Wat is Brewers Rice in Hondenvoer?

hondenvoer

Laten we beginnen met waarom ‘Brouwers?’ kleine gebroken stukjes rijst traditioneel werden gebruikt in brouwerijen als onderdeel van het brouwen van alcohol. De Brewers Rice-verbinding die aan hondenvoer wordt toegevoegd, heeft echter waarschijnlijk niet zijn oorsprong in een brouwerij.

Wat is Brewers Rice?

Voordat rijst wordt verpakt voor de consumentenmarkt, worden alle gebroken stukjes pitten gescheiden van de hele rijstkorrels. Vervolgens worden tijdens een tweede zeefproces de korrels met lichte schade die minder esthetisch aantrekkelijk zijn, verwijderd voor het maken van rijstmeel. Tot slot de gebroken fragmenten visueel onaantrekkelijk, van inferieure kwaliteit en niet goed genoeg voor menselijke consumptie worden weggegooid – ik heb het ‘vloervegen’ genoemd. Bepaalde fabrikanten van dierenvoeding voegen het toe aan de recepten onder de naam Brewers Rice.

Waarom is Brewers Rice niet goed?

Brouwers Rijst komt vooral voor in hondenvoer van lage kwaliteit. Het heeft dezelfde voedingswaarde als de witte rijst die jij en ik eten. Degenen die Brewers Rice toevoegen, doen het echter niet om de voedingswaarde te verbeteren. In plaats daarvan gebruiken ze het als vulstoffen om de productie uit te breiden door duurdere gezonde ingrediënten te verminderen en goedkope vulstoffen zoals Brewers Rice toe te voegen. Zo verhogen ze de volumes en uiteindelijk hun winst.

Dit is het probleem. Brewers Rice is niet zonder voeding. Anders dan koolhydraten bevat het echter minimale voedingsstoffen. Er is een gezegde dat te veel van alles is slecht, wat hier de eerste zorg is. De hondenvoermerken van lage kwaliteit vervangen essentiële voedingsstoffen door niets anders dan koolhydraten.

In een notendop

Tenzij uw dierenarts Brewers Rice heeft voorgeschreven als ingrediënt in een speciaal dieet voor uw kostbare hond, wilt u Brewers Rice niet vinden als een van de eerste drie of vier ingrediënten op het etiket van het hondenvoer.