé. Het komt ook in een kleinere brok voor kleine snuiten.

De uitgebalanceerde mix van mineralen, vitaminen en antioxidanten werkt samen om de gezondheid van het immuunsysteem te ondersteunen en een gezonde oxidatieve balans te garanderen. Deze maaltijd maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten vrij van maïs, tarwe, soja of kipbijproducten waardoor het veilig is voor gevoelige Bichon Frisé.

Bichon Frises zijn gevoelig voor orthopedische problemen en dit recept bevat calcium, fosfor en glucosamine. Het calorierijke gehalte zorgt ervoor dat uw Bichon Frisé de hele dag actief betrokken is. L-carnitine, gedroogde kelp en taurine bevorderen het cardiovasculaire systeem, terwijl omega 6- en 3-vetzuren het risico op uitscheiding en huidirritatie minimaliseren.

Wortelen zijn geweldige bronnen van vitamine A voor de gezondheid van de huid en het gezichtsvermogen, terwijl yucca schidigera de spijsvertering ondersteunt en de ontlastingsgeur vermindert. Hoge niveaus van gechelateerde mineralen zorgen voor een maximale opname van voedingsstoffen voor het algehele welzijn.

 • Eerste 5 ingrediënten: Uitgebeende kip, kippenmeel, erwteneiwit, erwten, tapiocazetmeel.
 • Gegarandeerde analyse: Ruw eiwit 36% min, ruw vet 16% min, ruwe celstof 5% max.
 • Calorieën: 425 kcal/kop.
 • Geschikt voor welke honden: Extra kleine, speelgoed- en kleine rassen.
 • Voederen: Optimale voedingsporties variëren afhankelijk van uw Bichon Frisé pondage.
 • Belangrijkste voordeel: Hoog eiwitgehalte voor spierkracht en voldoende energie.
 • Prijs: $ 37,98 per zak van 11 pond ($ 3,45 per lb).

2. Nutro Wholesome Essentials Klein Ras Droogvoer

Speciaal ontworpen voor kleine honden, is dit recept van The Nutro Company de perfecte keuze voor uw Bichon Frisé. Kipmaaltijden en kip zijn de belangrijkste ingrediënten voor eersteklas eiwitten om uw Bichon Frisé een gespierde uitstraling te geven.


Nutro Wholesome Essentials Klein Ras Droogvoer

Zicht op Chewy | Bekijk op Amazon

Uw gevoelige Bichon Frisé kan veilig genieten van deze formule omdat deze geen maïs, kipbijproducten, tarwe of soja bevat. Optimale niveaus van glucosamine en chondroïtine bevorderen de gezondheid van de gewrichten, terwijl een hoge vezelwaarde geweldig is voor het welzijn van de spijsvertering en het behoud van een gezond gewicht.

Bichon Frises zijn ook vatbaar voor tandheelkundige problemen. Deze maaltijd heeft een knapperige textuur om het risico op tandplak en tandsteenopbouw te verlagen. Essentiële antioxidanten zijn het beste voor verbeterde immuniteit en het voorkomen van cellulaire schade. De hoge niveaus van omega’s ondersteunen het uiterlijk van de vacht en de huid voor een jeugdige uitstraling.

De brokstukjes zijn klein om het risico op verstikking te minimaliseren en het kauwen en de spijsvertering gemakkelijker te maken. De rijke smaak trekt zelfs uw kieskeurige Bichon Frisé aan. Het groente- en fruitgehalte is lager in vergelijking met andere merken. Het voldoet echter aan de voedingsbehoeften van Bichon Frises.

 • Eerste 5 ingrediënten: Kip, Kippenmeel, Volkoren Gerst, Split Erwten, Brouwers Rijst.
 • Gegarandeerde analyse: Ruw eiwit 24% min, ruw vet 16% min, ruwe celstof 3,5% max.
 • Calorieën: 352 kcal/kop.
 • Geschikt voor welke honden: Extra kleine, speelgoed- en kleine rassen.
 • Voederen: Optimale voedingsporties variëren afhankelijk van uw Bichon Frisé lichaamsgewicht.
 • Belangrijkste voordeel: Krachtige antioxidanten, waaronder vitamine E en selenium voor bescherming tegen vrije radicalen.
 • Prijs: $ 26,98 per zak van 13 pond ($ 2,08 per lb).

3. Holistisch klein ras Gezond gewicht graanvrije witvis & wilde zalm droogvoer

Geef je hond een slank lichaam met de Holistic Healthy Weight Formula van Hal.


Holistisch klein ras Gezond gewicht graanvrije witvis &wilde zalm droogvoer

Zicht op Chewy | Bekijk op Amazon

Het voedsel werd op 22 april 2014 op de markt gebracht. Het consumeren van dat dieet ondersteunt maximale opname van voedingsstoffen omdat het geen vleesmaaltijden of kunstmatige additieven bevat. Gesmolten vlees vermindert de verteerbaarheid en veroorzaakt buikklachten, waaronder braken en diarree.

De superieure verteerbaarheid maakt de opnametijd van de ontlasting soepel omdat veel voedingsstoffen worden opgenomen, wat resulteert in minder volume en geur. De formule bevat weinig calorieën en heeft L-carnitine om een gezond gewicht te ondersteunen en obesitas te minimaliseren.

De maaltijd wordt geleverd in kleine voedingsrijke brokjes voor rassen met korte spijsverteringskanalen, kleine snuiten en een snel metabolisme. De knapperige textuur bevordert de gezondheid van tanden en botten. Bovendien zal het verleidelijke aroma onweerstaanbaar zijn voor kieskeurige eters.

Omega-6 en 3 vetzuren zijn verantwoordelijk voor de gezondheid van de vacht en de huid, terwijl vitamine E de immuniteit ondersteunt en ontstekingen voorkomt. Bichon Frises met een gewicht van 3-4 pond hebben 1/4 tot 1/3 kopje nodig voor gewichtsvermindering en 1/3 tot 1/2 kopjes voor gewichtsbehoud.

 • Eerste 5 ingrediënten: Zalm, gedroogd eiproduct, witvis, gedroogde linzen, kikkererwten.
 • Gegarandeerde analyse: Ruw eiwit 27% min, ruw vet 12% min, ruwe celstof 5% max.
 • Calorieën: 383 kcal/kop.
 • Geschikt voor welke honden: Extra kleine, speelgoed- en kleine rassen.
 • Voederen: Optimale voedingsporties variëren afhankelijk van of het voedsel voor gewichtsvermindering of gewichtsbehoud is.
 • Belangrijkste voordeel: Zalm is het eerste ingrediënt voor aminozuren om spierkracht op te bouwen.
 • Prijs: $ 45,99 per zak van 10 pond ($ 4,60 per lb).

4. Royal Canin Bichon Frisé Droogvoer voor volwassenen

Geformuleerd voor raszuivere Bichon Frisé, biedt deze formule van Royal Canin complete voeding voor uw kleine hond.


Royal Canin Bichon Frisé Droogvoer voor volwassenen

Zicht op Chewy

Het is gemaakt met visolie voor een gladde huid en de gezondheid van de hersenen. Het hoge eiwitgehalte is belangrijk voor spierkracht. De matige vet- en caloriewaarden ondersteunen een gezond gewicht en minimaliseren het risico op obesitas.

De gespecialiseerde brokgrootte maakt het voor uw hond gemakkelijker om te plukken en te kauwen. Dit maakt de spijsvertering ook gemakkelijker. Deze maaltijd heeft hoogwaardige prebiotica en vezels voor een soepele spijsvertering en een gezonde darm. Het consumeren van Royal Canin Bichon Frisé formule verhoogt de immuniteit en verlaagt de kans op ontsteking met vitamine C en E.

Bovendien is deze formule het beste voor de gezondheid van het hart met taurine en L-carnitine. De hoge niveaus van glucosaminehydrochloride en chondroïtinesulfaat verminderen het risico op patella luxatie en heup- en elleboogdysplasie.

Enkele nadelen van deze maaltijd zijn het ontbreken van hele vlees- of vleesmaaltijden. Het mist ook hele groenten of fruit. Vermijd honden met graanallergieën en gevoeligheden omdat het tarwe, maïs en granen bevat.

 • Eerste 5 ingrediënten: Tarwe, kipbijproductmeel, maïs, brouwersrijst, tarwegluten.
 • Gegarandeerde analyse: Ruw eiwit 27% min, ruw vet 13% min, ruwe celstof 3,5% max.
 • Calorieën: 352 kcal/kop.
 • Geschikt voor welke honden: Kleine rassen.
 • Voederen: Optimale voedingsporties variëren afhankelijk van uw Bichon Frisé-activiteitsniveaus.
 • Belangrijkste voordeel: Optimale niveaus van DHA en EPA voor cognitieve gezondheid en mobiliteit.
 • Prijs: $ 50,21 per zak van 10 pond ($ 5,02 per lb).

5. Massief goud machtig mini speelgoed & klein ras droogvoer

Solid Gold Mighty Mini is speciaal gemaakt voor uw kleine hond. Het beschikt over probiotica ondersteuning voor een soepele spijsvertering. Het is het beste voor je gevoelige Bichon Frisé omdat het geen gluten bevat en is gemaakt met één eiwitbron. Het is ook graanvrij voor uw allergische hond.


Solid Gold Mighty Mini Toy &Klein Ras Droogvoer

Zicht op Chewy | Bekijk op Amazon

De stukjes zijn knapperig voor gemakkelijker kauwen en verwijderen van tandplak en tandsteen. Pompoen, erwten en zoete aardappelen zijn belangrijke bronnen van koolhydraten om de energiebehoeften van uw hond aan te vullen. Zalmolie en lijnzaad zijn uitstekende bronnen van omega 6- en 3-vetzuren en DHA voor minimale frequenties van afstoten en verbeterd cognitief welzijn.

Bosbessen en veenbessen zijn uitstekende bronnen van krachtige antioxidanten om de immuniteit te ondersteunen en uw hond te beschermen tegen oxidatieve schade. Andere superfoods zoals wortels, broccoli, kelp en amandelen zijn verantwoordelijk voor een beter gezichtsvermogen, een betere spijsvertering en de algehele gezondheid.

Bichon Frises met een gewicht van 2-15 pond hebben een dagelijkse inname van 1/2 tot 1 kopje nodig, terwijl degenen met een gewicht van 16-30 pond 1 tot 1 1/2 kopjes nodig hebben. U kunt de hoeveelheden aanpassen aan de unieke behoeften van uw hond.

 • Eerste 5 ingrediënten: Kip, Kippenmeel, Kikkererwten, Erwten, Erwteneiwit.
 • Gegarandeerde analyse: Ruw eiwit 3% min, ruw vet 18% min, ruwe celstof 4% Max.
 • Calorieën: 450 kcal/kop.
 • Geschikt voor welke honden: Extra kleine, speelgoed- en kleine rassen.
 • Voederen: Optimale voedingsporties variëren afhankelijk van uw Bichon Frisé gewicht.
 • Belangrijkste voordeel: Kip maaltijden en kip zijn de eerste twee ingrediënten om de spieren en weefsels van uw hond van brandstof te voorzien.
 • Prijs: $ 33,29 per zak van 11 pond ($ 3,03 per lb).

6. Hill’s Science Dieet Volwassen Kleine hapjes Droogvoer

Dit recept van Hill’s Pet Nutrition is perfect voor het algehele welzijn van uw hond. Het bevat kip als het nummer één ingrediënt om de spierkracht te vergroten. De eerste productiedatum is 30 september 2004.


Hill's Science Dieet Volwassen Kleine Hapjes Droogvoer

Zicht op Chewy | Bekijk op Amazon

De brokjes worden geleverd in kleine hapjes die passen bij de snuit van uw hond om gemakkelijk te kauwen en op te pakken. Volkoren sorghum, gebarsten geparelde gerst en volkoren tarwe bieden koolhydraten om het uithoudingsvermogen te vergroten.

Deze formule maakt gebruik van natuurlijke gemakkelijk te verteren ingrediënten en is rijk aan vezels om de risico’s van buikklachten te minimaliseren en een regelmatige stoelgang te bevorderen. De ingrediënten zijn afkomstig van vertrouwde leveranciers en de maaltijd wordt gemaakt in de Verenigde Staten voor kwaliteitsborging.

Dit dieet is niet geschikt voor honden met allergieën en gevoeligheden, omdat het inclusief graan is en tarwe en maïs bevat. Dit recept bevat ook 4 controversiële ingrediënten, waaronder brouwersrijst, volkoren tarwe, kippenleversmaak en varkenssmaak. Brouwerrijst is een ingrediënt van lage kwaliteit omdat het minder voedingsstoffen bevat. Honden kunnen gevoelig zijn voor tarwe en kunstmatige smaakstoffen.

 • Eerste 5 ingrediënten: Kip, gebarsten geparelde gerst, volkoren tarwe, volkoren maïs, volkoren sorghum.
 • Gegarandeerde analyse: Ruw eiwit 20% min, ruw vet 11,5% min, ruwe celstof 4% max.
 • Calorieën: 363 kcal/kop.
 • Geschikt voor welke honden: Extra kleine, speelgoed- en kleine rassen.
 • Voederen: Optimale voedingsporties variëren afhankelijk van uw Bichon Frisé pondage.
 • Belangrijkste voordeel: Exclusieve mix van antioxidanten en omega 6-vetzuren om ontstekingen te voorkomen en de gezondheid van de vacht en de huid te verbeteren.
 • Prijs: $ 17,99 per zak van 5 pond ($ 3,59 per lb).

7. Merrick Classic Gezonde granen Klein ras droogvoer

Als uw Bichon Frisé granen kan verdragen, dan is dit de juiste selectie. Merrick Classic Healthy Grains van Merrick Pet Care is gemaakt met hele ingrediënten voor maximale gezondheids- en voedingsvoordelen. De initiële productiedatum is 14 januari 2016.


Merrick Classic Gezonde Granen Klein Ras Droogvoer

Zicht op Chewy | Bekijk op Amazon

Hoogwaardige vezels uit oude granen zoals quinoa zorgen voor een soepele spijsvertering en een ideaal gewicht. Omega-6 en 3 vetzuren zijn verantwoordelijk voor het welzijn van de huid en vacht, verminderde verharing en minder jeuk van de huid. Het consumeren van Merrick Classic Formula vermindert het risico op patella luxatie en heupdysplasie met toonaangevende niveaus van chondroïtinesulfaat en glucosamine.

De vetwaarde van 16% en het caloriegehalte van 404 kcal/kop werken samen om het energieniveau van uw hond aan te vullen. Ingrediënten zoals wortels en appels zijn de beste bronnen van essentiële vitamines voor de huid en het welzijn van het immuunsysteem. De dagelijkse inname voor honden met een gewicht van 3 pond is 1/3 kopje. Voor lichaamsgewichten variërend van 6 tot 30 pond varieert de dagelijkse consumptie van 2/3 kopje tot 2 kopjes. De richtlijnen op de kaart moeten het uitgangspunt zijn. U kunt zich aanpassen aan de behoeften van uw hond.

 • Eerste 5 ingrediënten: Uitgebeende kip, bruine rijst, kippenmeel, kalkoenmeel, gerst.
 • Gegarandeerde analyse: Ruw eiwit 27% min, ruw vet 16% min, ruwe celstof 3,5% max.
 • Calorieën: 404 kcal/kop.
 • Geschikt voor welke honden: Kleine rassen.
 • Voederen: Optimale voedingsporties variëren afhankelijk van uw Bichon Frisé lichaamsgewicht.
 • Belangrijkste voordeel: Kip is het eerste ingrediënt voor aminozuren om sterke spieren en dikke botten te bevorderen.
 • Prijs: $ 44,98 per zak van 12 pond ($ 3,75 per lb).

8. Wellness Klein Ras Compleet Droogvoer

Geef uw Bichon Frisé complete wellness met Wellness Small Breed Formula by Wellness. De eerste productiedatum is 30 september 2004. Dit recept bevat kalkoen, kippenmeel en zalmmeel als de belangrijkste ingrediënten voor eersteklas eiwitten om weefsels te herstellen en krachtige spieren op te bouwen.


Wellness Klein Ras Compleet Droogvoer

Zicht op Chewy | Bekijk op Amazon

Havermout, bruine rijst en haver zijn uitstekende bronnen van voedingsvezels voor spijsverteringswelzijn, terwijl gemalen lijnzaad en zalmolie omega-vetzuren bieden om het uiterlijk van de vacht en de huid te verbeteren. Wortelen en spinazie ondersteunen ook de gezondheid van huid, vacht en spijsvertering.

De hoge niveaus van ascorbinezuur aen vitamine E bevorderen de immuniteit en voorkomen oxidatieve schade, terwijl taurine het hart sterk en gezond houdt. Wellness Complete is geformuleerd zonder vleesbijproducten, GGO’s, kunstmatige conserveermiddelen of vulstoffen voor uw gevoelige Bichon Frisé.

Het consumeren van deze maaltijd helpt ook bij ontlastingsgeur. Het minimaliseert de geur van yucca schidigera. De dagelijkse voedingen variëren afhankelijk van uw Bichon Frisé lichaamsgewicht. Gewichten variërend van 2 tot 25 pond gedijen met gevarieerde hoeveelheden vanaf 1/4 kopje tot 1 3/4 kopjes. Voor gemengde voeding, verminder droge hoeveelheden met 1/8 kopje voor elke 2 eetlepels natvoer.

 • Eerste 5 ingrediënten: Ontbeende kalkoen, kippenmeel, zalmmeel, havermout, gemalen bruine rijst.
 • Gegarandeerde analyse: Ruw eiwit 28% min, ruw vet 15% min, ruwe celstof 4% max.
 • Calorieën: 408 kcal/kop.
 • Geschikt voor welke honden: Extra kleine, speelgoed- en kleine rassen.
 • Voederen: Optimale voedingsporties variëren afhankelijk van uw Bichon Frisé pondage.
 • Belangrijkste voordeel: Hoge niveaus van calcium, fosfor, chondroïtine en glucosamine om het risico op gewrichts- en heupproblemen te minimaliseren.
 • Prijs: $ 44,98 per zak van 12 pond ($ 3,75 per lb).

Wat zijn de feiten die u moet weten over hondenvoer voor Bichon Frisé?

Een goed uitgebalanceerd dieet is geweldig voor de gezonde groei en ontwikkeling van uw Bichon Frise. Bichon Frises hebben een eiwitrijk dieet, matige vetwaarde, voldoende calorieën, gezonde koolhydraten, vitamines, mineralen en essentiële supplementen nodig. Zoek naar echte eiwitbronnen, waaronder rundvlees en kalkoen. Zalmolie is geweldig voor gezonde vetten.

Complexe koolhydraatbronnen zijn quinoa en zoete aardappelen. Vitamine A, C en E zijn belangrijk voor de immuniteit, terwijl calcium en fosfor de gezondheid van de botten ondersteunen. Supplementen zoals chondroïtinesulfaat en glucosamine zijn het beste voor de gezondheid van kraakbeen. Hier zijn andere feiten om te weten over hondenvoer voor Bichon Frise:

Gezondheidsproblemen voor Bichon Frisé en dieet

Bichon Frises zijn gevoelig voor de volgende gezondheidsproblemen:

 • Gezamenlijke kwesties: Dit omvat patella luxatie en Legg-Calve-Perthes. Patella luxatie treedt op wanneer de knieschijf uit zijn normale positie beweegt. Dit resulteert in pijn, ontsteking en kraakbeenschade. Beide aandoeningen zijn erfelijk. Legg-Calve-Perthes is een aandoening waarbij het bloed niet naar het dijbeen stroomt, wat leidt tot het krimpen van het dijbeen. Een dieet met gewrichts- en botvriendelijke supplementen, waaronder glucosamine, calcium, chondroïtine en fosfor, helpt bij deze aandoeningen.
 • Problemen met het gezichtsvermogen: Bichon Frises zijn gevoelig voor erfelijke cataracten. Staar kan op de lange termijn leiden tot blindheid. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A, DHA of bètacaroteen zijn het beste voor oogproblemen. Uitstekende bronnen zijn wortels en pompoenen.
 • Gebitsproblemen: Tandplak en tandsteen kunnen zich snel ophopen in de tanden van uw Bichon Frise. Diëten met een knapperige textuur helpen de tanden van uw hond schoon te maken. Calcium en fosfor ondersteunen ook de sterkte van de tanden.
 • Blaasstenen: Bichon Frises lopen een hoger risico op nier- en blaasstenen dan andere rassen. Zoek naar een dieet met minder purines. Bovendien moet u ervoor zorgen dat uw hond te allen tijde toegang heeft tot schoon water.
 • Suikerziekte: Bichon Frisé heeft ook aanleg voor diabetes. Een laag-glycemisch, koolhydraatarm en vezelrijk dieet is cruciaal.

Wat zijn de beste hondenvoer voor Bichon Frisé volgens hondenmaten?

Het beste hondenvoer voor kleine Bichon Frisé

 • Rachel Ray Nutrish Natuurlijke Kip &Bruine Rijst Bright Puppy Droogvoer: Geef uw kleine Bichon Frisé pup een felle vacht met dit premium recept. Het bevat kip als het nummer één ingrediënt voor sterke en gezonde spieren.

Het beste hondenvoer voor middelgrote Bichon Frisé

 • Smaak van het wild graanvrije high prairie droogvoer: Masseer de wilde natuur van uw hond met dit recept dat wild hondenvoer nabootst. Het hoge eiwitgehalte van 32% ondersteunt de gezondheid van botten, spieren en gewrichten.

Het beste hondenvoer voor grote honden

 • Holistische Select Chicken Meal &havermout Volwassen Gezondheid Groot &Giant Breeds Droogvoer: Geef uw hond een holistisch leven met deze delicatesse. Het is rijk aan antioxidanten, probiotica, taurine en glucosamine die samenwerken om de risico’s op ontstekingen, spijsverteringsproblemen, hartaandoeningen en gewrichtsproblemen te verlagen.

Wat zijn de beste hondenvoer voor Bichon Frisé met verschillende ingrediënten?

Het hondenvoer met pompoen voor Bichon Frisé

 • Purina Beyond Zalm, Ei, &Pompoen Superfood Blend Droog voedsel:Salmon is het eerste ingrediënt voor een gespierd uiterlijk. Bichon Frises zijn gevoelig voor oogproblemen en pompoen is een uitstekende bron van vitamine A voor een goed gezichtsvermogen.

Het beste hondenvoer met Glucosamine &Chondroïtine voor Bichon Frisé

 • Nulo Freestyle Graanvrij Senior Droogvoer: Bichon Frisé is gevoelig voor gewrichtsproblemen, waaronder patella luxatie. Dit is het beste dieet omdat het glucosamine en chondroïtine bevat.

Wat zijn de andere hondenvoeding voor Bichon Frisé met verschillende gezondheidsproblemen?

Bichon Frisé heeft aanleg voor diabetes en blaasstenen.

Het beste hondenvoer voor Bichon Frisé met diabetes

 • Orijen Original Grain-Free Droogvoer: Het bevat indrukwekkende hoeveelheden eiwitten (38%) van echte kip en is laag in koolhydraten. Dit maakt het de juiste selectie voor diabetische Bichon Frisé.

Het beste hondenvoer voor Bichon Frisé met blaasstenen

 • Hill’s Prescription Diet Urinary Care Kip Smaak Droogvoer: Dit dieet is speciaal ontworpen voor urinewegproblemen en helpt uw hond te beschermen tegen kristalformaties. Kristalformaties hopen zich op waardoor struvietblaasstenen ontstaan.

Wat is de ideale calorie-inname voor Bichon Frisé?

De ideale calorie-inname voor Bichon Frisé varieert afhankelijk van de activiteitsniveaus van uw hond. Zeer actieve honden hebben meer calorieën nodig dan minder actieve honden. Lifestage speelt ook een cruciale rol bij het bepalen van het aantal calorieën voor uw Bichon Frisé. Bichon Frisé onder de 1 jaar groeit nog steeds en heeft daarom meer calorieën nodig dan oudere Bichon Frises.

De toestand van uw hond bepaalt ook het aantal calorieën per dag. Zwangere en zogende honden hebben meer calorieën nodig. Zieke honden kunnen het goed doen met minder calorieën omdat ze niet actief zijn. Hier is een gids over het aantal calorieën volgens de activiteitsniveaus van uw Bichon Frise:

Activiteitsniveaus

Aantal calorieën per dag

Inactieve of oudere Bichon Frises

296-495 calorieën

Actieve Bichon Frises

404-663 calorieën

Wat zijn de voedingsmiddelen om te vermijden voor Bichon Frisé?

Bichon Frises zijn gevoelig voor gevoelige magen en allergieën. Dit vraagt om voedingsmiddelen die geen tarwe, soja of tarwe bevatten. Een graanvrij dieet is de beste selectie voor Bichons met graanallergieën. Veel voorkomende voedingsmiddelen om te vermijden voor Bichon Frisé zijn het volgende:

 • Worstjes, ham en spek: Deze bewerkte voedingsmiddelen bevatten veel vet en zout. Een vetrijk dieet is een recept voor pancreatitis, terwijl een hoog zoutgehalte uitdroging veroorzaakt. Uitdroging zorgt ervoor dat honden veel water consumeren, wat leidt tot uitzetting van de buik en dus druk op andere lichaamsorganen.
 • Macadamia noten: Macadamianoten zijn een verstikkingsgevaar voor je kleine Bichon. Maar dit is niet het grootste risico. De noten bevatten gifstoffen die dodelijk zijn voor je hond. Het consumeren van macadamianoten veroorzaakt neurologische problemen, waaronder tremoren, kreupelheid en dronken lopen.
 • Rawhide Traktaties: Rawhide botten hebben bacteriën die spijsverteringsirritatie en andere bacteriële problemen veroorzaken. Bovendien zijn Bichons kleine honden en vormen rawhides een verstikkings- en verstoppingsgevaar dat levensbedreigend is. De botten kunnen vast komen te zitten waardoor het voor uw hond moeilijk wordt om te ademen. Zelfgemaakte lekkernijen zijn de beste alternatieven voor rawhide-traktaties.
 • Vet vlees en vetafsnijdsels: Deze voedingsmiddelen zijn ook rijk aan vet en het consumeren ervan leidt tot pancreatitis en obesitas. Obesitas draagt bij aan andere chronische gezondheidsproblemen, waaronder hartproblemen, gewrichtsproblemen en diabetes. Veel voorkomende symptomen van pancreatitis zijn lethargie, verlies van eetlust, buikpijn, braken en koorts.
 • Chocolade: Chocolade heeft een giftige verbinding die bekend staat als theobromine. Alle chocoladevariëteiten, inclusief donkere en witte, bevatten theobromine. Het consumeren van chocolade leidt tot overmatig overhemden, braken, diarree, epileptische aanvallen, tremoren en abnormale hartslag. Als u na consumptie een van deze symptomen opmerkt, raadpleeg dan onmiddellijk de dierenarts, omdat dit fataal kan zijn.
 • Cafeïne: Hoewel cafeïne een favoriet is van mensen, is het een no-go zone voor je kleine Bichon. Cafeïne is zo giftig dat het consumeren van grote hoeveelheden de dood van honden kan veroorzaken. Veel voorkomende tekenen van cafeïnetoxiciteit zijn spiertrillingen, bloedingen, hartkloppingen, rusteloosheid en snelle ademhaling.

Is zelfgemaakt eten geschikt voor Bichon Frisé?

Ja. Zelfgemaakt voedsel is een uitstekend alternatief voor commercieel hondenvoer. Het proces is echter tijdrovend en u moet mogelijk dieper in uw zakken graven omdat de ingrediënten duur kunnen zijn. Maar de voordelen wegen zwaarder dan de nadelen.

Zelfgemaakt voedsel is geweldig voor Bichons met gevoeligheden en allergieën zoals je kunt customize hun voedsel. U kunt ingrediënten selecteren die vriendelijk voor hen zijn. Zelfgemaakt voedsel geeft je ook de mogelijkheid om een band op te bouwen met je hond.

Commercieel hondenvoer is sterk verwerkt en wordt gemaakt onder hoge temperaturen en druk. Dit leidt tot het verlies van essentiële voedingsstoffen. Zelfgemaakt voedsel is rijk aan voedingsstoffen omdat je op laag vuur kunt koken.

Voor maximale voordelen en een uitgebalanceerd dieet, is het het beste om met de dierenarts samen te werken voor richtlijnen over het bereiden van het voedsel van uw hond. De dierenarts kan u begeleiden bij het toe te voegen supplement en de hoeveelheden die u per dag moet serveren.

Zijn Bichon Frisé kieskeurige eters?

Ja. Bichon Frises zijn kieskeurige eters. Andere kleine honden die selectief zijn, zijn Maltees en Pekinees. De kieskeurige gewoonte bij Bichons wordt toegeschreven aan hun gevoeligheid voor allergieën. Bichons houden van mager vlees. Dit zou echter niet hun enige voedsel moeten zijn. Zorg voor een verscheidenheid aan voedingsmiddelen voor maximale voedingsstoffen en gezondheidsvoordelen. Hier zijn 3 manieren om je kieskeurige eter Bichon aan te moedigen:

 • Heb een routine: Serveer uw honden elke dag op hetzelfde tijdstip. Dit bereidt hen psychologisch voor. Je moet ook een plan hebben over het soort voedsel dat je wilt serveren. Geef niet veel variëteiten, omdat dit ze kan uitschakelen.
 • Ga langzaam met traktaties: Traktaties moeten een incidentele behandeling zijn voor goed gedrag of tijdens speciale gelegenheden. Het trainen van traktaties, tafelresten en hondenkauwen kan uw hond afschrikken van normaal voedsel. Traktaties moedigen kieskeurig gedrag aan.
 • Stel een deadline in: Laat het eten niet de hele dag buiten voor uw Bichon. Laat het eten daar 20-30 minuten staan. Haal ze weg en serveer ze pas bij de volgende maaltijd. Dit geeft een signaal af dat het niet eten hen hongerig maakt.
0/5

(0 Beoordelingen)