Kunnen honden witte chocolade eten? Effecten van witte chocolade voor honden als hondenvoer

kunnen honden witte chocolade eten

Nee, honden kunnen witte chocolade niet veilig eten. Hoewel witte chocolade lang niet zo giftig is als pure en melkchocolade, brengt het ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee. Zoals bevestigd door nooddierenartsen, zal witte chocolade een hond waarschijnlijk niet vergiftigen, zelfs als het etiket hoge niveaus van cacaobestanddelen aangeeft.

Melk en pure chocolade bevatten een zeer giftige chemische stof genaamd theobromine. Hoewel mensen geen problemen hebben met het metaboliseren van theobromine in chocolaatjes, kunnen de systemen van honden dat niet. Witte chocolade vormt niet het gevaar van theobrominetoxiciteit en honden zouden grote hoeveelheden witte chocolade moeten eten om hetzelfde effect te ondervinden als donkere en melkchocolade.

Inhoudsopgave weergeven

 • Hoe kan witte chocolade honden schaden?
  • Hoeveel witte chocolade kan een hond per dag eten?
 • Welke voedingsstoffen in witte chocolade zijn schadelijk voor de gezondheid van honden?
  • Hoeveel theobromine bevat witte chocolade?
  • Wat zijn de belangrijkste gevaarlijke ingrediënten in witte chocolade voor honden?
 • Kan witte chocolade de stemming van een hond beïnvloeden?
 • Kunnen babyhonden (puppy’s) witte chocolade eten?
 • Kunnen oude honden witte chocolade eten?
 • Kunnen verschillende hondenrassen verschillende hoeveelheden witte chocolade eten?
  • Voor welke hondenrassen zijn witte chocolade minder gunstig?
 • Zijn er hondvriendelijke witte chocolaatjes?
  • Wat zijn de meest populaire witte chocolade hondentraktaties?
 • Welke witte chocolade recepten en soorten kunnen veilig worden gegeten door honden?
  • Kunnen honden veilig witte chocoladeschilfers eten?
  • Kunnen honden witte chocoladecake veilig eten?
  • Kunnen honden veilig witte chocoladetaart eten?
  • Kunnen honden veilig witte chocolade eten?
  • Kunnen honden veilig witte chocoladekoekjes eten?
  • Kunnen honden witte chocoladepudding veilig eten?
  • Kunnen honden veilig witte chocolade-ijs eten?
  • Kunnen honden witte chocolade macadamia’s veilig eten?
 • Zijn er merken die witte chocolade gebruiken in hondenvoer?
 • Welke hondenziekten kunnen honden treffen die witte chocolade eten?
   • Pancreatitis
 • Waarom zou een hond geen witte chocolade eten?
  • Kunnen honden een beetje witte chocolade eten?
   • Zal witte chocolade een hond doden?
   • Is witte chocolade giftig voor honden?
   • Wat zijn de klinische symptomen van witte chocoladevergiftiging?
   • Hoe lang duurt het witte chocolade om honden te beïnvloeden?
   • Wat is de behandeling voor witte chocolade vergiftiging?

Hoe kan witte chocolade honden schaden?

De schade die witte chocolade voor honden kan veroorzaken, mag niet worden genegeerd. Hier is de reden waarom honden witte chocolade niet veilig kunnen eten. Het hoge vet- en suikergehalte van witte chocolade is niet giftig, maar ze kunnen vergelijkbare symptomen veroorzaken. Honden die te veel witte chocolade consumeerden, kunnen misselijkheid, braken en diarree ervaren.

Hoeveel witte chocolade kan een hond per dag eten?

Eigenaren van honden die geen nadelige effecten vertonen na het eten van witte chocolade, kunnen zelfgenoegzaam worden en witte chocolade een dagelijkse traktatie maken. Dat is geen goed idee. Frequente consumptie van traktaties met veel suiker en vet kan een opeenhoping veroorzaken die kan leiden tot pancreatitis.

Volgens een dierenarts kan 0,13 gram pure chocolade per pond van het gewicht van een hond levensbedreigend zijn. De giftige theobromine in witte chocolade is zo onbeduidend dat de aanzienlijke hoeveelheden geen chocoladevergiftiging zullen veroorzaken, maar ernstige andere gezondheidsschade.

Vergelijk dat met de veilige hoeveelheden witte chocolade zoals hieronder vermeld:

 • Een hond van 10 pond kan 47 pond witte chocolade eten.
 • Een hond van 20 pond kan 95 pond witte chocolade eten.
 • Een hond van 30 pond kan 145 pond witte chocolade eten.

Welke voedingsstoffen in witte chocolade zijn schadelijk voor de gezondheid van honden?

De voedingsstoffen in witte chocolade die schadelijk zijn voor de gezondheid van honden zijn vet en suiker. Dit is een echte zorg omdat frequente witte chocolade traktaties op lange termijn gezondheidsproblemen voor honden kunnen veroorzaken.

Verder bevatten witte chocolade zowel melkbestanddelen als melkvetten. De meeste honden zijn lactose-intolerant en de melkstoffen kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken.

Hoeveel theobromine bevat witte chocolade?

Het niveau van theobromine in witte chocolade is onbeduidend met 0,25 mg per ons chocolade, vergeleken met de andere soorten chocolade.

 • Melkchocolade bevat 44 mg theobromine per vierkantje chocolade van een ons.
 • Halfzoete chocolade bevat 150 mg theobromine per ounce squzijn.
 • Bakchocolade bevat 390 mg theobromine per ons.

Zoals hier duidelijk is, is witte chocolade vrijwel theobromine-vrij, waardoor het alleen het risico op suiker- en vetgehalte met zich meebrengt. Sommige chocoladefabrikanten voegen echter vanille- en lecithine-emulgatoren toe.

Wat zijn de belangrijkste gevaarlijke ingrediënten in witte chocolade voor honden?

De belangrijkste gevaarlijke ingrediënten in witte chocolade voor honden zijn vet en suiker.

Het hoge vetgehalte van witte chocolade kan symptomen veroorzaken die lijken op chocoladevergiftiging zoals diarree en braken en de hond kan zelfs risico lopen op pancreatitis.

Het hoge suikergehalte van witte chocolade kan gezondheidsproblemen voor een hond veroorzaken, waaronder urineweginfecties, diabetes, gewichtstoename en meer.

Een hond die meer eet dan slechts een paar ons witte chocolade zal waarschijnlijk gastro-intestinale overstuur ervaren, zoals braken en diarree.

Onlangs zijn bepaalde fabrikanten van luxe chocolademerken begonnen met het vermelden van cacaobestanddelen op hun witte chocolade-etiketten. Wanneer eigenaren van gezelschapsdieren 35% cacaobestanddelen zien, denken ze dat dit betekent dat het theobromine bevat, aangezien cacaobonen de bron van de giftige stof zijn. Ze realiseren zich niet dat cacaobestanddelen de delen van cacaobonen zijn die geen theobromine bevatten.

Kan witte chocolade de stemming van een hond beïnvloeden?

Ja, witte chocolade kan de stemming van een hond beïnvloeden, hoewel niet significant. Het is bekend dat chocolade een positief effect heeft op de gemoedstoestand van de meeste mensen. Hetzelfde geldt niet noodzakelijkerwijs voor honden. Witte chocolade heeft kleine hoeveelheden tryptofaan aminozuur, dat helpt bij het maken van de hormonen serotonine en melatonine. Deze hormonen reguleren de slaap-waakcycli van honden en serotonine wordt verondersteld slaap, stemming, eetlust en pijn te reguleren.

Kunnen babyhonden (puppy’s) witte chocolade eten?

Nee, puppy’s kunnen geen witte chocolade eten. Hoewel een kruimel van een witte chocoladekoekje of een kleine hap van een donut van witte chocolade een pup waarschijnlijk niet zal doden, kan het hoge vet- en suikergehalte van pure witte chocolade ernstige maagklachten veroorzaken. Het gevaar bestaat voor puppy’s van alle hondenrassen. Als een jonge pup zelfs een kleine hoeveelheid witte chocolade consumeert, moeten hondenbezitters uitkijken voor symptomen zoals milde diarree en braken en contact opnemen met de dierenarts.

Kunnen oude honden witte chocolade eten?

Nee, oude honden kunnen geen witte chocolade eten. Hoewel het theobrominegehalte van witte chocolade onbeduidend is, vormen de hoge suiker- en vetgehalte ernstige risico’s voor oudere honden. Naarmate honden ouder worden, verslechtert hun spijsverteringsstelsel. Het grootste gevaar wanneer honden witte chocolade eten, is het feit dat hun spijsverteringsstelsel niet meer zo efficiënt is als voorheen.

Dat is de reden waarom het consumeren van witte chocolade een grote zorg is voor oudere honden of mensen met reeds bestaande aandoeningen. Het consumeren van witte chocolade kan ervoor zorgen dat oudere honden symptomen zoals diarree en braken ervaren. De gevolgen kunnen nog ernstiger aandoeningen zijn, zoals pancreatitis, een potentieel fatale ontsteking in de alvleesklier van de oudere hond.

Kunnen verschillende hondenrassen verschillende hoeveelheden witte chocolade eten?

Ja, verschillende hondenrassen kunnen verschillende hoeveelheden witte chocolade eten zonder last te hebben van chocoladevergiftiging. Dierenartsen raden niet aan om honden iets te voeren met overmatige niveaus van suiker en vet. Het geven van een hond van een groot ras zoals een Alaskan Malamute aan verschillende vierkanten witte chocolade zou echter waarschijnlijk geen nadelige effecten hebben. Maar wees voorzichtig, want hetzelfde aantal witte chocolade vierkantjes kan ernstige darmproblemen veroorzaken voor een hond van een kleiner ras zoals een teckel.

Voor welke hondenrassen zijn witte chocolade minder gunstig?

Witte chocolade is niet gunstig voor een hondenras. Grote rassen kunnen echter meer van de suiker en vet verdragen die witte chocolade ongezond maken voor honden.

Een veterinaire expert zei dat de giftige theobromine van witte chocolade zo onbeduidend is dat middelgrote honden die ongeveer 30 pond wegen, maar liefst 145 pond witte chocolade kunnen eten voordat ze chocoladevergiftiging riskeren. Kleine rassen rond de 10 pond kunnen tot 47 pond eten.

Die cijfers zijn echter gebaseerd op de toxiciteit van witte chocolade. Een hond die hoeveelheden witte chocolade geven, zou waarschijnlijk pancreatitis of de dood veroorzaken.

Zijn er hondvriendelijke witte chocolaatjes?

Hondvriendelijke witte chocolade is verkrijgbaar, maar dat betekent niet dat het voor honden helemaal veilig is om te eten. Sommige hondenbezitters trakteren hun honden op witte chocoladeschilfers. Hoewel ze hetzelfde lijken te zijn als witte chocolade, laten de ingrediënten zien dat ze dat niet zijn.

Witte chocolade plakken of repen bevatten cacaoboter, wat geen ingrediënt is in witte chocoladeschilfers. In plaats daarvan voegen fabrikanten partia toelly gehydrogeneerde olie zoals palmpitolie.

Een ander substituut dat veel hondenbezitters gebruiken, is yoghurtchips, waarvan wordt beweerd dat ze volkomen veilig zijn voor honden. Kijk naar de ingrediënten in de onderstaande lijst:

 • Gedeeltelijk gehydrogeneerde palmolie
 • Suiker
 • Magere yoghurt poeder
 • Weipoeder
 • Sojalecithine
 • Titaandioxide
 • Kunstmatige smaak
 • Zout

Of hondenbezitters hun huisdieren nu witte chocolade of yoghurtchips als traktaties geven of ze gebruiken om hondenkoekjes of andere lekkernijen te versieren, ze willen misschien meer te weten komen over sommige van deze ingrediënten.

Gehydrogeneerde palmolie is zo rijk aan verzadigd vet dat zelfs mensen het moeten vermijden. Volgens onderzoekers zijn gehydrogeneerde oliën gekoppeld aan verschillende ernstige ziekten, waaronder obesitas, diabetes en kanker. Bovendien zijn kunstmatige smaak, zout en suiker ingrediënten die de gezondheid van honden kunnen schaden.

Wat zijn de meest populaire witte chocolade hondentraktaties?

Witte chocolade hondentraktaties zijn niet overal in de handel verkrijgbaar. Dat betekent niet dat eigenaren van gezelschapsdieren hun witte chocoladerepen niet delen met hun favoriete hoektanden. Deze gedeelde traktaties omvatten vaak Hershey’s, Lindt, Kit Kat en Snickers. Er is echter een schat aan recepten beschikbaar voor zelfgemaakte hondentraktaties met witte chocolade.

Welke witte chocolade recepten en soorten kunnen veilig worden gegeten door honden?

Witte chocolade recepten en soorten kunnen alleen veilig worden gegeten door honden in gematigde hoeveelheden. Het hoge vet- en suikergehalte van witte chocolade is niet giftig, maar ze kunnen vergelijkbare symptomen veroorzaken. Honden die te veel witte chocolade consumeerden, kunnen misselijkheid, braken en diarree ervaren. Hondenbezitters moeten altijd het traktatie-eten van de hond beheren om ervoor te zorgen dat het niet meer dan 10% van het dagelijkse dieet van het hondje uitmaakt.

Kunnen honden veilig witte chocoladeschilfers eten?

Ja, honden kunnen veilig witte chocoladeschilfers eten als ze in gematigde porties worden gegeven. Hondenbezitters moeten er rekening mee houden dat de gezonde cacaoboter in witte chocolade meestal wordt vervangen door gedeeltelijk gehydrogeneerde palmolie, een potentieel gezondheidsrisico.

Kunnen honden witte chocoladecake veilig eten?

Honden kunnen witte chocoladecake eten in beperkte porties. Het tarwemeel en de suiker in de cake zouden waarschijnlijk meer schade toebrengen aan een hond dan de hoeveelheid vet en suiker in de witte chocolade die aan de ingrediënten wordt toegevoegd.

Kunnen honden veilig witte chocoladetaart eten?

Honden kunnen, maar moeten waarschijnlijk niet veilig witte chocoladetaart eten. De ingrediënten zoals suiker, tarwebloem, boter die in de taart en de taartkorst gaan, kunnen te rijk zijn voor een hond om te metaboliseren zonder gevolgen zoals misselijkheid, braken, diarree en buikpijn.

Kunnen honden veilig witte chocolade eten?

Honden kunnen witte chocolade niet veilig eten. Hier is de reden waarom honden witte chocolade niet veilig kunnen eten. Het hoge vet- en suikergehalte van witte chocolade is niet giftig, maar ze kunnen vergelijkbare symptomen veroorzaken. Honden die te veel witte chocolade consumeerden, kunnen misselijkheid, braken en diarree ervaren.

Kunnen honden veilig witte chocoladekoekjes eten?

Ja, honden kunnen veilig witte chocoladekoekjes eten. Een pup een kleine beet of een heel koekje geven voor een grote hond is misschien beter dan meerdere koekjes tegelijk geven. De hoeveelheid witte chocolade in de koekjes is misschien niet significant, maar het tarwemeel, suiker en boter waaruit de andere ingrediënten bestaan, hebben nadelige gevolgen voor de gezondheid van honden.

Kunnen honden witte chocoladepudding veilig eten?

Nee, honden kunnen geen witte chocoladepudding veilig eten. Kant-en-klare witte chocoladepuddingpotten, koken en serveren en zelfgemaakte witte chocoladepudding zijn gevaarlijk voor honden. De hoogste risico’s voor honden zijn potentiële gewichtstoename, tandbederf en maagklachten.

Kunnen honden veilig witte chocolade-ijs eten?

Honden kunnen geen ijs van witte chocolade veilig eten. In combinatie met de suiker, mogelijke kunstmatige smaakstoffen en het feit dat de meeste honden lactose-intolerant zijn, kunnen dit nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid.

Kunnen honden witte chocolade macadamia’s veilig eten?

Nee, honden kunnen geen macadamia’s van witte chocolade eten. Het is niet zozeer witte chocolade die gevaarlijk is. Macadamianoten zijn zeer giftig voor honden. Na het eten van slechts een kleine hoeveelheid macadamianoten, kan het hondje braken, diarree en zwakte in zijn achterpoten ervaren.

Zijn er merken die witte chocolade gebruiken in hondenvoer?

Er zijn geen hondenvoermerken die witte chocolade bevatten in het hondenvoer dat ze produceren. Er zijn echter een paar hondentraktatieproducten beschikbaar zoals hieronder vermeld:

 • Gilbert Pralines: Witte chocolade bedekte melkbotten. De advertentie doetes geen lijst van ingrediënten te verstrekken. De verpakking bevat echter een opmerking over de gevaren van theobromine in andere chocoladesoorten, waarin staat dat alleen sporenhoeveelheden van de giftige stof aanwezig zijn in witte chocolade.
 • Good Boy Puppy Milk Drops 125g pack: Beloon uw hond met deze smakelijke choc-traktaties boordevol toegevoegde vitamines voor een gezonde huid, tanden, botten en ogen. Hersluitbare zak voor langdurige versheid.

Welke hondenziekten kunnen honden treffen die witte chocolade eten?

Hondenziekten die honden kunnen treffen die witte chocolade eten, verschillen van de gezondheidsbedreigingen van honden die andere soorten chocolade eten. In tegenstelling tot cacaopoeder, pure en melkchocolade is theobrominetoxiciteit onbeduidend in witte chocolade. Witte chocolade bevat echter veel vet en suiker.

Mogelijke gezondheidsproblemen en ziekten veroorzaakt door honden die witte chocolade eten, worden hieronder vermeld:

 • Witte chocolade is rijk aan suiker, wat kan leiden tot diabetes.
 • Frequente inname van witte chocolade zal gewichtstoename bij een hond veroorzaken.
 • Een hond met een hoge suikerconsumptie kan een urineweginfectie ontwikkelen.
 • Als een hond meer dan een paar ons witte chocolade eet, neemt het risico op gastro-intestinale problemen zoals diarree en braken toe

Pancreatitis

Het belangrijkste risico als een hond te veel witte chocolade traktaties eet of er te vaak van geniet, is pancreatitis.

Dit is een pijnlijke aandoening die optreedt wanneer de alvleesklier van de hond ontstoken raakt na het consumeren van veel van het vet in witte chocolade. Merk op dat pancreatitis fataal kan zijn als het niet medisch wordt behandeld.

De symptomen staan hieronder vermeld:

 • Scherpe pijn in de buik van de hond kan ervoor zorgen dat de hond niet wil worden aangeraakt en hij kan met een gebogen rug lopen.
 • De hevige pijn kan ervoor zorgen dat de hond rusteloosheid vertoont.
 • Het zieke hondje zal zijn eetlust verliezen.
 • Hij zal misselijk worden en beginnen te braken.
 • De hond kan buiten adem zijn en hijgen.

Naast witte chocolade en andere voedseleffecten op honden. Om te leren wat honden kunnen eten, echt de gerelateerde gids

Waarom zou een hond geen witte chocolade eten?

Een hond mag geen witte chocolade eten zonder toezicht. In vergelijking met pure of melkchocolade is witte chocolade lang niet eens zo giftig en gevaarlijk voor honden. Theobromine, de giftige component in chocolade, is aanwezig in witte chocolade, maar het percentage is zo laag dat je hond er een aanzienlijke hoeveelheid van zou moeten consumeren om symptomen te hebben die zo ernstig zijn als die typisch worden veroorzaakt door theobromine in andere soorten chocolade. Een hond onder toezicht kan echter kleine traktaties hebben die niet groter zijn dan een paar gram. Te veel kan ervoor zorgen dat de hond braken, diarree en buikpijn ervaart, of erger.

Kunnen honden een beetje witte chocolade eten?

Ja, honden kunnen een beetje witte chocolade eten. Witte chocolade vormt nauwelijks een theobromine toxiciteitsrisico. Er zijn echter andere risico’s van het hoge suiker- en vetgehalte van witte chocolade, maar die bevinden zich aan de onderkant van het risicospectrum wanneer hondjes kleine witte chocoladetraktaties eten.

Zal witte chocolade een hond doden?

Nee, witte chocolade zal waarschijnlijk geen hond doden, behalve als de hondeneigenaar de witte chocoladetraktaties die aan de hond worden gegeven niet controleert. Witte chocolade bevat schadelijke suiker, cacaoboter en melk, maar slechts minimale hoeveelheden van de giftige theobromine. Nooddierenartsen bevestigden rapporten dat het zeer onwaarschijnlijk is dat witte chocoladevergiftiging bij een hond veroorzaakt, zelfs met witte chocolade die hoge niveaus van cacaobestanddelen bevat.

Is witte chocolade giftig voor honden?

Witte chocolade is niet giftig voor honden en vormt zelden een chocoladevergiftigingsdreiging. Dat komt omdat het slechts 0,25 mg van de giftige stof theobromine per ons witte chocolade bevat. Zelfs als de ingenomen hoeveelheid geen toxiciteitsprobleem vormt, kunnen de suiker en het vet in witte chocolade er nog steeds voor zorgen dat een hond ziek wordt na het te veel eten van suiker en vet in ongecontroleerde porties witte chocolade.

Wat zijn de klinische symptomen van witte chocoladevergiftiging?

Honden zullen geen klinische tekenen van witte chocoladevergiftiging vertonen omdat het niet genoeg theobromine bevat om de aandoening te veroorzaken. Witte chocolade kan echter pancreatitis veroorzaken bij honden die te veel eten of frequente witte chocoladetraktaties hebben.

De klinische symptomen van pancreatitis bij honden worden hieronder vermeld:

 • Koorts
 • Braken
 • Misselijkheid
 • Buikpijn
 • Diarree
 • Lethargie
 • Verminderde eetlust
 • Ongemak zorgt ervoor dat sommige getroffen honden een biddende positie aannemen meth hun hoofden op hun voorpoten op de grond en hun achterste uiteinden in de lucht.

Hoe lang duurt het witte chocolade om honden te beïnvloeden?

De tijdsduur die witte chocolade nodig heeft om honden te beïnvloeden, kan enkele uren zijn. Afhankelijk van de hoeveelheid en het type witte chocolade en de grootte van de hond, als de hond al ziek wordt, zal het beginnen met misselijkheid en diarree.

Wat is de behandeling voor witte chocolade vergiftiging?

De behandeling voor pancreatitis bij een hond veroorzaakt door het hoge vetgehalte in witte chocolade hangt af van hoe vroeg de aandoening werd gediagnosticeerd.

Typische behandeling wordt hieronder vermeld:

Milde pancreatitis behandeling is ondersteunend door de alvleesklier te laten rusten en het lichaam van de hond zichzelf te laten genezen.

 • Als de hond braakt, moet hij vasten totdat het braken stopt.
 • Als het doorgaat, moet de hond misschien vasten en een paar dagen geen voedsel hebben.

Als de hond niet braakt, kan een goed verteerbaar, vetarm dieet worden voorgeschreven.

 • Intense pijn bij de hond zal worden behandeld met pijnstillers en de elektrolyten- en vochtbalans zullen worden gehandhaafd met intraveneuze vloeistoffen.
 • Braken en diarree bij de hond kunnen worden behandeld met ontstekingsremmende geneesmiddelen.
 • Als een infectie wordt vermoed, krijgt de hond antibiotica.

Afhankelijk van de ernst van de toestand van de hond, kan de ziekenhuisopname twee tot vier dagen doorgaan.

Gerelateerd artikel: Kunnen honden chocolade eten?

Inhoudsopgave